5 Beste Pelletkachels Test van 2020

Laatste update: 27.05.20

 

Pelletkachels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een pelletkachel wordt door heel veel personen in de eerste plaats gebruikt om een bepaalde ruimer nog net iets warmer te kunnen maken. Vooral tijdens koude winterdagen kan dit best wel gezellig zijn. Toch wordt een pelletkachel ook steeds vaker in huis gehaald om de ruimte net een tikkeltje gezelliger te maken. In onze koopgids proberen we jou een overzicht te bieden van de mogelijks belangrijkste factoren in de zoektocht naar de perfecte pelletkachel. Verder kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo blijkt de Kachel PS-50 Zwart alvast een goede aanwinst te zijn. De kachel is vrij krachtig wat er dus voor zorgt dat je de ruimte in een vrij korte tijdspanne al heel wat warmer kunt doen aanvoelen. Met de Mondena Darma D10 pelletkachel haal je een evenwaardig topproduct in huis. De kachel is niet alleen kwalitatief sterk maar ziet er ook heel luxueus en stijlvol uit. Het oog wil nu eenmaal ook wat!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pelletkachels koopgids

 

Tijdens de winterperiode kan het soms best wel wat kouder aanvoelen. Eén van de beste pelletkachels is dan alvast een goede aanbeveling. Toch zijn er best wel een aantal factoren waarmee je rekening zou kunnen houden. Denk maar aan het type, de plaatsing, het formaat en misschien ook wel het mogelijke prijskaartje ervan. Daarom is het altijd veiliger om verschillende toestellen met elkaar te vergelijken, alvorens je een uiteindelijke beslissing neemt. Ga alvast de mogelijke aanbiedingen en promoties niet uit de weg. Het is altijd leuk als je een aantrekkelijk koopje kunt doen.

 

 

Wat is een pelletkachel en het gebruiksgemak

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke pelletkachel, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je precies weet wat dit toestel doet. Een pelletkachel is het ideale toestel om ervoor te zorgen dat een ruimte of een kamer meteen warmer aanvoelt. Ideaal dus in de winterperiode, of voor mensen die het gewoon altijd te koud hebben. Toch zul je versteld staan van het ruime aanbod aan pelletkachels dat er momenteel op de markt aanwezig is.

Zo zul je een keuze moeten maken uit de verschillende types en formaten. Maar je zult ook moeten rekening houden met de plaatsing en de capaciteit ervan. Daarom is het belangrijk om even rustig de tijd te nemen. Zo kun je alle verschillende mogelijkheden rustig onder de loep nemen, en krijg je een beter beeld van wat je wensen en verwachtingen zoal zijn. Geef de moed niet op, en je zult in een mum van tijd kunnen genieten van een krachtige pelletkachel.

 

De capaciteit van de pelletkachel

Wanneer je van plan bent om een pelletkachel aan te kopen, dan is het een goed idee om ook even stil te staan bij de capaciteit. Met de capaciteit van de kachel bedoelen we eigenlijk het vermogen. Hoe krachtig is de pelletkachel? En welke ruimte of oppervlakte kun je met de kachel verwarmen. Om te weten hoe krachtig de pelletkachel dient te zijn, is het een goed idee om alvast over een aantal zaken na te denken. Waar wil je de pelletkachel plaatsen? Moet de kachel een vrij grote ruimte verwarmen of valt het best wel mee?

Verder is het ook belangrijk dat je weet of je de pelletkachel als hoofdverwarming of als bijverwarming wilt gebruiken. Dat is best wel een verschil. Als je op zoek bent naar een pelletkachel om als hoofdverwarming te gebruiken, dan kies je beter voor een toestel met een hoge capaciteit. Indien je dat niet doet, dan zul je het misschien wel vaak iets te koud hebben in huis. Een pelletkachel als bijverwarming hoeft uiteraard niet over het hoogste vermogen te beschikken. Kortom, er zijn toch een aantal elementen waar je rekening mee moet houden.

 

Het type pelletkachel

In je zoektocht naar de voor jou ideale pelletkachel, zul je merken dat er ook heel wat verschillende exemplaren op de markt gebracht zijn. Welke pelletkachel jij ook kiest, het is en blijft een persoonlijke keuze. Toch kunnen wij jou alvast even op weg helpen, door je enkele richtlijnen aan te bieden. Eigenlijk kunnen we de verschillende soorten pelletkachels onderverdelen in 2 grote groepen. Zo heb je enerzijds de vrijstaande pelletkachels en anderzijds de ingebouwde pelletkachels.

Wanneer je kiest voor een vrijstaande pelletkachel dan heb je iets meer bewegingsvrijheid. Je kunt dus zelf beslissen waar je de kachel hebben wilt. En dit bovendien binnen- of buitenshuis. Bovendien is een vrijstaande pelletkachel ook vaak iets goedkoper in de aankoop. Een ingebouwde pelletkachel neemt dan weer iets minder plek in beslag. En ook dat is een bijzonder aangenaam pluspunt. Echter zul je voor een ingebouwde pelletkachel toch wel best over iets meer budget beschikken. Ze behoren niet meteen tot de goedkope apparaten.

 

 

Welk budget hoef je te voorzien en het design

Het spreekt natuurlijk voor zich dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes op de markt te vinden zullen zijn. Dat is ergens ook wel logisch als je weet dat er zoveel verschillende pelletkachels bestaan. Zo zijn er heel wat goedkope pelletkachels maar er zijn ook bepaalde exemplaren die iets duurder zijn in de aankoop. Het prijskaartje kan dan ook beïnvloedt worden door verschillende factoren. Zo zal het type er alvast een belangrijke invloed op hebben. Zoals we eerder vermeld hebben, is een inbouw model duurder dan een vrijstaande pelletkachel.

Verder zul je merken dat ook het design een bepaalde rol zal spelen in de bepaling van de prijs. Een pelletkachel heeft tegenwoordig niet meer alleen een functionele functie maar ook een esthetische functie. Steeds meer personen kiezen voor een echte design pelletkachel. Uiteraard zul je ook hiervoor een extra centje moeten betalen. Toch beslis je nog altijd zelf hoeveel je wilt en ook kunt uitgeven. We willen jou ook zeker aanraden om rekening te houden met de verschillende promoties en kortingen. Je weet nooit dat je ergens wel een aantrekkelijke pelletkachel aanbieding tegenkomt.

 

5 Beste Pelletkachels (Reviews) van 2020

 

In de winter kan het soms best wel erg koud worden. Om een bepaalde ruimte of eventueel zelfs een terras extra te verwarmen dan kun je gebruik maken van de beste pelletkachel. In België wordt dit trouwens al vaak gebruikt en kiest men vaak voor bekende merken als Rika en Edilkamin. Als je interesse mocht hebben dan kun je beginnen met de 5 topproducten hieronder eens aandachtig te bekijken. Deze producten werden geselecteerd op basis van de verschillende online reviews en het advies van de klanten. En als je geluk hebt dan zit er misschien wel ergens een leuke pelletkachel aanbieding tussen.

 

1. Norrlands Power Pellletkachel PS-50

 

Jammer genoeg zul je dit leuke exemplaar niet meteen tussen de goedkope pelletkachels hoeven te zoeken vanwege de hoge prijs. Toch is een handig apparaatje dat in een mum van tijd heel wat warmte kan afgeven.

De kachel beschikt over een bijzonder krachtig vermogen dat kan variëren van 8 kW tot en met 10,9 kW. Daardoor is het apparaat echt wel geschikt om je kantoor, woonkamer of eventueel je werkplaats van warmte te voorzien. Het is een energiezuinig toestel dat bovendien aan alle voorwaarden voor subsidie voldoet.

Het is niet eenvoudig voor ons om jou verder advies te geven omtrent dit product. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er nog geen online reviews bij deze pelletkachel geplaatst werden. Dit zou eventueel te maken kunnen hebben met de iets hogere prijs ervan.

Met deze kachel is niet langer een probleem om een ruimte iets warmer en gezelliger te maken. Toch zul je moeten rekening houden met het prijskaartje. Maar in ruil daarvoor krijg je een kwalitatieve en vooral bijzonder stijlvolle pelletkachel. Hieronder alvast een selectie van de populairste eigenschappen.

Voordelen
Vermogen:

je zult de pelletkachel vast tussen de krachtige toestellen kunnen vinden vanwege het maximale vermogen van maar liefst 10,9 kW.

Energiezuinig:

ondanks de enorme kracht waarover de pelletkachel beschikt, zul je merken dat het behoorlijk weinig energie verbruikt.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

jammer genoeg zijn er nog geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Daardoor is het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Prijzig:

het is jammer genoeg niet meteen de pelletkachel met de laagste prijs. Je zult dus net iets meer budget hoeven te voorzien.

Koop bij bol.com (€1255)

 

 

 

 

2. Mondena Pelletkachels Darma D10

 

Indien je op zoek bent naar een pelletkachel die niet alleen duurzaam is maar er ook heel stijlvol uitziet dan is dit model van Mondena echt iets voor jou. Deze pelletkachel is helemaal met de handgemaakt en komt uit Italië.

De kachel heeft een vrij krachtig vermogen dat schommelt tussen de 3 kW en 10 k W. Verder heeft het reservoir van deze pelletkachel een inhoud van maar liefst 18 kg. Doordat het toestel het energielabel A+ heeft meegekregen, kun je ervan op aan dat de kachel bijzonder energiezuinig te werk gaat. Bovendien voldoet ook dit toestel aan de voorwaarden die gelden voor subsidie.

Het is een degelijk product dat heel wat opties en mogelijkheden aanbiedt. Toch zul je rekening moeten houden met een iets hogere prijs. Dit zou meteen ook de reden kunnen zijn dat er nog geen reviews geschreven zijn.

Door te kiezen voor de Mondena Darma D10 pelletkachel kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en design. Het is namelijk een unieke pelletkachel die volledig met de hand gemaakt werd in Italië. Ben je op zoek naar een echte blikvanger? Dan is dit misschien wel wat je zoekt.

Voordelen
Vermogen:

de pelletkachel is voorzien van een minimaal vermogen van maar liefst 3 kW en een vrij hoog maximaal vermogen van wel ruim 10 kW.

Energiezuinig:

je hoeft je geen zorgen te maken omwille van het energieverbruik dat bijzonder laag ligt. Vandaar ook de aanduiding met het energielabel A+.

Reservoir:

de pelletkachel blijkt over een vrij groot reservoir te beschikken met een maximale capaciteit van ruim 18 kg.

Gebruiksgemak:

de kachel is makkelijk en probleemloos te bedienen en kun je zowel binnen- alsook buiten plaatsen.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg zul je toch net iets meer budget moeten voorzien indien je interesse hebt in deze pelletkachel.

Koop bij bol.com (€1249)

 

 

 

 

3.  Kstove Pelletkachel Epro

 

In vergelijking met de voorgaande toestellen die we hier besproken hebben, is deze pelletkachel al iets goedkoper. Toch zul je nog steeds rekening moeten houden met een aanzienlijk budget.

Deze kachel kan een kleine tot middelgrote woning in een mum van tijd volledig gaan verwarmen. Dit komt overeen met een oppervlakte van ongeveer 180 m3. Bovendien gaat het hier ook om een vrij zuinig product wat altijd ideaal is om hoge facturen te vermijden. Deze pelletkachel is in het bezit van verschillende certificaten en heeft een kleine uitstoot.

Wij vermoeden dat het hier wel eens om een vrij recent toestel zou kunnen gaan. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk dat verschillende kopers deze pelletkachel reeds in hun bezit hebben. Misschien hebben ze gewoon de tijd nog niet gevonden om een degelijke review te schrijven.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en fraai uitziende pelletkachel? Of beschik je misschien over een beperkt budget? Dan hoef je alvast niet langer te panikeren want wij hebben de ideale oplossing voor jou; deze unieke pelletkachel Epro. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Kracht:

het is een bijzonder krachtige pelletkachel met een ruim vermogen. Zo is dit product in staat om zonder problemen een maximale oppervlakte van maar liefst 180 m3 te verwarmen.

Energiezuinig:

je zult versteld staan van het beperkte energieverbruik van deze pelletkachel. Zo is het mogelijk om hoe energierekeningen te voorkomen.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog helemaal geen online beoordelingen zijn geplaatst.

Geen gebruikerservaringen:

het gebrek aan online beoordelingen zorgt ervoor dat het niet eenvoudig is om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Mondena Pelletkachels Inserto D10

 

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook deze pelletkachel afkomstig van het bekende Italiaans merk Mondena. Deze inbouw pelletkachel is wel iets duurder en is dus geschikt om in een ruimte te laten inbouwen.

De kachel heeft een reservoir met een volume van 15 kg en een maximaal vermogen van maar liefst 10 kW. Dankzij het energielabel A+ kunnen we er zeker van zijn dat het om een energiezuinige pelletkachel gaat.

Het hogere prijskaartje zou zeker en vast een duidelijke verklaring kunnen geven voor het feit dat er nog geen online beoordelingen werden geplaatst. Laat je hierdoor echter helemaal niet afschrikken. Het is zeker de moeite om deze pelletkachel eens grondiger te bekijken. En wie weet blijkt het toestel achteraf wel aan al je verwachtingen te voldoen.

Net zoals het tweede product uit deze top 5 zul je merken dat ook deze pelletkachel jou aangeboden wordt door het sterk gewaardeerde merk Mondena. Mondena is een Italiaans merk dat staat voor kwaliteit en design. En dat is ook precies wat je krijgt, bij de aankoop van deze duurzame pelletkachel.

Voordelen
Energielabel A+:

het energielabel A+ duidt aan dat het om een energiezuinige pelletkachel gaat die niet veel stroom verbruikt.

Reservoir:

de pelletkachel is voorzien van een ruim reservoir met een maximale capaciteit van maar liefst 15 kg.

Vermogen:

je kunt gebruik maken van een maximaal vermogen van wel 10 kW. Je zult deze pelletkachel dus vast en zeker tussen de krachtige producten mogen verwachten.

Nadelen
Prijzig:

het is mogelijk dat het prijskaartje voor sommige klanten misschien wel als een minpuntje zal worden beschouwd.

Niet vrijstaand:

verder is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat het hier niet om een vrijstaande pelletkachel gaat maar wel over een inbouw exemplaar.

Koop bij bol.com (€1899)

 

 

 

 

5. LB Pelletbox 21002612

 

Als je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke pelletkachel maar er liefst niet zoveel wenst aan te spenderen, dan is het een goede aanbeveling om dit model van LB eens te bekijken. Deze pelletkachel zou zomaar eens een aanbieding kunnen zijn.

De kachel heeft een totale inhoud van maar liefst 30 kg en is voorzien van een handig kijkvenster. Op die manier kun je perfect de voorraad in de gaten gaan houden. Deze pelletkachel is afgewerkt met een mooi stijlvolle zwarte coating en handige transportwieltjes. Daardoor kun je de kachel veel gemakkelijker gaan verplaatsen naar eender welke ruimte.

Doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn, durven wij vermoeden dat het hier wel eens om een vrij recent product zou kunnen gaan. Haast je dus zeker naar de winkel en wees de eerste in het plaatsen van een beoordeling.

We kunnen het rijtje tenslotte afsluiten met deze unieke Pelletbox LB 21002621. Ben je op zoek naar een unieke en krachtige pelletkachel? Maar beschik je over een beperkt budget? Niet langer getreurd want dan is dit product de ideale oplossing voor jou. Laten we daarom samen eens de verschillende eigenschappen van het toestel bekijken.

Voordelen
Reservoir:

het reservoir van deze pelletkachel heeft een maximaal volume van ruim 30 kg. Verder is dit reservoir uitgerust met een transparant glasvenster, ook wel kijkvenster genaamd.

Comfort:

de praktische transportwieltjes onder de pelletkachel maken het mogelijk om de kachel probleemloos van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Nadelen
Geen reviews:

we stellen vast dat er tot op heden nog geen enkele koper een reactie bij dit product heeft geplaatst.

Koop bij bol.com (€159)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status