fbpx

Beste Perzische tapijt

Laatste update: 15.10.19

 

Perzische tapijten test van 2019

 

 

Perzische tapijten koopgids

 

Wanneer je de woonkamer of de slaapkamer wat wilt opfleuren dan kun je dit doen met één van de beste Perzische tapijten. Het is natuurlijk wel een aanbeveling om niet meteen het eerste het beste model aan te kiezen. Vaak hangt er toch wel een hoog prijskaartje aan een kwalitatief Perzisch tapijt en dan kun je maar beter verschillende modellen eens vergelijken. Je zou hierbij kunnen letten op elementen zoals het nut, het eventuele budget, handgemaakt of machinaal en de mogelijke materiaalsoorten. Probeer daarnaast ook rekening te houden met eventuele aanbiedingen.

 

 

Wat is een Perzisch tapijt en het nut ervan

 

Het zijn niet meteen de meeste goedkope vloerkleedjes die er zijn maar dit heeft vooral te maken met de hoogstaande kwaliteit van deze tapijten. Vandaag de dag heb je een enorme keuze aan verschillende Perzische tapijten. Zo kun je gaan voor een rond of een rechthoekig model en een groot of een klein tapijt. Daarnaast zul je ook even moeten stilstaan bij het design en de kleuren ervan.

Met een degelijk Perzisch tapijt zul je om het even welke woonkamer en slaapkamer kunnen omtoveren naar een gezellige ruimte. Het is dan ook een goede aanbeveling om niet overhaast te werk te gaan. Neem voldoende tijd om de verschillende Perzische tapijten even rustig te bekijken alvorens je een uiteindelijke beslissing neemt. Op die manier kun je vermijden dat je het tapijt na een aantal weken of dagen alweer beu bent.

 

 

Het mogelijke kostenplaatje

 

In het bovenstaande stukje lieten we al min of meer uitschijnen dat deze modellen niet meteen tussen de goedkope Perzische tapijten te vinden zullen zijn. Uiteraard is het altijd mogelijk om een aantrekkelijke Perzische tapijt aanbieding tegen te komen die helemaal aan jouw wensen beantwoordt. Toch zul je maar beter rekening hoeven te houden met een iets hoger budget. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf een bedrag voorop plaatst dat je maximaal wilt en kunt uitgeven.

Zo kan het prijskaartje beïnvloedt worden door verschillende factoren. Zo zal het formaat van het Perzische tapijt zeker en vast een invloed hebben op de prijsbepaling net zoals ook het design en de kleuren. Je kunt eventueel een kijkje nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven de klanten vaak hele nuttige en bruikbare tips omtrent een bepaalde product. Op die manier kun je al een beter idee krijgen over bepaalde Perzische tapijten alvorens een definitieve beslissing te maken.

 

 

Handgemaakt of machinaal

 

In je zoektocht naar het voor jou ideale Perzische tapijt zul je merken dat je kunt opteren voor een model dat met de hand gemaakt werd of een machinaal gemaakt exemplaar. Houd er wel rekening mee dat wanneer je een Perzisch tapijt aankoopt dat helemaal handgemaakt is, je daarvoor wel iets meer zult moeten betalen. Toch is er een duidelijk verschillen tussen de handgemaakte modellen en de Perzische tapijten die met een machine zijn gemaakt.

Wanneer je een Perzisch tapijt aankoopt dat helemaal handgemaakt is, dan is dit niet alleen kwalitatief beter maar bovendien ook origineler. Doordat er nooit tweemaal hetzelfde wordt gemaakt is elk stuk uniek en waardevol. Een machinaal gemaakt Perzisch tapijt is niet zo duurzaam en zal veel sneller stuk gaan. Bovendien is het ook minder origineel want zo heb je er gewoon 12 in een dozijn. Het voordeel van een machinaal gemaakt Perzisch tapijt is wel dat het een pak voordeliger is qua prijs.

 

 

De mogelijke materiaalsoorten

 

Vervolgens zul je ook vrij snel merken dat er ook heel wat onderscheid mogelijk is op het gebied van de gebruikte materialen. Over het algemeen kunnen we eigenlijk 4 belangrijke basismaterialen waarnemen. Zo wordt er heel vaak gebruik gemaakt van wol, katoen, jute en zelfs zijde. Daarnaast is het ook mogelijk dat bepaalde basismaterialen worden gecombineerd. Zo kun je bijvoorbeeld een Perzisch tapijt aanschaffen waarbij er een combinatie van wol en katoen wordt gebruikt.

Wanneer je opteert voor een Perzisch tapijt dat uit wol bestaat dan is het vooral belangrijk om de kwaliteit van de wol te controleren. Zo mag het vloerkleed helemaal niet stijf of te droog gaan aanvoelen. En uiteraard weegt een wollen Perzisch tapijt best wel veel. Een model uit zijde is natuurlijk veel lichter maar bijzonder sterk en stevig. Bovendien is een Perzisch tapijt uit zijde behoorlijk zeldzaam en dus een pak duurder.

Een ander vaak voorkomende materiaalsoort is uiteraard katoen. In vergelijking met een Perzisch tapijt uit zijde en wol is een katoenen exemplaar een pak voordeliger. Bovendien is een Perzisch tapijt uit katoen bijzonder sterk en stevig en zelfs vormvast. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de vorm zou kunnen veranderen. Doordat je met katoen ook veel fijner kunt gaan weven, kun je ook iets moeilijkere patronen en designs verwachten.

 

 

Perzisch tapijt Reviews – Top 5

 

 

Een tapijt of vloerkleed kan meteen een volledig andere uitstraling geven aan de woonkamer of de slaapkamer. Eén van de meest populaire vloerkleden zijn zeker en vast de Perzische tapijten. Uiteraard kunnen wij jou alleen maar aanraden om voor het beste Perzische tapijt te gaan. Om dit voor jou net iets eenvoudiger te maken hebben wij een lijst van 5 topproducten samengesteld. We hebben ons hierbij gebaseerd op de reviews en het advies van klanten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Flycarpets.nl Vloerkleed Tachmahal

 

Indien jij op zoek bent naar een groot Perzisch tapijt dan is het zeker een aanbeveling om dit klassieke model van Flycarpets eens te bekijken. Het tapijt heeft een afmeting van 200×290 cm en is dus bijzonder groot.

Het tapijt is beschikbaar in maar liefst 5 verschillende kleurtinten en 3 verschillende afmetingen. Bovendien is het zeker niet één van de duurdere modellen. Het rechthoekige tapijt is gemaakt uit polypropyleen en is niet alleen bijzonder stevig maar ook duurzaam. Bovendien kun je het tapijt heel gemakkelijk en snel reinigen doordat het slechts 13 mm dik is.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst waarbij de koper een positief advies geeft over de goede kwaliteit van dit product. Bovendien is het ook heel erg trendy en zeer mooi van kleur. Kortom voor deze koper is dit een echt topproduct.

 

Koop bij bol.com (€139.99)

 

 

 

 

Perzisch muismat type 7

 

Dit Perzisch tapijt zul je zeker en vast tussen de goedkope Perzische tapijten kunnen terugvinden omwille van de bijzonder voordelige prijs. Uiteraard is het ook veel kleiner in vergelijking met de andere Perzische tapijten uit onze lijst.

Dit model kun je eerder als een soort muismat gebruiken. Je kunt het ook als een onderlegger gebruiken om eventueel een beeldje of een kaarsje op te plaatsen. De onderkant is volledig antislip waardoor de muismat heel stevig blijft liggen. De voorzijde is bijzonder zacht wat het comfort alleen maar ten goede komt.

We merken dat de gebruiker laaiend enthousiast is over dit product. Zo is het niet alleen van een degelijke kwaliteit maar bovendien kun je het ook aan een voordelig tarief bekomen. Deze Perzische tapijt muismat blijkt ook heel erg duurzaam te zijn. Dit zou dus wel eens een Perzisch tapijt aanbieding kunnen zijn.

 

Koop bij bol.com (€11.95)

 

 

 

 

Ayyildiz Vloerkleed Marrakesh

 

Indien je op zoek bent naar een leuk vloerkleed om de woonkamer wat huiselijker te maken dan kun je eventueel een kijkje nemen naar dit vloerkleed van het merk Ayyildiz. Bovendien hoef je niet eens zoveel budget te voorzien om dit te kunnen aankopen.

Dit rechthoekige tapijt is gemaakt uit synthetische materialen en heeft een afmeting van 160×230 cm. Het is beschikbaar in een zwarte of bruine kleur met een Perzische patroon erop. Je kunt de mat heel gemakkelijk reinigen en het is zelfs geschikt voor vloerverwarming.

We merken dat de mening van de gebruiker eerder verdeeld is. Enerzijds merken we op dat de koper de kleur niet zo heel mooi vindt. Anderzijds geeft het wel een gezellige en huiselijke sfeer in de woonkamer.

 

Koop bij bol.com (€79.99)

 

 

 

 

Flycarpets.nl uit Iran 200×290

 

Voor dit Perzisch tapijt uit Iran zul je toch een iets groter budget hoeven te voorzien aangezien het niet meteen één van de goedkope modellen is. Het is ook een bijzonder groot vloerkleed met een afmeting van 200×290 cm.

De rechthoekige vorm zorgt ervoor dat het in vrij veel ruimtes heel goed zou kunnen passen. Het tapijt is afgewerkt met verschillende kleurtinten zoals blauw, oranje en cream. Het is volledig gemaakt uit acryl en je kunt het tapijt zelfs in combinatie met vloerverwarming gebruiken.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over de gebruikerservaring bij dit product. Dit heeft te maken met het feit dat er momenteel nog geen reviews geplaatst werden. Laat je hierdoor zeker niet afleiden want misschien is dit wel het product waar jij naar op zoek bent.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Vloerkleed 200×200 Rond Klassieke Design

 

Dit blauwe Perzische tapijt uit Iran is rond en meet ongeveer 200×200 cm en is daardoor bijzonder groot. Net zoals het voorgaande product is ook dit vloerkleed afkomstig van het bekende merk Flycarpets.nl.

Het vloerkleed is ook hier volledig gemaakt uit acryl en is dus heel erg stevig en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien voelt acryl ook bijzonder zacht aan. De blauwe kleur laat het Perzisch tapijt niet alleen heel stijlvol maar ook jong ogen.

Ook hier werden er momenteel nog geen reacties van klanten bij het artikel geplaatst. Daarom vermoeden wij dat het wel eens om een vrij nieuw product zou kunnen gaan. Laat je hier dus zeker niet door afschrikken en haast je maar naar de winkel. Misschien is dit wel het vloerkleed waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status