5 Beste Pizzastenen Test van 2021

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Pizzastenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De meeste kopers zullen misschien wel kunnen genieten van een heerlijke zelfgemaakte pizza. Toch ben je vaak veel geld kwijt indien je steeds naar het restaurant of de pizzeria moet. Kies daarom voor één van de beste pizzastenen en maak vanaf nu die heerlijke pizza’s helemaal zelf. Indien je echt dringend op zoek bent naar een degelijke pizzasteen dan kun je gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Pizzasteen voor Big Green Egg BBQ M alvast een topproduct in huis haalt. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken tussen de 2 beschikbare formaten. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de unieke Cadac Pizzasteen 33 cm. Ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame pizzasteen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pizzastenen koopgids

 

Ben jij ook zo dol op pizza? Dan is een degelijke pizzasteen misschien wel iets voor jou? Zo kun jij vanaf nu steeds opnieuw genieten van een heerlijke zelfgemaakte pizza. Het is een goede aanbeveling om de beste pizzastenen met elkaar te vergelijken alvorens je een definitieve keuze maakt. Zo kun jij verschillende factoren bekijken zoals het prijskaartje, het design, de kenmerken, het formaat en de gebruikte materiaalsoorten. Door rekening te houden met eventuele aanbiedingen en promoties kun je bijvoorbeeld altijd een aantrekkelijke pizzasteen aanbieding tegenkomen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

De voordelen van een degelijke pizzasteen

Ben je van plan om op zoek te gaan naar een pizzasteen voor jezelf of misschien wel als een leuk verjaardagsgeschenk? Een pizzasteen is altijd een heel leuk en vooral origineel geschenkje en zeker wanneer je dol bent op heerlijke pizza’s. Met een degelijke pizzasteen kun jij er vanaf nu voor zorgen dat je veel vaker van een zelfgemaakte heerlijke pizza kunt genieten. Je hoeft dus niet meer meteen naar de pizzeria te rennen om net diezelfde typische Italiaanse pizza smaak te bekomen.

Je kunt gewoon lekker thuis je pizza’s klaarmaken en deze naar eigen keuze voorzien van saus, vlees en groenten. Door zelf een pizzasteen aan te kopen, bespaar je bovendien ook een heleboel geld dat je misschien anders zou spenderen aan een pizzeria. Bovendien kun je er je vrienden familie aangenaam mee verrassen door hen te trakteren op heerlijke zelfgemaakte pizza’s. Je zult werkelijk versteld staan van de mogelijkheden die er tegenwoordig op de markt gebracht zijn.

 

Design en prijskaartje

Het spreekt natuurlijk voor zich dat niet alle producten tot de goedkope pizzastenen zullen behoren. Zo zullen sommige pizzastenen echt een koopje zijn terwijl je voor andere exemplaren dan weer een pak duurder zult betalen. Uiteindelijk zul je zelf moeten beslissen hoeveel geld je wilt en kunt spenderen aan een degelijke pizzasteen. Sommige personen zijn bijvoorbeeld echt dol op koken en het bereiden van gerechten en hebben liever een degelijke pizzasteen.

Je zult verder ook merken dat het prijskaartje afhankelijk is van het design van de pizzasteen. Sommige kopers hechten heel wat belang aan het design terwijl dit voor andere personen dan weer minder belangrijk is. We kunnen jou alleen maar aanraden om zoveel mogelijk de online reviews van de kopers even door te nemen. Je zult versteld staan van de nuttige tips en extra informatie die je daarin kunt vinden. En wie weet kun je op die manier wel een goede keuze maken uit de beste pizzastenen.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

Naast het design en het prijskaartje zul je toch ook even moeten stilstaan bij het formaat van de pizzasteen. Zo heb je pizzastenen met een diameter van amper 33 centimeter die dus vrij klein zijn. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor grotere pizzastenen met bijvoorbeeld een doorsnede van ongeveer 53 centimeter. Dan heb je een pizza die natuurlijk ook veel groter is. Om het formaat van de pizzasteen te bepalen dan kunnen wij jou enkel aanraden om jezelf een aantal vragen te stellen.

Ben je van plan om regelmatig een heerlijke pizza te maken of zo nu en dan eens een keertje? Indien je een groot gezin hebt of vaak vrienden en familie uitnodigt dan kan een grotere pizzasteen best wel handig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld alleen woont dan heb je met een kleine pizzasteen uiteraard wel voldoende. Kortom er zijn heel wat elementen waarover je kunt nadenken en die je zullen helpen bij het maken van de uiteindelijke beslissing.

Verder zul je merken dat een pizzasteen ook uit heel wat verschillende materialen kan gemaakt zijn. Zo heb je heel wat pizzastenen die vervaardigd zijn uit keramiek of uit aardewerk maar je hebt ook exemplaren die bestaan uit een combinatie van deze 2 sterke materiaalsoorten. Zowel keramiek alsook aardewerk zijn heel duurzaam en stevig en bovendien ook hittebestendig en dat is altijd wel handig. Je kunt het ook makkelijk in een elektrische oven gebruiken zonder problemen of in combinatie met bijvoorbeeld natuurlijke houtskool.

 

 

Opties en extra kenmerken

Tot slot zul je merken dat bepaalde pizzastenen over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere modellen. Het is natuurlijk enorm belangrijk om voor jezelf uit te maken waar je naar op zoek bent en wat je precies wilt. Zo is het bijvoorbeeld altijd handig als een pizzasteen zonder problemen in een elektrische oven kan geplaatst worden.

Sommige exemplaren kun je namelijk alleen maar op houtskool gebruiken en dat kan best vervelend zijn voor sommige kopers. Daarnaast is het ook altijd leuk als je er bij de aankoop van de pizzasteen ook heel wat handige hulpstukken en accessoires bij krijgt. Denk maar aan een grill- of een degelijke pizzaring. Kortom er zijn heel wat factoren waarmee je zoal rekening zult kunnen houden.

 

5 Beste Pizzastenen (Reviews) van 2021

 

Wie kan er nu niet genieten van een heerlijke pizza zo nu en dan? Het kan dan ook altijd een leuk idee zijn om één of meerdere pizzastenen aan te kopen of eventueel te schenken tijdens een verjaardagsfeest. Daarom hebben wij 5 topproducten geselecteerd voor jou op basis van het advies en de reviews van klanten. Bekijk deze producten eens grondig en haal er dan voor jou de beste pizzasteen uit. En wie weet is het ook wel meteen één van de goedkope pizzastenen uit de lijst.

 

 

1. Pizzasteen voor Big Green Egg BBQ M

 

Met deze pizzasteen van het bekende merk Big Green Egg heb je meteen het ideale geschenk in handen voor het verjaardagsfeest van je partner. Dit model is bovendien beschikbaar in 2 formaten. Zo kun je kiezen voor een diameter van 30 cm of 53 cm.

De steen is gemaakt uit een combinatie van keramiek en aardewerk en is niet alleen geschikt voor het bakken van heerlijke pizza’s maar ook vers knapperig brood is een uitstekend alternatief. Bovendien is de pizzasteen getest en meteen geschikt bevonden om onder zeer hoge temperaturen te gebruiken.

De klanten blijken helemaal overtuigd te zijn van alle voordelen die deze pizzasteen met zich meebrengt. Het beschikt niet alleen over een schitterende kwaliteit maar het blijkt ook nog eens bijzonder handig in gebruik te zijn.

Big Green Egg is een bekend merk op het gebied van pizzastenen. Het zal dan ook niet verwonderen dat er heel wat gebruikers zijn die Big Green Egg als het beste merk beschouwen. Toch loont het de moeite om de populairste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Formaat:

je hebt de mogelijkheid tussen 2 verschillende formaten; een pizzasteen met een maximale doorsnede van 30 cm of toch liever een groter exemplaar met een doorsnede van 53 cm.

Materiaal:

de steen is vervaardigd uit een combinatie van verschillende materiaalsoorten zoals aardewerk en duurzaam keramiek.

Handig in gebruik:

de pizzasteen is bijzonder makkelijk te hanteren en kun je na gebruik ook eenvoudig onderhouden. Ook ideaal om heerlijke broodjes op te bakken.

Nadelen
Prijskaartje:

tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties geplaatst alhoewel de prijs misschien voor sommigen toch iets te duur zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€75)

 

 

 

 

2. Cadac Pizzasteen 33 cm

 

Indien je op zoek bent naar een pizzasteen aanbieding dan zou het eventueel dit product wel eens kunnen zijn. Dit model is afkomstig van het merk Cadac en heeft een doorsnede van maar liefst 33 cm.

De pizzasteen is gemaakt uit heel stevig en duurzaam keramiek en kan niet alleen in een elektrische oven gebruikt worden maar ook in combinatie met de bbq op houtskool. De steen heeft een dikte van ongeveer 10 mm en is dus bijzonder goed bestand tegen enorm hoge temperaturen van maar liefst 300 graden Celsius.

Sommige kopers opperen dat het product net iets te groot is om te gebruiken in combinatie met bepaalde ovens. Voor andere gebruikers blijkt dit dan weer wel een topproduct te zijn. Haast je dus naar de winkel en probeer het vooral zelf eens even uit. En laat het ons zeker weten wat je ervan vindt in een leuke review.

Wil je liever niet teveel geld spenderen maar er toch zeker van zijn dat je met een kwalitatieve pizzasteen huiswaarts keert? Bekijk dan alvast even dit unieke product van het bekende en sterk gewaardeerde merk Cadac. In vergelijking met sommige andere pizzastenen zou dit product wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken.

Voordelen
Formaat:

het is een pizzasteen van middelgroot formaat met een maximale diameter van ongeveer 33 cm.

Handig in gebruik:

het is een degelijke pizzasteen die heel wat te bieden heeft. Zo maakt het helemaal niet uit indien je de steen wenst te gebruiken op de bbq of toch liever in combinatie met een elektrische oven.

Hittebestendig:

je hoeft je alvast geen zorgen te maken want doordat de pizzasteen 10 mm dik is, kan deze extreem hoge temperaturen probleemloos verdragen.

Materiaal:

de teen is volledig vervaardigd uit bijzonder stevig en hoogwaardig keramiek.

Nadelen
Te groot:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de pizzasteen toch wel iets kleiner had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pizzasteen Small 23 cm

 

In de categorie van goedkope pizzastenen zul je zonder twijfel dit model van het bekende merk Pizza-steen kunnen spotten. In vergelijking met de voorgaande producten, is deze pizzasteen iets kleiner. Met een doorsnede van 23 cm is het ideaal voor mensen die alleen wonen of studenten.

De pizzasteen kun je gemakkelijk gebruiken om heerlijke pizza’s te creëren maar ook een lekker knapperig broodje behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Het is bovendien ook mogelijk om dit model te gebruiken in combinatie met de oven of de barbecue. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

Als we de verschillende reviews doornemen dan lijkt het wel of we te maken hebben met een topproduct. Werkelijk alle kopers zijn laaiend enthousiast over deze pizzasteen. Het is niet alleen handig in gebruik maar beschikt bovendien ook nog eens over een correcte prijs-kwaliteitverhouding.

Ben je op zoek naar een kleine pizzasteen dan loont het de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. Het product wordt jou aangeboden door het gelijknamige merk “Pizza-steen” en heeft een maximale diameter van ongeveer 23 cm. Dit maakt de pizzasteen bijzonder geschikt voor alleenwonenden en/ of studenten.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

de pizzasteen is uiteraard niet alleen geschikt om een heerlijke zelfgemaakte pizza klaar te maken. Ook een knapperig broodje is alvast een optie.

Warmtebron:

het is een degelijke pizzasteen die je makkelijk kunt gebruiken in combinatie met het houtskool van de barbecue of eenvoudigweg in een elektrische oven.

Nadelen
Te klein:

mensen met grote gezinnen of grote eters kunnen deze pizzasteen dan weer net iets te klein vinden. Houd dus zeker rekening met het formaat van de pizzasteen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

4. Jamie Oliver Pizzasteen 33 cm

 

Wil je graag net zo goed kunnen koken als de bekende tv kok Jamie Oliver? Dan kun je alvast beginnen met de aankoop van een handige pizzasteen van Jamie Oliver.

Met een doorsnede van 33 cm kun je dit model tot de grotere pizzastenen rekenen. En bovendien zul je ook meteen versteld staan van de vraagprijs ervan. De pizzasteen is gemaakt uit heel stevig en duurzaam keramiek dat je ook in de oven of in de bbq kunt gebruiken. Het is aan te raden om de steen eerst reeds een beetje voor te verwarmen indien je die heerlijke krokante pizza wilt bereiken.

We merken dat de meningen lichtjes verdeeld zijn. Sommige kopers vinden het niet zo handig en helemaal niet duurzaam terwijl andere gebruikers het product juist wel handig vinden. Bekijk het daarom gerust even aandachtig want misschien is dit wel het product waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Jamie Oliver heeft als bekende tv kok al heel wat keukenspullen uitgebracht onder zijn naam. Ben je dol op alles wat met Jamie Oliver te maken heeft? Dan kan deze unieke Jamie Oliver pizzasteen alvast niet langer ontbreken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de belangrijkste kenmerken alvast op een rijtje.

Voordelen
Formaat:

het is een middelgrote pizzasteen met een maximale diameter van ongeveer 33 cm.

Materiaal:

je zult merken dat de pizzasteen behoorlijk stevig is en best wel wat weegt doordat deze uit hoogwaardig keramiek bestaat. Handig ook om in de oven te plaatsen of te gebruiken in combinatie met de bbq.

Vraagprijs:

bij het zien van het prijskaartje zul je meteen versteld staan. De pizzasteen is niet alleen degelijk maar ook betaalbaar.

Nadelen
Niet handig:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de pizzasteen toch niet zo handig is als men had verwacht.

Niet duurzaam:

een beperkt aantal kopers vindt dat de pizzasteen bijzonder kwetsbaar is en snel stuk gaat.

Koop bij bol.com (€23.95)

 

 

 

 

5. Grill Masters Pizzaring Designer set voor Weber 57cm ronde barbecue

 

Deze Grill Master pizzasteen voor weber is meteen het ideale geschenk voor de echte hobbykok. Het is misschien iets duurder maar dit heeft te maken met het feit dat het een volledige designer set is.

De barbecue is gemaakt uit een combinatie van staal en geborsteld RVS. Bij de aankoop krijg je er ook een handige pizzasteen bij die perfect in de bbq past. Verder krijg je er ook een grill- en pizzaring bij waardoor je dus heel wat heerlijke gerechten kunt klaarmaken.

Op dit moment heeft er nog maar één gebruiker op het product gereageerd en dit blijkt helemaal mee te vallen. Het toestel is niet alleen heel erg handig maar beschikt ook nog eens over een schitterende kwaliteit.

Tenslotte is er nog altijd deze unieke pizzasteen waarvoor je zou kunnen kiezen. Of je nu professioneel kok bent of gewoon een echte hobbykok, deze pizzasteen komt alvast goed van pas. Daarom zetten we voor jou graag eens alle kenmerkende eigenschappen op een rijtje.

Voordelen
Materiaal:

de barbecue is vervaardigd is uit verschillende materiaalsoorten zoals geborsteld RVS en duurzaam staal.

Accessoires:

de barbecue wordt uiteraard niet alleen geleverd maar in combinatie met een bijbehorende pizzasteen. Daarnaast worden ook een grill- en degelijke pizzaring zomaar meegegeven.

Nadelen
Prijzig:

het is mogelijk dat de hoge prijs misschien door sommige klanten wel nog eens als een struikelblok zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

David

May 17, 2020 at 2:57 pm

Bij Groenebouwmaterialen.nl verkopen ze ook een mooie pizzasteen van vuurvaste chamotte.

Reply
10top Team

May 18, 2020 at 12:08 pm

Hoi David,

Bedankt voor de oprechte reactie.

Reply
DMCA.com Protection Status