5 Beste Polijstmachines Test van 2022

Laatste update: 30.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Polijstmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een polijstmachine is het mogelijk om verschillende materiaalsoorten helemaal glad en vlak te krijgen. Tegenwoordig heb je heel wat keuzemogelijkheden op de markt, en wij kunnen jou dan ook enkel aanraden om meteen voor het beste model te gaan. Je kunt hierbij rekening houden met de factoren die worden aangehaald in de koopgids of je kunt ook gewoon onze top 3 van beste polijstmachines raadplegen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de Tectake 400178 polijstmachine veruit de beste polijstmachine is op basis van de gebruikerservaring en de enorme mogelijkheden die het biedt. De Carpoint 120W is natuurlijk een meer dan waardig alternatief. Dit model is bijzonder krachtig en daardoor vooral geschikt om autoplaatwerk te polijsten en zelfs te poetsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Polijstmachines koopgids

 

Stukken hout of metaal kunnen splinters bevatten of scherpe randen hebben waar je je aan kunt kwetsen. Als je van plan bent om met deze materialen meubels en dergelijke te maken, dan kun je ze beter eerst polijsten. Met een goede polijstmachine aanbieding kun je deze materialen vlug glad maken. Je kunt ook een auto polijsten zodat er terug veel glans op komt. Je kunt kiezen tussen verschillende, eventueel goedkope, polijstmachines en rekening houden met de stroomvoorziening, de snelheid, de diameter van de pads, de oppervlakte die je wilt schoonmaken, enzovoort.

Soorten polijstmachines

De roterende polijstmachine gebruikt een schijf die enkel rond zijn eigen as draait. Je kunt deze apparaten verkrijgen in verschillende uitvoeringen die geschikt zijn voor lichte of zware werken. De prijs kan variëren van €75 tot enkele honderden euro. Het voordeel van roterende polijstmachines is dat ze krachtig slijpen en op een snelle manier lak kunnen corrigeren. In vergelijking met een excentrische machine maken ze veel minder geluid en ze trillen ook minder, waardoor je een betere controle hebt over het apparaat.

Je moet wel opletten tijdens het werken want de lak kan enorm heet worden en zelfs doorbranden. Je hebt ook veel kracht nodig om het apparaat onder controle te kunnen houden.

Een excentrische polijstmachine draait ook rond zijn eigen as maar tegelijkertijd ook in een ellips. Het grote voordeel aan deze machines is dat ze makkelijk zijn in gebruik en dat het risico op doorbranden bijna nihil is. Aan de andere kant hebben ze minder slijpkracht dan een roterende machine zodat het wat meer moeite vergt om krassen weg te slijpen. Het apparaat trilt ook meer en maakt meer geluid.

 

Stroomvoorziening

Je kunt een polijstmachine op drie manieren van stroom voorzien. Via elektriciteit, via een accu of via propaan. We vergelijken even de mogelijkheden.

De elektrische polijstmachines zijn vooral handig wanneer je een stopcontact in de buurt hebt. Deze apparaten zijn licht van gewicht en beschikken over een kabel die wel tot 20 meter lang kan zijn. Het voordeel is dat je altijd van stroom wordt voorzien en dus voor een lange tijd kunt doorwerken.

Een polijstmachine die door een accu aangedreven wordt biedt meer vrijheid dan een elektrisch model. Je kunt dit toestel meenemen naar gebieden waar er geen stopcontacten zijn en je hebt geen last van een kabel. Deze apparaten zijn wel een stuk zwaarder en de accu heeft natuurlijk een beperkte gebruiksduur voordat je het opnieuw moet opladen. Je kunt eventueel een tweede batterij kopen om te kunnen verder werken terwijl de eerste batterij aan het opladen is.

Tenslotte zijn er nog de apparaten die aangedreven worden door propaan. Dit zijn krachtige polijstmachines die bedoeld zijn voor grote oppervlaktes waar er niet veel stopcontacten aanwezig zijn. De nadelen zijn het grote onderhoud en de hoge prijs.

 

Snelheid van het apparaat

Polijstmachines werken met verschillende snelheden die je moet kennen om te weten waarvoor ze geschikt zijn. Een machine met een standaardsnelheid van 150 tot 175 PRM is geschikt om vloeren te polijsten. Je vindt deze snelheid vooral terug op boenmachines die je kunt gebruiken om vloeren te schrobben of te polijsten.

Een machine met een duale snelheid van 200 tot 400 RPM is geschikt voor het polijsten van houten oppervlaktes. Deze apparaten zijn ook beter geschikt om oppervlaktes te strippen. Er bestaan ook boenmachines met deze snelheid om houten vloeren te bewerken.

De krachtige machines met een hoge snelheid van 1000 tot 2500 RPM zijn in feite de echte polijstmachines. Deze apparaten worden gebruikt om harde oppervlaktes te laten glanzen en zijn veel lichter dan een boenmachine.

Voor sommige oppervlaktes zoals steen heb je een afdichtmiddel nodig op de polijstmachine. Zo ben je er zeker van dat de vloer wordt beschermd tegen schade. Een houten vloer kun je polijsten door gebruik te maken van de juiste chemicaliën zodat je de beschermende laag niet van de vloer verwijdert. Linoleum kun je zonder problemen polijsten.

 

Diameter van de pads

Een polijstmachine aanbieding gebruikt pads om oppervlaktes te polijsten en deze kunnen verschillende diameters hebben. Als je een pad gebruikt met een grote diameter dan zal het ook minder lang duren om een grotere oppervlakte te polijsten. Je moet natuurlijk wel nog rekening houden met de snelheid van het apparaat.

Pads met een diameter kleiner dan 50 cm zijn meestal bedoeld voor boenmachines om de grond mee te polijsten en te schrobben. Pads met een diameter van 50 tot 70 cm kun je gebruiken op een hoge snelheid om een hoogglans te geven aan een oppervlakte. De combinatie van een grote diameter met een hoge snelheid zorgt ervoor dat je in een mum van tijd kunt klaar zijn met polijsten, het gebruik van deze grote pads is dus zeker een aanbeveling.

 

5 Beste Polijstmachines (Reviews) van 2022

 

Een polijstmachine wordt gebruikt om verschillende materialen vlak en glad te maken. Denk daarbij maar aan metalen of hout. Zelfs diamanten worden gepolijst om er mooier uit te zien. Je kunt ook je auto polijsten. Zorg er wel voor dat de oppervlakken vrij zijn van andere materialen zoals nietjes, die je makkelijk met een degelijk nietpistool kunt verwijderen. Neem alvast een kijkje naar de volgende producten en kies op basis van je noden er de beste polijstmachine uit.

 

1. Polijstmachine Poetsmachine

 

Deze set van Tectake bevat een polijstmachine met verschillende standen die traploos instelbaar zijn en vele verschillende accessoires. De polijstmachine bereikt tussen 0 en 3000 omw/min en weegt 3 kg. Het toestel beschikt over een knop voor continu gebruik en is ook uitgerust met een normale handgreep en een staaf handgreep.

Dit apparaat wordt geleverd met 3 verschillende steunschijven: 1 van 125 mm, 1 van 150 mm en 1 van 180 mm. Verder krijg je er nog 5 polijst pads, 8 zachte polijst pads, 2 reserveonderdelen en een koffer bij.

Hoewel sommige kopers de kwaliteit van het apparaat ondermaats vinden zijn ze toch tevreden over de werking en de prijs die ze ervoor betalen. Het maakt nogal wat geluid tijdens gebruik maar is wel heel makkelijk in gebruik.

Ben je op zoek naar een goede polijstmachine om bepaalde oppervlakten terug glad en mooi te maken? Misschien is dit model van Tectake wel wat jij zoekt. Het is misschien niet meteen één van de goedkoopste apparaten maar het is wel afkomstig van het bekende merk Tectake. Dit staat voor heel veel mensen gelijk aan kwaliteit en degelijkheid en wordt daarom door velen aanzien als het beste merk.

Voordelen
Vermogen:

deze polijstmachine beschikt over een motor die is uitgerust met een vermogen van maar liefst 1400 watt.

Handig in gebruik:

de machine is voorzien van traploos instelbare snelheidsstanden. Het toestel weegt slechts 3 kg en is daardoor vrij gemakkelijk te gebruiken.

Comfort:

het toestel is voorzien van een normale handgreep en er is zelfs een staaf handgreep beschikbaar.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet alle kopers zijn helemaal tevreden over de kwaliteit van het product. Volgens één gebruiker is deze polijstmachine helemaal niet zo duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Carpoint Polijstmachine 230V 120W

 

Deze auto polijstmachine heeft een krachtig vermogen en is perfect voor het polijsten of poetsen van gelakt autoplaatwerk. Het apparaat heeft een aan- en uitschakelaar en de handgreep is comfortabel. Het toestel wordt geleverd met twee polijstvachten die je op het polijstwiel kunt bevestigen.

Dit apparaat is perfect voor mensen die over een beperkt budget beschikken en op zoek zijn naar goedkope polijstmachines. Het is aangeraden om je auto eerst goed te wassen voor je begint met polijsten, zo vermijd je krassen.

De gebruikers geven een goed advies over dit degelijke apparaat. Het toestel is makkelijk te bedienen en heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding. De machine is duurzaam maar heeft ook één minpunt: het snoer mocht wel wat langer zijn.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke polijstmachine, dan loont het misschien wel de moeite om dit model eens te bekijken. Deze polijstmachine van Carpoint heeft werkelijk de laagste prijs wanneer we deze vergelijken met de andere 4 producten die we in de selectie hebben opgenomen.

Voordelen
Kostenplaatje:

deze polijstmachine zul je zeker bij de goedkope apparaten kunnen terugvinden. Ideaal dus als je een eerder beperkt budget hebt.

Kracht:

in vergelijking met het vorige apparaat is dit model misschien iets minder krachtig. Toch heeft het nog steeds een vermogen van wel 120 watt.

Doel:

deze polijstmachine is hoofdzakelijk geschikt om gelakt autoplaatwerk te gaan poetsen en heel mooi te gaan glad polijsten.

Gebruiksgemak:

er is een aan- en uitknop voorzien net zoals er ook een handige handgreep beschikbaar is.

Nadelen
Snoer:

het apparaat is voorzien van een snoer. Een kleine minderheid van de kopers had het snoer toch net iets langer willen zien zodat er nog wat meer bewegingsruimte gecreëerd werd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hofftech Haakse Polijstmachine Excentrisch


Deze polijstmachine van Hofftech is gemaakt om excentrisch mee te polijsten. Het apparaat heeft een krachtig vermogen van 650 Watt en is ook geschikt om krassen te verwijderen of hoogglans te verzegelen. Het toestel is uitgerust met een snelheidsregelaar om de snelheid langzaam op te bouwen naar de constante snelheid van je keuze.

De machine heeft verschillende grippen: beugel, neus en handvat. Het is een compact toestel die eenvoudig in gebruik is. Het apparaat wordt geleverd met een poetsspons, een lamswol pad, een foam bad, een moersleutel, een inbussleutel en een reserve koolborstel. Deze polijstmachine reduceert ook de oververhitting van lak met wel 80%!

Hoewel er slechts één review geplaatst is door een koper geeft deze persoon volledig positief advies. Het product heeft een voordelige verhouding tussen prijs en kwaliteit en is handig in gebruik. Door de compacte vorm kun je het makkelijk meenemen en het is een duurzaam toestel dankzij het hoogwaardig materiaal waarvan het vervaardigd is.

Aan de vele overwegend positieve reacties te zien, durven we echt wel stellen dat deze polijstmachine misschien wel eens tot de populairste toestellen uit dit lijstje behoort. Bovendien is het niet één van de duurdere modellen wat ook een enorm pluspunt kan zijn.

Voordelen
Kracht:

in vergelijking met de voorgaande producten, beschikt deze polijstmachine over een motor met een vermogen van maar liefst 650 watt.

Toerental:

het apparaat is uitgerust met een toerental dat je trapsgewijs kunt instellen. Je kunt kiezen voor slechts 200 rpm en zo opbouwen naar 6400 rpm.

Handig in gebruik:

met dit toestel kun je niet alleen polijsten maar ook nog eens wassen en krassen op je autodeur verwijderen. Het handvat biedt voldoende grip en is daardoor extra comfortabel.

Nadelen

We merken dat werkelijk alle kopers helemaal enthousiast zijn over de vele voordelen van dit apparaat. Daardoor is het voor ons natuurlijk extra lastig om eventuele nadelen tijdig te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Einhell CC-PO Polijst en Schuurmachine

 

Deze polijstmachine van Einhell is een krachtig apparaat met een vermogen van 1100 Watt waarmee je een toerental van 1000 tot 3500 toeren per minuut kunt behalen. Het toestel is uitgerust met een elektronische toerenregelaar met LCD display en is voorzien van een ingebouwde asvergrendeling om makkelijk van schijf te wisselen.

De schuur- of polijstschijven kun je makkelijk aan de machine bevestigen met de klittenbandbevestiging. Dankzij de soft grip handgreep is de machine comfortabel in gebruik. Het apparaat wordt geleverd met verschillende accessoires: twee polijstschijven, 6 schuurschijven met 3 verschillende maten.

De enige koper die momenteel een beoordeling heeft geschreven over dit product is tevreden over de goede kwaliteit ervan en vindt het zijn prijs meer dan waard. Het toestel is handig in gebruik en is duurzaam. Het is een mooie polijstmachine aanbieding.

Als je op zoek bent naar een krachtige polijstmachine dan is het ergens wel logisch dat je daar ook iets meer zult voor hoeven te betalen. Dit is met deze polijstmachine van het merk Einhell helemaal het geval. Toch hoef je niet meteen te schrikken want het is zeker en vast niet de duurste polijstmachine uit onze lijst.

Voordelen
Vermogen:

dit is daadwerkelijk één van de krachtige polijstmachines uit onze lijst. Dit apparaat is voorzien van een motor die een vermogen heeft van maar liefst 1100 watt.

Toebehoren:

bij de aankoop van deze polijstmachine krijg je er ook een aantal extra toebehoren bij. Denk maar aan enkele polijstschijven, 3 extra opzetstukken waarbij er eentje uit schuimstof gemaakt is.

Nadelen
Prijs:

alle kopers zijn helemaal overtuigd van de vele voordelen van dit product en voor hen zijn er geen nadelen aan verbonden. Toch zou de iets hogere prijs misschien wel een struikelblok kunnen zijn voor een aantal klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. HBM Profi Polijstmachine op Accu

 

De schijf van deze polijstmachine van Lemato heeft een diameter van 100 mm. Dit product behoort tot de categorie van goedkope polijstmachines dankzij de lage prijs. De toerenregeling van het toestel is instelbaar en het is geschikt voor het polijsten van koplampen. De machine is licht van gewicht en is compact dus je kunt het makkelijk overal mee naartoe nemen.

Het apparaat bereikt een onbelast toerental van 1500 tot 3000 omw/min. Het artikel wordt geleverd met verschillende accessoires zoals een steunpad, een foam pad, een lamswol pad en een polijstpad, allemaal met een diameter van 100 mm.

Volgens de gebruiker die een review geschreven heeft werkt dit apparaat naar behoren. Het toestel is van topkwaliteit en je betaalt er een degelijke prijs voor. De machine is handig in gebruik en is ook duurzaam.

Dankzij deze polijstmachine van Lemato kun je vanaf nu elk oppervlak weer mooi glad en glinsterend maken. Het is niet meteen één van de krachtige apparaten maar dit hoeft misschien ook niet afhankelijk van waarvoor je het wilt gebruiken en hoe vaak. Bekijk daarom zeker eens de voor- en nadelen van dit product.

Voordelen
Toebehoren:

je krijgt er bij de aankoop heel wat extra benodigdheden bij. Denk maar aan steunpads en foampads.

Vermogen:

het apparaat heeft een vermogen van ongeveer 10,8 watt. Het is vooral geschikt om de koplampen van je wagen te polijsten.

Gebruiksgemak:

het apparaat werkt op basis van een accu die je af en toe hoeft op te laden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper vindt de kwaliteit van de polijstmachine niet wat deze zou moeten zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

4 COMMENTAIRES

Axel

May 6, 2021 at 10:39 am

De nummer 1 van dit lijstje weegt volgens Bol.com 7 kg en niet 3kg zoals jullie hier schrijven…. Wat is nou correct?

Reply
10top Team

May 6, 2021 at 4:17 pm

Hoi Axel,

Eerst en vooral bedankt voor de reactie op de tekst over polijstmachines.

Graag hadden wij toch even vermeld dat de beschrijvingen en vermeldingen op bol.com niet altijd even duidelijk zijn en vaak tegenstrijdigheden aantonen.
Zoals je zelf kunt zien staat er in de productbeschrijving op bol.com duidelijk 3kg vermeld om het dan even later over 7kg te hebben. Dat is dan ook meteen de reden dat we vaak heel wat meer opzoekingswerk verrichten alvorens een eigen productbeschrijving/ koopgids te schrijven.

Hieronder geven wij jou graag 1 van de linken mee die we voor dit product gebruikt hebben en waaruit duidelijk blijkt dat de polijstmachine amper 3kg weegt.

https://www.manomano.es/p/pulidora-1400w-accesorios-abrillantador-2061033?model_id=2061036

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Karel

October 12, 2020 at 9:34 am

De einhell koop je voor €49,13 bij Amazon incl verzenden

Reply
10top Team

October 12, 2020 at 10:54 am

Hoi Karel,

Bedankt voor de reactie.
Wij stellen het erg op prijs dat onze lezers interesse tonen in onze teksten.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status