Beste portable dvd speler

Laatste update: 02.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Portable dvd spelers test van 2022

 

Ben je van plan om binnenkort met het hele gezin op reis te gaan? En staat er een lange, misschien wel saaie autorit op de planning? Dan niet langer getreurd want met de portable dvd speler kun jij die lange saaie autorit meteen een pak aangenamer laten verlopen. Wij laten jou graag kennismaken met de 3 topproducten die wij voor jou hebben geselecteerd. Kies bijvoorbeeld voor de Denver MT-783 NB portable dvd speler indien je op zoek bent naar een handzaam en compact apparaatje dat gekenmerkt wordt door een eenvoudige bediening. Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen opteren om voor de Autovision AV2500IR Duo portable dvd speler te kiezen. Dit product wordt jou geleverd inclusief maar liefst 2 afzonderlijke displays. Ideaal indien je 2 kindjes tevreden moet stellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Portable dvd spelers koopgids

 

Welke soorten portable dvd spelers bestaan er eigenlijk allemaal? En wat met de aansluitmogelijkheden en de verschillende schermeigenschappen? Krijg je bij de aankoop van één van de beste portable dvd spelers ook toebehoren meegeleverd of toch maar niet? Het komt er dus vooral op neer om verschillende apparaten te vergelijken en hierbij aanbiedingen en leuke promoties alvast niet uit de weg te gaan. Het zou maar eens kunnen dat je zomaar een aantrekkelijke portable dvd speler aanbieding spot.

Wat is een portable dvd speler en het gebruiksgemak

Een portable dvd speler is eigenlijk niet meer of niet minder dan een degelijke draagbare dvd speler. Handig dus om op te tillen en te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen. Zo kun je een portable dvd speler makkelijk meenemen in de wagen. Ideaal bijvoorbeeld als je kindjes hebt en wanneer er een lange autorit op de planning staat. Op die manier kunnen de kids rustig naar hun favoriete tv-serie of film kijken. Bovendien zijn er ook heel wat portable dvd spelers die over meerdere schermen beschikken.

 

Het type portable dvd speler en de voeding

Het is uiteraard ook belangrijk om even stil te staan tussen de diverse soorten draagbare dvd spelers die er op de markt gebracht zijn. Om een onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende apparaten, moeten we rekening houden met de voeding van de portable dvd speler. Op basis van de voeding kunnen we de portable dvd spelers dan ook in 3 grote groepen onderverdelen. Zo kun je kiezen voor een lichtnetaansluiting, een 12 Volt-aansluiting en een accuvoeding.

Door te kiezen voor de lichtnetaansluiting, hoef je dus steeds in de buurt van een stopcontact te zijn. Dergelijke portable dvd spelers worden geleverd in combinatie met een krachtige en duurzame adapter die je gewoon in het stopcontact dient te steken. Het voordeel is dat je onbeperkt stroom hebt maar uiteraard geniet je minder bewegingsvrijheid. Door gebruik te maken van een 12 Volt-aansluiting dan is het mogelijk om de dvd speler ook in eender welke wagen te gaan aansluiten.

Tenslotte blijkt ook accuvoeding tot de mogelijkheden te behoren. Dergelijke portable dvd spelers zijn voorzien van een krachtige en oplaadbare accu. Indien je kiest voor accuvoeding dan is het wel aan te raden om rekening te houden met de batterij- en gebruiksduur.

 

Scherm eigenschappen

Je kunt het misschien al min of meer vermoeden maar de meeste portable dvd spelers bestaan uit slechts 1 enkel scherm. Echter zijn er recentelijk ook heel wat toestellen op de markt gebracht waarbij het mogelijk is om meerdere schermen aan 1 portable dvd speler te koppelen. Zo kunnen bijvoorbeeld al je kindjes naar hetzelfde of een andere programma kijken, terwijl ze elk hun eigen schermpje genieten. De optie om de schermen onafhankelijk van elkaar te bedienen, is dus wel een meerwaarde. Bekijk hierbij ook de schermgrootte.

 

Wat zijn de eventuele aansluitmogelijkheden

Bovendien zul je merken dat de meeste hedendaagse portable dvd spelers ook heel wat extra opties en mogelijkheden aanbieden. Vroeger kon je een portable dvd speler alleen maar gebruik om eender welke film en/of serie op dvd te bekijken. Echter kun je vandaag de dag met de recente portable dvd spelers ook een spelcomputer op het toestel aansluiten. Verder is er vaak ook gedacht aan een hoofdtelefoonaansluiting en een USB/ HDMI aansluiting.

 

 

Met of zonder tv-ontvanger en kaartslot

Daarnaast kan het ook wel handig zijn om te kiezen voor een portable dvd speler die niet alleen de mogelijkheid biedt om naar je favoriete films te kijken, maar ook naar je favoriete zenders. Het assortiment zenders zal misschien iets beperkter zijn maar toch vormt dit een echte meerwaarde.

Ook het feit of het toestel al dan niet voorzien is van een kaartslot is belangrijk om even te bekijken. Kies je voor een portable dvd speler dat voorzien is van een kaartslot dan is het mogelijk om er, indien je dit wenst, een bijkomende geheugenkaart in te stoppen. Op die manier wordt de opslagcapaciteit sterk uitgebreid.

 

Accessoires en/of toebehoren

Verder is het een aanbeveling om ook even stil te staan bij de meegeleverde accessoires en toebehoren. Zo kan een opbergtas altijd wel een pluspunt zijn net zoals een stevige en duurzame bevestigingssteun. Ook een adapter indien je de portable dvd speler moet opladen, is vast en zeker een meerwaarde. Houd er wel rekening mee dat dergelijke apparaten misschien niet meteen tussen de goedkope portable dvd spelers te vinden zullen zijn. Hoe meer toebehoren worden meegeleverd, hoe meer dat dit een invloed kan uitoefenen op de prijsbepaling.

 

Portable dvd speler Reviews – Top

 

Binnenkort gaan we weer fijn op vakantie met de kinderen. Graag wil je dat je kinderen op de achterbank ook genieten van een misschien wel lange autorit. Daarvoor zijn nu portable dvd spelers een uitkomst. Wij selecteerden een aantal voor jou en keken daarbij ook naar het advies van klanten. Zo kun jij bepalen welke voor jou de beste portable dvd speler is.

 

 

Denver MT-783 NB

 

Zoek je een handzaam en eenvoudig te bedienen dvd speler voor jou of voor je kind, dan is dit product wat voor jou. Voor een hele redelijke prijs wordt een prima kwaliteit geleverd met vele voordelen. Je zou hier bijna spreken van een portable dvd speler aanbieding. 

Hij beschikt over een 7” beeldscherm dat maar liefst 180º kan draaien. Hij heeft ingebouwde speakers maar oortjes worden ook meegeleverd. Hiermee kun je zowel individueel als samen kijken en luisteren. Hij heeft een USB poort voor aansluiting van een USB stick. Deze portable dvd speler auto wordt geleverd met een 12 V oplader voor in de auto en een 230 V oplader voor thuis.

In hun review spreken klanten over een prima prijs-kwaliteitverhouding. Deze dvd speler is van goede kwaliteit en biedt een haarscherp beeld. Weliswaar wordt een hoofdsteun niet meegeleverd, maar wel een tasje waarin je alles kunt opbergen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autovision AV2500IR Duo

 

Heb je meer dan één kind zoet te houden op de achterbank. Dan zoek je natuurlijk naar een portable dvd speler met twee schermen. Bij voorkeur moeten die dan ook afzonderlijk bedienbaar zijn om ruzie op de achterbank te voorkomen. Dan is deze portable dvd speler met twee schermen zeker iets voor jou.

Hij valt niet in de categorie goedkope portable dvd spelers, maar biedt veel waar voor zijn geld. Hij heeft twee beeldschermen van maar liefst 10.1 inch die afzonderlijk bedienbaar zijn met een individuele afstandsbediening. Hij wordt geleverd met laders voor zowel thuis als in de auto. Naast de ingebouwde speakers biedt hij ook een aansluiting voor individuele oortelefoons.

Kopers die deze portable dvd speler met 2 schermen reeds eerder kochten, geven een zeer positief advies voor aankoop. Met name wordt erg lovend gesproken over de zeer scherpe beeldkwaliteit en de mogelijkheid van afzonderlijk gebruik. Bovendien is deze portable dvd speler zeer gebruiksvriendelijk.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Autovision AV 1900IR Duo Deluxe

 

Ben je aan vervanging toe van een eerder aangeschafte portable dvd speler? Je hebt inmiddels al hoofdsteunen voor 2 beeldschermen van 9”, dan wil je graag dezelfde grootte weer. Dan zou dit voor jou de ideale vervanging kunnen zijn. Weliswaar worden twee hoofdsteunen meegeleverd, maar die zijn altijd handig als reserve.

Deze portable dvd speler met twee 9“ schermen beschikt over een ingebouwd infrarood zender voor een draadloze verbinding met een koptelefoon. Daarnaast beschikt hij over twee dvd spelers, zodat je kinderen gezamenlijk of individueel kunnen kijken en luisteren. Dat voorkomt dan weer ruzie op de achterbank.

Klanten beoordelen dit artikel enigszins verschillend. Lovend tot matig maar zijn het allemaal wel eens over het grote scherm met een prima beeldkwaliteit. Als minpuntje wordt melding gemaakt van een wat kwetsbaar en minder makkelijk te plaatsen ophangsysteem.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Akai hoofdsteunhouder

 

Beschik je al over een portable dvd speler, maar je hebt nog een goede hoofdsteun houder nodig? Wij hebben deze voor je geselecteerd van het bekende Japanse merk Akai. Als je zoekt naar een hoofdsteunhouder voor je Akai portable dvd speler, dan past deze bij jou.

Hij is geschikt voor beeldschermen tussen de 7” en 10” voor alle merken. Deze Akai hoofdsteunhouder is  eenvoudig te monteren en is bovendien geschikt voor veel autotypen. Hij heeft een afmeting van 220 x 220 x 155 mm en heeft een gewicht van maar slechts 200 gr.

Ook hier zijn de reviews wat uiteenlopend. Deze variëren van goed tot gematigd. Velen prijzen zijn gebruiksvriendelijkheid en het feit dat hij in veel automerken kan worden gebruikt. Als minpuntje wordt aangegeven dat hij minder stevig is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips PD7030 

 

Met deze Philips portable dvd speler hoef jij je nooit meer te vervelen. Als je er eentje zoekt voor je kind, dan is dit ook een heel goede keuze voor jou. Zet je kind op de achterbank in het kinderzitje en je hebt er geen omkijken meer naar.

Hij beschikt over een USB poort en een 7” beeldscherm. Hij heeft een aansluiting voor een hoofdtelefoon en voor een USB stick. De accuduur is na oplading maar liefst 3 uur, dus alle tijd om te ontspannen in de trein of de bus. Daarnaast kan hij ook tegen een stootje.

Kopers van deze portable dvd speler van het ons zo vertrouwde Nederlandse merk Philips zijn erg lovend. Deze portable dvd speler heeft een prima beeldkwaliteit en is erg gebruiksvriendelijk voor kinderen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status