n n
n
n
ᐅ Beste potloden. Vergelijking en goedkope prijzen

5 Beste Potloden Test van 2019

Laatste update: 10.12.19

 

Potloden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Op zoek naar het beste potlood? Dan willen wij jou best wel even op weg helpen. In onze koopgids bespreken we een aantal belangrijke factoren die een doorslaggevende rol kunnen spelen in de zoektocht. Echter kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3. We hebben namelijk een selectie gemaakt van de 3 best beoordeelde potloden. Zo zou je kunnen kiezen voor de Bruynzeel Design Graphite potloden. De potloden worden geleverd in een stevige en duurzame verpakking zodat je ze na gebruik steeds weer veilig kunt opbergen. Kies je voor de Stabilo potloodstiften Easy Ergo 315 mm dan kies je voor een degelijk vulpotlood dat in diverse kleuren en design te bekomen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Potloden koopgids

 

Als je graag creatief bezig bent of indien je binnenkort opnieuw naar school moet dan kan het best wel handig zijn om een aantal zaken op voorhand aan te kopen. Het is alvast een goede aanbeveling om even de beste potloden te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Zo zou je kunnen rekening houden met het gebruiksgemak, het prijskaartje, het design, het type potlood en de eventuele extra kenmerken. Ga eventuele promoties of kortingen zeker niet uit de weg want het is altijd mogelijk dat je een potlood aanbieding spot die helemaal aan je verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Het gebruiksgemak

Bepaalde producten zul je bijna zo goed als dagelijks gaan gebruiken. We zouden durven stellen dat je een potlood vast en zeker tot deze groep producten mag gaan rekenen. Er bestaan heel wat verschillende soorten potloden en je kunt er ook gebruik van maken in verschillende situaties. Potloden kunnen gebruikt worden in specifieke beroepen zoals bijvoorbeeld architecten of aannemers. Maar ook door kinderen die binnenkort hun eerste school tegemoet gaan.

Daarnaast kun je ook als creatief persoon nood hebben aan meerdere en diverse soorten potloden. Kortom een potlood is werkelijk een product dat heel veel personen bijna dagelijks zullen gebruiken. Toch is het belangrijk om er even bij te stil te staan welk type potlood je nodig hebt. Bekijk daarnaast ook het design of de accessoires indien je daar belang aan hecht. In elk geval is het belangrijk om eerst zoveel mogelijk producten te vergelijken alvorens je een uiteindelijke beslissing neemt.

 

Welk type potlood

We hebben het al min of meer aan bod laten komen maar vandaag de dag bestaan er werkelijk heel wat verschillende soorten potloden. Enerzijds is dat positief omdat het zorgt voor meer keuze en mogelijkheden. Anderzijds zorgt een ruimer assortiment er ook meteen voor dat het moeilijker wordt om een uiteindelijke beslissing te nemen. Alvorens je op zoek gaat naar degelijke potloden willen wij jou aanraden om rekening te houden met je verwachtingen en je eisen maar ook met de situaties.

Indien je een potlood enkel sporadisch een keertje gebruikt om bijvoorbeeld een boodschappenlijstje te noteren dan kun je gewoon kiezen voor één van de goedkope potloden. Ook wanneer je kindje terug naar school moet, is een standaard potlood vaak het beste. Als architect of professioneel tekenaar heb je vaak potloden met een verschillende puntdikte nodig. Op die manier kun je een beter reliëf en eventuele schaduwen in de tekening schetsen om een zo realistisch mogelijk beeld te bekomen.

Zo zul je potloden hebben met een bijzonder fijne punt. Maar je hebt er ook met een dikke stompe punt die dan weer ideaal zijn voor het aanbrengen van schaduwen. Verder heb je hierbij de mogelijkheid voor een uitschuifbaar potlood waarbij de potlood patronen regelmatig kunt bijvullen. Dit type is iets duurder maar je kunt altijd aantrekkelijke aanbiedingen tegenkomen. En verder heb je dan ook nog de typische kleurpotloden om een tekening in te kleuren.

 

Kenmerken en accessoires

Je zult merken dat sommige potloden over iets meer mogelijkheden en opties beschikken. Zo heb je bijvoorbeeld tegenwoordig heel wat uitschuifbare potloden. Dit zijn producten waar je gewoon potlood patronen in plaatst. Door bovenaan even op de behuizing van het potlood te klikken, zul je merken dat de punt van het potlood eruit komt. En dan kun je beginnen tekenen op aantekeningen beginnen maken. Verder zul je ook kunnen zien dat sommige potloden geleverd worden met heel wat handige accessoires of benodigdheden. Sommige hulpstukken kunnen echt wel een meerwaarde zijn

Zo is het altijd leuk wanneer je potlood geleverd wordt in combinatie met een degelijke slijper. Zo kun jij te allen tijde je potloden zonder problemen gaan slijpen. Het is handig indien de slijper voorzien is van een opvangbakje waarin het vuil terecht komt. Zo hoef je niet steeds in de buurt van een vuilnisbak plaats te nemen. In sommige gevallen krijg je er naast een slijper nog een leuke etui bij of gewoon een degelijke en nuttige gum. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en opties die je zult tegenkomen.

 

 

Design en prijskaartje

Uiteraard mag het dan wel niet verwonderen dat er ook verschillende prijskaartjes zullen opduiken. Zo zullen sommige potloden vrij goedkoop zijn terwijl je voor andere exemplaren dan weer net iets duurder zult moeten betalen. Zo zal een echt tekenpotlood dat gemaakt is om te schetsen iets duurder zijn dan bijvoorbeeld een normaal schrijf potlood. Ook tussen de verschillende kleurpotloden zul je heel wat prijsverschillen opmerken. De merknaam heeft daarop ook een invloed.

Ook het design zal een bepaalde invloed uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje ervan. Zo zal een tekenpotlood dat afgewerkt is met een Disney patroon iets duurder te betalen zijn dan een gewoon neutraal tekenpotlood. Je beslist natuurlijk helemaal zelf welk bedrag je er maximaal wilt maar vooral kunt aan uitgeven. Het kan misschien een goed idee zijn om alvast even de verschillende online beoordelingen van klanten te bekijken.

 

5 Beste Potloden (Reviews) van 2019

 

Misschien starten de kinderen binnenkort opnieuw met school, of ben je zelf graag creatief bezig. In dat geval kunnen potloden natuurlijk niet ontbreken. Tegenwoordig zijn er werkelijk verschillende soorten en modellen op de markt gebracht waardoor het niet zo eenvoudig is er het beste potlood uit te kiezen. Bekijk daarom de 5 topproducten hieronder eens rustig en wie weet zit er wel een leuke potlood aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

1. Bruynzell Design Graphite

 

Deze handige potloden zul je niet meteen in de categorie van de goedkope potloden hoeven te zoeken. Ze zijn namelijk iets duurder in aankoopprijs. Toch lijken de meeste kopers zich daar niet aan te storen.

De 12 grafietpotloden zijn afkomstig van het bekende merk Bruynzeel hebben een verschillende kerndikte die ligt tussen de 2,2 mm en de 3,5 mm. Dit wil dus zeggen dat je in deze set alle mogelijke hardheden meegeleverd krijgt, zo heb je 2H potloden maar je hebt er ook 2B en 3B en noem maar op.

Een kleine minderheid van de kopers vindt het jammer dat er geen Bruynzeel puntenslijper wordt meegeleverd. Toch blijken de meeste online reviews heel positief te zijn. Zo zijn er heel wat gebruikers die een positief advies geven over de kwaliteit en de duurzaamheid.

 

Koop bij bol.com (€22.99)

 

 

 

 

2. Stabilo potloodstiften Easy Ergo 315 mm

 

Dit handige potlood is afkomstig van een ander bekend en gewaardeerd merk namelijk STABILO. Het gaat hier eigenlijk om een vulpotlood dat je, zoals de naam doet vermoeden, steeds opnieuw kunt bijvullen.

Het potlood is vooral geschikt voor rechtshandigen en is te verkrijgen in verschillende kleurtjes. Zo kies jij het kleur dat je het liefste ziet. Het potlood is gemaakt uit kunststof dat niet alleen stevig maar vooral heel comfortabel aanvoelt. Daardoor is het ideaal voor kinderen die net leren schrijven.

Eén enkele koper had er toch wel graag een reserve potlood bij gehad. De overgrote meerderheid van de gebruikers is echter helemaal tevreden met de aankoop van dit vulpotlood. Het heeft een uitstekende kwaliteit en het ziet er bovenal ook heel erg goed uit.

 

Koop bij bol.com (€6.03)

 

 

 

 

3. Staedtler Mars Lumograph potlood 12 stuks

 

Met deze set van 12 potloden van het bekende merk STAEDTLER zal je kind met plezier naar school gaan of kun jij vanaf nu je creatieve geest de vrije loop laten. Het is niet meteen een potlood aanbieding maar toch merken we heel wat positieve reacties op van klanten.

In de metalen etui krijg je een set aangeboden van 12 potloden met een verschillende hardheid. Zo heb je onder andere een 6B, 5B, HB, F en een 4H potlood. Zo heb je potloden om te schrijven, te schetsen en te tekenen. Verder zijn de potloden ook goed breukvast.

De goede kwaliteit en de duurzaamheid primeren duidelijk op de hogere prijs zodra je de vele positieve online reacties ziet verschijnen. De meeste gebruikers zijn het er verder ook over eens dat de potloden garant staan voor urenlang speelplezier.

 

Koop bij bol.com (€16.99)

 

 

 

 

4. Paw Patrol potlood met Gum

 

Indien je op zoek bent naar een handig potlood voor je kind dat is uitgerust met een gum dan hoef je zeker dit model eens te bekijken. Deze potloden zijn afkomstig van het bekende merk PAW Patrol en zijn daardoor extra aantrekkelijk voor kinderen.

Dit potlood met gum behoort bovendien ook tot de goedkope potloden als je de prijs bekijkt. De felle kleurtjes en het leuke PAW Patrol design maken het zeker voor kinderen extra leuk om huiswerk te maken.

Op dit moment zijn er nog maar 3 online reviews geplaatst. Toch zijn alle reacties helemaal positief. Zo vinden heel wat gebruikers het design enorm aantrekkelijk. Daarnaast is het een heel duurzaam potlood dat bovendien erg comfortabel in de hand ligt.

 

Koop bij bol.com (€8.24)

 

 

 

 

5. Potloden Bic Ecolutions met Gumtop Hardheid HB

 

Indien je op zoek bent naar een degelijk teken- of schrijfpotlood dan kun je eventueel dit model van het bekende merk BIC eens rustig bekijken. Het is misschien iets duurder dan het voorgaande potlood maar je krijgt er bij de aankoop meteen wel 12 meegeleverd.

Het potlood bevat helemaal geen hout dat uit kunsthars komt. Stel dat het potlood toch zou breken dan hoef je geen schrik te hebben voor eventuele splinters. Bovendien gaat het om een onbreekbare grafietstift met een harde grafietkern type HB.

De koper is werkelijk laaiend enthousiast met de aankoop. Het gaat om een stevig potlood dat voorzien is van een heel erg fijne punt. Dit maakt het erg ideaal om ermee te schrijven of schetsen mee te maken.

 

Koop bij bol.com (€7.02)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status