5 Beste Powerbanks Test van 2021

Laatste update: 20.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Powerbanks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De technologie staat nooit stil en dit houdt in dat ook onze smartphones en tablets steeds vernieuwd worden. De nieuwe modellen bevatten zodanig veel nieuwe applicaties en toepassingen dat de batterij ook veel sneller leeg raakt. Met een powerbank kun je op gelijk welk moment en op eender welke plaats, je smartphone of tablet herladen. De TP-Link TL-PB15600 is zeker één van de krachtigere powerbanks met een geheugen van maar liefst 15600 mAh. Op die manier is het mogelijk om je smartphone of tablet verschillende malen op te laden. Ook met de Anker PowerCore 10.000 mAh powerbank haal je een degelijk en evenwaardig toestel in huis. Doordat het zo compact is, kun je het ook makkelijk overal mee naartoe gaan nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Powerbanks koopgids

 

Een powerbank is een handige gadget die je kunt meenemen op reis om je telefoon of tablet op elk moment op te laden. Je hoeft de powerbank zelf van vooraf op te laden en daarna kan het toestel genoeg stroom bevatten om jouw telefoon meerdere keren volledig op te laden. Bij het kopen van een powerbank moet je rekening houden met de grootte, de capaciteit en de stroomsterkte, de aansluitingen en de prijs.

 

 

Grootte van de powerbank

Vele personen willen een powerbank kopen om dit product mee te nemen op reis. Het is dan niet handig als je een groot voorwerp koopt. Het formaat is dus ook belangrijk afhankelijk van het doel die je in gedachten hebt voor de powerbank.

Als je een powerbank koopt met een hoge stroomsterkte en vermogen dan is deze meestal groot van formaat en ook zwaar van gewicht. Het voordeel is dat zo’n powerbank veel energie kan geven en opslaan maar het nadeel is dat het veel plaats inneemt.

Als je enkel een powerbank nodig hebt voor noodsituaties dan kun je gerust een compact exemplaar kopen die je makkelijk in je broekzak kunt meenemen. Tegenwoordig bestaan er zelfs al powerbanks in de vorm van een sleutelhanger.

Andere mogelijkheden zijn een pen die dienst doet als powerbank of zelfs een product die de vorm heeft van een bankkaart en slechts enkele millimeters dik is.

 

Capaciteit en stroomsterkte

De capaciteit van een powerbank hangt af van de batterij die erin zit en wordt uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). Hoe meer mAh, hoe meer energie de powerbank kan opslaan en hoe meer apparaten je kunt opladen met de powerbank (of meerdere keren hetzelfde apparaat).

Het is beter om in de eerste plaats de capaciteit van de accu van je smartphone te controleren. Je kunt de capaciteit van de powerbank daarop baseren. Als je een powerbank koopt met dezelfde capaciteit als je smartphone dan zul je deze één keer volledig kunnen opladen.

Een gewone gebruiker heeft meestal al genoeg met een powerbank die over een capaciteit van 5000 mAh beschikt. Voor personen die intensief met hun smartphone bezig zijn of het gebruiken om te gamen is een hogere capaciteit beter geschikt.

Houd er rekening mee dat een powerbank na een tijdje een beetje van z’n capaciteit kan verliezen en dat het mogelijk is dat je je smartphone net geen twee of drie keer zult kunnen opladen, waar je dat in het begin wel kon.

De stroomsterkte van de powerbank is een ander belangrijk punt. Dit geeft aan hoe vlug de powerbank je apparaat kan opladen. Je kunt dit op de powerbank zelf aflezen en het wordt uitgedrukt in ampère. De meeste producten beschikken over een sterkte die tussen 1 en 3,5 A ligt. Hoe hoger dit getal ligt, hoe vlugger je een smartphone kunt opladen. Als je van plan bent om een tablet op te laden dan koop je beter een powerbank met minimum 2 A en 6000 mAh.

 

Aansluitingen van een powerbank

Bijna alle powerbanks zijn uitgerust met een USB verbinding om je smartphone of tablet mee op te laden. Dit is de meeste universele soort van powerbank die beschikbaar is want bijna elk apparaat met een USB kabel kun je er op aansluiten.

Het enige probleem kan zich voordoen met Apple producten die meestal een speciale aansluiting nodig hebben en enkel kunnen opgeladen worden met bepaalde powerbanks. Vele powerbanks zijn tegenwoordig voorzien van een ingebouwd kabeltje zodat je zelf niet moet beschikken over een micro USB of een andere soort kabel. Het enige probleem met dit systeem is als je wilt overschakelen tussen Android en iOS.

De beste aanbeveling is om een powerbank met een ingebouwd kabeltje te kopen die apart ook nog over een USB poort beschikt. Zo kun je het apparaat voor alle toestellen blijven gebruiken. Sommige nieuwe modellen beschikken over de mogelijkheid om draadloos bepaalde apparaten op te laden door het apparaat gewoon bovenop de powerbank te leggen.

Kostprijs van een powerbank

De prijs van een powerbank wordt vooral bepaald door de capaciteit en de stroomsterkte van het product. Hoe meer capaciteit en hoe vlugger de powerbank je smartphone kan opladen, hoe duurder het product. Het is natuurlijk ook handig als de powerbank klein en licht van gewicht is.

Je kunt verschillende modellen met elkaar vergelijken op de honderden webwinkels die je online kunt bezoeken. De powerbank wordt op die manier aan de deur van je huis geleverd zodat je niet eens op verplaatsing moet. Kies voor de beste aanbieding zodat je nooit meer last hebt van een lege batterij op je telefoon.

 

5 Beste Powerbanks (Reviews) van 2021

 

We kunnen altijd maar meer en meer doen met onze smartphones. Natuurlijk gaan deze dan ook meer batterij verbruiken. Je hebt tegenwoordig toegang tot duizenden apps die de gebruiksduur van je batterij aanzienlijk verkorten. Om te voorkomen dat je zonder batterij zit kun je een powerbank kopen zodat je op elk moment je smartphone of tablet kunt opladen. Kies uit de volgende vijf topproducten de beste powerbank uit.

 

1. TP-Link TL-PB15.600 Powerbank 15.600 mAh

 

Deze krachtige powerbank heeft een vermogen van 15600 mAh maar is ook verkrijgbaar in andere sterktes. Met dit toestel kun je je telefoon tot 8 keer opnieuw opladen en je tablet 3 keer. Het apparaat beschikt over een geavanceerde LG batterij die de levensduur van de powerbank optimaliseert.

Het toestel is uitgerust met twee uitgangspoorten die de laadstroom van de verbonden apparaten kunnen aanpassen. Je tablet wordt tot 65% sneller opgeladen en bespaart ongeveer 40% oplaadtijd. Het apparaat heeft nog een ingebouwde LED zaklamp en behoort tot de goedkope powerbanks.

De vele honderden reviews geven een overwegend positief advies over dit product. Het product is van topkwaliteit en staat te koop voor een scherpe prijs. Het is makkelijk om mee te nemen en is eenvoudig in gebruik. Voor enkele kopers is het te duur maar het merendeel vindt dit een mooie powerbank aanbieding.

Ben je misschien vaak onderweg voor je werk en heb je daarbij vaak je smartphone nodig, dan kan een powerbank misschien wel een handig hulpmiddel zijn. Met dit apparaat van TP-Link kun jij op gelijk welk moment en op gelijk welke plaats je smartphone opladen. Aan de vele overwegend positieve reacties te zien, durven we zelfs stellen dat het misschien wel één van de populairste toestellen uit onze lijst is.

Voordelen
Batterijcapaciteit:

deze powerbank heeft een batterij met een capaciteit van maar liefst 15800 mAh. Uiteraard kun je ook kiezen voor een apparaatje met een iets lagere capaciteit.

Handig in gebruik:

met deze powerbank kun jij vanaf nu niet alleen je smartphone en tablet opladen maar ook je camera en gameconsole.

Nadelen
Zwaar:

volgens enkele kopers is het apparaatje toch niet zo handig aangezien het net iets te veel weegt.

Prijzig:

een aantal gebruikers vinden de aanschaf van deze powerbank toch wel heel prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Anker PowerCore powerbank 10.000 mAh

 

Het is niet altijd gemakkelijk om een krachtige powerbank te spotten tegen een mooi en betaalbaar prijsje. Toch zou je met dit toestel van het bekende merk Anker wel eens geluk kunnen hebben. Het apparaat heeft alvast heel wat online reacties mogen ontvangen waarvan de meerderheid duidelijk positief is.

Deze powerbank heeft een maximale batterijcapaciteit van maar liefst 10000 mAh. Indien je een powerbank wenst met een nog hogere capaciteit dan is dit uiteraard mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je dit ook zult merken in de uiteindelijke prijsbepaling. Verder is het toestel voorzien van 2 aansluitingen en is het compatibel met eender welke smartphone of tablet.

Bij de aankoop van het apparaat wordt er meteen ook een kabel meegeleverd. De meeste gebruikers zijn dan ook positief over de uitstekende kwaliteit en het mooie prijskaartje van dit apparaat. Verder is het toestel volgens andere gebruikers ook heel gebruiksvriendelijk. Een enkele koper vermeldt echter wel dat de stekker niet werd meegeleverd.

Steeds meer mensen zijn in het bezit van een powerbank toestel. Indien je er zelf nog geen hebt dan kun je alvast even dit exemplaar van het bekende merk Anker bekijken. Dit toestel heeft een mooie zwarte kleur maar kun je ook in het wit verkrijgen. Het is compact en makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Voordelen
Batterijcapaciteit:

deze handige powerbank is bijzonder krachtig en beschikt zelfs over een maximale batterijcapaciteit van wel 10000 mAh.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van maar liefst 2 aansluitingen en bij de aankoop van het apparaat dan krijg je er meteen ook een degelijke kabel bij.

Compatibel:

deze powerbank is niet alleen compatibel met om het even welke smartphone maar bovendien ook met tablets en actioncam toestellen.

Nadelen
Geen stekker:

slechts één enkele koper vermeldt dat de stekker niet werd meegeleverd met deze powerbank. En dit is natuurlijk best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Xiaomi 20.000 mAh Quick Charge 3.0 Powerbank 2

 

De Xiaomi powerbank heeft een capaciteit van 20000 mAh en is gefabriceerd uit milieuvriendelijk polycarbonaat. Het is een licht toestel die je gemakkelijk kunt meenemen op reis of tijdens het backpacken. Let wel dat de handleiding enkel in het Chinees beschikbaar is. Het apparaat beschikt over twee USB poorten om twee toestellen tegelijk op te laden.

Het toestel is beschermd tegen overlading en -spanning. Het LED lichtje geeft de capaciteit van de batterij weer. Het apparaat is ook beschikbaar in andere sterktes.

De gebruikers zijn heel tevreden over deze powerbank aanbieding. Het toestel is van goede kwaliteit en je kunt je telefoon meerdere keren ermee opladen. Het is handig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen. De accu zelf opladen duurt wel even en voor enkele kopers is de prijs te hoog.

Indien je deze powerbank van het merk Xiaomi wilt aankopen dan zul je daar toch net iets meer budget voor hoeven te voorzien. Dit komt omdat dit model toch net iets duurder is in vergelijking met sommige andere powerbank toestellen uit onze lijst. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de voor- en nadelen van dit apparaat eens grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Capaciteit:

dit apparaat is zeker één van de krachtige powerbank toestellen dankzij de batterijcapaciteit van maar liefst 20000 mAh.

Aansluitingsmogelijkheden:

de powerbank is voorzien van 2 aansluitingen. Op die manier kun jij je tablet, smartphone, e-reader en navigatiesysteem zonder problemen opladen.

Toebehoren:

bij de aankoop van deze krachtige powerbank zul je merken dat er een kabel meegeleverd wordt.

Nadelen
Hoge prijs:

een aantal kopers zijn van mening dat de powerbank heel wat kwaliteiten bezit maar toch net een tikkeltje te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Pokémon GO! 4.000 mAh Solar Powerbank Groen

 

Dankzij de Festival powerbank zit je nooit meer zonder batterij om Pokémon Go te kunnen spelen. Het toestel heeft een capaciteit van 4000 mAh, dus je kunt er je telefoon tot 4 keer mee opladen. Het apparaat is geschikt voor telefoons en tablets maar ook voor andere USB apparaten. Het is een stevig toestel die redelijk schokbestendig is.

Deze solar powerbank beschikt over twee USB poorten om twee toestellen tegelijk aan te sluiten. Je powerbank wordt in 6 uur opgeladen door de zon. Het apparaat is stof- en waterdicht. Je kunt het toestel niet in water onderdompelen maar je kunt het wel gebruiken in de regen.

De meeste kopers zijn heel tevreden over deze powerbank aanbieding. Het is een licht maar toch stevig toestel en het is eenvoudig in gebruik. Het toestel is van goede kwaliteit en de prijs is ook aanvaardbaar. Voor één gebruiker laadt het apparaat te traag op.

Met deze powerbank van SunChargers.eu kun jij je smartphone vanaf nu heel gemakkelijk opladen. Denk maar aan wanneer je op kampeervakantie vertrekt. Of misschien ga je binnenkort wel enkele dagen naar een festival. In dat geval is de Pokémon GO! Misschien wel dat apparaat waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Voordelen
Capaciteit:

deze powerbank heeft een batterijcapaciteit van ongeveer 4000 mAh.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van 2 aansluitingen zodat je probleemloos je tablet en smartphone kunt opladen. Het is ook mogelijk om je navigatiesysteem en camera op te laden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper vindt dat de kwaliteit van deze powerbank toch net iets beter had mogen zijn.

Prijzig:

het is ook mogelijk om een powerbank aan te kopen met een batterijcapaciteit van maar liefst 8000 mAh. Uiteraard zal deze versie dan ook wel iets duurder zijn.

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

5. Trust Urban Primo Powerbank 2.200 mAh

 

Deze powerbank heeft een capaciteit van 2200 mAh en wordt geleverd met een micro USB kabel. Het is geschikt om smartphones mee op te laden zodat je deze voor 9 uur extra kunt gebruiken.

Dankzij de lage prijs behoort deze zonnelader tot de categorie van goedkope powerbanks.

De vele online beoordelingen geven een positief advies over dit product. Het apparaat is van goede kwaliteit en heeft een goedkope prijs. Het laadt je telefoon goed op en is makkelijk om mee te nemen.

Enkele kopers zijn niet helemaal tevreden. Het duurt lang om de powerbank op te laden en het toestel is niet schokbestendig.

Ben je op zoek naar een degelijke en kwalitatieve powerbank maar wil je liever niet zoveel geld eraan spenderen? Dan zit je met dit model van het merk Trust zeker en vast goed. In vergelijking met de vorige 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen, heeft deze powerbank wel degelijk de laagste prijs.

Voordelen
Kostenplaatje:

indien je een beperkt budget hebt, dan is dit apparaat zeker iets voor jou. Je zult het zelfs tussen de goedkope powerbank toestellen kunnen terugvinden.

Kleur:

dit model is beschikbaar in maar liefst 3 verschillende kleuren namelijk rood, blauw en zwart.

Batterijcapaciteit:

dit model heeft een capaciteit van 2200 mAh. Je kunt ook kiezen voor een grotere batterijcapaciteit maar dan zul je misschien iets meer hoeven te betalen.

Nadelen
Snel leeg:

volgens één enkele koper zou de batterij van deze powerbank toch net iets te snel leeg raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Xtorm Free XB102

 

De Xtorm XB102 powerbank beschikt over 3 aansluitingen en heeft een licht gewicht. Je geniet van een goede grip dankzij de rubberen boven- en onderkant en wanneer je smartphone is opgeladen stopt het toestel automatisch. Zo wordt je telefoon nooit overladen en verlies je geen stroom van je powerbank.

Je verliest slechts 8% van de energie van je powerbank tijdens het opladen. Dit is goed voor het milieu en voor je portefeuille. De powerbank zelf laadt zich op met een snelheid van 2000 mAh per uur. Je kunt je smartphone tot 7 keer opladen met deze powerbank. Het toestel heeft een vermogen van 15000 mAh maar is ook met kleinere capaciteit te verkrijgen.

De kopers zijn heel tevreden over dit product. Het apparaat is van topkwaliteit en je hebt geen probleem om verschillende toestellen tegelijk op te laden. Het raakt bijna niet leeg. De USB kabel is ingebouwd dus geen last van losse kabels. Het heeft een compacte vorm en is makkelijk om mee te nemen.

Dankzij deze handige Xtorm powerbank met 3 aansluitingen hoef jij nooit nog met een lege smartphone rond te lopen. We merken dat de meeste kopers echt helemaal enthousiast zijn over deze aankoop en dit ook als het veruit beste merk omschrijven. Laten we even kijken naar de sterke en eventueel minder sterke punten van dit apparaat.

Voordelen
Capaciteit:

deze powerbank beschikt over een batterijcapaciteit van maar liefst 15000 mAh. Je kunt ook kiezen voor een lagere capaciteit indien je dit wenst.

Toebehoren:

zodra je besluit om het apparaat aan te kopen, zul je merken dat je er er ook een kabel bij krijgt.

Aansluitingsmogelijkheden:

deze powerbank is uitgerust met 3 aansluitingsmogelijkheden. Daardoor is het mogelijk om je tablet en smartphone bijvoorbeeld gelijktijdig op te laden.

Nadelen
Groot:

enkele kopers vinden dat deze powerbank toch wel bijzonder groot is en bovendien iets te zwaar weegt.

Prijzig:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt dan weer dat de prijs toch iets lager had mogen zijn.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status