5 Beste Powerbanks Test van 2022

Laatste update: 21.01.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Powerbanks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De technologie staat nooit stil en dat betekent dat ook onze smartphones, tablets en laptops regelmatig aan vernieuwing toe zijn. Zo zijn er de laatste jaren heel wat nieuwe generaties smartphones en tablets op de markt gekomen die – in tegenstelling tot hun voorgangers – over heel wat extra toepassingen en applicaties beschikken. Dat betekent dat de batterij van het desbetreffende apparaat sneller leeg raakt en dient te worden opgeladen. De aanschaf van een powerbank is dan een welkome aanbeveling en weloverwogen investering. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Mojogear XL 20.000 mAh powerbank die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van maar liefst 3 aansluitingen. Daartegenover staat de Anker PowerCore 10.000 mAh powerbank die meteen in het oog springt vanwege zijn ultra compacte design en lichte gewicht. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Powerbanks koopgids

 

Een powerbank is een handige gadget die je kunt meenemen op reis om je telefoon of tablet op elk moment op te laden. Je hoeft de powerbank zelf van vooraf op te laden en daarna kan het toestel genoeg stroom bevatten om jouw telefoon meerdere keren volledig op te laden. Bij het kopen van een powerbank moet je rekening houden met de grootte, de capaciteit en de stroomsterkte, de aansluitingen en de prijs.

 

 

Grootte van de powerbank

Vele personen willen een powerbank kopen om dit product mee te nemen op reis. Het is dan niet handig als je een groot voorwerp koopt. Het formaat is dus ook belangrijk afhankelijk van het doel die je in gedachten hebt voor de powerbank.

Als je een powerbank koopt met een hoge stroomsterkte en vermogen dan is deze meestal groot van formaat en ook zwaar van gewicht. Het voordeel is dat zo’n powerbank veel energie kan geven en opslaan maar het nadeel is dat het veel plaats inneemt.

Als je enkel een powerbank nodig hebt voor noodsituaties dan kun je gerust een compact exemplaar kopen die je makkelijk in je broekzak kunt meenemen. Tegenwoordig bestaan er zelfs al powerbanks in de vorm van een sleutelhanger.

Andere mogelijkheden zijn een pen die dienst doet als powerbank of zelfs een product die de vorm heeft van een bankkaart en slechts enkele millimeters dik is.

 

Capaciteit en stroomsterkte

De capaciteit van een powerbank hangt af van de batterij die erin zit en wordt uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). Hoe meer mAh, hoe meer energie de powerbank kan opslaan en hoe meer apparaten je kunt opladen met de powerbank (of meerdere keren hetzelfde apparaat).

Het is beter om in de eerste plaats de capaciteit van de accu van je smartphone te controleren. Je kunt de capaciteit van de powerbank daarop baseren. Als je een powerbank koopt met dezelfde capaciteit als je smartphone dan zul je deze één keer volledig kunnen opladen.

Een gewone gebruiker heeft meestal al genoeg met een powerbank die over een capaciteit van 5000 mAh beschikt. Voor personen die intensief met hun smartphone bezig zijn of het gebruiken om te gamen is een hogere capaciteit beter geschikt.

Houd er rekening mee dat een powerbank na een tijdje een beetje van z’n capaciteit kan verliezen en dat het mogelijk is dat je je smartphone net geen twee of drie keer zult kunnen opladen, waar je dat in het begin wel kon.

De stroomsterkte van de powerbank is een ander belangrijk punt. Dit geeft aan hoe vlug de powerbank je apparaat kan opladen. Je kunt dit op de powerbank zelf aflezen en het wordt uitgedrukt in ampère. De meeste producten beschikken over een sterkte die tussen 1 en 3,5 A ligt. Hoe hoger dit getal ligt, hoe vlugger je een smartphone kunt opladen. Als je van plan bent om een tablet op te laden dan koop je beter een powerbank met minimum 2 A en 6000 mAh.

 

Aansluitingen van een powerbank

Bijna alle powerbanks zijn uitgerust met een USB verbinding om je smartphone of tablet mee op te laden. Dit is de meeste universele soort van powerbank die beschikbaar is want bijna elk apparaat met een USB kabel kun je er op aansluiten.

Het enige probleem kan zich voordoen met Apple producten die meestal een speciale aansluiting nodig hebben en enkel kunnen opgeladen worden met bepaalde powerbanks. Vele powerbanks zijn tegenwoordig voorzien van een ingebouwd kabeltje zodat je zelf niet moet beschikken over een micro USB of een andere soort kabel. Het enige probleem met dit systeem is als je wilt overschakelen tussen Android en iOS.

De beste aanbeveling is om een powerbank met een ingebouwd kabeltje te kopen die apart ook nog over een USB poort beschikt. Zo kun je het apparaat voor alle toestellen blijven gebruiken. Sommige nieuwe modellen beschikken over de mogelijkheid om draadloos bepaalde apparaten op te laden door het apparaat gewoon bovenop de powerbank te leggen.

Kostprijs van een powerbank

De prijs van een powerbank wordt vooral bepaald door de capaciteit en de stroomsterkte van het product. Hoe meer capaciteit en hoe vlugger de powerbank je smartphone kan opladen, hoe duurder het product. Het is natuurlijk ook handig als de powerbank klein en licht van gewicht is.

Je kunt verschillende modellen met elkaar vergelijken op de honderden webwinkels die je online kunt bezoeken. De powerbank wordt op die manier aan de deur van je huis geleverd zodat je niet eens op verplaatsing moet. Kies voor de beste aanbieding zodat je nooit meer last hebt van een lege batterij op je telefoon.

 

5 Beste Powerbanks (Reviews) van 2022

 

We kunnen altijd maar meer en meer doen met onze smartphones. Natuurlijk gaan deze dan ook meer batterij verbruiken. Je hebt tegenwoordig toegang tot duizenden apps die de gebruiksduur van je batterij aanzienlijk verkorten. Om te voorkomen dat je zonder batterij zit kun je een powerbank kopen zodat je op elk moment je smartphone of tablet kunt opladen. Kies uit de volgende vijf topproducten de beste powerbank uit.

 

1. Mojogear XL 20.000 mAh Extra Fast Powerbank – 3 apparaten tegelijk opladen

 

Net zoals de bekende Xtorm powerbanks of de powerbanks van Solar, behoort ook dit exemplaar van Mojogear tot de bekende en populaire apparaten. Een blik op de online reviews lijkt dit alvast meteen te bevestigen. Zo zijn er heel wat klanten die duidelijk tevreden blijken met de aangeboden kwaliteit, de lange batterijduur en de stevigheid van het apparaat wat hem toch de moeite waard maakt om even van naderbij te bekijken.

Zo springt de Mojogear Powerbank meteen in het oog vanwege zijn bijzonder hoge batterijcapaciteit van 20.000 mAh aangevuld met de aanwezigheid van maar liefst 3 aansluitingen. Zo geniet je alvast 2 standaard USB-poorten én 1 krachtige USB-C poort waardoor het mogelijk wordt om tot wel 3 apparaten tegelijkertijd te gaan opladen. De 20.000 mAh powerbank blijkt dan ook geschikt voor het opladen van smartphones, tablets, e-readers en action cams.

Bij aankoop van deze unieke powerbank wordt eveneens een geschikte USB-kabel meegeleverd alsook een informatieve handleiding waarin de nodige instructies staan vermeld.

Voordelen:
Batterijcapaciteit:

je bent alvast verzekerd van een vrij grote batterijcapaciteit van wel 20.000 mAh waardoor het mogelijk wordt om je smartphone tot wel 6 keer op te laden. Verder geniet je ook een quick charging functie.

Gebruiksgemak:

de powerbank is - met behulp van de meegeleverde USB-kabel - bijzonder eenvoudig op te laden en geschikt voor gebruik in combinatie met smartphones, tablets, e-readers en action cams.

Aansluitingen:

hij is voorzien van 2 USB-poorten én 1 USB-C poort waardoor je over 3 aansluitingen beschikt en bijgevolg in de mogelijkheid geniet om tot wel 3 apparaten tegelijkertijd te gaan opladen.

Nadelen:
Kwetsbaar:

volgens een kleine minderheid van de kopers zou deze Mojogear powerbank niet naar behoren functioneren en regelmatig uitschakelen.

Prijskaartje:

in het verlengde van de voorgaande kwetsbaarheid, vinden heel wat kopers dat het niet meteen om één van de goedkope powerbanks uit het rijtje gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Anker PowerCore powerbank 10.000 mAh

 

Het is niet altijd gemakkelijk om een krachtige powerbank te spotten tegen een mooi en betaalbaar prijsje. Toch zou je met dit toestel van het bekende merk Anker wel eens geluk kunnen hebben. Het apparaat heeft alvast heel wat online reacties mogen ontvangen waarvan de meerderheid duidelijk positief is.

Deze powerbank heeft een maximale batterijcapaciteit van maar liefst 10000 mAh. Indien je een powerbank wenst met een nog hogere capaciteit dan is dit uiteraard mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je dit ook zult merken in de uiteindelijke prijsbepaling. Verder is het toestel voorzien van 2 aansluitingen en is het compatibel met eender welke smartphone of tablet.

Bij de aankoop van het apparaat wordt er meteen ook een kabel meegeleverd. De meeste gebruikers zijn dan ook positief over de uitstekende kwaliteit en het mooie prijskaartje van dit apparaat. Verder is het toestel volgens andere gebruikers ook heel gebruiksvriendelijk. Een enkele koper vermeldt echter wel dat de stekker niet werd meegeleverd.

Steeds meer mensen zijn in het bezit van een powerbank toestel. Indien je er zelf nog geen hebt dan kun je alvast even dit exemplaar van het bekende merk Anker bekijken. Dit toestel heeft een mooie zwarte kleur maar kun je ook in het wit verkrijgen. Het is compact en makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Voordelen
Batterijcapaciteit:

deze handige powerbank is bijzonder krachtig en beschikt zelfs over een maximale batterijcapaciteit van wel 10000 mAh.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van maar liefst 2 aansluitingen en bij de aankoop van het apparaat dan krijg je er meteen ook een degelijke kabel bij.

Compatibel:

deze powerbank is niet alleen compatibel met om het even welke smartphone maar bovendien ook met tablets en actioncam toestellen.

Nadelen
Geen stekker:

slechts één enkele koper vermeldt dat de stekker niet werd meegeleverd met deze powerbank. En dit is natuurlijk best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Xtorm Power Bank Go 4000 – Mobiele oplader / Back-up accu – 4000 mAh 

 

In vergelijking met heel wat andere apparaten binnen deze selectie, lijk je met de Xtorm powerbank wel voor een aanbieding te kiezen. Zijn lagere prijskaartje maakt hem alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking hoewel we er meteen moeten bij vermelden dat dit in rechtevenredig verband staat met zijn batterijcapaciteit. Zo biedt hij een batterijcapaciteit van maximaal 4000 mAh wat uiteraard voldoende is om je smartphone eenmaal grondig op te laden.

Verder blijkt het compacte en lichtgewicht apparaatje uitgerust met maar liefst 3 aansluitingen en bijgevolg ook de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk op te laden. Dit alles wordt vervolgens nog eens naar een hoger niveau getild door de meegeleverde USB-kabel en het feit dat de powerbank plensdicht is.

Bekijken we de online reviews dan stellen we ook hier een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren vast. Hoewel sommigen niet helemaal overtuigd blijken van de kwaliteit, lijken de meeste klanten duidelijk tevreden met hun aankoop.

Voordelen:
Aansluitingen:

ook deze powerbank van Xtorm levert zonder problemen een mooi aantal van 3 aansluitingen op.

Batterijcapaciteit:

dit wordt aangevuld met een aanzienlijke batterijcapaciteit van wel 4000 mAh en de aanwezigheid van een quick charging functie.

Verpakkingsinhoud:

de Xtorm powerbank Go 4000 wordt aangeboden inclusief een USB-kabel en een informatieve handleiding met de nodige instructies.

Nadelen:
Matige kwaliteit:

we stellen jammer genoeg vast dat een kleine minderheid van de kopers de powerbank als vrij kwetsbaar beschouwt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. iSetchi Magsafe Powerbank 5000 mAh – Klein formaat – Magnetisch & Draadloos – Voor iPhone 12 & 13

 

Ben je in het bezit van een iPhone 12 of 13, dan loont het alvast de moeite om even stil te staan bij de aanschaf van deze unieke iSetchi Magsafe powerbank. Zijn compacte formaat en relatief lichte gewicht maken hem alvast gebruiksvriendelijk en eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. Verder ben je – indien het apparaatje helemaal is opgeladen – verzekerd van een uitstekende batterijcapaciteit tot 5000 mAh waardoor je smartphone in een mum van tijd weer helemaal is opgeladen.

In tegenstelling tot de voorgaande powerbank exemplaren, betreft het hier overigens een magnetisch en compleet draadloos apparaatje. Geen gedoe meer met kabels en dus – hoewel hij standaard geleverd wordt mét kabel – geen paniek indien je een kabeltje verloren bent. Verder geniet je de aanwezigheid van maar liefst 2 aansluitingen en dit alles tegen een betaalbaar prijskaartje.

Hoewel deze powerbank enkel en alleen geschikt blijkt voor Magsafe, blijken heel wat klanten overtuigd van zijn kwaliteit en gebruiksgemak wat ook hier resulteert in maar liefst 4,6 van de 5 sterren.

Voordelen:
Formaat: :

hij wordt gekenmerkt door een behoorlijk compacte afmeting van 7 x 6,5 x 1,2 cm. Aangevuld met een beperkt gewicht en platte uitvoering, is hij dan ook makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Draadloos:

hoewel de powerbank 2 USB-C aansluitingen garandeert én geleverd wordt inclusief bijbehorende kabel, kan hij perfect draadloos functioneren door zijn magnetische klik.

Loop-Charging:

deze powerbank garandeert een zogenaamde loop-charging waardoor zowel powerbank als smartphone gelijktijdig kunnen worden opgeladen.

Nadelen:
MagSage:

houd er wel rekening mee dat hij enkel geschikt blijkt voor MagSafe en in combinatie met de nieuwe iPhone 12 en 13.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trust Urban Primo Powerbank 2.200 mAh

 

Deze powerbank heeft een capaciteit van 2200 mAh en wordt geleverd met een micro USB kabel. Het is geschikt om smartphones mee op te laden zodat je deze voor 9 uur extra kunt gebruiken.

Dankzij de lage prijs behoort deze zonnelader tot de categorie van goedkope powerbanks.

De vele online beoordelingen geven een positief advies over dit product. Het apparaat is van goede kwaliteit en heeft een goedkope prijs. Het laadt je telefoon goed op en is makkelijk om mee te nemen.

Enkele kopers zijn niet helemaal tevreden. Het duurt lang om de powerbank op te laden en het toestel is niet schokbestendig.

Ben je op zoek naar een degelijke en kwalitatieve powerbank maar wil je liever niet zoveel geld eraan spenderen? Dan zit je met dit model van het merk Trust zeker en vast goed. In vergelijking met de vorige 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen, heeft deze powerbank wel degelijk de laagste prijs.

Voordelen
Kostenplaatje:

indien je een beperkt budget hebt, dan is dit apparaat zeker iets voor jou. Je zult het zelfs tussen de goedkope powerbank toestellen kunnen terugvinden.

Kleur:

dit model is beschikbaar in maar liefst 3 verschillende kleuren namelijk rood, blauw en zwart.

Batterijcapaciteit:

dit model heeft een capaciteit van 2200 mAh. Je kunt ook kiezen voor een grotere batterijcapaciteit maar dan zul je misschien iets meer hoeven te betalen.

Nadelen
Snel leeg:

volgens één enkele koper zou de batterij van deze powerbank toch net iets te snel leeg raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status