5 Beste powerline adapters Test Van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Powerline adapters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke powerline adapter kun je ervoor zorgen dat je overal in huis een krachtig wifi signaal geniet. Op die manier is het mogelijk om steeds aan dezelfde snelheid te surfen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse powerline adapters. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de TP-Link TL-PA4010P adapter die gekenmerkt wordt door een snelle en eenvoudige installatie. Echter blijkt ook de Devolo dLAN adapter een schot in de roos te zijn. Je krijgt bovendien een duo pack toegestuurd dat maar liefst 2 afzonderlijke powerline adapters telt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Powerline adapters koopgids

 

Heb je al gemerkt dat het internet niet overal even krachtig blijkt te zijn? Dan is het misschien een goede aanbeveling om even uit te kijken naar één van de beste powerline adapters. Toch is het niet de bedoeling om het eerste het beste apparaat aan te kopen. Neem rustig je tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Bedenk wat de mogelijke kenmerken zijn, het prijskaartje, het gebruiksgemak en houd daarnaast ook rekening met de plaatsing. Ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

Wat is een powerline adapter en het gebruiksgemak

Door te kiezen voor een powerline adapter kies je voor een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om het thuisnetwerk en de kwaliteit ervan aanzienlijk uit te breiden. In sommige gevallen durft men ook wel eens spreken over homeplugs. Twee verschillende termen die perfect naar één en hetzelfde toestel verwijzen. Een powerline adapter is bijzonder praktisch daar het mogelijk wordt gemaakt om het internet naar eender welke kamer te leiden. Dit door gebruik te maken van het stopcontact.

Je zult het vast wel al eens meegemaakt hebben, dat je op bepaalde plekken in huis net iets meer of minder bereik hebt. De plaatsen waar je minder bereik geniet, kun je aantrekkelijker maken en verbeteren door gebruik te maken van zo een dergelijke powerline adapter. Dergelijke apparaten dien je bovendien eenvoudigweg in het stopcontact te pluggen. Toch raden wij jou aan om verschillende powerline adapters te bekijken alvorens je overgaat tot een aankoop.

 

Extra kenmerken, functies en mogelijkheden

Je hebt de knoop dan uiteindelijk doorgehakt en besluit op zoek te gaan naar een degelijke powerline adapter. Tijdens je zoektocht zijn er echter wel enkele elementen waarmee je rekening zult moeten houden. Zo let je maar beter op het aantal ethernetpoorten waaruit elke adapter is opgebouwd. Indien je bijvoorbeeld niet alleen je laptop maar gelijktijdig ook je televisietoestel met een ethernetkabel wilt verbinden, dan zul je dus op z’n minst al 2 ethernetpoorten nodig hebben.

Heb je gelet op het aantal ethernetpoorten? Dan is het daarnaast ook handig op aandachtig te zijn voor het type ethernetpoort. Je hebt hierbij een onderscheid tussen de Fast ethernetpoorten en de Gigabit ethernetpoorten. De tweede variant blijkt iets krachtiger en is in staat om een datatransfersnelheid te behalen van wel 1000 Mbps.

Bedenk daarnaast ook dat heel wat powerline adapters opzichtige apparaten zijn. Wil je liever een apparaatje dat minder zichtbaar is, kies dan voor een compacte powerline adapter die je bijvoorbeeld achter een meubelstuk of gordijn kunt wegmoffelen. Het kan ook handig zijn om te kiezen voor een powerline adapter die voorzien is van een geïntegreerd stopcontact. Zeker wanneer je thuis, of misschien op reis, over niet al te veel stopcontacten beschikt.

 

Welk budget hoef je te voorzien

De aankoop van een degelijke powerline adapter hoeft niet per sé heel duur te zijn. Zo zijn er ook heel wat goedkope powerline adapters die meer dan de moeite waard zijn. Echter zul je wel rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 75 euro. In sommige gevallen betaal je echter iets minder terwijl je in andere gevallen net iets meer gaat betalen.

Zo kunnen bepaalde factoren zoals het aantal ethernetpoorten net zoals het type een invloed hebben op het prijskaartje. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat je wensen en eisen zijn. Welk budget wil en kun je maximaal spenderen aan de aanschaf van een degelijk functionerende powerline adapter. En wie weet spot je zo nog wel een powerline adapter aanbieding.

Installatie en plaatsing

De aanschaf van een degelijke powerline adapter gebeurt, bij voorkeur, steeds in een 2-delige set. Want uiteindelijk ben je met slechts één powerline adapter werkelijk helemaal niets. Uiteraard is het mogelijk om de powerline adapters afzonderlijk aan te kopen, indien je dat wenst.

Zodra je de powerline adapter in huis gehaald hebt, is het de bedoeling om de ene adapter in het stopcontact vlakbij de router te plaatsen. Dit kun je doen met behulp van een duurzame ethernetkabel. De andere adapter plaats je opnieuw in een stopcontact maar ditmaal in de ruimte waar je graag beter netwerk wilt genieten.

 

Wat als de downloadsnelheid toch nog tegenvalt

Tenslotte is het belangrijk om even stil te staan bij het feit dat de downloadsnelheid in het slechtste geval nog niet helemaal is zoals die hoort te zijn. Zo is het belangrijk om de adapter rechtstreeks in het stopcontact te plaatsen en bijvoorbeeld niet in een verdeelstekker. Een powerline adapter in de verdeelstekker installeren kan namelijk zorgen voor een trage internetsnelheid. Daarnaast is het ook belangrijk om de adapter niet te dicht in de buurt van andere elektronische toestellen te plaatsen zoals een microgolfoven of koffiezetapparaat.

 

5 Beste powerline adapters (Reviews) van 2021

 

Wil je een snelle verbinding creëren tussen de modem en een ander extern apparaat zoals bijvoorbeeld je laptop? Dan kan de beste powerline adapter daar alvast voor zorgen. Ondanks het feit dat we geen enkel product van Ziggo hebben gevonden, hebben we toch 5 topproducten kunnen selecteren. Hierbij hebben we rekening gehouden met de gebruikerservaringen en het advies, positief of negatief, van klanten dat vermeld stond in de online reviews. Neem rustig de tijd en maak vervolgens jouw keuze.

 

 

1. TP-Link TL-PA4010P Kit Powerline zonder wifi 2 Stuks NL

 

Ben je op zoek naar een handige powerline adapter? Dan lijkt dit product van TP-Link misschien wel een goede optie te zijn. Het product heeft alvast heel wat positieve reacties van tevreden klanten mogen ontvangen. De verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke powerline adapters die voorzien zijn van 1 ethernetpoort.

Het is een bijzonder handig product dat makkelijk en zonder problemen te installeren is. Je hoeft hierbij alleen maar gebruik te maken van de daarvoor voorziene verbindtoets. Doordat de powerline adapter over een milieuvriendelijke spaarstand beschikt, is het handig om stroom te besparen. Er is verder ook een Pass-Through functie aanwezig om te voorkomen dat je stopcontacten zou kwijtraken.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet mogelijk is om een wifi hotspot te creëren. Dat kan voor sommige klanten misschien wel als een nadeel of struikelblok worden beschouwd. Alhoewel de meeste kopers duidelijk overtuigd zijn van het product.

 

Koop bij bol.com (€44.95)

 

 

 

 

2. Devolo dLAN 500 duo pack Powerline 2 Stuks BE

 

Je zult dit product misschien niet meteen tussen de goedkope powerline adapters hoeven te verwachten, maar je krijgt er dan weer heel wat kwaliteit en degelijkheid voor in de plaats. Het duo pack met 2 afzonderlijke powerline adapters wordt jou aanbevolen door het bekende merk Devolo. Het product maakt bovendien deel uit van de Devolo Dlan 500 serie.

De powerline adapter is voorzien van penaarde en is daardoor bijgevolg niet ideaal om in Nederland te gebruiken. België is echter geen enkel probleem. Het is een vrij krachtig apparaat met een maximale snelheid via het lichtnet van maar liefst ruim 500 Mbps. Houd er wel rekening mee dat je, net zoals bij het vorige product, ook hier geen wifi hotspots kunt creëren.

Wanneer we de online reviews bekijken dan merken we tot op heden alleen maar positieve reacties op. Zo zijn er heel wat klanten die een positief advies geven over de geleverde kwaliteit in verhouding met de correcte prijs ervan. Neem dus zeker de tijd om dit product even van naderbij te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. TP-Link TL-PA411 Kit Powerline 2 Stuks 500 Mbps milieuvriendelijk

 

Tegenwoordig zul je de TP-Link TL-PA4010 powerline adapter niet langer op de markt kunnen vinden. Dit product wordt vervangen door deze TL-PA411 KIT powerline adapter, die geleverd wordt door het bijzonder bekende merk TP-Link. Bovendien wordt alles aangeboden aan een mooi en betaalbaar prijskaartje waardoor het hier wel om een powerline adapter aanbieding lijkt te gaan.

De milieuvriendelijke spaarstand zorgt ervoor dat je met dit apparaat ook heel wat energie en stroom kunt besparen. Door middel van de handige verbindtoets zul je merken dat de powerline adapter in een mum van tijd te installeren is. Verder gaat het om een bijzonder compact product dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je niet zomaar een wifi hotspot kunt creëren. Desondanks zijn de meeste klanten duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en de mogelijkheden van het apparaat.

 

Koop bij bol.com (€43.4)

 

 

 

 

4. Netgear PL1000 Powerline zonder wifi 2 Stuks Gigabit ethernetpoort

 

Ben je op zoek naar een powerline adapter die je zowel met de Nederlandse alsook de Belgische stopcontacten kunt gebruiken? Dan lijk dit product van het bekende merk Netgear alvast een goede aanbeveling te zijn. De verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke powerline adapters die tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje worden aangeboden.

Het product is voorzien van wifi maar jammer genoeg is het niet mogelijk om een wifi hotspot aan te maken indien je dit mocht wensen. Verder mag je rekenen op een maximale snelheid via het lichtnet van maar liefst 1000 Mbps, waardoor het dus zeker tot de krachtige powerline adapters behoort. En tenslotte kun je ook gebruik maken van de Gigabit ethernetpoort.

We merken dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze powerline adapter. Echter zijn er ook enkele klanten die niet helemaal overtuigd blijken te zijn. Laat je hier niet door afschrikken.

 

Koop bij bol.com (€58.72)

 

 

 

 

5. ZyXEL PLA4231 Wifi Powerline 2 Stuks NL 300Mbit

 

Het rijtje kan worden afgesloten met de 2 afzonderlijke powerline adapters van het bekende merk Zyxel. Deze powerline adapters zijn ideaal om te gebruiken in combinatie met Nederlandse stopcontacten en beschikken bovendien ook over wifi.

Je zult merken dat het om een vrij compacte adapter gaat die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen, en die bij de installatie bovendien niet teveel ruimte zal opvragen. Dankzij de Quality of Service functie is het mogelijk om de kwaliteit van de verschillende multimedia-streaming toepassingen aanzienlijk te gaan verbeteren.

Deze draadloze powerline adapter is tot op heden beoordeeld geweest door één enkele koper. Echter is de klant niet alleen positief wat de installatie betreft maar vindt de koper ook dat het toestel over een uitstekend bereik beschik. Dat zorgt voor een mooie score van 5 sterren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status