Beste printer papier

Laatste update: 03.06.20

 

Printer papieren test van 2020

 

Er zijn tegenwoordig al heel wat verschillende soorten printer papier. Dat maakt de keuze er alleen maar moeilijker op. Toch willen wij met onze koopgids een handige richtlijn proberen aanbieden. Op die manier krijg je een beter beeld van de factoren waarmee je zoal rekening zou kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met het Polaroid Premiu Zink Zero printer papier alvast voor een topproduct kiest. Ideaal om zowel afbeeldingen en foto’s te printen alsook gewone documenten en teksten. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het HP Fotopapier. Zeker wanneer het je bedoeling is om een reeks afbeeldingen en foto’s af te drukken, dan is dit het papier waar jij naar op zoek moet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Printer papieren koopgids

 

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om de beste printer papieren uit te zoeken. Daarom willen wij jou graag een handje helpen in de zoektocht. Zo zijn er toch wel een aantal factoren waarmee je onder andere rekening zou kunnen houden. Denk maar aan de helderheid, het gewicht, de dikte en de toplaag. Het is alvast een bijzonder goede aanbeveling om zoveel mogelijk soorten papier met elkaar te vergelijken. Probeer eventuele aanbiedingen en promoties niet uit de weg te gaan. Het is namelijk altijd leuk indien je een printer papier aanbieding kan spotten.

 

 

Gebruiksgemak

Printer papier is iets wat heel wat gebruikers op regelmatige basis, misschien zelfs dagelijks, zullen nodig hebben. Toch zijn er heel wat elementen en factoren waarmee je rekening moet houden en is het niet aan te raden om het eerste het beste papier aan te kopen. Want papier is niet zomaar papier. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten papier op de markt gebracht. Zo zullen bepaalde papiersoorten meer aan te raden zijn om tekst af te drukken. Terwijl een andere type papier dan weer de voorkeur krijgt om foto’s en afbeeldingen mee af te drukken.

Verder zul je ook een enorm onderscheid waarnemen op het gebied van design en formaat. Je kunt kiezen voor de standaard papierformaat A4 maar daarnaast zijn er ook nog heel wat andere mogelijkheden. Waarbij het papier groter of kleiner is dan een A4 formaat. Ook wat betreft het design zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Kies je voor een effen wit papier, een glossy exemplaar of toch een gekleurd blad papier? Kortom, probeer op voorhand even goed na te denken over waar je precies naar op zoek bent en wat je verwachtingen zijn.

 

Het type printer papier

Zoals hierboven reeds min of meer vermeld, zul je versteld staan van de enorme mogelijkheden die er zijn op het gebied van papier. Zo zijn er heel veel verschillende soorten printer papier, die vrij hard op elkaar lijken maar toch hier en daar wat anders zijn. Om te weten welk type printer papier je nu het beste gebruikt, is het een goede aanbeveling om rekening te houden met je doel. Is het de bedoeling om in zwart/wit te printen of heb je toch liever de tekst in kleur. Indien je kiest voor een kleurenprint dan zorg je maar beter voor uitstekend en duurzaam, misschien iets harder, printpapier. Zodanig dat de kleuren goed tot hun recht komen.

Kies je voor een laserprinter of maak je gebruik van een inkt printer? Inkt verspreidt zich namelijk iets makkelijker en kan dus ook iets makkelijker uitlopen. Kies dan ook voor stevig printpapier. Ook het feit of je een stukje tekst wilt uitprinten of gewoon een mooie afbeelding, kan een invloed hebben op de keuze van het printpapier. Zo zal een foto of één of andere afbeelding altijd veel beter tot uiting komen als je kiest voor glanzend of glossy printpapier. Dit is vaak iets duurder, dus het zou jammer zijn om het glossy printpapier ook te gebruiken om gewoon tekst te printen.

 

Doorzichtigheid, de dikte en het gewicht

Verder is het ook bijzonder belangrijk om met een aantal extra factoren rekening te houden. Zo kan het printpapier ook verschillen op vlak van de dikte, het gewicht en natuurlijk de doorzichtigheid van het papier. We hebben deze 3 factoren bewust onder dezelfde noemer geplaatst, omdat ze namelijk bijzonder goed matchen. Zo zal een doorzichtig blad papier vaak veel minder wegen omdat het gewoon dunner is. Het tegenovergestelde geldt dan ook dat een blad dat meer weegt, veel dikker is en dus ook minder transparant.

Maar waarom is dat zo belangrijk? Eigenlijk is het bijzonder logisch. Wanneer je kiest voor bijzonder dun printpapier dan is het een goede aanrader om niet dubbelzijdig te printen. Waarom niet? Heel eenvoudig omdat op dun, doorzichtig printpapier de inkt namelijk iets meer zal uitlopen. Je kunt de tekst als het ware door de achterkant van het blad papier zien opduiken. Als je dus bijvoorbeeld dubbelzijdig wilt printen, dan valt de keuze maar beter op dik printpapier.

 

 

De toplaag en de helderheid van het papier

Daarnaast is het ook een goed idee om even stil te staan bij de helderheid van het printpapier en natuurlijk ook bij de toplaag. Als je bijvoorbeeld zelf de voorkeur geeft aan dun printpapier zonder dat de inkt uitloopt, kies dan voor printpapier met een speciale toplaag. Denk hierbij maar aan dun glanzend printpapier. 

Op die manier zul je merken dat de inkt moeilijker kan worden geabsorbeerd en dus ook beter tot uiting komt op het blad. Een nadeel is echter wel dat het iets langer zal duren alvorens de inkt volledig is opgedroogd. Dit soort papier is vaak iets duurder maar zul je ondanks alles toch nog tussen de goedkope printer papieren mogen verwachten.

 

Printer papier – Reviews Top 5

 

Wanneer je een foto wilt afdrukken dan zal dit een veel beter en mooier effect geven wanneer je hiervoor speciaal fotopapier gebruikt. Zo heb je verschillende soorten papier die je tijdens het printen kunt gebruiken. In de top 5 hieronder, geven we jou een kort overzichtje van wat de 5 beste mogelijkheden zijn van het moment. Neem gerust je tijd om deze producten even te bekijken en kies er dan voor jezelf het beste printer papier uit. Let hierbij ook zeker op de verschillende online reviews en het advies van de gebruikers. En wie weet kom je wel een leuke printer papier aanbieding tegen.

 

 

Polaroid Premiu Zink Zero

 

Indien je op zoek bent naar degelijk fotopapier om je foto’s en afbeeldingen mee af te drukken dan is dit product van Polaroid misschien wel iets voor jou. Polaroid is een zeer bekend merk en wordt door heel wat kopers dan sterk gewaardeerd. Je kunt kiezen voor een verpakking die bestaat uit 20, 30 of 50 vellen papier.

Het papier heeft een formaat van 5 x 7,5 cm en is werkelijk ideaal wanneer jij in het bezit bent van een Polaroid Digitale camera. Op die manier zullen je foto’s en afbeeldingen er meteen een pak mooier en realistischer uitzien.

Ondanks het hoge prijskaartje volgens sommige kopers, is de meerderheid van de gebruikers duidelijk wel overtuigd van dit printer papier. Het heeft een uitstekende kwaliteit en is bovendien ook heel duurzaam. Kortom, voor heel wat kopers is dit dan ook een topproduct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HP Fotopapier

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor het HP fotopapier. Vanwege de lage prijs zul je dit product zeker en vast tussen de goedkope printer papieren kunnen spotten. Het is dan ook ideaal wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of over een iets beperkter budget beschikt.

De verpakking telt maar liefst 25 vellen die amper 250 gram wegen. Elk vel papier heeft hierbij een totale afmeting van 10 x 15 cm. Je zult merken dat de afbeeldingen en foto’s gewoon veel realistischer worden afgebeeld. De kleuren en de details zijn veel intenser en bovendien heeft het papier een glanzende bovenkant.

Ondanks de lage prijs vindt één enkele koper dat het artikel toch nog steeds te duur is. Toch is de overgrote meerderheid duidelijk wel tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid ervan. Het loont dan ook zeker en vast de moeite om dit fotopapier eens van naderbij te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€11.49)

 

 

 

 

Epson Premium Glossy Fotopapier

 

Met dit printer papier van Epson mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit. Dit zie je ook al meteen aan de overwegend positieve beoordelingen door klanten. Epson is dan ook een bijzonder bekend merk dat door heel wat klanten sterk gewaardeerd en aangeraden wordt.

De verpakking telt maar liefst 15 vellen fotopapier waarbij elk velletje papier amper 255 gram weegt. Eén vel papier heeft een totale afmeting van 21 x 29 cm wat overeenkomt met een A4 formaat. Net zoals bij het voorgaande product zul je merken dat ook het Epson fotopapier over een glanzende bovenkant beschikt.

Sommige kopers vinden de prijs toch nog net iets te hoog. Toch zijn de meeste klanten wel degelijk overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs-kwaliteitverhouding van dit printer papier.

 

Koop bij bol.com (€16.99)

 

 

 

 

Avery White Address Label

 

Indien je op zoek bent naar handig printer papier waarmee je adressen kunt afdrukken dan kun je altijd dit product van het merk Avery eens bekijken. De verpakking telt maar liefst 210 vellen en is werkelijk ideaal in combinatie met gelijk welke inkjetprinter.

Bovendien bevatten de etiketten een speciale coating waardoor de inkt bij het afdrukken in amper een paar seconden volledig is opgedroogd. Op die manier kun je verhinderen dat de inkt nog verder gaat uitlopen en het adres dus onleesbaar wordt.

Opnieuw is een enkele koper niet helemaal overtuigd van het prijskaartje. Toch spreekt de meerderheid van de gebruikers dit duidelijk tegen. Het product is voorzien van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is ook gebruiksvriendelijk.

 

Koop bij bol.com (€6.19)

 

 

 

 

HP 363 Photopack 6 kleuren

 

Net zoals één van de voorgaande producten is ook dit printer papier afkomstig van het bekende merk HP. Je zult merken dat het prijskaartje misschien iets hoger ligt in vergelijking met de voorgaande producten maar daar is een duidelijke verklaring voor.

De verpakking bestaat namelijk niet alleen uit degelijk printer papier maar bevat ook enkele inktcartridges. Om precies te zijn, telt de verpakking maar liefst 6 inktcartridges in verschillende kleuren. Het fotopapier heeft een formaat van 10 x 15 cm en je krijgt maar liefst 150 vellen fotopapier aangeboden.

Het zal dan ook niet verwonderen dat de meeste reacties bij dit product duidelijk positief zijn. Heel wat gebruikers zijn tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het fotopapier. Ze raden het artikel dan ook meteen aan iedereen aan.

 

Koop bij bol.com (€75.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status