Beste prullenbak

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Prullenbakken test van 2021

 

Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende soorten prullenbakken en dat is ook niet meer dan normaal. Afhankelijk van waarvoor je de prullenbak wilt gebruiken, kun je kiezen tussen verschillende designs, kleuren, formaten en materialen. We begrijpen dat zoveel keuze dan ook voor heel wat stress kan zorgen. Om het voor jou dan ook allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse prullenbakken. Indien je op zoek bent naar een prullenbak die je makkelijk in de keuken kunt plaatsen, dan lijkt de Brabantia Touch Bin misschien wel iets voor jou. Het is een vrij grote prullenbak die volledig is afgewerkt in een prachtig doch bijzonder neutraal “Matt Steel Fingerprint Proof”design. Kies je echter voor de Hailo Tandem de Luxe dan kies je gelijk voor een duo prullenbak die je probleemloos kunt inbouwen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Prullenbakken koopgids

 

In de meeste huishoudens zul je wel één of meerdere prullenbakken kunnen waarnemen. Ze bestaan in diverse vormen, formaten en materialen. De ene prullenbak met al iets meer mogelijkheden in vergelijking met de andere. Het is dan ook een goede aanbeveling om de beste prullenbakken te vergelijken op basis van het gebruiksgemak, het type, het formaat, de plaatsing en de eventuele gebruikte materiaalsoorten. Houd eventueel ook rekening met mogelijke aanbiedingen of promoties. Het is altijd leuk indien je met een prullenbak aanbieding huiswaarts kunt keren.

 

 

Het gebruiksgemak van een prullenbak

Een prullenbak wordt door heel wat gebruikers vaak ook omschreven als een afvalemmer. Het is een handig product waar je al het afval in kunt bewaren. Prullenbakken worden tegenwoordig aangeboden in tal van verschillende formaten en designs. Ook wat betreft de gebruikte materiaalsoorten zijn er zeker wel meerdere mogelijkheden. Kies je bovendien voor een prullenbak met een touch deksel? Of heb je toch liever een hygiënische pedaalemmer?

Wil je liever een grote prullenbak of volstaat een klein compact exemplaar met een inhoud van amper 5 liter? En wat dan met de eventuele extra kenmerken en functies? En het mogelijke prijskaartje? Het loont in elk geval de moeite om de verschillende online beoordelingen ook even te bekijken. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaalde afvalemmer. En wie weet kun je zo nog wel naar huis gaan met één van de goedkope prullenbakken.

 

De verschillende soorten prullenbakken

Zoals reeds min of meer doen uitschijnen bestaan er vandaag de dag verschillende soorten prullenbakken. Het is dan ook de bedoeling dat je voor jezelf probeert uit te maken naar welk model jij nu precies op zoek bent. Zo zou je kunnen kiezen voor de standaard pedaalemmer waarbij je het deksel zonder problemen kunt openen door gebruik te maken van het voetpedaal. Doordat je de prullenbak niet met je handen hoeft aan te raken gaat het hier om een vrij hygiënisch alternatief.

Kies je voor een prullenbak met een touch-systeem dan kies je uiteraard voor iets meer luxe. Met behulp van een lichte “touch” op het deksel, zul je merken dat het deksel geopend wordt. Dit kan misschien minder hygiënisch zijn voor sommige klanten. Door te kiezen voor het push-systeem, kies je voor een handig alternatief waarbij het deksel makkelijk opent en weer sluit.

Er zijn tegenwoordig ook heel wat prullenbakken met een sensor-systeem. Deze zijn natuurlijk enorm hygiënisch doordat je de prullenbak amper tot niet hoeft aan te raken. De vuilnisbak opent automatisch wanneer je er voorbij loopt. Je zet dergelijke prullenbakken maar beter niet in op een plaats waar regelmatig mensen langslopen. Met een inbouw prullenbak bespaar je uiteraard heel wat ruimte en heb je bovendien de mogelijkheid om het afval te scheiden. Een swing-systeem prullenbak is handig open te krijgen en bovendien is het deksel afneembaar.

 

Formaat en plaatsing

Hoe groot moet de prullenbak zijn? Om het formaat van de prullenbak te bepalen, kun je rekening houden met de grootte van je gezin. Een gezin dat uit 2 leden bestaat, zal logischerwijze minder afval produceren dan een 7-koppig gezien. In het laatste geval is een grote prullenbak alvast een goede aanbeveling. Ook de plaatsing kan een invloed hebben op het formaat van de afvalemmer. Een prullenbak in de badkamer hoeft bijvoorbeeld niet zo groot te zijn als die in de keuken.

Het is dus ook belangrijk om op voorhand al even na te denken over de plaatsing van het product. Wil je de prullenbak in de keuken, de badkamer, het kantoor, het toilet of de slaapkamer plaatsen. Is het de bedoeling dat de prullenbak buitenshuis of binnenshuis geplaatst wordt. Op die manier kun je dan ook makkelijker afwegen of je kiest voor een exemplaar van 5 of 10 liter of toch eentje met een inhoud tussen 20 en 60 liter.

 

 

Gebruikte materiaalsoorten en design

Prullenbakken kunnen worden vervaardigd door gebruik te maken van diverse materiaalsoorten. Zo zul je heel wat prullenbakken kunnen spotten die gemaakt zijn uit duurzaam RVS, al dan niet eventueel afgewerkt met een glanzende coating. Het grote voordeel van een prullenbak uit RVS is de stevigheid en het feit dat die makkelijk te onderhouden zijn.

Ook een afvalemmer vervaardigd uit duurzaam kunststof behoort tot de mogelijkheden en is bovendien een tikkeltje goedkoper dan een exemplaar uit RVS. Verder weegt dergelijke prullenbak ook weinig en is dus makkelijk te verplaatsen. Een afvalemmer uit metaal is ook nog altijd één van de opties. Metaal is stevig en kan dan ook best wel tegen een stootje. Verder is een metalen prullenbak weerbestendig en dus ideaal om buitenshuis te plaatsen.

 

Extra kenmerken en mogelijke prijskaartje

Je kunt kiezen voor een standaard prullenbak of je voor een exemplaar met meerdere functies. Sommige opties kunnen een meerwaarde bieden zoals bijvoorbeeld de geruisloze sluiting. Ideaal toch als je de prullenbak kunt sluiten zonder lawaai te maken. Kies eventueel ook voor een reukdichte afvalemmer.

Verder heb je ook de mogelijkheid om voor een Fingerprint Proof-coating te kiezen. Zeker wanneer je een prullenbak uit RVS met gelakte coating aankoopt, kan dit handig zijn. Op die manier wordt het aantal vuile vingers aanzienlijk beperkt. Het is ook altijd handig indien je de binnenemmer makkelijk uit de prullenbak kunt nemen. Kortom, heel wat mogelijkheden!

 

Prullenbak Reviews – Top 5

 

Een prullenbak komt altijd wel van pas. Toch is het niet eenvoudig om er de beste prullenbak uit te kiezen. Dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment dat er tegenwoordig bestaat. Zo kun je kiezen voor een Wesco prullenbak of een dubbele prullenbak. Verder kun je kiezen voor een prullenbak met een grote inhoud of wil je toch liever een kleine prullenbak. We zijn zo vrij geweest om even op zoek te gaan naar wat nu precies de 5 best beoordeelde producten zijn. Neem rustig de tijd om deze top 5 even te bekijken en kies er dan voor jou de beste prullenbak uit. Probeer zeker aandachtig te zijn voor de reviews en het advies van de gebruikers.

 

 

Brabantia Touch Bin

 

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken uit de verschillende prullenbakken. Deze Brabantia prullenbak blijkt echter toch wel bijzonder populair te zijn. En ondanks het feit dat het toestel niet meteen tot de goedkope prullenbakken behoort, blijken de meeste kopers echter wel een positieve review te hebben geschreven.

De prullenbak van ruim 60 liter is afgewerkt in een mooie Matt Steel Fingerprint Proof kleur. Uiteraard heb je de mogelijkheid om ook een andere kleur of design te kiezen. De touch prullenbak is bijzonder makkelijk en handig om te gebruiken en is voorzien van een Soft Touch sluiting. Dit wil zeggen dat het deksel van de prullenbak niet met een klap zal dichtvallen.

We kunnen duidelijk vaststellen dat de overgrote meerderheid van de gebruikers helemaal overtuigd blijkt te zijn van dit product. Het is niet alleen handig te gebruiken maar het beschikt volgens de meesten ook over een correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€149)

 

 

 

 

Hailo Tandem de Luxe

 

Ben je op zoek naar een inbouw prullenbak dan kan dit product van het bekende en sterk gewaardeerde merk Hailo misschien wel iets voor jou zijn. Het is een luxe prullenbak die vast en zeker mooi zal staan in een strak en modern interieur.

Je zult merken dat deze inbouw prullenbak over maar liefst 2 gelijke emmers beschikt. Zo heeft elke afzonderlijke emmer een inhoud van maar liefst 15 liter. Waardoor de inbouw tandem prullenbak een totale capaciteit van ruim 30 liter telt. Bovendien is het makkelijk om deze prullenbak te installeren en is het bovendien in een mum van tijd geregeld.

Ondanks de vele voordelen merken we op dat slechts één enkele koper toch niet zo tevreden is over de gebruiksvriendelijkheid van het toestel. Zo zou deze tandem prullenbak helemaal niet zo eenvoudig schoon te maken zijn. Toch spreken de andere gebruikers dat duidelijk tegen.

 

Koop bij bol.com (€89)

 

 

 

 

Simplehuman Retro Step

 

Ook met de Simplehuman prullenbak mag je zeker zijn van een uitstekend apparaat. Dat kun je ook wel al merken aan de enorme hoeveelheid positieve online beoordelingen die het toestel gekregen heeft. De prullenbak heeft een maximale capaciteit van maar liefst 30 liter en is helemaal gemaakt uit duurzaam en stevig RVS.

De zilveren kleur zorgt ervoor dat de prullenbak in om het even welk interieur past. Toch heb je ook nog de mogelijkheid om uit diverse andere kleurtjes te kiezen. En dit alles voor een redelijk betaalbare prijs. Deze prullenbak is een soort van pedaalemmer. Je hoeft dus enkel maar even met je voet op de pedaal te trappen en vervolgens gaat het deksel van de prullenbak open.

Sommige kopers zijn echter van mening dat de prullenbak niet zo stevig en stabiel staat en al zeker niet op een gladde ondergrond. Toch lijken de meeste kopers echter wel helemaal overtuigd te zijn van dit product. Neem alvast een kijkje en oordeel nadien vooral zelf.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eko Ecofly Step Bin

 

Net zoals het vorige product is ook deze prullenbak een handige pedaalemmer. Met een enkele tik op de pedaal zul je merken dat het deksel volledig en zonder problemen opengaat. Deze prullenbak is afkomstig van het bekende merk EKO en is gemaakt uit mat RVS.

Je zult vrijwel meteen merken dat deze prullenbak over 2 afzonderlijke compartimenten beschikt. Daardoor is het makkelijker om het afval van elkaar te scheiden. De prullenbak heeft een totale inhoud van maar liefst 40 liter. Dit wil dus zeggen dat elk afzonderlijk compartiment een volume van ruim 20 liter telt.

De kopers zijn niet alleen overtuigd van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maar bovendien ook van het prachtige design ervan. Het zal dan ook niet verwonderen dat de overgrote meerderheid van de gebruikers het toestel meteen aan iedereen wilt aanraden.

 

Koop bij bol.com (€102)

 

 

 

 

Wesco Single Master

 

Tot slot is er dan ook nog deze handige prullenbak van het bekende merk Wesco. Indien je op zoek bent naar een prullenbak aanbieding dan kunnen we jou alvast dit product aanbevelen. Het toestel heeft een totale inhoud van ruim 9 liter en is dus vrij compact. Dit maakt het ideaal om bijvoorbeeld op de badkamer te plaatsen of bij jou op kantoor.

Het apparaat is bijzonder duurzaam en stevig doordat het gemaakt is uit RVS. Vervolgens is de prullenbak afgewerkt met een glanzende coating waardoor het meteen heel stijlvol en elegant oogt. Je hebt natuurlijk ook wel de mogelijkheid om te kiezen uit tal van andere leuke en stijlvolle kleurtjes.

Ook hier valt meteen op dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk helemaal tevreden is over deze Wesco prullenbak. Het is een degelijk apparaat dat bijzonder handig te gebruiken is en er eigenlijk ook gewoon goed uitziet.

 

Koop bij bol.com (€70.5)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status