Beste pureestamper

Laatste update: 12.08.20

 

Pureestampers test van 2020

 

Zelf klaargemaakte puree is uiteindelijk niet alleen gezonder maar ook veel lekkerder dan puree uit een pakje. Wil jij vanaf nu ook je puree zelf kunnen maken? Dan heb je daar uiteraard wel een stevige en degelijke pureestamper voor nodig. In onze koopgids leggen we jou graag uit waarop je zoal zou kunnen letten. Uiteraard kun je ook meteen verder scrollen naar onze top 3. Zo is uit onderzoek gebleken dat de Jamie Oliver Zilver pureestamper alvast een uitstekende aankoop is. De zilverachtige kleur oogt modern en klassevol en laat het in eender welk interieur passen. Met de Lurch Grijs pureestamper mag je zeker zijn van een evenwaardig topproduct. Het is een stevige stamper met een breed werkoppervlak en daardoor ideaal om puree voor heel wat personen klaar te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pureestampers koopgids

 

Kun jij ook zo genieten van een heerlijke zelfgemaakt puree bij een lekker stukje vis? Dan zul jij vast tevreden zijn met een degelijke pureestamper. Uiteraard is het belangrijk dat je rekening houdt met de kwaliteit en de mogelijkheden maar ook met de soort pureestamper. Als je de verschillende modellen en aanbiedingen wilt vergelijken, kun je eventueel ook letten op het design en de kostprijs. Zo ben jij zeker dat je één van de beste pureestampers zult in huis halen.

Het nut van een degelijke pureestamper

Sommige mensen werken nu eenmaal graag in de keuken terwijl andere personen er een bloedhekel aan hebben. Toch is het belangrijk dat wanneer je je gerechten bereidt, je beroep kunt doen op degelijk keukenmateriaal. Een aantal keukenapparaten zijn dan ook zo goed als onmisbaar geworden. De pureestamper is daar zeker één van. Veel mensen zullen soms ook spreken van een aardappelstamper. Het hoeft geen verdere uitleg dat deze 2 verschillende termen naar één en hetzelfde product verwijzen.

Met een pureestamper kun je op een eenvoudige en vooral snelle manier aardappelen tot hele kleine brokjes stampen. Door er nog een beetje melk, nootmuskaat en eventueel een eitje bij te gooien, kun je die typische heerlijke puree klaarmaken. Uiteraard kun je dit apparaatje ook gebruiken om groentjes te fijn te stampen. Het is wel een aanbeveling om meteen een heel degelijke pureestamper aan te kopen. Sommige groenten zijn namelijk iets harder en vereisen iets meer kracht om fijn gestampt te worden. Het is dus wel de bedoeling dat de pureestamper niet meteen kapot gaat zodra je veel kracht hoeft te gebruiken.

 

Het type pureestamper

Je zult vast en zeker versteld staan van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van pureestampers. Eigenlijk kunnen we de aardappelstampers onderverdelen in 2 grote categorieën. Zo heb je de typische standaard pureestampers die we ondertussen allemaal wel kennen. Deze modellen zijn vaak uitgerust met een zijwaarts of ook wel rechtopstaand handvat. Dit handvat is dan weer verbonden met het stamphoofd. In de meeste gevallen is het stamphoofd uit RVS draad vervaardigd in een soort van zigzag vorm. In andere gevallen kan het ook gewoon een RVS plaat zijn dat voorzien is van grote of kleine gaatjes.

Tegenwoordig zul je ook steeds meer moderne pureestampers op de markt zien. Dit is dan de zogenaamde pureepers. De moderne versie van de standaard pureestamper. Bij dit apparaatje wordt er eigenlijk gewerkt met een soort knijpsysteem. De twee handvatten zijn verbonden met een bakje waar je de aardappelen moet in leggen. Op het moment dat je de 2 handvatten samenknijpt, worden de aardappelstukjes meteen fijngestampt.

 

De mogelijkheden en de kenmerken

In je zoektocht naar de voor jou ideale pureestamper zul je heel wat mogelijkheden opmerken. Ze zijn er tegenwoordig echt wel in alle kleuren van de regenboog en verschillende formaten. Toch raden wij jou aan om in de eerste plaatst te kijken naar de kwaliteit ervan. Het is niet de bedoeling dat je pureestamper meteen stuk gaat omdat je iets teveel kracht hoefde te zetten. Ook al ziet het apparaat er qua design dan wel leuk uit, het is dan toch vooral weggesmeten geld.

Bij het bepalen van een degelijke pureestamper kun je zeker en vast rekening houden met de mogelijkheden die het apparaatje biedt. Sommige exemplaren bieden iets meer opties dan andere pureestampers. Uiteraard zul je dit ook in de prijs voelen. Het is dus aan jou om te bepalen welke verwachtingen jij hebt. Als je een pureestamper wilt die vaatwasserbestendig is, dan raden wij jou geen model aan dat uit hout of gewoon ijzer gemaakt is. Dit zou al vrij snel stuk kunnen gaan.

Verder is het ook aan te raden om een model uit te zoeken met een stevig handvat. Op die manier kun je voldoende kracht zetten zonder dat je schrik hoeft te hebben dat de pureestamper breekt. Sommige exemplaren zijn ook voorzien van een ophangoog zodat je de pureestamper omhoog kunt hangen.

Kostprijs en het ontwerp

Er zijn heel wat goedkope pureestampers op de markt. Van sommige andere exemplaren zul je dan weer versteld staan van de hoge prijs. Je kiest uiteraard wel helemaal zelf het bedrag dat je maximaal wilt en kunt spenderen aan een degelijke aardappelstamper. Toch raden wij jou aan om in de eerste plaats even rekening te houden met je verwachtingen. Ben je bijvoorbeeld van plan om de pureestamper regelmatig te gebruiken of toch helemaal niet. Indien je slechts 2 maal per maand een pureestamper wilt gebruiken, dan hoef je zeker niet het duurste model uit te kiezen.

Verder kan de kostprijs bepaald worden door heel veel zaken zoals het type pureestamper. Een pureepers zal namelijk iets prijziger zijn dan een standaard model. Het is zeker mogelijk om een leuke pureestamper aanbieding tegen te komen. Je hoeft daarvoor enkel de promoties in de gaten te houden. Bekijk ook zeker de reviews van onze kopers.

 

Pureestamper Reviews – Top 5

 

Puree kan perfect smaken bij een heerlijk stukje vis. Daarvoor heb je dan ook de beste pureestamper nodig. Aangezien er zoveel mogelijkheden op de markt zijn is het niet altijd eenvoudig om het ideale toestel eruit te pikken. Neem daarom zeker eens een kijkje in onze top 5.

 

 

Jamie Oliver Zilver

 

Voor iedereen die graag in de keuken maaltijden klaarmaakt, kan deze pureestamper van het merk Jamie Oliver dan ook helemaal niet ontbreken. Het product is gemaakt van roestvrij staal en heeft een zilverachtige kleur.

Dankzij de kleine gaatjes aan de buitenkant van het product en de grotere gaatjes aan de binnenkant kun jij vanaf nu puree maken zonder brokken. Bovendien is het product ook voorzien van een pannenlikker waarmee je de pan mooi kunt leegmaken. Het product beschikt over een ophanghaakje waarmee je het product gemakkelijk kunt ophangen.

Uit de beoordelingen bij dit product blijkt dat werkelijk iedereen tevreden is over dit product. Dit doet ons vermoeden dat het wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Het is niet alleen handig in gebruik, het ziet er gewoon ook nog eens heel goed uit. Bovendien geven veel kopers ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

Ben je op zoek naar een nieuwe en degelijke pureestamper die je in de keuken kunt gebruiken? Bekijk dan alvast even dit unieke exemplaar van Jamie Oliver. Jamie Oliver is vast en zeker een bekend persoon die regelmatig op tv verschijnt. Het zou dan ook maar eens als het beste merk beschouwd kunnen worden door heel wat klanten.

Ben je op zoek naar een nieuwe en degelijke pureestamper die je in de keuken kunt gebruiken? Bekijk dan alvast even dit unieke exemplaar van Jamie Oliver. Jamie Oliver is vast en zeker een bekend persoon die regelmatig op tv verschijnt. Het zou dan ook maar eens als het beste merk beschouwd kunnen worden door heel wat klanten.

Voordelen
Materiaal en design:

deze prachtige pureestamper is vervaardigd uit bijzonder degelijk en makkelijk te onderhouden roestvrij staal. Vandaar ook de typische zilverachtige kleur.

Ontwerp:

de combinatie van de kleinere gaatjes die zich aan de buitenkant van de pureestamper bevinden en de grotere gaatjes aan de binnenzijde van het product, zorgen voor een heerlijke puree zonder brokken.

Toebehoren:

bij de aankoop van deze pureestamper krijg je er meteen ook een degelijke pannenlikker bij.

Ophanghaakje:

dankzij het aanwezige ophanghaakje is het mogelijk om deze pureestamper eventueel ter hoogte van het aanrechte kunnen ophangen.

Nadelen

Tot op heden heeft het product alleen maar positieve reacties van kopers mogen ontvangen. Daardoor is het voor ons niet eenvoudig om alsnog informatie te bieden omtrent de minpuntjes.

Koop bij bol.com (€20.45)

 

 

 

 

Lurch Grijs

 

Dankzij de pureestamper van het merk Lurch kun jij vanaf nu in een recordtempo de lekkerste puree voorschotelen aan jouw vrienden en familie.

Het product is volledig gemaakt uit roestvrij staal en heeft een grijze kleur. Hierdoor kan het zeker niet misstaan in gelijk welke keuken. Bovendien kun je de pureestamper heel gemakkelijk gaan schoonmaken daar hij perfect in de vaatwasser mag gestopt worden.

Uit een enkele review is gebleken dat de pureestamper wel heel zwaar weegt. Toch zijn de meeste kopers echter overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Het is heel handig in gebruik en sommige kopers gebruiken het toestel ook om er heerlijke appelmoes mee te maken. Het fraaie design is ook hier een extra pluspunt voor de meeste personen.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren om voor deze Lurch pureestamper te kiezen. Ook Lurch maakt deel uit van de bekende en sterk gewaardeerde merken. De spiraalsnijder is bovendien afgewerkt in een neutrale doch elegante grijze kleur waardoor het in eender welke keuken goed tot z’n recht komt.

Voordelen
Onderhoud:

het is een bijzonder makkelijk te onderhouden pureestamper aangezien je deze na gebruik gewoon in de vaatwasmachine mag plaatsen.

Materiaal:

je zult merken dat het om een stevige en duurzame pureestamper gaat die best wel tegen een stootje kan. Het product is dan ook helemaal vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal.

Nadelen
Te zwaar:

we merken dat de koper duidelijk tevreden is over de kwaliteit van de pureestamper maar toch wel wat twijfels heeft bij het gewicht ervan. Doordat de pureestamper vrij zwaar weegt, is hij niet echt handig in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Brabantia Profile Matt Steel

 

De Brabantia pureestamper is gemaakt van roestvrij staal en heeft een zilverachtige kleur. Dit zorgt er niet alleen voor dat het een klassevolle uitstraling creëert, het zorgt er ook voor dat het gemakkelijk in elke keuken past.

Het product is volledig naadloos wat ervoor zorgt dat je het eenvoudig kunt schoonmaken. Bovendien mag het ook in de vaatwasser gestoken worden. Je kunt de pureestamper ook goed opbergen aangezien het van een ophanghaak voorzien is. Hierdoor kun je het aan de wand dicht tegen het fornuis ophangen.

Voor sommige personen had het product iets groter mogen zijn. Toch is de meerderheid heel lovend over dit product. Het is gemakkelijk schoon te maken en heel erg handig in gebruik. Daarnaast beschikt het product ook over een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit in combinatie met het fraaie design zorgt ervoor dat dit voor veel kopers een echte pureestamper aanbieding is.

Kies je voor de pureestamper van Brabantia dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en degelijkheid. De pureestamper is afgewerkt in een prachtige en elegante zilveren kleur en past daardoor probleemloos in eender welke keuken. Laten we even kijken naar de populairste kenmerken ervan.

Voordelen
Materiaal:

de pureestamper is bijzonder degelijk en duurzaam en is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal.

Naadloos:

het grote pluspunt is dat de pureestamper helemaal naadloos is. Dat maakt het meteen ook iets makkelijker om restjes puree te verwijderen en de pureestamper makkelijk te reinigen.

Onderhoud:

daarnaast is het ook mogelijk om de pureestamper na gebruik gewoon in de vaatwasmachine te stoppen. Zo bespaar je jezelf niet alleen een lastig klusje maar ook heel wat tijd.

Ophanghaakje:

dankzij het ophanghaakje heb je de mogelijkheid om de stamper eventueel ook ter hoogte van het aanrecht omhoog te hangen.

Nadelen
Te klein:

we merken dat een bijzonder kleine minderheid van de kopers van mening is dat de spiraalsnijder toch net iets te klein is.

 

 

 

 

Brabantia Black Line Zwart

 

Als jij ook zo kunt genieten van heerlijke puree en die het liefst zonder al te veel klonters hebt, dan moet je echt de pureestamper van Brabantia aanschaffen.

Deze pureestamper is volledig gemaakt uit kunststof en is beschikbaar in een zwarte kleur. Bovendien is er geen spoor van naden waardoor het product gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt het trouwens ook zonder problemen in de vaatwasser stoppen. Ideaal voor mensen die niet zo graag afwassen. Dankzij het ophanghaakje kun je de pureestamper gemakkelijk wegbergen.

Net zoals bijvoorbeeld pureestampers van tupperware gemakkelijk in de hand liggen bij veel mensen, zijn de meeste kopers ook echt heel tevreden over deze brabantia pureestamper. Het is een product van goede kwaliteit dat er ook nog eens heel goed uitziet. Sommige gebruikers vinden de steel van het product wel net iets te kort.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze spiraalsnijder jou aangeboden wordt door het bekende merk Brabantia. Het is een degelijk product dat comfortabel in de hand ligt en daardoor eenvoudig te gebruiken is. Laten we even op zoek gaan naar de voor- en nadelen.

Voordelen
Materiaal:

het is een degelijke en bijzonder comfortabele pureestamper die helemaal uit kunststof vervaardigd is.

Onderhoud:

het gebrek aan naden zorgt ervoor dat het bijzonder makkelijk is om de pureestamper manueel te onderhouden. Indien je een hekel hebt aan afwassen dan kun je hem ook gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

Ophanghaakje:

dankzij het ophanghaakje kun je de stamper ook ergens ter hoogte van het aanrecht omhoog hangen.

Nadelen
Kort handvat:

sommige klanten hadden het handvat van deze pureestamper graag iets groter gewild.

Koop bij bol.com (€7.49)

 

 

 

 

Oxo Good Grips Zwart

 

Met deze pureestamper van OXO good grips maak jij vanaf nu de allerbeste puree. Je hoeft dus niet langer beschaamd te zijn om je vrienden en familie uit te nodigen.

De pureestamper is volledig gemaakt van roestvrij staal en is beschikbaar in een zwarte kleur. Bovendien kun je het product voor meer dan alleen puree gebruiken. Dankzij de verschillende instellingsmogelijkheden kun je er ook gemakkelijk pastinaak, wortel en rapen mee klaarmaken. Je kunt het toestel ook gemakkelijk uit elkaar halen wat ervoor zorgt dat schoonmaken geen enkel probleem meer is.

In tegenstelling tot de vorige producten hierboven is dit product net iets prijziger. Dit doet ons vermoeden dat het product niet meer tot de goedkope pureestampers zal behoren. Enkele gebruikers vinden het er niet zo aantrekkelijk uitzien. Toch zijn de meeste kopers overtuigd van de goede kwaliteit. Bovendien is het ook nog eens heel erg handig in gebruik.

We kunnen het lijstje van de 5 topproducten probleemloos afsluiten met de pureestamper van het populaire merk OXO Good Grips. Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook naar duurzaamheid dan is dit product alvast een bijzonder goede aanbeveling.

Voordelen
Materiaal en kleur:

het is een duurzame pureestamper die hoofdzakelijk uit roestvrij staal vervaardigd is. Het toestel is te verkrijgen in een robuuste doch moderne zwarte kleur.

Gebruiksgemak:

het product is voorzien van diverse instellingsmogelijkheden zodanig dat je het ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld pastinaak of andere ingrediënten klaar te maken.

Onderhoud:

de stamper is handig schoon te maken en de losse delen kunnen in de vaatwas.

Nadelen
Te duur:

je zult wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status