5 Beste Racefietsen Test van 2020

Laatste update: 30.05.20

 

Racefietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je dol bent op fietsen en regelmatig een ritje maakt, dan is een degelijke racefiets alvast geen overbodige luxe. Toch zul je al vrij snel merken dat de ene racefiets de andere niet is. Zo zullen sommige exemplaren over iets meer opties en mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere racefietsen. Om het voor jou allemaal makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde racefietsen. Die stellen we dan ook graag even aan je voor. Zo blijkt de Ks Cycling Piccadilly alvast een schot in de roos te zijn. Het is werkelijk de ideale racefiets voor zowel beginners alsook de recreatieve wielrenners onder ons. Met de Ks Cycling Fixie mag je zeker zijn van een uitstekend alternatief. De fiets is bovendien beschikbaar in 2 eleganten kleuren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Racefietsen koopgids

 

Als je graag fiets dan is het normaal dat je steeds het nieuwste model wilt aankopen. Zeker mensen die professioneel koersen hebben steeds het beste van het beste nodig. Wanneer je dan ook de beste racefietsen met elkaar gaat vergelijken dan is het een goede aanbeveling om je te focussen op een aantal factoren. Zo kun je rekening houden met het type, het kostenplaatje, het design, het framemateriaal en uiteraard het verschil met een gewone fiets. Bekijk alvast even de verschillende modellen en aanbiedingen alvorens je een keuze maakt.

 

 

Wat is een racefiets

Wanneer je een racefiets aankoopt dan is daar uiteraard een duidelijk verschil met een gewone standaard fiets. Een racefiets wordt door sommige personen ook wel een koersfiets genoemd en beschikt over een bijzonder licht kader. Het frame is dus hoofdzakelijk gemaakt uit materialen die niet alleen stevig en duurzaam zijn maar ook bijzonder weinig wegen zoals bijvoorbeeld aluminium. Verder valt het ook meteen op dat de banden van een racefiets een pak dunner zijn. Over het algemeen zullen de banden van een racefiets tussen 23 mm en 25 mm breed zijn.

Daarnaast wordt er bij een racefiets niet gebruik gemaakt van een vering. Dat heeft te maken met het feit dat je met een racefiets hoofdzakelijk op verhard terrein rijdt zoals wegen. Een vering is goed in een gewone fiets of een mountainbike wanneer je over ruw terrein moet. Daarnaast zul je meteen ook zien dat een racefiets over bijzonder veel versnelling beschikt. Veel meer nog dan een gewone fiets. Over het algemeen beschikken de meeste racefietsen over 22 versnelling. De combinatie van deze factoren zorgen ervoor dat je met veel minder kracht langer en sneller kunt fietsen.

 

Het type racefiets

In je zoektocht naar de ideale racefiets is het belangrijk om te weten dat er verschillende modellen voorhanden zijn. Zo heb je de aerodynamische racefietsen waarbij alles gericht is op het behalen van een bepaalde snelheid. Dit wil dus zeggen dat het gewicht en het comfort hier een minder belangrijke rol spelen. Heel kenmerkend voor dit model zijn de extra brede buizen. Verder heb je ook de endurance racefietsen die aan populariteit winnen. De wielbasis is iets breder en ze de zithouding is minder agressief. Deze modellen zijn ideaal voor lange afstanden en wegen die er minder goed aan toe zijn.

De lichtgewicht racefiets is de ideale koersfiets als je redelijk veel en vaak moet klimmen. Door het lichte gewicht, heb je veel minder kracht nodig tijdens het klimmen en kun je het langer volhouden. De meeste modellen wegen ongeveer 6,8 kg alhoewel er ook al racefiets van slechts 5 kg bestaan. Met de allroad racefiets zoals de naam het zegt, kun je praktisch alle kanten op. Dit type beschikt namelijk over alle positieve en snelle eigenschappen van een koersfiets maar je kunt er ook onverharde wegen mee op gaan.

 

Het framemateriaal

Bij een racefiets is het frame uiteraard bijzonder belangrijk en dan eigenlijk nog in het bijzonder het materiaal ervan. De materialen die men het meeste gebruikt voor het frame van een racefiets zijn aluminium, staal, titanium en carbon. Soms kunnen er ook combinatie voorkomen van deze materiaalsoorten. Deze materialen zijn heel erg stevig en duurzaam maar tegelijk ook bijzonder licht. Carbon is één van de materialen die men tegenwoordig het vaakst gebruikt voor het frame van een koersfiets. Carbon is bijvoorbeeld ook veel duurzamer dan aluminium en is niet zo duur. Houd er wel rekening mee dat carbon snel breekt.

Aluminium is minder duurzaam maar helemaal niet zo duur en breekbaar. Daardoor zullen koersfietsen uit aluminium zeker tot de goedkope racefietsen behoren. Een frame dat gemaakt is uit titanium komt veel minder vaak voor. Het is niet alleen licht en duurzaam maar bovenal ook nog eens roestvrij. Toch is het moeilijker in onderhoud in vergelijking met carbon en aluminium. Tot slot kun je ook nog altijd een frame hebben dat uit staal gemaakt is. Dit komt tegenwoordig niet zo vaak meer voor in het professionele wielermilieu omdat ze iets meer wegen en ook meer kans hebben om te roesten.

 

 

Het kostenplaatje

Zodra je van plan bent om een nieuwe racefiets aan te kopen dan denk je waarschijnlijk meteen aan het prijskaartje ervan. Een racefiets is nu eenmaal niet zo goedkoop alhoewel er altijd de mogelijkheid is om een racefiets aanbieding tegen te komen. Vaak zul je toch hoeven rekening te houden met een 500 euro of meer om een instapmodel aan te kopen. En dan heb je ook hele dure modellen die probleemloos 10.000 euro waard zijn of nog meer.

De prijs zal bepaald worden voor een groot deel op basis van het framemateriaal en de mogelijkheden die de racefiets bezit. Bepaal daarom op voorhand welke verwachtingen en eisen jij hebt en welk bedrag je kunt en wilt uitgeven hieraan. Het is belangrijk om je echt zo goed mogelijk te informeren en dan kan een goed idee zijn om de online reviews van de klanten op het net eens te bekijken.

 

5 Beste Racefietsen (Reviews) van 2020

 

Zowel heren als dames kunnen een racefiets kopen om regelmatig ritten mee af te leggen. Zo kun je in vorm blijven en nog lang over een goede gezondheid beschikken door wekelijks of zelfs dagelijks tientallen kilometers te fietsen. Er zijn ook racefietsen voor beginners die niet te duur zijn. We hebben een top vijf samengesteld zodat je makkelijker een keuze kunt maken uit het aanbod op de markt. Kies er zelf de beste racefiets uit.

 

1. Ks Cycling Fiets 28 inch racefiets Piccadilly

 

De Picadilly van Ks Cycling behoort tot de goedkope racefietsen waardoor het ook betaalbaar is voor personen met een beperkt budget. Deze racefiets aanbieding is geschikt voor beginners maar ook voor recreatieve wielrenners die graag in hun vrije tijd willen genieten van een leuke fietstocht.

De fiets heeft een witte frame en de velgen zijn gemaakt van aluminium. De fiets is voorzien van 14 versnellingen en een Shimano-derailleur. De banden hebben een maat van 28 inch.

Volgens de reviews is de koersfiets handig in gebruik en werd het product snel geleverd. De kopers zijn tevreden over de kwaliteit en de gunstige prijs van de racefiets. Er zijn echter ook enkele minpunten. Je moet de fiets zelf in elkaar zetten en de meegeleverde handleiding is enkel in het Duits waardoor het moeilijker is om de fiets snel in elkaar te zetten.

Ben je op zoek naar een degelijke en kwalitatieve racefiets? Dan kun je alvast even dit exemplaar van het bekende merk Ks Cycling bekijken. Het is niet alleen de ideale racefiets voor de beginnende wielrenner maar bovendien ook voor mensen die het vooral als een recreatieve bezigheid willen behouden.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 racefietsen uit deze lijst, zou dit exemplaar wel eens over de laagste prijs kunnen beschikken en misschien zelfs tot de populairste fietsen behoren.

Handig in gebruik:

deze racefiets beschikt over maar liefst 14 handige versnelling. Verder kun je ook nog beroep doen op de aanwezigheid van de Shimano-derailleur.

Materiaal en formaat:

de fiets is voorzien van een stevig frame en wielen met een totaal formaat van maar liefst 28 inch. Verder zijn de velgen van de fietswielen vervaardigd uit duurzaam aluminium.

Nadelen
Handleiding:

het is best wel jammer dat de gebruiksaanwijzing bij deze racefiets alleen maar beschikbaar is in het Duits.

Montage:

een kleine minderheid van de kopers vindt het best wel vervelend dat ze de fiets zelf nog in elkaar moeten steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ks Cycling Fiets Fixie fitnessbike 28″ Pegado

 

Wil jij ook een unieke racefiets maar beschik je niet echt over een ruim budget? Of wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijk exemplaar? Dan hoef je alvast even je blik te werpen of deze duurzame racefiets van het bekende merk KS Cycling. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit twee kleuren namelijk de combinatie zwart en goud of de combinatie zwart met blauw.

De fiets heeft een frame van 56 cm cm en is voorzien van een handige versnelling. Deze PEGADO racefiets maakt gebruik van 28 inch banden en is daardoor ook ideaal om op ruwer terrein te fietsen. Het achterwiel maakt gebruik van een handige flip-flop naaf waardoor het makkelijker wordt om ergens te draaien of met je fiets om te keren.

De koper die op het product gereageerd heeft, blijkt bijzonder tevreden te zijn van de geleverde kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Kortom, neem rustig de tijd om deze racefiets even grondig te bekijken.

Het is niet altijd makkelijk om een duurzame racefiets tegen een betaalbaar prijskaartje te spotten. Dit exemplaar van KS Cycling is bijzonder makkelijk in elkaar te monteren en biedt bovendien heel wat comfort tijdens het rijden. Hieronder een overzicht van de verschillende eigenschappen.

Voordelen
Frame:

de racefiets is voorzien van een handig en duurzaam stalen frame met een totale afmeting van 56 cm.

Wielmaat:

deze racefiets maakt gebruik van duurzame 28 inch wielen waarmee je zowel op het wegdek als ook op ruwer terrein kunt fietsen.

Nadelen
Handleiding:

indien er een klein minpuntje mag vermeld worden dan heeft dit vooral te maken met de handleiding die alleen maar in het Duits beschikbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Elite Wielrenner 24” Geel

 

In vergelijking met de vorige racefiets, lijkt dit product van Elite net iets duurder te zijn. Toch behoort de racefiets nog altijd tot de goedkope fietsen. Dit exemplaar is voorzien van een duurzaam en lichtgewicht aluminium frame met een totale afmeting van 36 cm. In combinatie met de 24 inch wielen, is dit de ideale fiets voor wielrenners.

De racefiets is voorzien van heel wat pluspunten zoals een triple tandwiel en maar liefst 21 Shimano versnellingen. De aluminium profielvelgen zijn voorzien van 28 spaken en zijn afgewerkt met een speciale Kenda buitenband. Het is een handige racefiets met een aluminium zadelpen en nog tal van andere kenmerken. De installatie gebeurt vlot en makkelijk.

We merken jammer genoeg op dat er tot op heden nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daarom durven wij vermoeden dat de racefiets nog niet zo lang geleden is opgenomen in het assortiment.

Deze unieke racefiets van het bekende merk Elite zorgt voor een duurzame combinatie tussen kwaliteit en design. De opvallende gele kleur zorgt dat je met deze racefiets een echte blikvanger in huis haalt. Toch is het een goede aanbeveling om even stil te staan bij de verschillende voor- en nadelen van deze racefiets.

Voordelen
Frame:

het frame van deze racefiets is volledig gemaakt uit kwalitatief aluminium dat ook bijzonder weinig weegt. De framemaat van de fiets bedraagt 36 cm.

Wielmaat:

deze racefiets is uitgerust met 24 inch wielen zodanig dat de fiets ideaal is om door opkomende wielertalenten te worden gebruikt.

Gebruiksgemak:

deze racefiets is bijzonder eenvoudig te monteren en biedt heel wat mogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van de verstelbare aluminium zadelpen, het verstelbare stuur en de maar liefst 21 Shimano versnellingen.

Nadelen
Geen reviews:

het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons bijzonder lastig om jou verder advies te geven over de ervaringen van gebruikers.

Design:

het is mogelijk dat het design voor sommige klanten misschien net een tikkeltje te opvallend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Marlin Galibier Fiets Mannen 60 cm

 

Mag het toch net dat tikkeltje meer zijn? Dan kies je voor deze unieke mannenfiets van het bekende merk Marlin. Deze rode racefiets met een framemaat van maar liefst 60 cm, maakt deel uit van de Marlin Galibier serie.

Het frame van de fiets is vervaardigd uit duurzaam en lichtgewicht aluminium dat bovendien zorgt voor heel wat comfort tijdens het rijden. Verder kun je gebruik maken van de aluminium Promax remmen, de 28 inch wielen en de maar liefst 16 Shimano versnellingen waartussen je kunt schakelen. De fiets is makkelijk en probleemloos te monteren en bovendien afgewerkt in een mooie opvallend rode kleur.

Het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons wel behoorlijk moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes. Daarnaast kunnen wij jou jammer genoeg geen verder advies geven over de ervaringen van andere kopers bij deze unieke racefiets.

Ben je op zoek naar een echte blikvanger? Dan is de Marlin racefiets misschien wel wat jij zoekt. De behuizing van de fiets is volledig afgewerkt in een elegante en tegelijk opvallende felrode kleur. Indien je interesse hebt in deze racefiets dan is het best wel handig om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen.

Voordelen
Versnellingen:

de fiets is voorzien van wel 16 duurzame Shimano versnellingen.

Frame:

de fiets heeft een vrij groot framemaat van 60 cm en is vervaardigd uit bijzonder kwalitatief aluminium. Dit voelt comfortabel aan tijdens het rijden.

Wielmaat:

deze racefiets is ontworpen in combinatie met 28 inch wielen.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen één van de meest goedkope fietsen. Het is mogelijk dat sommige klanten de racefiets te prijzig zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Devron Urbio R4.8 Fiets Mannen

 

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de professionele racefiets van het bekende merk Devron. Deze racefiets is speciaal ontworpen voor mannen en beschikt over een framemaat van maximaal 56 cm. De zwarte kleur met de rode en witte accenten zorgt voor een stoer en robuust ontwerp.

Het frame is vervaardigd uit degelijk en duurzaam lichtgewicht aluminium. Verder zul je merken dat de wielen een grootte van 28 inch hebben en daardoor ideaal zijn om op een degelijk wegdek te fietsen. De fiets is jammer genoeg niet voorzien van een verende zadelpen of een verende voorvork. Echter kun je wel gebruik maken van de 18 Shimano Tiagra versnellingen en de caliper velgremmen die zowel voor- als achteraan worden gebruikt.

Het gebrek aan online reacties doet ons vermoeden dat het hier misschien wel om een nieuwe racefiets gaat. Echter is het ook mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel net iets te hoog zullen vinden.

Tenslotte heb je nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke en opvallende racefiets. De rode, zwarte en witte kleuren zorgen voor een uniek en robuust design dat vooral mannen enorm zal aanspreken. Hieronder alvast een overzichtje van de belangrijkste kenmerken van deze racefiets.

Voordelen
Frame:

het frame, gemaakt uit lichtgewicht aluminium, heeft een maximale grootte van zo’n 56 cm.

Wielmaat:

de fiets is voorzien van een stel stevige en duurzame 28 inch wielen.

Rem:

zowel bij de voorrem alsook bij de achterrem wordt gebruik gemaakt van een duurzame caliper velgrem.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg behoort deze unieke racefiets absoluut tot de hogere prijsklasse.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Koga Kimera

 

Deze Koga racefiets is geschikt voor heren en is voorzien van wel 30 versnellingen. Het is een replica van een andere koersfiets namelijk het model van het Skil Shimano Team. Deze koersfiets is uitermate geschikt voor professionele fietsers en personen met serieuze sportieve ambities. De hoge prijs zal sommige kopers wel kunnen afschrikken, je zorgt dus beter voor een ruim budget. De wielen hebben een maat van 28 inch.

Momenteel zijn er nog geen beoordelingen geplaatst bij dit product. Het kan zijn dat kopers worden afgeschrikt vanwege de hoge prijs of dat er nog niemand tijd gehad heeft om een review te plaatsen. Door het gebrek aan commentaren is het voor ons niet mogelijk om een advies te formuleren over deze racefiets.

Wil je je vader of echtgenoot verrassen met een duurzame racefiets? Dan kan dit exemplaar van het merk Koga misschien wel iets voor jou zijn. De fiets lijkt bijzonder hard op een gelijkaardig model van het alom bekende Team van Skil Shimano. Toch is het een goed idee om eens even te bekijken wat nu precies de kenmerkende eigenschappen zijn.

Voordelen
Versnellingen:

deze racefiets is ontworpen met een totaal van maar liefst 30 versnellingen.

Wielmaat:

indien je op zoek bent naar een racefiets waarvan de banden een totale afmeting van 28 inch hebben, dan is dit voor jou de ideale fiets.

Nadelen
Professioneel gebruik:

deze racefiets wordt vooral aanbevolen aan professionele wielrenners of personen die op het punt staan professioneel door te breken.

Prijskaartje:

het is mogelijk dat het hoge prijskaartje sommige kopers misschien wel zal afschrikken.

 

 

Vektor Atlas

 

Het Italiaanse merk Vektor staat garant voor een goede kwaliteit en dit zul je ook merken aan deze racefiets. De full carbon racefiets is niet echt goedkoop vergeleken met andere producten in ons artikel maar je krijgt er wel een optimale kwaliteit voor terug. De wielmaat van de fiets is 28 inch.

De racefiets is voorzien van 22 Shimano versnellingen en heeft een gewicht van 8,1 kg. Alle onderdelen van de fiets zijn van hoge kwaliteit. Zo zijn de remmen bijvoorbeeld ook van het merk Shimano en is het stuur en de stuurpen van Deda. Deze fiets is enkel geschikt voor volwassenen.

Het product heeft tot op heden nog geen reviews ontvangen van eerdere kopers. Schrijf als eerste een beoordeling om andere kopers te helpen en zodat wij een advies kunnen samenstellen.

Wanneer je kiest voor de Atlas racefiets dan kies je voor een exemplaar dat wordt uitgegeven door het bekende Italiaanse merk Vektor. Voor heel wat gebruikers wordt het bovendien als veruit het beste merk beschouwd. Om te weten of deze racefiets al dan niet iets voor jou is, kun je het overzicht hieronder best even raadplegen.

Voordelen
Wielmaat:

deze racefiets is voorzien van een vrij grote wielmaat van maar liefst 28 inch.

Full carbon:

je zult merken dat de fiets bijzonder handig en praktisch aanvoelt tijdens het rijden doordat hij vervaardigd is uit full carbon. Ideaal dus voor professionele wielrenners of personen met heel wat sportieve ambities.

Handig in gebruik:

verder kun je genieten van de maar liefst 22 Shimano versnelling waartussen je kunt schakelen. Daarnaast is zijn ook de remmen afkomstig van het bekende merk Shimano.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

jammer genoeg zijn er tot op heden nog helemaal geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit maakt het moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

 

Marlin Galibier

 

Deze racefiets heeft een framemaat van 36 cm en een wielmaat van 24 inch. De fiets heeft een blauwe kleur en is geschikt voor beginners en opkomend talent. Het product is voorzien van Shimano versnellingen die je kunt schakelen via de duimverstellers die op het stuur geplaatst zijn.

De velgen zijn gemaakt van aluminium en bevatten 28 spaken. Ook de remmen en de remgrepen zijn gemaakt van aluminium en je ontvangt bij de aankoop een extra set remgrepen. De zadelpen is gemaakt van aluminium en de fiets heeft een gewicht van 15 kg.

Net als bij de andere producten zul je merken dat er nog geen beoordelingen bij deze racefiets geplaatst zijn. Als je deze fiets koopt schrijf dan als eerste een review om andere personen te helpen met hun aankoop.

Ben je op zoek naar een degelijke racefiets met een maximale framemaat van maar liefst 36 cm en een wielmaat van maximaal 24 inch groot? Dan is het vandaag echt wel je geluksdag. Dit exemplaar van Marlin Galibier is dan precies waar jij naar op zoek bent. Werkelijk ideaal voor het opkomende wielertalent.

Voordelen
Formaat:

het is een degelijke racefiets waarvan het frame een totale grootte van maar liefst 36 cm en de banden een maximaal formaat van 24 inch hebben.

Shimano versnellingen:

net zoals in het vorige exemplaar, zijn ook bij deze racefiets de remmen afkomstig van Shimano. Je kunt bovendien makkelijk tussen de versnellingen schakelen door gebruik te maken van de duimverstellers.

Velgen:

de velgen zijn vervaardigd uit bijzonder duurzaam en licht aluminium en tellen maar liefst 28 spaken.

Handig in gebruik:

de meeste onderdelen van de fiets bestaan uit aluminium. Zo ook de zadelpen, de remmen en zelfs de remgrepen. Op het moment dat je de racefiets aankoop dan krijg je er bovendien ook een set remgrepen zomaar bij.

Nadelen
Geen reviews:

we vinden het jammer dat we moeten vaststellen dat er nog helemaal geen enkele koper een reactie heeft geplaatst. Dat hoeft echter niet meteen te betekenen dat het toestel tot op heden nog door niemand werd aangekocht.

 

 

Montana Zerow

 

De Zerow van het merk Montana is beschikbaar in twee verschillende kleuren en heeft een gewicht van 11 kilo. De fiets is voorzien van 24 Shimano Claris versnellingen en beschikt over een stevig frame dat gemaakt is van aluminium.

De meeste onderdelen van de fiets zijn van het merk Shimano waardoor je zeker bent over de goede kwaliteit van het product. De maat van de wielen is 28 inch en de fiets is geschikt voor volwassenen.

Tot nu toe zijn er nog geen reviews geschreven over deze racefiets aanbieding. Je kunt als eerste koper een beoordeling nalaten zodat andere kopers zich daar kunnen op baseren wanneer ze verschillende aanbiedingen aan het vergelijken zijn.

De top 5 wordt vervolgens afgesloten met de Zerow racefiets van het, al dan niet, bekende merk Montana. Je hebt de keuze uit maar liefst 2 stoere kleuren. Zo wordt de fiets meteen toch net iets persoonlijker en dat is altijd wel mooi meegenomen.

Voordelen
Frame:

het is een bijzonder duurzaam en degelijk frame dat vervaardigd is uit lichtgewicht aluminium.

Versnellingen:

je hebt de keuze om te schakelen tussen maar liefst 24 versnellingen van Shimano Claris.

Wielmaat:

verder is de fiets afgewerkt met stevige wielen met een totaal wielformaat van maar liefst 28 inch.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg zijn er tot op heden geen kopers geweest die een beoordeling bij het product hebben genoteerd.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status