Beste radio

Laatste update: 29.05.20

 

Radio’s test van 2020

 

Ben je op zoek naar een nieuwe radio maar zie je door de bomen het bos niet meer? Je hoeft alvast niet langer te panikeren want wij willen jou heel graag helpen in je zoektocht. Zo hebben we eerst en vooral een handige koopgids opgesteld. Op die manier proberen we een aantal tips en adviezen aan te bieden die je eventueel kunnen helpen in de zoektocht. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde apparaten. Zo blijkt de Soundmaster NR850 alvast een bijzonder goede aanbeveling te zijn. Wanneer je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar ook op zoek bent naar een retro design dan is deze radio iets voor jou. Met de Philips AJB3552 radio mag je alvast zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Deze radio is eigenlijk een soort van digitale wekkerradio die bovendien ook voorzien is van een handige en krachtige DAB+ functie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Radio’s koopgids

 

Voor wie graag naar muziek luistert, kan een radio dan ook echt niet ontbreken. Door het ruime assortiment is het niet altijd gemakkelijk een goede keuze uit de beste radio’s te maken. Daarom willen wij jou graag helpen. Zo hebben we een aantal elementen besproken zoals het gebruiksgemak, het type, de mogelijkheden en de prijs waarmee je rekening kunt houden als je de aanbiedingen bekijkt.

 

 

Gebruiksgemak en type

 

Heel veel mensen luisteren graag naar muziek terwijl ze bezig zijn met dagelijkse taken zoals het bereiden van maaltijden en tijdens het schoonmaken. Sommige mensen hebben dan weer muziek nodig tijdens het studeren. In al deze situaties kan een radio dan ook heel belangrijk worden. Het zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag muziek kunt luisteren.

Er zijn ook heel veel personen die niet noodzakelijk muziek nodig hebben maar gewoon ook al blij zijn als ze iemand horen op de radio. Op die manier lijkt het huis of het appartement veel minder leeg en voelen deze mensen zich minder alleen. Dit kan bijvoorbeeld een echte aanbeveling zijn voor mensen die op een kamer in het rusthuis zitten of mensen die alleen wonen.

Afhankelijk van het type radio dat je koopt kun je naast de gewone radiozenders ook muziek gaan luisteren door middel van een cd. In de eerste radio modellen was het trouwens niet mogelijk om een cd in te steken maar was het hoofdzakelijk met een kleine cassette. Op die manier kon je dan muziek gaan opnemen van de radio en die dan achteraf opnieuw gaan beluisteren.

Uiteraard zijn de toestellen mee geëvolueerd met de tijd en zijn de meeste recente modellen ook veel geavanceerder. Je zult er echter wel rekening mee moeten houden dat ze misschien iets duurder zijn en je ze dus niet zult terugvinden in de categorie van goedkope radio’s.

 

 

Mogelijkheden

 

De allereerste radio’s hadden uiteraard niet zoveel mogelijkheden zoals veel recente modellen die op de markt gebracht zijn. Vroeger was het alleen mogelijk om via de radio naar bepaalde radiozenders te luisteren. Kort daarop kwamen er dan de modellen waarbij je de mogelijkheid had om naar muziek te luisteren door middel van cassettes. Met deze cassettes kon je dan ook je favoriete liedjes opnemen en er dan opnieuw naar luisteren. In het verlengde van deze radiotoestellen ligt trouwens ook het model waarbij je naast de cassette ook cd’s kunt gaan afspelen.

Uiteraard staat de tijd en dus ook de technologie niet stil. Doorheen de jaren zijn de radiotoestellen zodanig veel veranderd dat je er nu ook andere functies kunt bij krijgen. Zo zijn er toestellen die beschikken over een wekkerfunctie waarmee je dus het radiotoestel ook als wekker kunt gebruiken. Ideaal als je wilt wakker worden en bijvoorbeeld meteen naar het nieuws wilt kunnen luisteren vanuit je bed.

Daarnaast zijn ook heel wat toestellen zodanig gemoderniseerd dat het mogelijk is om via bluetooth muziek te beluisteren doordat er een verbinding gemaakt wordt met je smartphone. Op die manier hoef je dan geen cd’s meer aan te kopen. Alles kan namelijk worden gedownload en via bluetooth worden verbonden.

Een lichtsensor kan er dan weer voor zorgen dat het scherm beter leesbaar wordt. De sensor gaat er bovendien voor zorgen dat de lichtintensiteit wordt afgestemd op die van de omgeving. Dit zorgt er dus voor dat je je ogen niet gaat forceren. Soms is het ook mogelijk om de radio te bedienen door middel van een afstandsbediening. Dit kan ideaal zijn als je vanuit je bed de radio wilt aanzetten. Zo kun je bovendien ook veel rustiger wakker worden.

 

 

Prijs

 

Net zoals er verschillende modellen bestaan zal het ook niet verwonderen dat er verschillende prijsklassen waar te nemen zijn. Het is misschien een goede aanbeveling om voor jezelf op voorhand na te denken over het bedrag dat je er maximaal kunt en wilt aan spenderen. Houd hierbij dan ook rekening met de verwachtingen die je van het product hebt alvorens je de toestellen met elkaar gaat vergelijken.

Wanneer je het enkel belangrijk vind om op de achtergrond wat geluid te hebben dan kan bijvoorbeeld een toestel met enkele radiozenders zoals FM al wonderen doen. Soms is het ook leuk om de mogelijkheid te hebben om je eigen muziek of cd’s af te spelen. Als dit dan nog eens mogelijk gemaakt wordt op een digitale manier dus door middel van bluetooth of een usb kabel dan zal je dit uiteraard ook gaan zien in de prijsbepaling van het product.

Het is misschien een goede tip om eens een kijkje te nemen tussen de vele reviews die kopers plaatsen over de toestellen. Op die manier kun je een beter idee krijgen van de toestellen die er tegenwoordig op de markt te vinden zijn. Zo zul jij beslist het toestel vinden dat aan jouw verwachtingen voldoet. En misschien slaag je er wel in om een leuke radio aanbieding te spotten.

 

 

Radio Reviews – Top 5

 

 

Radio’s zullen altijd in blijven, want hiermee kun je het nieuws volgen en de nieuwste hit liedjes beluisteren. Je kunt ervan overtuigd zijn dat jij de beste radio zal tegenkomen die naar jouw smaak is. Dit product heeft al generaties zijn bijdrage geleverd aan luisteraars en het zal dat zonder twijfel nog lang doen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Soundmaster NR850

 

De Soundmaster NR850 is een radio met moderne en retro eigenschappen. Dit product heeft een houten kast die gemaakt is van mahonie hout van een hoge kwaliteit. Ook heeft de NR850 een modern LCD scherm dat samen een futuristisch en ook een nostalgisch contrast vormt met het front van de luidsprekers.

Je kunt met dit product je favoriete cd’s beluisteren of gebruik maken van de digitale radio en FM zenders. Ook kun je gebruik maken van de bluetooth functie van dit product om de muziek van je smartphone via de NR850 te beluisteren.

Deze radio heeft enkele kleine minpunten voor de gebruikers ervan, maar in grote lijnen is dit een heel kwalitatief product. Het beschikt over veel gebruiksmogelijkheden en het geeft helder geluid. Het scherm is ook duidelijk om van af te lezen en naast het leuke ontwerp is het ook gebruiksvriendelijk.

Ben je iemand die graag naar de radio luistert? Of het nu het nieuws is of de nieuwste hit liedjes? Dan kun je misschien alvast even deze Soundmaster NR850 radio bekijken. Het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar het is in elk geval wel een echte blikvanger. En juist daardoor zou het misschien wel eens één van de populairste apparaten kunnen worden.

Voordelen
Design:

je zult merken dat de radio over een houten kast beschikt en deze is volledig vervaardigd uit stevig en duurzaam mahonie hout. Daardoor heeft het een beetje een retro achtig design.

Kenmerken en functies:

het is niet alleen mogelijk om met dit product naar de radio te luisteren maar je kunt er ook cd’s mee afspelen en beluisteren.

Bluetooth:

het apparaat is voorzien van een handige Bluetooth functie waardoor je bijvoorbeeld de liedjes van je smartphone of je tablet kunt afspelen.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je deze radio niet meteen tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten. Dit heeft vooral te maken met het hoge prijskaartje ervan.

Koop bij bol.com (€199)

 

 

 

 

Philips AJB3552

 

De Philips AJB3552 is een digitale wekkerradio met DAB+ en het garandeert de juiste tijd dankzij de automatische tijdsynchronisatie.

Dit product heeft een geleidelijke wekfunctie en een sleeptimer. Het heeft een lichtsensor die zorgt voor een goed afleesbaar scherm, doordat de sterkte van het licht van dit product wordt afgestemd op die van de omgeving. Dit is een hele prettige manier om wakker te worden zonder je ogen te forceren. Het heeft ook een Gentle Wake modus om geleidelijk wakker te worden.

Uit de vele personen die een beoordeling hebben geplaatst voor de Philips AJB3552, zijn er een paar die verlangen naar verbetering van dit product. Dit product beschikt niet over een Nederlandse handleiding en het is te prijzig. Het heeft beperkte mogelijkheden en het is onhandig om te bedienen. Voor de meerderheid valt er niets over te klagen en zij geven dus positief advies voor dit product.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke en kwalitatief hoogstaande radio dan zul je ook heel wat exemplaren van het merk Philips zien opduiken. Een voordeel is deze AJB3552 radio van Philips die eigenlijk als een soort van wekkerradio gebruikt kan worden. Bovendien is het toestel ook nog eens uitgerust met een handige DAB+ functie.

Voordelen
Tijdsynchronisatie:

het toestel is voorzien van een handige en duurzame automatische tijdsynchronisatie waardoor de tijd steeds nauwkeurig en exact wordt weergegeven.

Lichtsensor:

de lichtsensor zorgt ervoor dat het scherm ook in het donker duidelijk afleesbaar is. Het is zelfs mogelijk om de sterkte van het licht te gaan aanpassen.

Extra kenmerken:

verder is het toestel ook voorzien van een handige sleeptimer en een degelijke wekfunctie. Met behulp van de Gentle Wake functie kun je op een rustige en vooral aangename manier wakker worden.

Nadelen
Budget:

het is niet meteen één van de meest goedkope toestellen en dat vinden sommige kopers best jammer.

Handleiding:

het apparaat wordt geleverd met een handleiding maar deze handleiding is jammer genoeg niet in het Nederlands te verkrijgen.

Koop bij bol.com (€94.95)

 

 

 

 

Lenco SCD-37USB

 

Met de Lenco SCD-37USB kun je het nieuws volgen en zelfs ook de live voetbalwedstrijden. Dit product heeft een digitale tuner en je kunt ook cd’s beluisteren.

Het heeft 3 afspeelmogelijkheden namelijk: herhaling, herhaal 1 en herhaal alle. Deze radio ondersteunt ook MP3 en WMA en het heeft een LED scherm. Je kunt als voeding voor deze radio gebruik maken van 9v batterijen of het in het stopcontact plaatsen.

Voor de Lenco SCD-37USB is er een tevreden meerderheid en een ontevreden minderheid. De eerste groep vindt dat dit product veel gebruiksmogelijkheden heeft, terwijl de tweede groep het daar niet eens mee is. De tevreden groep is de mening toegedaan dat dit product hemels geluid produceert en dat het gemakkelijk is om te gebruiken, maar de rest vindt de kwaliteit in tegenstelling tot de anderen van het geluid matig en dit product onhandig.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren om voor de Lenco SCD-37USB te kiezen. Het is een handig apparaat dat je de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld naar het nieuws te luisteren. Ideaal als je op een rustige manier in bed nog eventjes tijd nodig hebt om wakker te worden. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van het toestel.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is een handig apparaat waarmee je niet alleen naar de radio kunt luisteren maar je kunt er ook je favoriete cd’s mee afspelen.

Afspeelmogelijkheden:

het toestel is voorzien van maar liefst 3 verschillende afspeelmogelijkheden. Zo kun je onder andere kiezen tussen herhaling, herhaal 1 en uiteindelijk ook nog de functie herhaal alle.

Compatibel:

je zult merken dat deze handige radio niet alleen MP3 ondersteunt maar bovendien ook WMA ondersteunt.

Voeding:

het toestel werkt op basis van bijzonder krachtige 9v batterijen. Maar je kunt het apparaat ook gewoon in het stopcontact steken.

Nadelen
Matige geluidskwaliteit:

slechts een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het geluid van dit toestel helemaal niet zo goed is.

Koop bij bol.com (€50.99)

 

 

 

 

Medion Life E85040

 

Met de MEDION LIFE E85040 kun je draadloos vele internet- en radiozenders ontvangen. Ook kun je, als je geen internetverbinding hebt, gebruik maken van een DLNA server om toch op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen.

Dit product biedt de mogelijkheid om MP3 bestanden te beluisteren via een USB stick en het beschikt over een afstandsbediening. De E85040 biedt ook het alternatief om op de oude wijze de radioprogramma’s te volgen. Met de MEDION Lifestream II Applicatie kun je via je smartphone of tablet deze radio gemakkelijk besturen.

De MEDION LIFE E85040 is een compact toestel dat gemakkelijk is te bedienen voor de meeste gebruikers van dit product. Het geluid is helder en je kunt duidelijk alle informatie aflezen van het scherm. Dit product biedt vele gebruiksmogelijkheden, maar 1 persoon heeft wat moeite met de update procedure.

Uiteraard heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de handige en degelijke MEDION LIFE E85040 radio. Het is een draadloos apparaat en dit is best wel handig. Want zo kun je het gelijk wanneer verplaatsen en overal mee naartoe nemen. Denk maar aan een leuk dagje naar het strand met vrienden.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het toestel wordt geleverd met een handige afstandsbediening en is bovendien ook makkelijk te bedienen vanaf je smartphone.

USB stick:

het apparaat beschikt over een handige USB poort waarop je bijvoorbeeld een MP3 bestanden zonder problemen kunt gaan afspelen.

DLNA server:

dankzij de DLNA server is het mogelijk om toch nog naar het nieuws te luisteren zelfs wanneer er geen internetverbinding aanwezig is.

Nadelen
Update procedure:

volgens één enkele koper verloopt de update procedure niet altijd even vlot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony ICF-S80

 

De Sony ICF-S80 is geen wekkerradio, maar een draagbare doucheradio met helder klinkende speakers. Je kunt dit product tijdens het douchen zonder vrees in de badkamer ophangen met de ophanglus om te genieten van jouw favoriete radioprogramma’s.

Dit product heeft een afteltimer die je kunt instellen om de radio gemakkelijk uit te schakelen om de levensduur van de batterijen te verlengen.

Het heeft ook 5 vooraf ingestelde knoppen om snel jouw meest beluisterde radiostations te vinden, terwijl je aan het baden of douchen bent.

Voor de gebruikers van de Sony ICF-S80 is dit product een voordelig koopje vandaar dat het ook een radio aanbieding is. Dit product is gebruiksvriendelijk en alle informatie is duidelijk af te lezen van het scherm. Er is in de reviews helemaal geen misnoegen geuit voor dit topproduct, want de gebruikers vinden het perfect.

Tot slot is er dan ook nog altijd de optie om te gaan kiezen voor de handige Sony ICF-S80 radio. Voor heel veel gebruikers behoort het merk Sony tot de populairste merken en misschien is het voor sommige kopers ook wel veruit het beste merk.

Voordelen
Doucheradio:

in tegenstelling met de vorige apparaten is dit toestel geen wekkerradio maar wel een zeer handige en duurzame doucheradio die je zonder problemen kunt verplaatsen.

Comfort:

dankzij de ophanglus kun je het toestelletje makkelijk ergens gaan hangen terwijl je van een heerlijke douche of bad geniet.

Afteltimer:

dankzij de afteltimer is het mogelijk om bijvoorbeeld te programmeren wanneer de radio zich moet automatisch moet uitschakelen. Zo kun je bijvoorbeeld ook de levensduur van de batterijen verlengen.

Nadelen

We stellen vast dat er op dit ogenblik nog helemaal geen negatieve online beoordelingen bij dit apparaat zijn geplaatst.

Koop bij bol.com (€54.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status