Beste RAM geheugen

Laatste update: 28.05.20

 

RAM geheugens test van 2020

 

Ben je dol op gamen of ben je iemand die veel films en muziek opslaat? Dan ga je maar beter op zoek naar een krachtig RAM geheugen. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten te komen wat nu precies het beste RAM geheugen is. Daarom willen wij het voor jou net een tikkeltje makkelijker maken en zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor het Crucial 4GB DDR3L Sodimm RAM geheugen. Je geniet niet alleen een enorme geheugencapaciteit maar bovendien wordt het aangeboden tegen een zacht prijsje. Door te kiezen voor het Corsair CMSA8GX3M2A1066C7 RAM geheugen, kies je voor een RAM geheugen met een optimale geheugencapaciteit. Als we het moeten vergelijken met het eerste product dan is dit maar liefst dubbel zoveel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

RAM geheugens koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste RAM geheugens. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar een aantal belangrijke factoren. Zo lijkt het ons een goede aanbeveling om je aandacht te vestigen op het gebruiksgemak en de werkwijze van een RAM geheugen. Maar verder ook op het type en de snelheid ervan. Aangezien niet alle RAM geheugens terug te vinden zijn in de categorie van de goedkope RAM geheugens, is het een goed idee om aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen. Zo zul je vroeg of laat het perfecte RAM geheugen vinden.

Wat is een RAM geheugen en wat doet het

Alvorens je besluit om een RAM geheugen aan te kopen, is het natuurlijk wel handig dat je weet waarvoor dit staat en wat het precies doet. RAM is de officiële afkorting van “Random Access Memory”. Het wordt door heel wat gebruikers ook omschreven als het zogenaamde werkgeheugen of interne geheugen. Met andere woorden, het is één van de meeste belangrijke onderdelen in eender welke laptop of computer. Je kunt er op een handige manier heel wat verschillende bestanden opslaan.

Zodra je een laptop of een computer aankoopt, dan is dat product automatisch al uitgerust met een ingebouwd RAM geheugen. Op die manier kun je tijdelijk heel wat videobestanden, foto’s en documenten bewaren. Ook programma’s en applicaties kunnen op het RAM geheugen worden opgeslagen en het biedt je de mogelijkheid om veel sneller tussen de meerdere tabbladen te gaan schakelen. Hoe krachtiger het RAM geheugen van je computer is, hoe sneller de reactietijd. Dus met andere woorden hoe sneller je laptop of computer zal werken en reageren.

 

Het verschil met een harde schijf en SSD kaart

Het RAM geheugen is natuurlijk niet helemaal hetzelfde als een standaard harde schijf of een SSD kaart. Het is dan ook best wel handig om het verschil even kort toe te lichten. Zowel op een SSD kaart alsook op een harde schijf en RAM geheugen kan makkelijk en zonder problemen heel wat geheugen worden opgeslagen. Het verschil situeert zich hoofdzakelijk op de manier waarop dit allemaal zal gebeuren.

Als je bijvoorbeeld bestanden op je harde schijf wilt bewaren, dan blijven deze bestanden daar staan voor onbepaalde tijd. Het RAM geheugen is eerder korte termijn. Stel je voor dat je even aan het gamen bent. Alles wat tijdens het gamen gebeurt, wordt vrijwel meteen bewaard op het RAM geheugen. Dit wordt bewaard tot wanneer jij besluit het game spel af te sluiten. Waarbij meteen ook alles op het RAM geheugen gewist wordt.

 

Het type RAM geheugen

Het is belangrijk om te beseffen dat er eigenlijk 2 verschillende types RAM geheugen op de markt gebracht zijn. Zo kun je kiezen voor het DIMM RAM geheugen of voor het SODIMM RAM geheugen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Het grote verschil bevindt zich eigenlijk op het vlak van capaciteit. Zo zal een SODIMM RAM geheugen best wel veel smaller zijn in vergelijking met een DIMM RAM geheugen. Daardoor zul je een SODIMM geheugen vooral tegenkomen in een iMac, Macbook of eventueel een laptop.

DDR3 en DDR4

Verder zul je ook vaak de benamingen DDR3 en DDR4 zien opduiken in je zoektocht naar het beste RAM geheugen. Met DDR3 en DDR4 heeft men het eigenlijk over de verschillende standaard types met betrekking tot het RAM geheugen. DDR is dan ook de afkorting van de langere benaming “Double Data Rate”. Daar wordt dus gewoon de dubbele datasnelheid mee bedoeld. Zo zijn DDR3 en DDR4 heel recente versies van het RAM geheugen. Houd er wel rekening mee dat ze helemaal niet compatibel zijn met elkaar en een andere manier van aansluiting hebben.

 

De snelheid en het prijskaartje

Tenslotte is het ook handig om het even te hebben over de snelheid van het RAM geheugen. Hierboven hebben we al even kort vermeld dat een krachtig RAM geheugen gelijk staat aan een hoge snelheid. Dat wil dus zeggen dat wanneer je computer voorzien is van een krachtig en sterk RAM geheugen, de reactietijd korter wordt. De computer zal bijvoorbeeld sneller opgestart en dus gebruiksklaar zijn, applicaties zullen sneller geopend worden net zoals tabbladen en andere bestanden.

Uiteraard zul je best iets meer moeten betalen indien je kiest voor een krachtig RAM geheugen. Als je echter dagelijks je computer moet gebruiken, dan is dat vast en zeker geen nutteloze kost. Indien je bovendien mocht twijfelen tussen meerdere producten dan kan het handig zijn om er de online reviews even bij te nemen. Zo kun je alle RAM geheugens nog net iets beter vergelijken en wie weet kun je vroeg of laat wel een RAM geheugen aanbieding spotten.

 

RAM geheugen – Reviews Top 5

 

Met een degelijk en krachtig RAM geheugen kun je al heel wat meer video- en beeldmateriaal op je laptop opslaan. Toch is het niet aan te raden om op het even welk RAM geheugen aan te kopen maar hierbij vooral rekening te houden met het type computer. Hieronder kun je alvast een top 5 raadplegen waarin we de beste RAM geheugens voor het moment hebben samengesteld. Probeer hierbij rekening te houden met de verschillende online reviews en het advies van de vele klanten die het product al hebben aangekocht.

 

 

Crucial 4GB DDR3L Sodimm

 

Indien je op zoek bent naar een krachtig RAM geheugen maar er liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan loont het de moeite om dit apparaat eens te bekijken. Dit model is afkomstig van het merk Crucial en zou zomaar eens een RAM geheugen aanbieding kunnen zijn.

Met dit RAM geheugen haal je een krachtig intern geheugen in huis dat over een maximale geheugencapaciteit van maar liefst 4 GB beschikt. Daardoor is het vooral ideaal in combinatie met notebooks die over een DDR3L geheugenbus beschikken.

De overgrote meerderheid van de reacties bij dit product zijn positief. Het is een krachtig apparaat dat zorgt voor een enorme snelheid. Daarnaast behoort het zeker tot de goedkope RAM geheugens en dit wordt dan ook door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd.

 

Koop bij bol.com (€30.2)

 

 

 

 

Corsair CMSA8GX3M2A1066C7

 

In vergelijking met het voorgaande apparaat is dit RAM geheugen toestel toch net een tikkeltje duurder. Maar je zult dan ook vrijwel meteen merken dat het over een dubbele opslagcapaciteit beschikt. Dit RAM geheugen is afkomstig van het merk Corsair en bestaat uit 2 geheugenmodules van elk 4 GB. Dit brengt de totale capaciteit op een 8 GB.

Het is een krachtig apparaat dat bijzonder snel werkt en vooral ideaal is om in combinatie met een notebook te gebruiken. Het interne type geheugen van dit RAM geheugen is een DDR3 formaat.

Zodra we de verschillende online beoordelingen bij dit apparaat bekijken dan merken we dat deze hoofdzakelijk positief zijn. Voor heel wat kopers beschikt dit RAM geheugen over een correcte prijs-kwaliteitverhouding en is het enorm gebruiksvriendelijk. Het loont dan ook de moeite om dit RAM geheugen eens van naderbij te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€55.4)

 

 

 

 

Kingston HyperX Impact

 

Net zoals het voorgaande product zul je merken dat ook dit RAM geheugen over een totale geheugencapaciteit van maar liefst 8 GB beschikt. Het is daardoor niet alleen bijzonder krachtig maar je zult merken dat het ook vrij snel en soepel reageert.

In tegenstelling tot het voorgaande product bestaat dit RAM geheugen niet uit 2 modules van 4 GB maar uit slechts één enkele geheugenmodule van ruim 8 GB. In combinatie met een krachtige geheugensnelheid van maar liefst 1600 MHz, zul je merken dat dit toestel over heel wat mogelijkheden beschikt.

Dit RAM geheugen is vooral aan te raden in combinatie met krachtige laptops. Ondanks het feit dat het toestel volgens een enkele gebruiker vrij kwetsbaar is, is de overgrote meerderheid duidelijk wel tevreden over dit RAM geheugen. Bekijk het product alvast even want misschien is dit ook echt wel iets voor jou.

 

Koop bij bol.com (€52)

 

 

 

 

Kingston ValueRAM KVR16LS11/8

 

Net zoals het voorgaande toestel behoort ook dit RAM geheugen toe aan het bekende merk Kingston. De prijs is ongeveer vergelijkbaar en volgens heel wat kopers volledig correct en aanvaardbaar.

Dit RAM geheugen is uitgerust met een enkele geheugenmodule van 8 GB en werkt tegen een totale geheugensnelheid van maar liefst 1600 MHz. Dit maakt dat het RAM geheugen niet alleen krachtig is maar bovenal ook snel en soepel reageert.

Ook hier kunnen we vaststellen dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk helemaal overtuigd blijkt te zijn van de voordelen van dit apparaat. Het heeft niet alleen een correcte prijs-kwaliteitverhouding maar het is bovenal eenvoudig en handig in gebruik.

 

Koop bij bol.com (€48.3)

 

 

 

 

CompuGear Game PC met AMD FX-4300 Quad Core

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te opteren voor het RAM geheugen van het merk COMPUGEAR. Toch zul je hier wel moeten rekening houden met een iets hoger budget. Je zult dit toestel namelijk niet meteen tussen de goedkope RAM geheugens hoeven te verwachten.

Toch blijken de meeste kopers daar niet meteen een probleem van te maken. Het is een krachtig apparaat dat over een werkgeheugen van ruim 8 GB beschikt. De totale geheugencapaciteit van het toestel situeert zich ergens rond de 1000 GB. Doordat het toestel onder andere is uitgerust met een snelle AMD FX Quad Core processor werkt het ook nog eens behoorlijk snel.

In vergelijking met de voorgaande toestellen is dit RAM geheugen nog net een tikkeltje sneller en krachtiger en daardoor ideaal voor mensen die vaak gamen. Ondanks de hoge prijs zijn de kopers duidelijk overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel.

 

Koop bij bol.com (€729)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status