Beste rasp

Laatste update: 03.06.20

 

Raspen test van 2020

 

We kunnen er nu eenmaal niet omheen, bepaalde apparaten en producten zijn praktisch onmisbaar geworden in de keuken. Neem nu bijvoorbeeld de rasp. Dit product kun je gebruiken om verschillende soorten groentjes fijn te raspen. Ben je benieuwd naar de beste hedendaagse rasp? Dan loont het de moeite om even verder te scrollen naar onze top 3. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de verschillende online reacties maar ook het advies, positief of negatief, van de kopers. Zo kunnen we jou meedelen dat onder andere uit het onderzoek gebleken is dat de Jamie Oliver rasp een uitstekend product is. Bovendien is het ook één van de goedkope producten. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Microplane gourmet rasp. Dit product is volledig vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal en is makkelijk te onderhouden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Raspen koopgids

 

Wie graag en veel in de keuken staat, zal ongetwijfeld het nut van een rasp herkennen. Dit is werkelijk één van de vele keukenapparaten die eigenlijk onmisbaar zijn geworden. Toch is het belangrijk dat je enkel en alleen voor één van de beste raspen gaat. Dit kun je doen door verder ook nog rekening te houden met de verschillende types, de prijs en de mogelijkheden ervan. Daarom is het een aanbeveling om zoveel mogelijk modellen en aanbiedingen te vergelijken.

 

 

Het nut van een rasp

 

Je zult je misschien afvragen wat het nut is van een rasp. Toch zal de echte hobbykok meteen begrijpen dat dit één van de keukenapparaten is die echt onmisbaar zijn geworden in de keuken. Eigenlijk is de rasp altijd al onmisbaar geweest als je graag gerechten klaarmaakt. Toch moeten we vaststellen dat slechts heel weinig mensen weten welke soorten raspen er bestaan en waarvoor je ze kunt gebruiken.

Het is pas wanneer je beslist om op zoek te gaan naar een degelijke rasp, dat je zult beseffen welke verscheidenheid er tegenwoordig op de markt gebracht is. Met een rasp kun je namelijk heel wat kanten op. Je kunt het gebruiken om groentjes te raspen. Denk maar aan worteltjes wanneer jij een heerlijke zomerse salade wilt bereiden. Ook fruit kun je gemakkelijk door de rasp halen. Denk maar aan het raspen van appels wanneer jij voor jouw kind een heerlijk fruitpapje wilt klaarmaken.

Toch kun je de rasp ook nog in heel wat andere situaties gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld cupcakes gemaakt hebt en je deze wilt versieren met schilfertjes chocolade. Of wanneer je die lekkere spaghetti bolognese wilt versieren met Parmezaanse kaas. Kortom er zijn heel wat toepassingen waarin je de rasp probleemloos kunt gebruiken.

 

 

Welk type rasp moet je aankopen

 

Iedereen kent wel een rasp en dan weet je meteen ook dat een keukenrasp een toestelletje is dat is uitgerust met heel veel snijtandjes. Het zijn juist die snijtandjes die het mogelijk maken om groenten of andere etenswaren tot schilfertjes, vlokken of zelfs poeder te herleiden. Wanneer je dus van plan bent om een keukenrasp aan te kopen dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de verwachtingen die je van het apparaat hebt. En waarvoor je het hoofdzakelijk wilt gaan gebruiken.

Dit lijkt misschien geheel onbenullig maar toch is het belangrijk dat je hier op voorhand reeds eventjes over nadenkt. Het zal je helpen om net iets gerichter op zoek te gaan. Je zult versteld staan van de grote verscheidenheid aan raspen die momenteel te verkrijgen zijn. Het spreekt dus vanzelf dat niet elke rasp geschikt is om te gebruiken met gelijk welk voedingsmiddel. Je kunt dus ook vooral letten op de fijnheid van het toestelletje. Als het jouw bedoeling is om etenswaren tot heel kleine fijne vlokjes te herleiden dan kunnen wij jou een grove rasp aanraden. Als je eerder fijne schilfertjes wenst dan is een iets fijnere keukenrasp een zeer goed idee.

De soort rasp en de prijs

 

In het voorgaande stukje werd het al min of meer duidelijk dat er heel wat verschillende soorten raspen bestaan. Het is dus aan jou om te beslissen welk type keukenrasp je nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld de typische nootmuskaatrasp. Dit zijn vaak heel compacte kleine raspen maar heel erg handig. Bovendien is het nootmuskaat ook iets wat je in heel veel gerechten kunt gebruiken. Het zal dus niet verwonderen dat je deze keukenrasp dan ook vaak zult kunnen gebruiken. Meestal kun je zelfs je restje nootmuskaat in de keukenrasp opbergen. De nootmuskaatrasp kun je ook gebruiken voor gember, knoflook en zelfs kokosnoot.

Als je een grote liefhebber bent van patisserie dan kun je zeker en vast een citroenrasp goed gebruiken. Dit wordt door sommige mensen ook nog wel eens een zesteur genoemd. Zo kun jij vanaf nu je cupcakes en taarten op een eenvoudige en snelle manier mooi versieren en aantrekkelijk maken. Verder is een blokrasp ook zeker onmisbaar in de keuken van de hobbykok. Een blokrasp is qua formaat net iets groter dan de citroenrasp en de nootmuskaatrasp maar is zeker een goede aanwinst in de keuken. Je kunt er wortels, kaas, gember en zelfs chocolade mee raspen.

Tot slot is er dan ook nog de raspmolen die door sommigen al dan niet onterecht ook vaak de kaasmolen genoemd wordt. Toch kun je het voor veel meer voedingsmiddelen dan enkel en alleen kaas gebruiken. Chocolade en zelfs gember kunnen gemakkelijk met de raspmolen geraspt worden. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Ook qua prijs zul je heel wat variaties zien. Zo zijn er goedkope raspen en de iets duurdere modellen. Houdt daarom eventuele promoties in de gaten en wie weet kom je wel een rasp aanbieding tegen.

 

 

Rasp Reviews – Top 5

 

 

Een rasp kun je gebruiken voor vele soorten voedsel. Je kunt kaas raspen op je pasta of je kunt ervoor kiezen om wortels te raspen om bij een salade te voegen. Of wat dacht je van geraspte chocolade op je ijsje? Neem een kijkje naar onze top 5 die we hebben samengesteld op basis van de reviews en het advies van andere kopers. Kies er zelf de beste rasp uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Jamie Oliver

 

Dit product is ideaal voor personen die op zoek zijn naar goedkope raspen. Het product is gemaakt van roestvrij staal en is geschikt om schoon te maken in de vaatwasmachine. Je kunt moeiteloos verschillende producten raspen dankzij het met zuur geëtste oppervlak.

Aan het einde van de rasp hangt er een antislipsteun zodat je de rasp veilig kunt neerzetten zonder dat het de bodem of de tafel raakt. Het handvat heeft een goede grip en zowel rechts- als linkshandigen kunnen dit product gebruiken.

De kopers van deze rasp aanbieding zijn vooral positief over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van het artikel. Het product is handig in gebruik en je kunt het makkelijk opbergen in de meegeleverde beschermhoes. Je kunt de rasp stevig op een oppervlak plaatsen dankzij de antislipsteun.

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame rasp die tegelijk makkelijk te onderhouden is? Dan loont het de moeite om deze rasp van Jamie Oliver alvast even onder de loep te nemen. Het is mogelijk één van de populairste raspen uit deze top 5. Hieronder alvast een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

Voordelen
Prijskaartje:

het zou wel eens de rasp met de laagste prijs kunnen zijn. In elk geval zul je dit product in de lage prijsklasse kunnen spotten.

Materiaal:

het is een degelijke rasp, vervaardigd uit duurzaam en kwalitatief roestvrij staal. Het oppervlak van de rasp is vervolgens met zuur geëtst.

Onderhoud:

na gebruik is het mogelijk om deze rasp door de vaatwasmachine te laten schoonmaken.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het een praktisch te gebruiken rasp is, dit voor zowel links- alsook rechtshandige personen. De antislipsteun op het handvat van de rasp, biedt iets meer grip.

Nadelen
Uitverkocht:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat de rasp tijdelijk is uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Microplane gourmet

 

De Microplane rasp maakt deel uit van de Gourmet Serie en is gemaakt van roestvrij staal. Het product is geschikt om in de vaatwasser te reinigen en is perfect om kaas, gember of nootmuskaat mee te raspen.

De rasp is vlijmscherp en beschikt over een ergonomische greep die gemaakt is van kunststof. Het antislipvoetje zorgt ervoor dat de rasp stevig blijft staan.

De kopers hebben enkel positieve reviews geplaatst bij dit product. De kwaliteit van deze rasp is de hoge prijs meer dan waard en het design valt bij de meeste gebruikers in de smaak. Je kunt genoeg kracht op de rasp zetten zodat harde soorten voedsel makkelijk worden om te raspen. De rasp is ook heel eenvoudig om schoon te maken doordat je het in de vaatwasser kunt plaatsen.

Door te kiezen voor de Microplane rasp, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. De rasp is afkomstig uit de bekende “Gourmet Serie” en is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en bovenal stevig roestvrij staal. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Onderhoud:

je kunt de rasp gewoon in de vaatwasmachine stoppen. Zo bespaar je heel wat tijd.

Comfort:

de ergonomische greep van deze unieke rasp biedt net iets meer comfort net zoals ook het antislipvoetje meer grip en dus comfort aanbiedt.

Handig in gebruik:

het is een bijzonder duurzame rasp die makkelijk te gebruiken is en ook heel erg degelijk is. Daarnaast is het mes werkelijk vlijmscherp en kun je er verschillende kruiden of ingrediënten feilloos mee raspen.

Nadelen
Kostenplaatje:

het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel net iets te hoog zullen vinden.

Koop bij bol.com (€26.3)

 

 

 

 

Westmark Schnitzel Mouli

 

Deze groenterasp wordt geleverd met 3 snijbladen waarmee je de groenten op verschillende manieren kunt raspen. De messen van het product zijn vlijmscherp zodat je zelfs harde groenten zoals wortelen makkelijk kunt snijden. Je kunt het toestel eenvoudig inklappen om het op te bergen.

Aan de onderkant van het apparaat zitten zuignappen die zorgen voor meer stabiliteit. De snijbladen zijn niet geschikt om in de vaatwasser te plaatsen maar moet je afspoelen met warm water en zeep. De bladen zijn gemaakt van roestvrij staal.

De gebruikers zijn heel tevreden over deze groenterasp maar raden aan om niet teveel groenten in één keer te raspen. Het toestel is makkelijk in gebruik en kun je eenvoudig schoonmaken. De prijs-kwaliteitverhouding van het product is voor de kopers optimaal.

Mag het allemaal net iets meer zijn dan kun je ook nog altijd even deze groenterasp bekijken. Dit unieke product wordt jou bovendien toegestuurd in combinatie met maar liefst 3 verschillende snijbladen. Daardoor wordt het mogelijk om de groenten op diverse wijze te gaan raspen.

Voordelen
Comfort:

het is mogelijk om, na gebruik, de groenterasp probleemloos in te klappen. Daardoor wordt het meteen makkelijker om het product op te bergen.

Zuignappen:

de groenterasp is voorzien van een aantal stevige zuignappen aan de onderkant. Deze zorgen niet alleen voor meer grip en stabiliteit maar dus ook voor meer comfort.

Materiaal:

de snijbladen van deze groenterasp voelen vlijmscherp aan en zijn helemaal vervaardigd uit duurzaam en degelijk roestvrij staal.

Nadelen
Snijbladen:

het is niet aan te raden om de snijbladen in de vaatwasmachine te stoppen na gebruik.

Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het toestel niet echt handig is indien je een grotere hoeveelheid groenten tegelijk wenst te raspen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Enrico Groen

 

Deze snijplank met mandoline rasp is het ideale product voor elke keuken. Dankzij de veiligheidshouder kun je rustig en op een veilige manier snijden en raspen. Het product is gemaakt van kunststof en je kunt het makkelijk inklappen om het op te bergen.

Er worden twee hulpstukken meegeleverd om snel schijfjes of sneetjes te snijden. De groene kleur zorgt ervoor dat het design van de snijplank meteen in het oog springt.

De twee kopers die een beoordeling hebben geschreven over dit product zijn positief. Het apparaat is handig in gebruik en de kwaliteit is top. Het design van de snijplank en rasp valt in de smaak bij de gebruikers maar volgens één persoon is het artikel groter dan verwacht en is het daarom moeilijker om het op te bergen.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke mandoline rasp. De rasp wordt aangeboden door het al dan niet bekende merk Enrico. Toch merken we vooral positieve reacties bij het product op. Het zal ons dan ook niet verwonderen indien Enrico voor heel wat gebruikers als het beste merk wordt beschouwd.

Voordelen
Veiligheidshouder:

de rasp is voorzien van een veiligheidshouder zodat je zonder problemen je groenten kunt snijden en vervolgens raspen.

Materiaal:

deze unieke mandoline rasp is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof.

Toebehoren en accessoires:

op het moment van levering zul je merken dat er ook enkele praktische opzetstukken en hulpstukken worden meegeleverd.

Nadelen
Moeilijk opbergen:

een enkele koper vindt het echter wel wat lastig om een geschikt opbergplekje voor deze rasp te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

G3 Ferrari Parmino

 

Deze oplaadbare elektrische rasp is geschikt om kaas mee te raspen. Gezien de hoge prijs behoort het product niet tot de goedkope raspen maar je kunt er wel moeiteloos harde kazen mee raspen. Het product wordt geleverd met twee roestvrijstalen raspen om het voedsel grof of fijn te raspen.

Naast kaas kun je dit product ook gebruiken om brood of noten te malen of chocolade te raspen. Dankzij de ergonomische handgreep is het niet nodig om veel kracht te zetten en het raspen gebeurt volledig automatisch. Het apparaat heeft een vermogen van 12 Watt en werkt op een oplaadbare batterij. Je ontvangt bij de levering natuurlijk de oplader.

Over dit apparaat zijn momenteel nog geen beoordelingen geschreven. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij je geen advies geven over deze rasp aanbieding. Schrijf als eerste een mening om andere kopers te helpen.

Het rijtje wordt vervolgens afgesloten met de G3 Ferrari Parmino rasp. In tegenstelling tot de vorige 4 producten uit deze lijst, zul je merken dat het hier om een elektrische rasp gaat. De accu is bijzonder krachtig en bovendien ook oplaadbaar. Zeker de moeite waard om het product even grondig te bestuderen.

Voordelen
Toebehoren:

bij de levering van het product zul je merken dat je er meteen ook nog eens 2 afzonderlijke raspen bij krijgt, beide vervaardigd uit roestvrij staal. Verder krijg je er ook een oplader bij.

Comfort:

de handgreep is volledig ergonomisch gevormd en ligt daardoor aangenaam in de hand.

Vermogen:

deze elektrische rasp beschikt over een maximaal vermogen van maar liefst 12V.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je hier wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje en dus ook iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status