fbpx

Beste rattenkooi

Laatste update: 12.10.19

 

Rattenkooien test van 2019

 

 

Rattenkooien koopgids

 

Als je ook dol bent op ratten of andere soorten knaagdieren en je er meerdere thuis hebt zitten, dan is het belangrijk om de diertjes goed te verzorgen. En daarmee bedoelen we niet alleen dat het dier over voldoende voedsel, ontspanning en water beschikt maar ook over één van de beste rattenkooien. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een beter beeld van de verschillende mogelijkheden en kun je misschien makkelijker een keuze maken. Let hierbij ook op het gebruiksgemak, de extra opties, het materiaal, het formaat en het eventuele prijskaartje ervan. Ga zeker eventuele aanbiedingen niet uit de weg.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Zodra je besluit om één of meerdere ratten als huisdier te nemen dan is het belangrijk om ook een goede en degelijke rattenkooi aan te kopen. Dit is namelijk één van de basisbehoeften voor je huisdier. Je zult merken dat er heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Daardoor zul je dus een keuze moeten maken tussen de verschillende materiaalsoorten maar ook tussen de verschillende designs. Daarnaast zul je merken dat de ene rattenkooi veel groter is dan de andere. En bijgevolg misschien ook een tikkeltje duurder.

Probeer daarom voor jezelf even op voorhand uit te maken waar je precies naar op zoek bent. En vooral welke verwachtingen en eisen je hebt. Je zult meteen kunnen vaststellen dat de zoektocht naar de ideale rattenkooi een pak eenvoudiger verloopt. Je hoeft de rattenkooi niet uitsluitend te gebruiken voor ratten. Een rattenkooi kun je gebruiken voor om het even welk knaagdier. Indien je je kindjes dus een stel leuke hamsters wilt schenken dan kan een rattenkooi ook echt een aanbeveling zijn.

 

 

De materiaalsoorten en het formaat

 

In je zoektocht naar de ideale rattenkooi zul je merken dat er heel wat factoren zijn waarover je een beslissing moet nemen. Zo zul je bijvoorbeeld moeten kiezen uit de verschillende materiaalsoorten. Je hebt rattenkooien die gemaakt zijn uit degelijke plastic, kunststof of uit aluminium. Maar je hebt ook heel wat exemplaren die vervaardigd zijn uit metaal en dus meteen een pak steviger zijn. Zorg er verder ook voor dat het om een roestvrij metaal gaat. Zo kun je de kooi zonder zorgen schoonmaken.

Daarnaast zul je ook moeten beslissen over het formaat van de rattenkooi. Zo kun je gaan voor een beperkt model maar je hebt ook rattenkooien die uit 2 of meerdere verdiepingen en platformen bestaan. Het formaat van de rattenkooi is in de eerste plaats afhankelijk van het type knaagdier dat je er wilt inzetten maar ook het aantal. Hamsters zijn vaak kleiner dan bijvoorbeeld ratten of cavia’s. Zorg er ook gewoon voor dat je huisdier voldoende beweegruimte heeft, ondanks het type knaagdier dat je kiest.

 

 

Extra kenmerken en accessoires

 

Je zult merken dat sommige rattenkooien over iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere exemplaren. Uiteraard zul je dit ook wel merken als je het prijskaartje ervan ziet. Toch kunnen bepaalde opties of functies een meerwaarde betekenen terwijl andere opties meer een soort van extraatje zijn. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien de rattenkooi over een degelijke opvangbak beschikt die je er makkelijk kunt uitnemen. Op die manier kun je de kooi makkelijk en snel schoonmaken.

Daarnaast kan het ook wel een goed idee zijn om zowel aan de zijkant alsook aan de bovenkant de rattenkooi te kunnen openen. Sommige rattenkooien worden bovendien geleverd met een heleboel leuke en handige accessoires. Denk maar aan een soort van rad of draaimolen, een voederbakje, een lange buis waar de knaagdiertjes door kunnen lopen en verschillende platformen. Dit lijkt misschien een onbenullig gadget maar het is belangrijk om de knaagdieren ook ontspanning en activiteit te bezorgen. Indien dit niet het geval is dan is het mogelijk dat je huisdier zich verveelt en in een depressie terecht komt.

 

 

Mogelijke prijskaartje van een rattenkooi

 

Net doordat er zoveel verschillende mogelijkheden bestaan, zal het ook niet verwonderen dat er heel wat verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel je maximaal wilt maar ook vooral kunt uitgeven aan een degelijke rattenkooi. Verder is het belangrijk dat de rattenkooi stevig is en voldoet aan je verwachtingen je eisen. Zo zijn er heel wat goedkope rattenkooien maar dit wil niet zeggen dat deze ook even stevig of even kwalitatief zullen zijn als de duurdere modellen.

De prijs van de rattenkooien zal door verschillende factoren kunnen worden beïnvloedt. Zo zullen niet alleen de gebruikte materiaalsoorten een belangrijke rol spelen, maar ook het formaat. Een grote rattenkooi zal vaak iets duurder in de aankoop zijn dan een compact model. Indien je er dan ook nog heel wat handige accessoires bij krijgt dan zul je dit misschien ook wel wat voelen aan het uiteindelijke prijskaartje. Het is ook een goed idee om even de verschillende online reviews te lezen. En wie weet kun je zo wel een aantrekkelijke rattenkooi aanbieding spotten.

 

 

Rattenkooi Reviews – Top 5

 

 

Als je thuis ook knaagdieren hebt, dan is het belangrijk dat je hen de juiste verzorging kunt bieden. Bekijk daarom deze top 5 van rattenkooien eens rustig zodat je er de voor jou beste rattenkooi kunt uithalen. Er zullen heel wat goedkope rattenkooien tussen zitten net zoals er ook duurdere exemplaren bestaan. We geven ook nog wat advies mee van klanten die een review onder het artikel hebben geplaatst. En wie weet kom je zo nog wel een rattenkooi aanbieding tegen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Savic Zeno 2 Knockdown

 

Met deze rattenkooi van Savic haal je echt een schitterend product in huis. De kooi bestaat volledig uit afzonderlijke delen waardoor je deze snel en gemakkelijk in elkaar kunt plaatsen en weer kunt afbreken.

De grote deur zorgt ervoor dat je de dieren er gemakkelijker kunt in zetten of terug uithalen. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben dat er eentje zou ontsnappen aangezien de rattenkooi goed beveiligd is. Je krijgt er bij de aankoop meteen nog een voerbak bij uit RVS en een handige drinkfles uit kunststof die je in de kooi kunt plaatsen.

Eén koper laat weten dat het niet zo eenvoudig is om de kooi helemaal in te richten via het deurtje. De meerderheid van de gebruikers is echter laaiend enthousiast over de kwaliteit, de duurzaamheid en het design van deze rattenkooi.

 

Koop bij bol.com (€106.77)

 

 

 

 

Interzoo remy mocca

 

Deze rattenkooi van het bekende merk Interzoo zul je misschien niet meteen in de categorie van de goedkope rattenkooien hoeven te zoeken omwille van de iets hogere prijs. Toch heeft deze rattenkooi heel wat te bieden.

Het is de ideale kooi voor mensen die voor de eerste keer ratten in huis willen houden. Dit model bestaat uit heel stevig en sterk traliewerk dat onmogelijk kan doorgebeten worden. De kooi bestaat uit verschillende verdiepingen die allemaal met elkaar kunnen worden verbonden door middel van een trapje. Er zijn deurtjes voorzien aan de voor- en bovenkant van de kooi en je krijgt er ook een voerbakje bij.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaring aangezien er nog geen reviews geplaatst zijn.

 

Koop bij bol.com (€114.33)

 

 

 

 

Ferplast Kooi mary ass

 

Deze rattenkooi is afkomstig van het alombekende merk Ferplast. Het onderste deel van de kooi is gemaakt uit kunststof en het bovenste gedeelte bestaat uit traliewerk.

De rattenkooi heeft een totale afmeting van 80 x 50 x 37,5 cm en is dus vooral geschikt om er 2 kleine ratjes in de plaatsen. Je kunt de ratten er gemakkelijk in- en uithalen via het deurtje dat zich aan de bovenkant van de kooi bevindt. Bij de aankoop van het product krijg je meteen alle nodige accessoires er ook bij.

We merken dat de meningen van de kopers toch lichtjes verdeeld zijn. Zo zijn er heel wat kopers die wel overtuigd zijn van het product terwijl er ook een aantal gebruikers zijn die hun twijfels hebben. Probeer het vooral zelf eens even uit en laat het ons gerust weten in een review.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

VT Rattenkooi 205 Grijs

 

Deze rattenkooi van 70 x 40 x 65 is afkomstig van het merk Voltrega en is iets duurder in vergelijking met sommige andere kooien uit de selectie. Toch biedt de rattenkooi heel wat mogelijkheden aan.

De rattenkooi heeft een rechthoekige vorm en een grijze kleur. Bovendien is het een vrij kleine kooi waardoor je helemaal niet zoveel ruimte hoeft te voorzien. Dit betekent dus ook wel dat je er slechts 2 kleine ratjes in kunt plaatsen.

Uit de review leren we dat de koper helemaal niet tevreden is. Volgens hem of haar blijkt het hier helemaal niet om een rattenkooi te gaan. Een rattenkooi moet minstens 80 x 50 x 60 cm groot zijn en dit is hier dus duidelijk niet het geval. Laat je hier echter niet door afschrikken want misschien was dit nu net wel het product waar jij naar op zoek bent.

 

Koop bij bol.com (€63)

 

 

 

 

Hamster Muis Rattenkooi

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke rattenkooi die bovendien ook helemaal niet zo duur is dan hoef je gewoon maar eens naar dit model te kijken.

De kooi heeft een totale lengte van 100 x 54 x 39 cm en is daardoor geschikt voor verschillende soorten knaagdieren zoals hamsters, muizen of ratjes. De onderbak van de kooi is gemaakt uit kunststof en de bovenkant bestaat uit chroom traliewerk. Bij de aankoop krijg je er ook enkele handige accessoires bij zoals een voerbakje.

Doordat er nog geen reacties geplaatst werden, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent deze rattenkooi. Het is mogelijk dat het nog om een vrij recent product blijkt te gaan.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status