5 Beste Rattenvallen Test van 2020

Laatste update: 31.05.20

 

Rattenvallen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je een vermoeden dat er ratten in de buurt aanwezig zijn? Dan kan je alvast even gaan uitzoeken welke soorten rattenvallen er allemaal bestaan. De ene rattenval zal uiteraard beter functioneren dan de andere. In onze koopgids proberen we jou daaromtrent enkele belangrijke richtlijnen en tips te geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo is gebleken dat je met de 2-L Home and Garden rattenval alvast een uitstekend product in huis haalt. Bovendien hoef je de dieren ook helemaal niet de doden. Ook wanneer je kiest voor de Kerbl 28 x 9 x 10 cm mag je zeker zijn van een uitstekende en duurzame rattenval. De draadkooi is makkelijk te bedienen en zorgt er tevens voor dat de dieren niet gedood worden, maar dus levend worden gevangen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Rattenvallen koopgids

 

Als je last hebt van ratten in de buurt van je woning dan is het slechts een kwestie van tijd vooraleer je er bij jou thuis ook last van hebt. Om dit te voorkomen of op te lossen kun je verschillende soorten rattenvallen kopen. Sommige zijn geschikt om de ratten te vangen maar de meeste zijn ontworpen om de beestjes te doden. Als je de beste rattenvallen wilt kopen dan moet je letten op de plaatsing, de gevaren en de prijs. We zullen eerst even de verschillende soorten vergelijken.

 

 

Soorten rattenvallen

De meest klassieke rattenval is natuurlijk de klapval waarbij een ijzer dichtklapt als de rat of muis het voedsel van het daarvoor voorziene gedeelte haalt. Deze vallen zijn meestal dodelijk omdat ze door de grote kracht de rat of de muis voor een groot deel verpletteren waardoor ze even later sterven. Als je op zoek bent naar goedkope rattenvallen dan is een klapval het perfecte product voor jou.

Als je de beestjes echter levend wilt vangen dan kun je opteren voor een vangkooi. Deze kooien kun je kopen in verschillende formaten, sommige zijn zelfs groot genoeg om andere dieren te kunnen vangen. Een vangkooi is voorzien van een plateau in het midden, wanneer het beestje op dit plateau stapt valt de kooi dicht en zit het gevangen. Je hoeft natuurlijk wel lokaas in de kooi te plaatsen om de beestjes te lokken. Dit type rattenval is geschikt voor personen die de dieren niet willen doden.

Tenslotte zijn er nog de elektrische rattenvallen die de ratten een elektrische schok toedienen om ze te doden. Je moet lokaas aan de binnenkant van de val plaatsen om de ratten te lokken. Vanaf het moment dat een rat over de metalen plaat loopt aan de binnenkant wordt het beestje geëlektrocuteerd. Daarna moet je het apparaat eerst uitschakelen voordat je de rat kunt verwijderen en de val opnieuw zetten. Deze apparaten zijn wel een stuk duurder in de aanschaf en hebben een beperkt gebruik.

 

Plaatsing van de rattenval

De beste aanbeveling is natuurlijk om de rattenval te plaatsen waar je het meeste last hebt van ratten. Je wilt ook niet hebben dat deze apparaten in de buurt staan van kinderen want ze zouden er zich pijn aan kunnen doen. Let er dus altijd op dat kinderen zeker niet aan de rattenval kunnen.

Sommige personen hebben ook moeite met het plaatsen van een rattenval. Dit kan zijn omdat ze tegen het doden van dieren zijn of gewoon omdat ze het onhygiënisch vinden. Houd er ook rekening mee dat ratten veel slimmer zijn dan wat de meeste mensen denken. Het is dus beter om meerdere vallen te plaatsen zodat je meer kans hebt om ze te vangen.

Je kunt eventueel ook rattenvergif gebruiken maar dit is niet aan te bevelen. Als je kinderen of huisdieren hebt zou het kunnen gebeuren dat zij tot bij het rattenvergif raken en zo in gevaar komen.

Een goede tip is om rattenvallen de eerste dagen niet op scherp te zetten zodat de beestjes gewoon kunnen worden aan het nieuwe object in hun omgeving. Als je ze een paar dagen voorzien hebt van gratis voedsel dan zul je het vertrouwen winnen waardoor je een grotere kans hebt om ze te vangen.

 

Gevaar van rattenvallen

Zoals we net in het vorige punt hebben besproken is het heel belangrijk dat je de rattenvallen ergens plaatst waar kinderen niet kunnen komen. Bij een klapval kunnen kinderen makkelijk met hun hand vastraken en de elektrische rattenvallen vormen ook een gevaar.

Hetzelfde geldt voor huisdieren. Zorg ervoor dat je huisdier niet in gevaar komt door de vallen te plaatsen waar je hond of kat er makkelijk bij kan. Voor personen met katten is dit moeilijk want een kat kan bijna overal raken.

Probeer om geen rattenvergif te gebruiken om dezelfde reden. Een klein kind kan dit als poeder of iets anders zien en in zijn of haar mondje steken. Wees altijd waakzaam bij het gebruik van rattenvallen.

 

 

Prijs van een rattenval

Een rattenval aanbieding zoals een klapval kun je al kopen voor minder dan €10, als je echter een elektrisch model wilt kopen dan zul je al gauw €50 op tafel mogen leggen. De vangkooien zitten daar ongeveer tussen.

Gelukkig is het tegenwoordig heel makkelijk om interessante aanbiedingen te vinden door het internet af te schuimen naar promoties. Een groot aantal webwinkels verkoopt rattenvallen en biedt geregeld producten aan voor een goedkopere prijs. Bovendien worden deze producten aan huis geleverd zodat je zelf niet eens op verplaatsing moet gaan.

 

5 Beste Rattenvallen (Reviews) van 2020

 

Het kan gebeuren dat je op een bepaald moment last hebt van ratten. Om dit op te lossen kun je een rattenval kopen om de rat te vangen of te doden. Wij hebben verschillende soorten rattenvallen met elkaar vergelijken en in dit artikel samengevat. Alle producten zijn van topkwaliteit en jij hoeft er enkel nog de beste rattenval uit te zoeken.

 

1. 2-L Home and Garden Rattenval 61x21x23cm

 

Deze vangkooi is geschikt voor verschillende soorten dieren waaronder ook ratten. Je kunt de dieren levend vangen in deze kooi mate een lengte van 61 cm, een breedte van 21 cm en een hoogte van 23 cm. De kooi heeft slechts één ingang dus je kunt de dieren maar via één kant in de kooi lokken.

Je krijgt het dier in de kooi door een lokaas in de kooi te leggen. Van het moment dat het dier op het plateau in het midden van de kooi stapt valt de deur dicht. Daarna kun je de kooi makkelijk meenemen met het handvat aan de bovenkant. De kooi is gemaakt van staal en heeft een groene schutkleur.

Volgens een koper werkt het niet perfect en koop je beter een klapval. Voor een andere koper is het een heel handig product en is de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product gunstig. Dankzij de stevige constructie is het een duurzaam product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kerbl Rattenval Draadkooi Alive

 

Deze draadkooi kun je gebruiken om de ratten levend te vangen. De deur van de val is verbonden met een naald in de kooi waar je een stukje kaas kunt aanhangen. Van zodra de rat de kaas aanraakt valt de deur van de kooi dicht en is de rat gevangen.

De bodem van deze val is gemaakt van kunststof en de kooi heeft een lengte van 28 cm, een breedte van 9 cm en een hoogte van 10 cm.

De koper van deze rattenval aanbieding geeft goed advies over de aankoop maar haalt toch ook een belangrijk minpunt aan. De val is functioneel maar is er niet in geslaagd om de rat te vangen. Je kunt enkel vast voedsel aan de naald hangen. Het product is wel duurzaam en heeft een voordelige prijs/kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€21.09)

 

 

 

 

3. Pest-stop Elektrische rattenval Pest-stop

 

Deze elektrische rattenval van Pest-stop doodt ratten door ze een elektrische schok toe te dienen. Je kunt tot 50 ratten vangen met deze rattenval. Het apparaat werkt op 4 C-batterijen die niet meegeleverd worden en die je dus zelf nog moet kopen. Je plaatst lokaas in de binnenkant van de val en daarna zet je de schakelaar aan.

Wanneer de rat over de metalen plaat in de val loopt wordt het geëlektrocuteerd. Aan de buitenkant van de val zit er een lampje die aangeeft wanneer er een rat is gevangen. Daarna kun je de rat verwijderen en de val opnieuw plaatsen.

Je kunt zo doorgaan totdat je 50 ratten hebt gevangen, daarna moet je de batterijen vervangen. De val heeft een lengte van 22 cm, een breedte van 9 cm en een hoogte van 11 cm.

 

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

4. Victor Elektrische rattenval

 

Ook de Victor M240 is een rattenval die elektrische schokken gebruikt om ratten of muizen te doden. Dit apparaat werkt op 4 AAA batterijen die je zelf nog moet kopen want ze worden niet geleverd met het product. Je kunt tot 50 knaagdieren verdelgen per set batterijen.

Net als bij het vorige product plaats je lokaas in de rattenval en van zodra de muis of rat binnenloopt krijgt deze een elektrische schok toegediend die het knaagdier doodt. Het is aangeraden om dit apparaat niet te gebruiken in de omgeving van huisdieren of kleine kinderen vanwege de open constructie.

De meningen over dit product zijn verdeeld. Voor een koper is het een perfect systeem want je zult nooit geen bloed van de knaagdieren moeten verwijderen. Gewoon de rat in de vuilnis kieperen en opnieuw klaarzetten. De andere koper vindt dat het apparaat niet duurzaam is omdat het de batterijen niet ten volle gebruikt. Ze zouden te vlug leeg raken.

 

Koop bij bol.com (€57.95)

 

 

 

 

5. Luna Rattenval Nr.240

 

Deze rattenval van Luna is perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope rattenvallen. Dit is de klassieke klapval waar de rat komt vast te zitten wanneer het beestje de kaas van de val wil halen. De val is gemaakt van beukenhout en heeft een sterke veer.

Over deze rattenval aanbieding is momenteel nog geen enkele review geschreven door een koper. Wegens een gebrek aan beoordelingen kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Schrijf als eerste een mening om andere kopers te helpen bij hun keuze zodat ze een goede rattenval kunnen kopen.

 

Koop bij bol.com (€8.1)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status