Beste RC auto

Laatste update: 03.06.20

 

RC auto’s test van 2020

 

Als je besloten hebt om je kind een rc auto aan te kopen dan is het belangrijk om te kijken naar een degelijk model. Het is nu eenmaal niet de bedoeling dat de auto na amper 2 weken goed is voor de vuilbak. Wij begrijpen ook dat niet iedereen evenveel tijd heeft om onze koopgids omtrent rc auto’s aandachtig door te nemen. Daarom hebben wij een grondig onderzoek verricht zodat wij jou de beste 3 rc auto’s kunnen aanduiden. Daaruit is gebleken dat je met de Carrera RC Mario Kart 7 Donkey Kong echt wel een topproduct in huis haal. Dit model ziet er niet alleen heel aantrekkelijk uit voor kinderen maar staat ook garant voor urenlang speelplezier. Ook de VTech Toet Toet Auto’s Pim RC Politie is absoluut een schitterende keuze indien je kleinere kindjes hebt. Bovendien zul je versteld staan van de voordelige prijs waaraan je deze rc auto kunt aankopen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

RC auto’s koopgids

 

Iedereen heeft ze wel als kind gehad, de radiogestuurde auto’s. Je kunt er zoveel plezier mee beleven en zelfs racen tegen je vriendjes. Als je nu zelf kinderen hebt dan is het zeker het goede moment om een leuke RC auto voor jouw kinderen te kopen. Bij het kopen van zo’n product moet je uitmaken of je een professioneel model of speelgoed wilt. Welke motor mag het voorwerp hebben? Moet het offroad kunnen gaan en hoeveel mag het natuurlijk kosten?

Speelgoed of professionele hobby?

 

De eerste keuze die je moet maken is als je op zoek bent naar een speelgoed model voor je kinderen of een serieuze RC auto voor jezelf. Een speelgoedauto kun je eenvoudig in een speelgoed winkel. Deze zijn herkenbaar aan het materiaal die gebruikt is om ze te maken. Meestal zijn ze vervaardigd uit hardere soorten plastic.

Het probleem met deze auto’s is dat ze redelijk makkelijk breken wanneer je tegen een muur of een stoeprand rijdt. De snelheid van deze auto’s is ook beperkt en het is moeilijk of zelfs onmogelijk om een gebroken of beschadigd onderdeel te vervangen want deze onderdelen bestaan meestal niet als losse voorwerpen.

De RC auto voor een hobbyist is ook gemaakt van plastic of kunststof maar meestal een soort die meer tegen een stootje kan. Zo zal deze auto minder vlug breken en elk onderdeel ervan is los verkrijgbaar zodat je een gebroken onderdeel kunt vervangen.

Deze auto’s kun je ook sneller maken, ze zijn dus niet begrensd door de oorspronkelijke snelheid. Je kunt de auto op verschillende manieren aanpassen zodat het zich beter afstemt op jouw rijstijl. Je kunt er andere banden op plaatsen of een betere motor insteken.

 

 

De motor van de auto

 

De motor van een RC auto kan op drie verschillende manieren werken: via nitro, benzine of elektrisch. Voor de echte liefhebbers zal de keuze zeker neigen naar nitro of benzine. Een nitro motor is echter niet geschikt voor beginners want het kan over een groot vermogen beschikken, zelfs groter dan de motor van een echte auto. Deze motor is meestal gevoelig en je moet er dus genoeg aandacht aan besteden om het correct af te stellen zodat de motor niet gaat lijden onder slechte prestaties of beschadigd raakt.

Een andere optie is een RC auto die op benzine rijdt, of tenminste een mix van benzine en olie. De olie wordt toegevoegd aan de benzine zodat de motor gesmeerd wordt. RC auto’s die rijden op benzine zijn meestal zwaarder en groter dan andere modellen. Het zijn ook de duurste RC auto’s die je kunt vinden, ze kunnen al gauw meer dan 500 euro kosten. Net als bij een nitro auto kun je ook deze auto’s aanpassen aan jouw rijstijl en kun je kapotte onderdelen vervangen. Deze onderdelen zijn echter ook duurder dan de onderdelen van andere soorten motoren.

Tenslotte kun je nog een elektrisch RC auto kopen die een accu gebruikt om de motor van stroom te voorzien. De meest voorkomende accu’s zijn de LiPo-accu en de NiMh-accu. De LiPo-accu is duurder dan de NiMh-accu. Je kunt de laatste optie echter upgraden naar een betere accu. Je kunt ook een verschil zien tussen de elektromotoren, zo heb je apparaten met koolborstels of borstelloze motoren. Een borstelloze motor is sneller en praktisch onverslijtbaar en verbruikt zelfs minder stroom. Als je een elektromotor met koolborstels hebt dan kun je die altijd vervangen door een borstelloze motor.

Kun je offroad en hoeveel kost een RC auto?

 

Als je de RC auto enkel wilt gebruiken op een vlakke weg dan heb je keuze uit vele verschillende modellen. Toch zijn er veel mensen die ervan genieten als een RC auto ook op ruwe wegen kan rijden. Het is sowieso beter om een offroad model te kopen want meestal steekt er wel eens een tegel uit de stoep of is de weg in een slechte staat.

Nu moet je nog een budget opstellen en je proberen daaraan te houden om op zoek te gaan naar de beste RC auto in die prijsklasse. Eerder hebben we al vermeld dat de RC auto’s die op benzine werken duurder zijn dan de andere soorten maar als je vele modellen online vergelijkt dan kun je zeker nog interessante aanbiedingen tegenkomen.

Als je even de tijd neemt om de reviews van andere kopers te lezen dan kun je nog een schat aan informatie vinden over alle verschillende soorten producten. Als je op zoek bent naar professioneel advies dan ga je best even langs bij de modelbouwwinkel. Deze winkels verkopen de meer professionele RC auto’s en kunnen je meer info geven. Als je op zoek bent naar een auto voor je kinderen dan kun je gewoon even naar de speelgoedwinkel.

 

 

RC auto reviews – top 5

 

 

Een RC auto of radiogestuurde auto is altijd een leuk speeltje voor de kinderen. Zo kunnen ze uren bezig zijn of als ze er twee hebben kunnen ze tegen elkaar racen. Je kunt ze in alle formaten en in alle vormen kopen. Om je keuze makkelijker te maken hebben wij vijf verschillende producten vergeleken op basis van de meningen van kopers. Lees gerust verder en kies er voor jezelf de beste RC auto uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Carrera RC Mario Kart 7 Donkey Kong

 

Voor fans van videospellen is deze RC auto echt ideaal. Donkey Kong zit in zijn auto en kan met een snelheid van 20 km/u rondrijden. De besturing is precies dankzij de Servo Tronic en de differentieel. Het product werkt op een 7.4 V-700 mAH Li-Ion batterij die tot wel 40 minuten lang meegaat.

Daarna hoef je hem terug 80 minuten op te laden om hem opnieuw te gebruiken. Je kunt deze RC auto aanbieding ook bestellen met andere figuren aan het stuur. Deze auto is beschikbaar met Donkey Kong, Mario of Yoshi.

De meeste gebruikers zijn tevreden over hun aankoop en geven een positief advies voor dit product. De auto is van goede kwaliteit en is eenvoudig te besturen. Het kan tegen een stootje en heeft een groot bereik. De auto rijdt wel te snel om het in huis te gebruiken, je neemt hem beter mee naar buiten. De batterij mocht ook iets langer dan 40 minuten duren.

Ben je op zoek naar een leuk geschenk voor je kindjes, dan is het misschien een idee om ze een radiogestuurde auto te geven. Dit model van Carrera behoort zeker tot de populairste RC auto’s uit onze lijst. Dit kan je hoofdzakelijk zien aan de vele positieve reacties die erbij vermeld staan. Het zal ons niet verwonderen als heel wat mensen het erover eens zijn dat dit ook veruit het beste merk is.

Voordelen
Design:

deze RC auto is te verkrijgen in 4 verschillende kleuren en modellen. Zo kies jij het model dat jouw kindje het leukste vindt.

Oplaadtijd:

deze RC auto heeft slechts 80 minuten nodig om volledig op te laden. Vervolgens kun je er gedurende 40 minuten helemaal van genieten. Bovendien kun je tot wel 20 km/u gaan.

Eindeloos speelplezier:

met deze wagen kunnen jouw kindjes zich een hele poos vermaken, alleen of met vriendjes.

Nadelen
Snelheid:

de wagen heeft een topsnelheid van 20 km/u en dit wordt door sommige kopers wel als iets te snel beschouwd. Zeker wanneer je kindjes de wagen dan ook nog eens binnenshuis gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

VTech Toet Toet Auto’s Pim RC Politie

 

Dit is de perfecte RC auto voor de allerkleinsten. Speel er urenlang mee en bestuur de politieauto met de afstandsbediening om de boeven te vangen. Als je drukt op de knipperende toets met een gezichtje hoor je geluidseffecten, zinnetjes of zelfs liedjes. Dankzij deze functie leert je kind woorden, zinnen en zelfs eenvoudige verkeersregels.

Je kunt deze RC auto gebruiken op het Super RC Racecircuit of op een vlakke ondergrond. Het bevat 6 melodietjes en 3 gezongen liedjes en heeft een stevig ontwerp. Het schakelt automatisch uit en behoort tot de goedkope RC auto’s.

De kopers van dit product vinden het echt top. Het autootje is van goede kwaliteit en je beleeft eindeloos speelplezier dankzij de muziekjes en melodietjes. Het heeft een leuk ontwerp maar de batterijen zijn wel veel te snel op.

Deze RC auto van het merk Vtech zul je zeker tussen de goedkope modellen kunnen terugvinden als je de prijs ervan bekijkt. De leuke en vrolijke kleurtjes maken het voor kindjes verder heel erg aantrekkelijk. Vooral voor kindjes tussen de leeftijd van 1 en 4 jaar is deze RC auto helemaal schitterend.

Voordelen
Prijskaartje:

dit model zou zomaar een RC auto aanbieding kunnen zijn als je de voordelige prijs ervan bekijkt.

Ontwerp:

met deze politie auto kun jij vanaf nu de achtervolging inzetten. De vrolijke en opvallende kleurtjes maken het geheel nog net iets echter.

Nadelen
Batterij:

de RC auto werkt op batterijen. En volgens één enkele koper raken deze batterijen toch vrij snel op waardoor je ze hoeft te vervangen door nieuwe.

Koop bij bol.com (€22.95)

 

 

 

 

Chicco Danny Drift

 

De Chicco Danny RC drift Auto is een kleurrijke auto met een leuke gezichtsuitdrukking die je vanop afstand kunt besturen met een groot stuur. Het stuur heeft intuïtieve besturing, als je naar rechts of links draait volgt de auto jouw besturing en je kunt hem laten slippen net zoals een sportwagen.

Als je op de centrale Drift-knop duwt dan maakt de auto spectaculaire draaiingen en leuke geluidseffecten. Deze auto is geschikt voor kleine kinderen en kan tegen een stootje.

Niet alle reviews van dit product zijn positief. De auto heeft een leuk ontwerp en is van goede kwaliteit. Het is een stevig product maar je moet wel aan de besturing wennen. Er moeten ook vele batterijen in en deze zijn veel te vlug op. Voor echt kleine kinderen is het te moeilijk om te besturen vanwege de drift-knop. Volgens één koper was het product na twee maanden al defect.

Chicco is zeker één van de bekende merken wanneer je op zoek gaat naar het geschikte speelgoed voor je kind. Deze RC auto ziet eruit als een echte racewagen waarmee jouw kind zich urenlang kan vermaken. Het lijkt ons dan ook een goed idee om even de voor- en nadelen van dit model grondig te bestuderen. Op die manier krijg je een beter beeld van de kwaliteiten van de RC auto.

Voordelen
Leeftijd:

deze RC auto is werkelijk ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 2 jaar tot en met de leeftijd van 5 jaar.

Afstandsbediening:

het leuke aan dit model is dat de afstandsbediening van de wagen een echt stuur is. Het volstaat dus gewoon om naar rechts te draaien als je wilt dat de auto naar rechts gaat, of naar links wanneer je wilt dat die naar links gaat.

Nadelen
Batterijen:

net zoals de vorige wagen, zijn er ook hier enkele kopers die vinden dat de batterijen vrij snel leeg zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nikko Mini Countryman WRC

 

Deze mini RC auto van Nikko is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en haalt een snelheid van 8,5 km per uur. Het product is ideaal om zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken en heeft een 3 band functiebesturing. Dit wil zeggen dat je met 3 wagens tegelijk kunt racen! Voor de zender heb je 3 AAA batterijen nodig en voor de auto heb je 4 AA batterijen nodig.

De auto is gemaakt op een schaal van 1:16 en de prijs van het product is degelijk, het is geen dure RC auto maar er bestaan toch ook vele die goedkoper zijn.

Over dit product is tot nu toe nog maar één beoordeling geschreven door een koper maar deze is overwegend positief. De besturing van de auto is eenvoudig en het design is mooi. Het product is van degelijk materiaal gemaakt dus is ook duurzaam. Voor deze koper is deze RC auto aanbieding echt top.

Ben je op zoek naar een degelijke RC auto maar wil je toch liever niet zoveel geld spenderen? Dan is dit model van het merk Nikko misschien wel waar jij naar op zoek bent. In vergelijking met de andere 4 producten die we geselecteerd hebben, beschikt deze RC auto wel degelijk over de laagste prijs. En juist daardoor zou het ook wel eens tot de populairste modellen kunnen behoren.

Voordelen
Goedkoop:

deze RC auto behoort zeker en vast tot de goedkope RC auto’s. Bovendien is het ook het model met de laagste prijs.

Leeftijd:

deze RC auto die eruit ziet als een echt sportmodel is ideaal voor kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar tot en met de leeftijd van ongeveer 16 jaar.

Gebruiksgemak:

de wagen heeft een topsnelheid van maar liefst 8,5 km/u. Bovendien is het mogelijk om met 3 wagens op hetzelfde moment te gaan racen dankzij de 3 band functiebesturing.

Nadelen
Verpakking:

bij één enkele koper was de doos waarin de RC auto zat een heel klein beetje beschadigd. Toch was de wagen zelf helemaal niet beschadigd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ford F-150 Raptor AVT 1:6

 

De Ford F-150 Raptor AVT van het merk Maisto is een RC auto elektro van 2,4 GHz. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en dankzij de lithium batterij kun je er wel tot één uur lang mee spelen. De auto heeft een schaal van 1:6 dus het is een grote pick-up RC auto voor nog meer speelplezier.

Al het nodige wordt meegeleverd dus je kunt er meteen mee spelen nadat je hem uit de verpakking haalt. De besturing heeft een bereik van 50 meter maar door de hoge prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope RC auto’s.

Over dit apparaat is er nog geen enkele review geschreven online. Misschien komt dit door de hoge prijs. Wegens het gebrek aan een gebruikerservaring kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Met deze Ford F-150 RC auto van het merk Maisto haal je zeker en vast een product in huis waarmee jij je kindjes dolblij kunt maken. Om te weten of deze RC auto aan jouw verwachtingen kan voldoen is het misschien wel een goed idee dat we dit model eens grondig bestuderen. Dit hebben wij voor jou gedaan door een kijkje te nemen naar de sterke en minder sterke punten van de wagen.

Voordelen
Leeftijd:

deze RC auto is geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd van 8 jaar.

Materiaal:

de wagen is gemaakt uit stevig kunststof en kan dus zeker tegen een stootje.

Bedieningsafstand:

je kunt de wagen probleemloos bedienen tot en met een afstand van maar liefst 50 meter.

Nadelen
Review:

op dit moment zijn er nog helemaal geen reacties bij dit artikel geplaatst. Dit kan eventuele kopers tegenhouden om het product te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status