Beste reiswieg

Laatste update: 06.08.20

Reiswiegen test van 2020

 

Indien je binnenkort voor de eerste keer moet bevallen of misschien net bevallen bent dan kunnen bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld een reiswieg zeker en vast wel goed van pas komen. Een reiswiegje is zowel heel erg comfortabel voor jou alsook voor de baby. In onze top 3 hieronder willen wij jou graag laten kennismaken met de 3 beste reiswiegjes van dit moment. De Quinny Inklapbare reiswieg is een voorbeeld van een degelijk en duurzaam product. Het is ideaal voor pasgeboren baby’tjes en je kunt het gerust gebruiken tot je kindje de leeftijd van 6 maanden heeft bereikt. De Maxi Cosi Mura Plus is zeker en vast een degelijk en waardig alternatief. Bovendien kun je deze reiswieg ook altijd gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een 3- of 4 wieler Maxi-Cosi Mura.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Reiswiegen koopgids

 

Eenieder wil wel eens op vakantie, maar het is niet de gemakkelijkste reis met een baby. Gelukkig hoeft het ook niet de moeilijkste beleving te zijn, dankzij de beste reiswiegen die het stukken gemakkelijker maken. Voor het gemak zijn er belangrijke eigenschappen waarop je kunt letten voordat je overgaat tot de aanschaf van zo een product.

De prijs

 

De prijs bepaalt in de meeste gevallen als het nog zin heeft om verder te kijken, maar als jij tot het besef komt dat jouw kind ook het beste verdient, zal dat weinig uitmaken. Er zijn zoveel mogelijkheden om van te kiezen en het is een aanbeveling om voor de aanschaf deze producten met elkaar te vergelijken om uiteindelijk toch ervan overtuigd te zijn dat jij de beste en voordeligste reiswieg in bezit hebt.

Als jij voor een reiswieg betaalt, wil je er niet bedrogen uitkomen. Met een beetje doorzettingsvermogen en geluk bestaat er zeker een kans dat jij een reiswieg aanbieding aantreft. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je wat meer moet uitgeven dan je van plan was, want niet alle reiswiegen behoren tot de categorie van goedkope reiswiegen. Maar tegelijkertijd hoeven ook niet alle duurdere reiswiegen de beste te zijn.

Let wel dat je bij elke aanschaf goed nagaat waarvoor je uitgeeft, want niets is zo teleurstellend als wanneer jij een koopje tegenkomt en achteraf blijkt dat het toch geen voordelige koop is geweest. En bij aanbiedingen bestaat er meestal geen mogelijkheid meer voor het inruilen van het product.

 

 

Hoe veilig is het voor het kind

 

Veiligheid dient centraal te staan bij iedere persoon en bovenal bij het kind. Het is raadzaam om voor de aanschaf ook rekening te houden dat het product niet alleen duurzaam is, maar ook veilig is voor het kind. Er zijn genoeg reiswiegen die onhandig zijn in gebruik waardoor het kind eronder kan lijden. Een mooie reiswieg is helemaal niets als dat het enige positieve aspect is dat het product te bieden heeft. Het materiaal waarvan dit product gemaakt is, kan genoeg veiligheid bieden aan het kind.

Naast deze eigenschap zijn er nog tal van factoren die kunnen bijdragen aan de veiligheid van het kind. Als je maar denkt aan de mogelijkheid om de reiswieg te voorzien van een muskietennet voor de regenseizoenen wanneer muggen hoogtij vieren. Ook draagt een reiswieg met een regenhoes heel veel bij aan de veiligheid van jouw kind. Zoals bekend is dat de weerstand van een kind lager is dan bij een tiener of volwassene.

De regenhoes is ook handig op die hete dagen, want het dient dan als een beschermer, een zogenaamde zonnekap, tegen de ultraviolette stralen van de zon. Meestal kun je deze kap verstellen indien nodig.

 

 

De kleur

 

Afhankelijk van het kind dat gebruik zal maken van dit product, kun je de kleur bepalen. De uitdagingen beginnen echter wanneer je iemand blij wilt maken met een reiswieg, maar niet zeker bent als de persoon in kwestie een jongen of een meisje zal baren.

Dat hoeft geen ramp te zijn, want er zijn typische kleuren voor jongens en voor meisjes, maar voor unieke gevallen zoals deze zijn er ook neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs die je kunt kiezen. Je hebt ook andere leuke neutrale kleuren zoals oranje, geel of groen. Het voordeel van neutrale kleuren is dat je slechts één goede reiswieg kunt gebruiken voor al jouw kleintjes zonder steeds nieuwe aan te schaffen.

De kleur brengt niet altijd voordelen met zich mee, want als het avond is kun je zonder zorgen gebruik maken van welke kleur jou in de smaak valt. Maar in de hitte van de dag kan een zwarte reiswieg wel veel wrevel opwekken voor het kind, omdat donkere kleuren de hitte sneller vasthouden terwijl lichtere kleuren dat juist sneller afstoten.

De duurzaamheid

 

Kwaliteit gaat bij eenieder voor als het te betalen is. Het materiaal of de samenstellingen van materialen waarmee de reiswieg gemaakt is, gaat bepalen hoe houdbaar het is. Naast dit aspect hangt het ook van jou af hoe jij met dit product omgaat. Vaak genoeg heeft men het idee dat duurzaamheid inhoudt dat je kunt doen wat je wilt met een product. Een goede reiswieg kan jaren mee, maar de levensduur ervan kan ook verkort worden.

Door goede zorg en onderhoud kan jij ervoor zorgen dat een duurzaam product generaties kan meegaan. Of je kunt door nalatigheid maken dat slechts één kind van dit product gebruik kan maken. Verrassingen kunnen beide kanten opgaan, want het kan aangenaam zijn of lastig. Niemand wil op een reis verrast worden met een reiswieg die stuk gaat.

Zorg er dus voor dat jij een stevig product koopt en er zorgvuldig mee omgaat. Lees ook de instructies van het product en houd je aan het maximale toegestane gewicht dat het kind mag hebben die gebruik zal maken van de reiswieg.

 

 

Reiswieg reviews – top5

 

 

Als je jouw pasgeboren kind op een gemakkelijke en veilige manier wilt vervoeren of meedragen, dan kan dat met een reiswieg. Er zijn verschillende modellen te vinden en als je een wandelwagen hebt, dan kun je voor extra gemak liever 1 kopen dat erop past. Kies uit de opties hieronder voor de beste reiswieg.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Quinny Inklapbare

 

Met de Quinny Inklapbare Reiswieg zal jouw kind optimaal lig- en slaapcomfort hebben. Het heeft een zachte en dikke matras die alleen maar comfort biedt. Jouw kind kan vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden gebruik maken van dit product. Het is handig in gebruik, want je kunt dit product met gemak opvouwen tot een plat en klein pakket. Hierdoor zal het bijna geen ruimte in beslag nemen in uw wagen en is dit product gemakkelijk om overal mee te nemen. Het komt met een handige regenhoes en muskietennet.

Dit product behoort niet tot de categorie van goedkope reiswiegen, toch zijn er alleen positieve

beoordelingen geplaatst voor dit product. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is duurzaam. Het is handig in gebruik en is comfortabel voor het kind. Daarnaast heeft het een stijlvol en fraai design.

Met de Quinny inklapbare reiswieg haal je volgens de kopers echt een degelijk product in huis. Voor hen is dit ook effectief het beste merk. Dit model is beschikbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren. Je hoeft dus enkel maar de reiswieg te kiezen die jij het liefste ziet en die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Voordelen
Leeftijdscategorie:

deze reiswieg is echt ideaal voor pasgeboren baby’s. Je kunt dit model gebruiken tot de leeftijd van 6 maanden. De zachte matras zorgt ervoor dat je kindje van een heerlijk dutje kan genieten.

Handig in gebruik:

je kunt de reiswieg volledig opvouwen. Op die manier is het veel compacter en neemt het minder plaats in beslag.

Toebehoren:

bij de aankoop krijg je er meteen ook een muggennet en een regenhoes bij.

Nadelen

Werkelijk alle kopers zijn helemaal enthousiast over dit product en kunnen geen minpunten aanduiden. Ook wij vinden maar heel moeilijk nadelen aan dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Maxi Cosi Mura Plus

 

De Maxi Cosi Mura Plus – Reiswieg is ruim en biedt genoeg comfort voor je kind. Het heeft een dikke matras met een fleece dekentje, waarop jouw kind heerlijk kan liggen of slapen.

Dit product kan in combinatie gebruikt worden met de 3- of 4 wiel Maxi-Cosi Mura. Het heeft een verstelbare zonnekap, zodat je jouw kind kunt beschermen tegen de zon of wind. Voor de regen heeft het een regenhoes en voor de muggen, een muggennet. Als je er mee klaar bent, dan kun je het gemakkelijk opklappen en overal meenemen.

Ook dit product behoort net als de vorige niet tot de categorie van goedkope reiswiegen. Hiervoor zijn er ook alleen positieve beoordelingen geplaatst. De kopers vinden dit een heel goed product, want het is handig in gebruik en is comfortabel voor het kind. Het is ruim en heeft een leuk en fraai design. Voor hen is het een top product.

Als je binnenkort je eerste kindje krijgt dan is het belangrijk om op alles voorbereid te zijn. Deze reiswieg van Maxi-Cosi is dan zeker en vast een goede aanwinst. Zo kun jij vanaf de geboorte lange wandelingen maken met jouw baby. Bovendien kun je de reiswieg gebruiken tot en met de leeftijd van 6 maanden.

Voordelen
Comfort:

deze reiswieg is voorzien van een dikke matras in combinatie met een heerlijk zacht fleece dekentje. Zo ligt je kindje helemaal zacht en comfortabel.

Handig in gebruik:

dankzij de draaggrepen kun je de reiswieg gemakkelijk op het onderstel klikken en er ook weer afhalen. Door het op die manier op te vouwen, bespaar je heel wat extra ruimte.

Functiemogelijkheden:

je kunt de kap van de reiswieg aanpassen naar wens. Verder is er ook een regenhoes voorzien en een muggennet. Op die manier is jouw baby ten allen tijde beschermd.

Design:

de reiswieg is beschikbaar in 6 verschillende kleuren. Zo kies jij gewoon het model dat jij het liefste ziet.

Nadelen
Maxi-Cosi Mura:

deze reiswieg kun je alleen maar op de Maxi-Cosa Mura met drie of vier wielen monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mutsy 4Rider

 

De Mutsy 4Rider – Reiswieg is een mooi en comfortabel product. Het kan gebruikt worden op de Single Spoke, Urban Ride en Lightweight frames. Met gemak kun je dit product op 1 van de voornoemde modellen klikken. Het komt met een handige zonnekap, zodat je jouw kind kunt beschermen tegen de felle zon.

Het heeft een wiegdekje dat je kind kan beschermen tegen harde wind of regen. Met de comfortabele matras zal jouw kind genoeg slaapcomfort hebben. Daarnaast krijg je er ook een overtrek bij in een bijpassende kleur.

Voor dit product is er tot nu toe maar 1 review geplaatst en deze koper is wel tevreden met dit product. Het is handig in gebruik en heeft een goede kwaliteit.

Daarnaast heeft het een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Alleen heeft het een onaantrekkelijk design, want de binnenkant van dit product is knalblauw en dat kun je nergens in de productbeschrijving vinden. De koper geeft wel positief advies hiervoor.

Op basis van de beoordelingen kunnen we stellen dat deze reiswieg niet meteen tot de populairste modellen behoort. Dit kan te maken hebben doordat het merk Mutsy bij vele mensen misschien niet zo gekend is. Toch biedt het heel wat voordelen die we graag samen met de nadelen bekijken.

Voordelen
Design:

doordat je kunt kiezen uit 5 verschillende kleuren, is het mogelijk om het model aan te kopen dat jij het liefste ziet. Bovendien zijn het allemaal relatief neutrale kleuren die goed in het interieur kunnen passen.

Accessoires:

het is mogelijk om bij de aankoop van deze reiswieg een aantal bijpassende accessoires te kopen. Denk maar aan een parasol en een verzorgingstas.

Gebruiksgemak:

er wordt een zonnekap, een matrasje en een wiegdekje meegeleverd wanneer je deze reiswieg aankoopt.

Nadelen
Het design:

voor één enkele koper is het design niet zo aantrekkelijk te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Portable Carrycot

 

De Portable Carrycot is een comfortabele en handige reiswieg. Het is licht van gewicht en is daardoor gemakkelijk draagbaar. Het heeft alles wat jouw kind gemak en comfort kan bieden. Met de gevoerde materialen en de bovenkap dat 3 velcro sluitingen heeft, wordt jouw kind beschermd tegen wind, regen of zon.

Na het gebruiken van dit product kun je het gemakkelijk opvouwen. Deze reiswieg past op de meeste wandelwagens. Het heeft een verstelbare riem en haken aan de onderkant, zodat het gemakkelijk en veilig bevestigd kan worden aan de wandelwagen. Dit product is dus ook veilig voor je kind.

Gezien de prijs van dit product, dan lijkt het op een reiswieg aanbieding. Toch zijn er voor dit product nog geen reviews te lezen, ondanks dat dit product een lage prijs heeft. Op basis hiervan kan er nog geen advies worden gegeven.

Deze Nikidom reiswieg zou wel eens een reiswieg aanbieding kunnen zijn. Wij durven dit vermoeden als we kijken naar de prijs van dit product. Deze reiswieg beschikt namelijk over de laagste prijs als we het vergelijken met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen.

Voordelen
Bevestigingsmethode:

dankzij de haken aan de onderkant kun je de reiswieg gemakkelijk monteren op de wandelwagen. Bovendien past dit model bijna op alle wandelwagens. De verstelbare riem biedt extra comfort.

Bescherming:

door de gevoerde materialen in combinatie met de bovenkap die over velcro sluitingen beschikt, kun je jouw kind tegen alle weersomstandigheden beschermen.

Nadelen
Design:

dit model is slechts in één enkele kleur beschikbaar en misschien kan dit als een nadeel ondervonden worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Maxi Cosi Opvouwbare

 

De Maxi Cosi – Opvouwbare reiswieg is een schitterend en comfortabel product. Heel handig om te gebruiken als je voor een wandeling naar het park of strand gaat. Je kind zal comfortabel liggen of slapen op de matras die komt met dit product.

De wieg is ruim en heeft een handig fleece deken erbij. Het heeft een verstelbare kap, waarmee jij je kind kunt beschermen tegen de harde wind of zon. Als extra bescherming heeft het voor de regen een regenkap en voor de muggen kun je het muggennet gebruiken. Je kunt het gemakkelijk opklappen en overal meenemen.

Voor dit product zijn er ook nog geen reviews geplaatst. Dat zou ook wel kunnen liggen aan de prijs. Het is niet de duurste reiswieg, maar het is ook niet de goedkoopste. Omdat kopers nog geen ervaring hebben gedeeld van dit product, kan er nog geen advies worden gegeven.

Net zoals één van de vorige producten is ook deze reiswieg afkomstig van het merk Maxi-Cosi. Deze is wel iets duurder in vergelijking met de andere reiswiegen. Je kunt kiezen uit 5 verschillende kleuren en zo het model kopen dat het beste bij jou en jouw baby past. Verder is het perfect te bevestigen op de Stella en de Maxi-Cosi Mura wandelwagens.

Voordelen
Weersomstandigheden:

deze reiswieg zal jouw baby zoveel mogelijk tegen de verschillende weersomstandigheden beschermen. Er is namelijk een regenhoes en muggennet aanwezig. Het is ook mogelijk om de kap te verstellen.

Compact:

je kunt dit model zonder problemen inklappen. Zo kun jij ineens heel wat ruimte besparen en de reiswieg eenvoudig opbergen.

Nadelen
Budget:

het is mogelijk dat de iets hogere prijs wel eens in het nadeel zou kunnen spelen van deze reiswieg.

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status