5 Beste Rijstkokers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Rijstkokers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je dol bent op rijst en vaak een heerlijk rijstgerecht klaarmaakt voor je vrienden of familie, dan zou een rijstkoker wel eens een heel leuk geschenkje kunnen zijn. Opdat je zou weten waarop je zoal kunt letten, is het misschien wel aan te raden om onze koopgids omtrent rijstkokers eens grondig te lezen. Indien je gehaast bent en heel erg dringend op zoek bent naar de beste rijstkoker dan kun je ook eventjes onze top 3 raadplegen. Na grondig onderzoek hebben we kunnen besluiten dat de Tefal RK1038 de ideale rijstkoker is voor grotere gezinnen. Het apparaat beschikt namelijk over een volume van wel 1,8 liter wat overeenkomt met ongeveer 10 porties lekkere rijst. Uiteraard moet de Tristar RK-6127 helemaal niet onderdoen. Met een capaciteit van maar liefst 1,5 liter is het ook ideaal voor grote gezinnen. De binnenpan is bovendien voorzien van een handige antiaanbaklaag waardoor de rijstkoker gemakkelijk schoon te maken is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Rijstkokers koopgids

 

Een rijstkoker laat in de naam al blijken waar je het kunt gebruiken: om rijst te koken. Dit apparaat is speciaal daarvoor ontwikkeld maar je kunt het ook gebruiken om andere gerechten klaar te maken. Een rijstkoker is redelijk goedkoop en als je veel rijst eet dan is dit een onmisbaar product in jouw keuken. Bij het kopen van een rijstkoker kun je op enkele belangrijke punten letten zoals de inhoud, de binnenpan, de functies en de prijs. We bespreken deze punten even.

 

 

Inhoud van de rijstkoker

De inhoud is belangrijk want je moet genoeg rijst kunnen klaarmaken als je met meerdere personen bent. Je kunt al rijstkoker kopen die geschikt zijn voor twee personen maar als je met een gezin van vijf personen onder één dak koopt dan is het beter om een groter product te kopen zodat je voor meer mensen rijst kunt koken. Als je teveel hebt kun je het natuurlijk altijd voor een dagje in de koelkast bewaren.

Houd er ook rekening mee dat een rijstkoker met een grotere inhoud ook een groter formaat zal hebben. Rijstkokers zijn meestal al niet heel erg klein dus ze kunnen wel veel plaats in de keuken innemen. Je controleert best eerst als je over genoeg plaats beschikt om het toestel te zetten. Als je van plan bent om het apparaat slechts sporadisch te gebruiken dan maak je best plaats in de kast zodat je het makkelijk kunt opbergen.

De inhoud wordt dus grotendeels bepaald door het aantal mensen in je gezin maar ook door de plaats waarover je beschikt om het apparaat te plaatsen of op te bergen.

 

De binnenpan

Een rijstkoker beschikt over een binnenpan, dit is het gedeelte die opgewarmd wordt om de rijst uiteindelijk te laten koken. Bij de goedkopere modellen zit deze binnenpan vast aan de rest van de rijstkoker maar bij een product van hogere kwaliteit kun je de binnenpan verwijderen.

Dit heeft verschillende voordelen. Zo wordt het makkelijker om de rijst te serveren als je de binnenpan kunt verwijderen en is het ook eenvoudiger om deze pan schoon te maken. De andere delen van de rijstkoker mogen immers niet nat worden dus dat maakt het reinigen van dit apparaat moeilijker als het beschikt over een vaste binnenpan.

Het is ook een goede aanbeveling om te controleren of je binnenpan beschikt over een antiaanbaklaag. Bij de goedkope toestellen zal dit meestal niet het geval zijn met het gevolg dat de rijst makkelijk kan aanbranden of blijven plakken aan de binnenpan. Dit maakt het natuurlijk een ganse klus om deze binnenpan dan te kunnen schoonmaken. Zorg er dus voor dat je een binnenpan hebt die je kunt uit het toestel nemen en die beschikt over een antiaanbaklaag.

 

Functies van de rijstkoker

De belangrijkste functie van een rijstkoker is de automatische afslag. Dit apparaat weet precies wanneer de rijst klaar is en slaat dus automatisch af op dat punt. Sommige modellen beschikken over een waarschuwingssignaal zodat je weet wanneer de rijst klaar is. Je kunt dan gewoon even rusten voor de televisie totdat je dat signaal hoort.

Vele apparaten beschikken ook over een warmhoudfunctie. Zo kun je de rijst warm houden terwijl je met andere ingrediënten van het avondmaal of de lunch bezig bent. Als je toestel over beide functies beschikt dan kan het gebeuren dat je rijstkoker automatisch overgaat op warmhoudfunctie wanneer de rijst genoeg gekookt is.

Let er ook op of je accessoires krijgt bij de rijstkoker van je keuze. Zo kun je verschillende modellen kopen die geleverd worden met een rijstlepel, een maatbeker, een spatel, enzovoort. Zelfs een extra stoommandje om in de rijstkoker te plaatsen is mogelijk, dit gebruik je dan om groenten of vis mee klaar te maken.

Kostprijs van een rijstkoker

Rijstkokers zullen onderling in prijs verschillen maar meestal zijn de duurdere modellen wel beter geschikt voor langdurig gebruik. Je kunt ze ook veel meer gebruiken dan een goedkoper model en geeft dus beter iets meer geld uit als je meerdere keren per week rijst eet.

Zet je eisen op papier zodat je perfect weet waar je naar op zoek bent. Daarna kun je een budget opstellen om een goede rijstkoker te kopen en je kunt verschillende aanbiedingen vinden door online producten te vergelijken. Er bestaan vele websites die goedkoper rijstkokers aanbieden dan in de winkel. Je kunt dus vanuit je luie zetel op zoek gaan naar jouw ideale rijstkoker en tegelijkertijd geld besparen.

 

5 Beste Rijstkokers (Reviews) van 2020

 

Voor het gemak hoort er in elke keuken een goede rijstkoker thuis, voor het koken van rijst of het stomen van groenten, vis of vlees. Bij het kiezen van dit product is het belangrijk te weten waarvoor het allemaal goed is. Lees daarom de opties hieronder en kies voor de beste rijstkoker.

 

1. Tefal RK1038 Rijstkoker Inhoud 1,8 liter

 

De Tefal RK1038 rijstkoker classic met stoommand heeft een uitneembare binnenpan, die voorzien is van een antiaanbaklaag, waardoor het gemakkelijk is om schoon te maken. Deze binnenpan is het best geschikt voor het stomen van alle groente, vis, of vlees variaties.

Verder heeft de RK1038 een rijstkom met een inhoud van 1,8 L, dat geschikt is voor 10 kopjes rijst. Het heeft ook een automatisch ingeschakelde warmhoudfunctie om na de kooktijd aanbranden te voorkomen. Dit product is licht van gewicht en het is gemakkelijk mee te nemen op een retraite of een camping. Het komt bij de aanschaf met een handige maatkan en een rijstlepel.

Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Deze rijstkoker heeft ook een mooi design en het heeft een goede prijs. Voor deze kopers is het een top product.

Vanaf nu kun jij op een eenvoudige manier wok klaarmaken en van je andere favoriete rijstgerechten genieten dankzij de Tefal rijstkoker. Aan de reacties te zien die overwegend positief zijn, durven we stellen dat dit misschien ook wel eens één van de populairste rijstkokers zou kunnen zijn.

Voordelen
Volume:

de rijstkoker heeft een totale inhoud van maar liefst 1,8 liter wat ongeveer overeenkomt met 10 porties heerlijke rijst. Ideaal dus voor grote gezinnen.

Warmhoudfunctie:

dit model is voorzien van een warmhoudfunctie die automatisch zal inschakelen. Op die manier kun jij ervoor zorgen dat de rijst warm blijft tot op het moment dat je deze wilt serveren.

Accessoires:

bij de aankoop krijg je er meteen een aantal handige hulpstukken bij zoals een maatbeker en een lepel. Ook een stoomaccessoire zit bij de prijs inbegrepen.

Handig in gebruik:

je kunt kiezen uit maar liefst 8 kookprogramma’s. Verder is de binnenpan uitgerust met een Tefal antiaanbaklaag waardoor je er zeker van kunt zijn dat de rijst niet aan de pan blijft kleven.

Nadelen
Onderhoud:

de binnenpan die voorzien is van de antiaanbaklaag mag je niet in de vaatwasmachine stoppen en hoef je dus zelf nog af te wassen.

Koop bij bol.com (€57.95)

 

 

 

 

2. Tristar RK-6127 Rijstkoker Inhoud 1,5 liter

 

De Tristar RK-6127 rijstkoker heeft een capaciteit van 1,5 L en een binnenpan met een antiaanbaklaag.

Verder heeft het antislipvoetjes voor extra stabiliteit en 2 lampjes die aangeven als dit product in gebruik is of als de warmtefunctie is ingeschakeld. Deze rijstkoker slaat automatisch af na het koken en springt op de warmhoudfunctie. Bij de aanschaf krijg je een maatbeker, een lepel en een spatel mee.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een rijstkoker aanbieding en dat kun je merken aan de reviews die men heeft gegeven hiervoor. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Het is duurzaam en het heeft ook een goede prijs. Voor andere kopers is het lastig in gebruik en heeft het een matige kwaliteit.

Met de Tristar rijstkoker haal je niet alleen een degelijk toestel in huis maar dit ook nog eens aan een meer dan voordelige prijs. Doordat de rijstkoker een inhoud heeft van maar liefst 1,5 liter is het ook uitermate geschikt voor grotere gezinnen.

Voordelen
Kostenplaatje:

deze rijstkoker kun je aan een bijzonder voordelig tarief aankopen. Bovendien heeft het de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in de selectie hebben opgenomen.

Gebruiksgemak:

de rijstkoker is voorzien van een warmhoudfunctie die ervoor zorgt dat de rijst warm blijft tot deze geserveerd wordt.

Vermogen:

dit model heeft een krachtig vermogen van maar liefst 500 watt en een inhoud van ongeveer 1,5 liter. Dit komt overeen met 7 porties rijst.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat de rijstkoker iets te kwetsbaar is en dus vrij snel kapot gaat.

Koop bij bol.com (€31.95)

 

 

 

 

3. Russell Hobbs 19750-56 Rijstkoker

 

De Russell Hobbs 19750-56 rijstkoker heeft een capaciteit van 1,8 L en kookt maximaal 10 maatbekers rijst. Deze rijstkoker heeft ook een binnenpan met een non-stick coating en een extra stoommandje voor het bereiden van groente en vis. Verder komt er bij de aanschaf een spatel en een maatbeker bij.

Dit product schakelt na het koken automatisch uit en springt op de warmhoudfunctie. Het is voorzien van een transparant deksel, zodat je de groente of vis in de gaten kunt houden.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit.

Het past precies en het heeft een goede prijs. Voor enkele kopers heeft dit product een matige kwaliteit en is het kwetsbaar. Ook heeft het een te kort snoer.

Deze rijstkoker is afkomstig van het merk Russell Hobbs. Dit is misschien niet meteen het bekendste merk maar voor anderen is het dan wel weer het beste merk. Deze rijstkoker zul je niet meteen tussen de dure exemplaren hoeven te zoeken aangezien de prijs ervan echt nog wel meevalt.

Voordelen
Porties:

met deze rijstkoker kun je tot wel 10 porties per keer maken. Dit maakt het model extra geschikt voor mensen met grote gezinnen.

Handig in gebruik:

zodra de rijst helemaal gaar is, zul je merken dat de rijstkoker automatisch uitschakelt. Er is ook verder ook een stoommandje voorzien dat je kunt gebruiken om groenten en vis te stomen.

Kracht:

de rijstkoker heeft een vermogen van 700 watt en maakt daardoor deel uit van de krachtige rijstkoker toestellen.

Gebruiksgemak:

de binnenpan is voorzien van een antiaanbaklaag die zal verhinderen dat de rijst aan de pan blijft kleven. Verder krijg je er bij de aankoop ook een maatbeker en zelfs een spatel bij.

Nadelen
Snoer:

volgens één enkele gebruiker had het snoer van deze rijstkoker best wat langer mogen zijn. Op die manier had er nog een beetje meer bewegingsvrijheid geweest.

Koop bij bol.com (€34.99)

 

 

 

 

4. Crock-Pot CRR4726 Rijstkoker

 

De Crockpot CRR4726 rijstkoker met stomer heeft een inhoud van 0,6 liter en het heeft een gewicht van 2 kg. Dit product is naast het koken van rijst ook geschikt voor het bereiden van vis, vlees en groenten.

Het heeft ook een kook- en warmtefunctie en bij de aanschaf krijg je een rijstpan en een stoompot mee. Verder is de binnenpan voorzien van een antiaanbaklaag, waardoor de rijstkoker eenvoudig te reinigen is.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope rijstkokers. Toch geven de meeste kopers goed advies voor dit product, want het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit.

Het heeft een goede prijs en het is gemakkelijk schoon te maken. Voor de overige gebruikers is dit product niet vaatwasbestendig. Eén koper mist zelfs een uitknop voor de pan.

Dankzij de Crock-Pot rijstkoker kun jij nu steevast genieten van heerlijke wokgerechten. Met een inhoud van 0,6 liter is het eerder een compacte rijstkoker die perfect is voor mensen die op een appartement wonen.

Voordelen
Inhoud:

de rijstkoker beschikt over een totale capaciteit van 0,6 liter en dit staat gelijk aan ongeveer 3 porties rijst. Daardoor is het ideaal voor kleine gezinnen of studenten die alleen wonen.

Warmhoudfunctie:

zodra de rijst helemaal gaar is, zal het toestel meteen overschakelen op de typische warmhoudfunctie. Daardoor blijft de rijst warm terwijl je deze gaat serveren.

Vermogen:

dit model heeft een totaal vermogen van ongeveer 350 watt.

Materiaal:

de rijstkoker is gemaakt uit een combinatie van aluminium en RVS. De binnenpan is bovendien ook nog eens uitgerust met een antiaanbaklaag waardoor de rijst er niet blijft aankleven.

Nadelen
Onderhoud:

deze rijstkoker hoef je zelf met de hand af te wassen aangezien deze niet vaatwasbestendig is.

Koop bij bol.com (€44.95)

 

 

 

 

5. Panasonic SR-W18FGS Rijstkoker

 

Met de Panasonic SR-W18FGS rijstkoker kun je groente, vis en vlees stomen en natuurlijk ook rijst koken.

Dankzij deze dubbele functie kun je met dit product al het eten bereiden zonder andere vaat te gebruiken. Deze rijstkoker heeft een aluminium deksel en een glazen stoompot. Het is daarnaast voorzien van een kook- en warmtefunctie, die door twee lampjes te onderscheiden zijn van elkaar.

Met deze functie hoef je niet steeds op het eten te letten. Dit product heeft voor zuinig stroomverbruik een vermogen van 600W. Verder heeft het handvatten van kunststof, om dit product in een hete toestand te kunnen verplaatsen.

Er staan nog geen reviews geschreven voor dit product. Het is mogelijk dat mensen dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen review hebben geschreven. Omdat er nog geen gebruikerservaring is geplaatst voor dit product, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Met de Panasonic rijstkoker mag je er zeker van zijn dat je een degelijk apparaat in huis haalt. Indien je toch nog twijfelt, kun je eventueel altijd de positieve en negatieve eigenschappen van het apparaat eens raadplegen. Deze geven we hieronder graag mee.

Voordelen
Kracht:

dit toestel is voorzien van een vermogen van maar liefst 600 watt. Dit maakt dat het tot de krachtige rijstkokers behoort.

Handig in gebruik:

de rijstkoker is uitgerust met een handige kook- en warmhoudfunctie. Verder is het ook mogelijk om naast het koken van rijst, groenten en vis eenvoudig te stomen.

Nadelen
Gebruikerservaring:

doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn, kunnen wij jou geen verder advies geven over de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
ben
ben
5 months ago

silver crest 400 W. van Lidl 16,99 16,99 zijn er hier meer gegevens van?
uitneembaar alu. kookinzet.
ilag anti-baklaag incl maatbeker en rijstlepel.

10top Team
Admin
10top Team
5 months ago
Reply to  ben

Dag Ben, Eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar! Bedankt ook voor de eerlijke reactie op 1 van onze teksten. Wij proberen altijd een top 5 te maken van de 5 beste producten die per categorie worden aangeboden. Dat kan regelmatig veranderen en daarom actualiseren we de pagina’s regelmatig. Echter behoort de Silvercrest voorlopig niet tot de top 5 en zul je dus merken dat dit apparaat niet in onze tekst wordt opgenomen. Dat wil echter niet zeggen dat het product kwaliatief slecht is. We hebben even onderzoek gedaan en de Silvercrest is wel degelijk een krachtig apparaat. Ideaal ook voor… Read more »

DMCA.com Protection Status