Beste roeimachine

Laatste update: 12.08.20

 

Roeimachines test van 2020

 

Een degelijke roeimachine in huis zorgt ervoor dat je niet nog snel na het werk naar de fitness hoeft te rennen. Je kunt vanaf nu gewoon op je eigen tempo aan je conditie werken. Toch zijn er heel wat verschillende soorten roeimachines op de markt. Sommige modellen bevatten iets meer mogelijkheden in vergelijking met andere exemplaren. We zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse roeimachines. Zo haal je met de Proform R350 een zeer krachtig en degelijk apparaat in huis waarbij je de mogelijkheid hebt om uit meerdere weerstandsniveaus een keuze te maken. Met de Christopeit Cambridge II mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Dit toestel is voorzien van 4 weerstandsniveaus waardoor je zelf kunt bepalen hoe intensief je training wordt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Roeimachines koopgids

 

Roeien is een goede oefening voor de arm- en borstspieren maar ook voor de benen. Meestal vind je altijd een roeimachine terug in de fitness. Als roeier is dit ook een goede manier om te trainen buiten het seizoen. Bij het kopen van een roeimachine moet je zeker maken dat je genoeg plaats hebt om het te zetten, daarna kun je nog letten op de kenmerken en het gewicht van het apparaat en kun je een budget opstellen.

Heb je genoeg ruimte voor een roeimachine?

 

Voor vele mensen zal dit logisch lijken maar soms wordt dit wel eens vergeten. Het is niet leuk als je na al je onderzoek beseft dat je niet genoeg ruimte hebt om een roeimachine te plaatsen. Je kunt dus best eerst uitmaken over hoeveel plaats je beschikt.

Een roeimachine heeft ongeveer het formaat van een bank, je kunt dit dus als uitgangspunt gebruiken. Het hangt ook van het soort roeimachine af: een machine met een hydraulische zuiger is kleiner dan een model met luchtweerstand.

Als je een roeimachine koopt voor commercieel gebruik dan zul je meestal wel over genoeg ruimte beschikken om het te plaatsen. Deze eerste stap is dus nuttiger voor mensen die het toestel kopen voor eigen gebruik.

Als je van plan bent om met meerdere personen gebruik te maken van het apparaat dan koop je beter een model met een verstelbare weerstand. Zo kan elke persoon op een verschillende niveau trainen. Een ander voordeel hierbij is dat je de kosten van de aankoop kunt delen.

 

 

Soorten weerstand op een roeimachine

 

Een roeimachine kan één van de vier volgende weerstandstypes bevatten: lucht, water, magnetisch en hydraulisch. Elk heeft z’n voor- en nadelen en als je de karaktereigenschappen kent van elke weerstand dan kun je een betere koop maken.

De meeste sportscholen of fitnesszalen gebruiken een model met lucht weerstand. De gebruiker zelf bepaalt hier de intensiteit van de weerstand. Hoe intenser je traint hoe meer weerstand je zult ondervinden. De bewegingen zijn soepel maar dit type maakt wel nogal veel lawaai.

Een model met een hydraulische zuiger maakt weinig geluid en de weerstand is meestal verstelbaar. Dit zijn de meest compacte roeimachines die je eenvoudig kunt opbergen wanneer je klaar bent met trainen. Het is ook de goedkoopste soort van de vier.

Een magnetische remsysteem is heel stil wanneer het de weerstand creëert. Dit type is heel duurzaam en je moet het ook maar weinig onderhouden. De weerstand is bij de meeste modellen verstelbaar en de bewegingen zijn soepel.

Tenslotte heb je nog het model dat werkt met water. Dit type maakt de meest realistische roeibeweging want het voelt net aan alsof je op water aan het roeien bent. Dit model maakt nogal wat geluid maar het is vergelijkbaar met het geluid die je hoort als je op water aan het roeien bent. Dit is meestal de duurste soort.

 

 

Kenmerken van het toestel

 

In vele gevallen is een zwaarder apparaat ook van betere kwaliteit. Kies dus voor een toestel die vooral van metaal gemaakt is en waarbij weinig plastic gebruikt is. Je eigen gewicht is ook van belang. De meeste roeimachines kunnen een gewicht van 150 kg dragen maar je kunt dat best controleren voordat je overgaat tot een aankoop.

Sommige modellen zijn voorzien van een ergometer om je prestaties in Watt weer te geven. Dit kun je dan aflezen van het display zodat je weet hoe harde je roeit en hoe lang je al bezig bent. Ook andere informatie zoals het aantal calorieën die je verbrandt hebt komen op dat display.

Andere modellen beschikken over complete trainingsprogramma’s die je tegen de computer laten roeien of tegen andere mensen die op andere roeimachines zitten. Dit moet dan wel in dezelfde ruimte zijn.

Als je je hartslag wilt meten tijdens het trainen dan koop je best een apparaat dat beschikt over een handpulse systeem. Dit zijn sensoren die op de handvatten zitten. Er zijn ook modellen met andere manieren om je hartslag te meten.

Budget

 

De prijs van een roeimachine kan zo laag liggen als €100 maar kan oplopen tot wel €4000. Je bepaalt best eerst zelf hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan zo’n machine, op die manier verminder je de mogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Zoals bij de meeste producten zul je hier ook betere kwaliteit krijgen als je meer geld betaalt, het hangt er natuurlijk ook van af hoeveel je het apparaat gaat gebruiken. Als je slechts sporadisch gaat roeien met deze trainer dan kun je beter een goedkoop model kopen.

Als je interessante aanbiedingen wilt vinden dan kun je op de vele websites die roeimachines aanbieden verschillende producten gaan vergelijken. Meestal is er wel een korting op een bepaald artikel en kun je het goedkoper verkrijgen dan in de winkel. Luister ook eens naar een aanbeveling van een vriend of van je fitnesscoach.

 

 

Roeimachine reviews – top 5

 

 

Heb jij geen tijd om een sportschool te bezoeken, maar wil je wel graag jouw lichaam trainen? Dan kun je misschien een roeimachine kopen. Met dit apparaat kun je gewoon thuis in je vrije tijd heel jouw lichaam trainen. Je kunt dan ook nuttige informatie bijhouden zoals hoeveel calorieën je verbrand. Bekijk de opties hieronder en koop de beste roeimachine voor thuis.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Proform R350

 

De Proform R350 is een stil apparaat dat een flexibele oefening aanbiedt. Met deze roeimachine kun je kiezen uit 10 verschillende weerstandsniveaus om zo de intensiteit te verhogen en meer calorieën te verbranden.

Het is voorzien van een groot LCD scherm, waarop je de resultaten van jouw training kunt zien. Het heeft een uniek spacesaver design, dus je kunt het gemakkelijk opklappen als je klaar bent met trainen. Op zo een manier bespaar je ook aan ruimte in je woon- of slaapkamer.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope roeimachines. Toch zijn er voor dit product alleen positieve beoordelingen te lezen, want de kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft een goede prijs en het voldoet aan de verwachtingen. Daarnaast heeft het ook nog een fraai design.

Indien je graag wat aan je conditie wilt werken maar niet meteen veel tijd hebt om naar de fitness te gaan, dan kun je misschien een kijkje nemen naar deze roeimachine. Dit model is afkomstig van het merk Proform dat bij vele mensen wel een belletje zal doen rinkelen. Het is niet meteen het goedkoopste product maar het zou wel eens één van de populairste roeimachines kunnen zijn aan de reacties te zien.

Voordelen
Weerstand:

de roeimachine is uitgerust met maar liefst 10 verschillende weerstanden. Verder is het ook mogelijk om de intensiteit aan te passen.

Display:

op het scherm kun je heel duidelijk en nauwkeurig de tijd en de snelheid aflezen. Ook de afstand en het calorieverbruik worden meegedeeld.

Comfort:

het apparaat is volledig ergonomisch ontworpen en dankzij de aluminium rails bijzonder stevig. Bovendien kun je het toestel inklappen na gebruik en op die manier plaats besparen.

Nadelen
Display:

één enkele gebruiker had even wat problemen met het scherm.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Christopeit Cambridge II

 

Met de Christopeit Cambridge II roeimachine kun je met 1 apparaat tegelijk werken aan al je spiergroepen. Je kunt kiezen uit 4 verschillende weerstandsniveaus om de intensiteit van je training te bepalen. Als je gebruik maakt van dit apparaat, dan maak je gebruik van een geruisloos en modern apparaat.

Dit apparaat werkt met een elastische weerstand en heeft ook een digitaal scherm. Op het scherm kun je de weergave van tijd, afstand, calorieverbruik, aantal roeislagen etc. aflezen. Handig is dat je het kunt opklappen om ruimte te besparen.

Voor dit product staan er alleen positieve reviews geschreven. Dit product is duurzaam, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft een goede prijs en ook nog een fraai design. Het is gemakkelijk om in elkaar te zetten en je kunt prettig ermee roeien. Voor deze kopers is dit een top product.

In tegenstelling tot het voorgaande model is de roeimachine van het merk Christopeit niet zo duur.  En we merken dat dit door heel wat kopers echt wel gewaardeerd wordt. Zij beschouwen Christopeit dan ook veruit als het beste merk. Laten we even naar de voor- en nadelen van dit apparaat kijken.

Voordelen
Weerstand:

de roeimachine is uitgerust met 4 verschillende weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen. Bovendien werkt dit toestel op basis van een elastische weerstand.

Gebruiksgemak:

je kunt het toestel na gebruik handig en snel inklappen. Op het scherm is het mogelijk om de tijd, de afstand, de calorieën en het aantal roeislagen af te lezen.

Nadelen
Display:

een enkele gebruiker klaagt over het scherm dat niet naar behoren functioneert.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Body Sculpture

 

Met de Body Sculpture roeitrainer krijg je eindelijk het lichaam dat je al zo lang wilt. Dit apparaat ziet er eenvoudig uit, maar je kunt zoveel spiergroepen ermee trainen. Het verstevigt de schouders en bovenarmen.

Daarnaast kun je een strakke buik en een slanke middel ervan krijgen. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en is ook nog mooi afgewerkt. Dit product is gemakkelijk om te gebruiken en kan door mensen van alle leeftijden gebruikt worden. Je kunt het gemakkelijk opvouwen en onder je bed of kast opbergen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een roeimachine aanbieding. En dat is het ook voor alle kopers, want zij hebben allemaal een positieve beoordeling gegeven voor dit product. Het is handig in gebruik en heeft een goede prijs. Dit product is van goede kwaliteit en het heeft een fraai design.

Heel veel mensen willen aan hun lichaam werken maar toch liefst niet teveel geld spenderen. In dat geval kunnen wij jou zeker aanraden eens een kijkje te nemen naar deze roeimachine van het merk Body Sculpture. In vergelijking met de andere 4 apparaten die we geselecteerd hebben, beschikt deze roeimachine wel degelijk over de laagste prijs.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult helemaal versteld staan van de meer dan voordelige prijs waaraan je de roeimachine kunt aankopen.

Comfort:

het is mogelijk om de roeimachine op te vouwen en dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Bovendien hoef je niet zoveel plaats te voorzien om het apparaat op te bergen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

ondanks het feit dat de meeste kopers helemaal overtuigd zijn van het product, is een kleine minderheid minder tevreden over de kwaliteit van de roeimachine.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL met 4 niveaus

 

De Roeimachine met 4 niveaus van het merk VidaXL is ideaal voor mensen die hun hele lichaam willen trainen met 1 apparaat. Het heeft een compact design, dus je hebt niet veel ruimte nodig voor dit apparaat.

Train belangrijke spiergroepen zoals die van je rug, buik, benen, armen en billen. Met dit apparaat heb je de keus uit verschillende weerstandsniveaus. Het is voorzien van een LCD scherm waarop je de resultaten van je training kunt lezen.

De gebruikers van dit product zijn wel tevreden met hun aankoop. Dit product is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft een fraai design en ook een goede prijs.

Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en het is een fijne roeimachine. Deze kopers geven positief advies voor dit product. Het enige minpunt dat een gebruiker aangeeft is dat het een slechte bouwtekening heeft.

Als we de reacties mogen geloven dan haal je met de roeimachine van vidaXL zeker en vast een degelijk toestel in huis. Het is niet zo goedkoop als het vorige product maar behoort ook zeker niet tot de duurste modellen. Dankzij dit toestel kun je nu gewoon eenvoudig thuis aan je lichaam werken.

Voordelen
Scherm:

op het LCD scherm kun je verschillende gegevens zoals de tijd, de afstand en de snelheid aflezen. Ook het calorieverbruik en de scan worden mooi weergegeven.

Comfort:

je kunt de armen van het toestel verstellen. Verder is er ook antislipvoetjes voorzien zodat het toestel ten allen tijde stabiel blijft staan. De handvaten uit rubberen zorgen voor iets meer grip en comfort.

Weerstand:

de roeimachine beschikt over meerdere weerstanden die je naar eigen keuze kunt aanpassen. Zo kun jij de work-out intensiever maken of juist lichter.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een aantal kopers vinden dat het product niet volledig aan hun verwachtingen voldoet en dat de kwaliteit middelmatig is.

Prijskaartje:

het is niet meteen de duurste roeimachine maar sommige kopers vinden het prijskaartje toch nog net iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Body Sculpture Compacte

 

De Body Sculpture roeimachine kun je gebruiken als je niet veel ruimte hebt en toch op een efficiënte manier wilt trainen. Je kunt dit apparaat gewoon thuis gebruiken en uw lichaam op zo een manier uitgebreid trainen.

De roeispanen van dit apparaat kun je verstellen, dus het is geschikt voor mensen van verschillende lengtes. Het is een stevige roeitrainer dat ook nog compact is, dus je kunt het gemakkelijk opbergen onder het bed of de kast. Dit apparaat geeft een heleboel nuttige informatie weer op het digitale scherm. Denk daarbij aan de tijd, afstand, aantal slagen en verbrande calorieën.

Voor dit product staan er tot nu toe twee reviews geschreven. Beide kopers zijn blij met dit product en raden het aan. Het is een duurzaam product dat handig in gebruik is en ook een fraai design heeft. Je kunt het gemakkelijk in elkaar zetten en het is goed voor een total body workout.

Net zoals één van de vorige modellen is ook deze roeimachine afkomstig van het merk Body Sculpture waardoor we vermoeden dat het wel eens één van de populairste merken zou kunnen zijn. Het lijkt ons een goed idee om de voor- en nadelen van dit product eens grondig te bestuderen alvorens je een keuze maakt.

Voordelen
Roeispanen:

het is mogelijk om de lengte van de roeispanen aan te passen en te verstellen. Op die manier kan de roeimachine door personen met verschillende lengtes worden gebruikt.

Trainingscomputer:

de roeimachine is in staat om de tijd, de afstand en de calorieën te meten. Daarnaast berekent de computer ook de slagen en het totaal aantal roeislagen.

Nadelen
Blote voeten:

het is niet meteen aan te raden om met blote voeten te roeien. De koper raadt aan om sportschoenen te dragen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status