Beste roeitrainer

Laatste update: 26.05.20

 

Roeitrainers test van 2020

 

Heel wat mensen houden er een druk werkleven op na en vinden vaak niet de tijd om na de uren nog even naar de sportschool te rennen. Vanaf nu kun je ook gewoon thuis lekker aan je conditie werken. Ga daarom alvast op zoek naar één van de betere roeitrainers. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van de 3 best beoordeelde hedendaagse roeitrainers. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Focus Fitness Row 3 roeitrainer die is uitgerust met een krachtig magnetisch weerstandsysteem. Met de VirtuFit Row 450 kies je alvast voor een evenwaardige roeitrainer die gekenmerkt wordt door een aanbod van maar liefst 10 intense weerstanden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Roeitrainers koopgids

 

Wil je wat meer conditie opbouwen of je spieren verder onderhouden? Dan kies je maar liever voor één van de beste roeitrainers. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken uit het ruime assortiment. Bekijk daarom verschillende roeitrainers en probeer deze op diverse punten met elkaar te vergelijken. Zonder daarbij de aanbiedingen uit de weg te gaan. Let bijvoorbeeld op het gebruiksgemak, de voordelen, het formaat, de plaatsing en natuurlijk ook de weerstand. En misschien ga je wel met een roeitrainer aanbieding naar huis.

 

 

Wat is een roeitrainer, het gebruiksgemak en de voordelen

Een roeitrainer is één van de meest multifunctionele toestellen die je in de fitnesszaal zult spotten. Met dit apparaat kun je namelijk op een eenvoudige manier de spieren in je armen, benen en borst trainen. Afhankelijk van de weerstand kun je de trainingen net iets meer of minder intens maken. Ideaal voor mensen die graag willen beginnen sporten, maar ook geschikt wanneer je gewoon je spieren wenst te onderhouden. Een roeitrainer kom je vandaag de dag tegen in eender welk formaat, design en met meer of minder kenmerken.

Het grote voordeel van een roeitrainer is dat je de training ook gewoon binnen kunt afronden. Indien het dus slecht weer is en regent, hoef je niet per sé naar buiten. Even een paar minuutjes op het roeitoestel en klaar is Kees! Bekijk daarom verschillende apparaten alvorens je besluit een roeitrainer aan te kopen. Wat zijn je verwachtingen van het toestel en ben je van plan om de roeitrainer vaak te gebruiken of toch maar niet. Neem rustig de tijd en vroeg of laat, zul je vast en zeker met een uitstekende roeitrainer huiswaarts keren.

 

De plaatsing en het formaat van de roeitrainer

Wanneer je besluit een roeitrainer aan te kopen dan is het ook belangrijk om rekening te houden met het formaat ervan. Eigenlijk kunnen we stellen dat de meeste roeitrainers ongeveer even groot zullen zijn als een standaard bank. Uiteraard zullen sommige roeitrainers net iets kleiner zijn en anderen dan weer iets groter. Veel heeft dan ook te maken met het type roeitrainer dat je besluit aan te kopen.

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een roeitrainer die voorzien is van een hydraulische zuiger dan zul je vaak iets minder ruimte hoeven te voorzien dan wanneer je een roeitrainer met luchtweerstand in huis haalt. Met andere woorden, eender welk apparaat je aankoopt, je zult dus toch wel wat ruimte moeten voorzien. Alvorens je dus een roeitrainer gaat aankopen, zorg er dan voor dat je perfect weet waar je die wilt plaatsen. Indien mogelijk, meet de beschikbare ruimte en dan kun je daar tijdens het zoeken naar de perfecte roeitrainer, rekening mee houden.

 

Het type weerstand

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de weerstand. Eigenlijk kunnen we een onderscheid maken tussen 4 verschillende soorten weerstanden. Denk maar aan: lucht, hydraulisch, magnetisch en water. Wanneer je kiest voor een roeitrainer die is uitgerust met een luchtweerstand, dan kun je helemaal zelf de intensiteit van de trainingen gaan bepalen. Als je dus kiest voor een zware training dan zul je de weerstand automatisch moeten verhogen. Houd er wel rekening mee dat een luchtweerstand roeitrainer vaak iets meer lawaai zal produceren.

Je zou ook kunnen opteren voor een roeitrainer die voorzien is van een hydraulische zuiger. In vergelijking met het vorige toestel, werkt dit type roeitrainer aanzienlijk stiller. Verder kun je de weerstand ook makkelijk en zonder problemen verstellen. Dit type roeitrainer is ook een pak compacter. Kies je echter voor een magnetisch remsysteem dan kies je echt wel voor een topproduct. Zo is de weerstand makkelijk te verstellen, werkt het apparaat geluidloos en is het ook nog eens makkelijk te onderhouden.

Tot slot is er ook nog de roeitrainer die functioneert met behulp van water. Ben je op zoek naar een roeitrainer die zo realistisch mogelijke bewegingen maakt? Dan is dit het ideale apparaat voor jou. Echter moet je wel rekening houden met een hoger prijskaartje. Dit type roeitrainers zul je dus niet meteen in de categorie van de goedkope roeitrainers spotten maar het is dan weer wel een aanbeveling.

 

 

Gewicht en andere extra kenmerken

Sommige toestellen zullen nu eenmaal over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere roeitrainers. Indien mogelijk kies je maar beter voor een roeitrainer die vervaardigd is uit stevige en duurzame materialen zoals bijvoorbeeld metaal. Dergelijke roeitrainers wegen misschien ook iets meer maar zorgen dan weer wel voor heel wat stabiliteit en een hogere draagkracht.

Daarnaast is het ook altijd handig indien je over bepaalde extra functies beschikt. Zo is de aanwezigheid van ergometer altijd wel een pluspunt. Net zoals ook het aantal verbrande calorieën dat wordt weergegeven op het display. Sommige roeitrainers zijn ook nog eens uitgerust met diverse trainingsprogramma’s, meten je hartslag en zijn zelfs voorzien van een handpulse systeem. Kortom heel wat mogelijkheden.

 

Roeitrainer Reviews – Top 5

 

Is het niet haalbaar om na kantoor nog snel naar de sportschool te rennen? Dan hoef je alvast niet te panikeren want wij hebben de ideale oplossing. Zo zou je kunnen kiezen voor de beste roeitrainer. Op die manier kun je zelf bepalen wanneer je wilt trainen en aan welke intensiteit. Bovendien zul je kunnen kiezen tussen verschillende modellen. Zo is er de concept 2 roeitrainer maar kun je ook opteren voor de Proform r350 roeitrainer. Bekijk alvast even de 5 topproducten hieronder en houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van de klanten.

 

 

Focus Fitness Row 3

 

Met de Focus Fitness Row 3 roeitrainer haal je volgens verschillende kopers alvast een degelijk apparaat in huis. Het is misschien niet het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het zonder twijfel tussen de goedkope roeitrainers kunnen spotten.

Je zult merken dat het hier om een bijzonder krachtig apparaat gaat dat zo goed als volledig geruisloos werkt. En dat is natuurlijk een aangenaam pluspunt voor heel wat kopers. De roeitrainer is voorzien van een magnetisch weerstandssysteem. Dat zal ervoor zorgen dat de roeibeleving zo realistisch mogelijk wordt gehouden. Op die manier kun je verschillende spiergroepen optimaal trainen.

Daarnaast is het ook mogelijk om het toestel na gebruik op te klappen. Zo bespaar je niet alleen ruimte maar bovendien is het ook makkelijker om het te verplaatsen. De meeste kopers geven niet alleen een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding maar ook over het fraaie design. Jammer genoeg is een enkele klant niet overtuigd.

 

Koop bij bol.com (€399)

 

 

 

 

VirtuFit Row 450

 

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de roeitrainer van het bekende merk VirtuFit. Bovendien zul je merken dat het prijskaartje een pak voordeliger is. Het zou hier wel eens om een roeitrainer aanbieding kunnen gaan.

Het toestel is uitgerust met een „silent magnetic” weerstandssysteem. Dat zorgt ervoor dat het niet alleen makkelijk is om tussen de verschillende weerstanden te schakelen. Bovendien gaat dit ook zo goed als geluidloos. Verder heb je de mogelijkheid om tussen 10 weerstanden te kiezen. Zo beslis je helemaal zelf hoe krachtig en intensief je de training wilt maken.

Het is een kwalitatief apparaat dat makkelijk te gebruiken is. Bovendien kun je het na gebruik ook gewoon opklappen. Uit de online beoordelingen kunnen we duidelijk opmaken dat dit door heel wat kopers sterk gewaardeerd wordt.

 

Koop bij bol.com (€493.99)

 

 

 

 

SP-MR-008 SportPlus

 

Je kunt ook altijd nog kiezen voor deze magnetische roeitrainer van het bekende merk SportPlus. Het toestel is tot hiertoe beoordeeld geweest door 4 personen. En we kunnen duidelijk opmaken dat de gebruikers duidelijk tevreden zijn met de kwaliteit ervan.

Het apparaat beschikt over meerdere weerstandsniveaus waaruit je kunt kiezen. Daarnaast wordt ook de hartslag weergegeven. Op die manier kun je veel gerichter trainen en een beter resultaat bekomen. Verder is het ook mogelijk om deze roeitrainer na gebruik op te vouwen. Op die manier hoef je minder plek te voorzien om het toestel op te bergen.

Zoals we vermeld hebben, zijn de kopers duidelijk helemaal overtuigd van deze roeitrainer. Verder geven verschillende gebruikers ook een positief advies over de uitstekende verhouding tussen de prijs en de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bonn Germany Concept 2.2

 

In vergelijking met sommige andere apparaten uit deze lijst zul je merken dat je voor deze roeitrainer maar best iets meer budget voorziet. De roeitrainer behoort toe aan het bekende merk Bonn Germany en is niet meteen één van de goedkope modellen.

Het is een soort van luchtmagnetische roeitrainer die je zowel thuis als eventueel ook op verplaatsing kunt gebruiken. Zo zou het een uitstekend toestel zijn om te gebruiken in een fysiotherapiepraktijk. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere programma’s en weerstandsniveaus. Op die manier kun je zelf de intensiteit van de trainer bepalen.

We kunnen duidelijk vaststellen dat de koper die op dit apparaat gereageerd heeft, niet helemaal overtuigd is van de roeitrainer. De gebruiker vindt het positief dat er meerdere programma’s worden aangeboden en dat het display duidelijk leesbaar is. Echter is de kwaliteit van deze roeitrainer volgens de klant toch eerder matig.

 

Koop bij bol.com (€798)

 

 

 

 

Vario Program R350

 

Indien je niet echt een budget hebt bij het kopen van een roeitrainer dan kun je alvast even dit toestel bekijken. Het apparaat is afkomstig van het bekende merk BH Fitness en is vooral voor professioneel gebruik. Je zult dit toestel dus vaak kunnen tegenkomen in om het even welke fitnesszaak.

Deze r350 roeitrainer is een uitstekend toestel om meerdere spiergroepen tegelijk te gaan trainen en onderhouden. Verder zal het apparaat je informatie bieden omtrent je hartslag, je calorieverbruik, het aantal roeibeweging en dit zowel per minuut alsook in het totaal.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over deze roeitrainer. En dit heeft vooral te maken met het feit dat er helemaal nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Het is mogelijk dat dit vooral komt door het hoge prijskaartje maar laat je hierdoor echter niet afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status