Beste rookmachine

Laatste update: 03.06.20

 

Rookmachines test van 2020

 

Een degelijke rookmachine kan een feestje of een evenement alleen maar nog net dat tikkeltje leuker en origineler maken. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste rookmachine aan te kopen. In onze koopgids hebben we zo goed mogelijk proberen uitleggen met welke factoren je zoal rekening kunt houden. Indien je echt wel wat haast hebt bij het zoeken van een degelijke rookmachine dan kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. We hebben onder andere kunnen vaststellen dat je met de Beamz S500 Mini rookmachine een goede aankoop doet. Het is een vrij compact apparaat maar het beschikt toch over heel wat vermogen en heeft dus een goede rook capaciteit. De Beamz S700-LS rookmachine hoeft alvast helemaal niet onder te doen. Dit toestel zal misschien iets duurder zijn maar het is dan ook voorzien van een handige laserfunctie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Rookmachines koopgids

 

Wanneer je binnenkort een feestje hebt en je wilt voor een extra effect zorgen dan kan een rookmachine wel ideaal zijn. Opdat jij een goede keuze zou kunnen maken uit de verschillende toestellen hebben wij een aantal zaken toegelicht. Denk maar aan het type, de rookvloeistof, plaatsing, mogelijkheden en de prijs.

Type

 

Je hebt de standaard rookmachines die beschikken over een verwarmingselement waarlangs de rookvloeistof wordt gepompt. De vloeistof verdampt waardoor je dus die typische rookpluim krijgt.

Fazers zijn rookmachines die voorzien zijn van een ventilator die een constante dunne nevel gaat produceren. Wanneer je lichtbundels graag zichtbaar wilt maken dan is een fazer rookmachine het meest geschikte apparaat.

Daarnaast heb je ook het hazer model die ook voorzien is van een ventilator. Het verschil met de fazer is dat je bij dit toestel de snelheid van de ventilator ook nog eens heel nauwkeurig kunt gaan instellen. Houd er wel rekening mee dat je voor de hazer rookmachines vaak een speciale rookvloeistof zal nodig hebben.

Naast de gewone rookmachines en de fazer en hazer modellen is er nog één mogelijk type namelijk de low fogger. Bij dit model gaat de rook gaan koelen nog voor het de rookmachine verlaat. Dit gebeurt door middel van ijs of droogijs. Doordat de rook op voorhand is afgekoeld blijft deze dicht tegen de grond hangen.

 

 

Rookvloeistof

 

Wanneer je van plan bent een rookmachine aan te kopen dan moet je best rekening houden met de rookvloeistof. Er zijn bepaalde rookmachines die geen rookvloeistof nodig hebben doordat ze eigenlijk gebaseerd zijn op stroom en water. Denk maar aan de meest gewone standaard modellen.

Echter hebben de meeste rookmachines nood aan rookvloeistof. Denk maar aan bijvoorbeeld de fazer, de hazer, de low fogger en de iets modernere standaard rookmachines. Wanneer je op zoek gaat naar de geschikte rookvloeistof dan is het belangrijk te weten dat er eigenlijk drie grote verschillen zijn. Meestal heb je de keuze uit light, medium en heavy. Deze verschillen zijn gebaseerd op de verschillen in dichtheid van de rook.

Over het algemeen is het zo dat je voor de gewone rookmachines en de fazers dezelfde soort vloeistof kunt gebruiken. Deze vloeistof is bijna altijd op water gebaseerd. Voor de hazer rookmachines wordt echter aangeraden de instructies te volgen die bij het product beschreven staan aangezien deze rookvloeistof verschillend is dan bijvoorbeeld die van de fazers.

 

 

Plaatsing

 

Uiteraard is het ook heel belangrijk dat je nadenkt over de plaats waar je de rookmachine het beste kunt plaatsen. Er zijn modellen die je kunt ophangen en modellen die je best gewoon neerzet. Wanneer je een rookmachine neerzet of ophangt houd er dan wel rekening mee dat het toestel nooit van dichtbij op het publiek gericht wordt. Dit omdat de rook soms enorm heet kan zijn.

Over het algemeen wordt aangeraden dat je de rookmachine best niet ergens gaat ophangen. Dit ook omwille van de warmte. Er kunnen zich namelijk warme condensdruppels vormen die van het apparaat kunnen vallen. De fazer en hazer toestellen worden eigenlijk het best van al neergezet. Deze toestellen functioneren het beste op een vlakke ondergrond dus het is best dat je deze toestellen niet gaat schuin zetten.

 

 

Mogelijkheden

 

Naast de verschillende soorten rookmachines zal het ook niet verwonderen dat er ook verschillende opties mogelijk zijn. Zo heb je bijvoorbeeld toestellen die slechts 5 minuten nodig hebben om op te warmen en dus een korte opwarmingstijd hebben. Er zijn ook toestellen die 10 minuten nodig hebben en dus een grotere opwarmingstijd hebben.

Sommige rookmachines zijn voorzien van een laser waarmee je het effect van een sterrenhemel kunt creëren. Naast de laserfunctie kan het toestel ook beschikken over een aantal LED lampjes die een standaard volgorde hebben. Dit kan leuke effecten creëren op bijvoorbeeld halloween feestjes. Ook een timerfunctie is niet ongewoon en hiermee kun je het gebruik van de machine gaan automatiseren.

Het is ook mogelijk dat het toestel voorzien is van één of meerdere afstandsbedieningen. Zo kun je dan één afstandsbediening draadloos gebruiken en de andere aansluiten op de rookmachine.

Prijs

 

Wanneer je van plan bent een rookmachine aan te kopen dan maak je best voor jezelf eerst uit welk bedrag je maximaal wilt en kunt spenderen. De kostprijs van een toestel is namelijk grotendeels afhankelijk van het model.

Daarnaast is het ook zo dat hoe meer opties en mogelijkheden hoe duurder het product zal worden. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Denk er wel aan dat meer opties niet meteen leiden tot de beste rookmachines en al zeker en vast niet meer tot de goedkope rookmachines zullen behoren.

Het is dan ook een goede aanbeveling om eerst de reviews van kopers te lezen die het product reeds aangekocht hebben. Vervolgens kun je dan verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken en zo zal je zeker een leuke rookmachine aanbieding tegenkomen.

 

 

Rookmachine reviews – top 5

 

 

Ben jij de eigenaar van een bar of disco. Of wil je gewoon een spectaculair feestje bouwen voor je verjaardag dan kun jij dat completeren met een rookmachine. Let wel! Er zijn verschillende rookmachines die ook meerdere mogelijkheden bieden, wat allemaal alleen maar bijdraagt aan een gezellige beleving. Kies voor de beste rookmachine uit de mogelijkheden hieronder.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Beamz S500 Mini

 

De Beamz S500 is een mini rookmachine die zorgt voor een behoorlijke rookopbrengst. Deze rookmachine is compact en het wordt geleverd met 250 milliliter aan rookvloeistof en een afstandsbediening. Dit product heeft een gewicht van 1,8 kg en het duurt slechts 5 minuten om op te warmen.

Met een vermogen van 500 Watt kan dit product heel snel in een redelijke ruimte veel rook verspreiden. Met dit klein product kun je wel een groot feest geven en een eentonige verjaardag een spontane en onverwachte tint geven. En het is na gebruik ook gemakkelijk om op te bergen.

Dit is een top rookmachine voor al de gebruikers van dit product. Het doet zijn werk prima en het is ook van goede kwaliteit. Om dit product te gebruiken heb je weinig uitleg nodig en het past ook precies. Ook zijn zij allemaal tevreden met de prijs van dit product.

Met deze handige rookmachine van het sterk gewaardeerde en misschien ook wel het beste merk Beamz, haal je een degelijk apparaat in huis. Het gaat hier om een vrij compacte machine die toch voor heel wat rook zorgt. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van deze machine.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met sommige andere rookmachines is dit model eerder compact. Toch produceert het heel wat rook.

Hulpstukken en accessoires:

bij de aankoop van het toestel dan krijg je er meteen ook 250 milliliter aan degelijke rookvloeistof bij. Verder krijg je ook een afstandsbediening.

Opstarttijd:

je zult merken dat het apparaat bijzonder snel opwarmt en amper 5 minuten de tijd hiervoor nodig heeft.

Kracht:

ondanks het kleine formaat, is het toch een krachtig toestel dat over een 500 watt vermogen beschikt.

Nadelen
Te klein:

we merken dat de kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over het toestel. Let wel op dat dit voor grotere evenementen misschien toch iets te klein zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€43.95)

 

 

 

 

Beamz S700-LS

 

De Beamz S700-LS geeft extra voordeel, want dit product is een rookmachine met laser. Het heeft een groene en rode laser die uitzonderlijke en onvoorstelbare sterrenhemel effecten creëren.

De rookmachine ontwikkelt ook heel veel rook in een klein vertrek. Dit product is handig om te gebruiken in disco’s, bars en op feestjes. Het heeft ook een ingebouwde vloeistoftank en een afstandsbediening om dit product te besturen, terwijl je bezig bent wat cocktails te mixen. Met dit product wordt er ook 500 milliliter rookvloeistof geleverd.

De Beamz S700-LS zorgt voor een sfeervol feest volgens de gebruikers van dit product. Het voldoet geheel aan de verwachtingen en voor deze personen is er geen minpunt voor dit product ontdekt tot nu toe. Het heeft ook een heel gunstige prijs en een prachtige vormgeving. De gebruikers van deze rookmachine vinden de kwaliteit ook prima.

Net zoals het product dat we hiervoor besproken hebben, is ook deze rookmachine afkomstig van het bekende merk Beamz. We vermoeden dat dit wel eens het populairste merk uit deze selectie zou kunnen zijn. In tegenstelling met het voorgaande apparaat is deze rookmachine eigenlijk ook voorzien van een handige laser.

Voordelen
Met laser:

je zult merken dat deze laser zowel over een rode alsook een groene laser beschikt. Zo wordt een onvoorstelbaar mooi sterrenhemel gecreëerd.

Accessoires:

zodra je besluit om het toestel aan te kopen dan krijg je er ook ongeveer 500 milliliter aan rookvloeistof bij. Verder wordt er ook een afstandsbediening meegeleverd.

Gebruiksgemak:

het apparaat is eenvoudig te bedienen en zorgt voor heel wat rook. Het toestel is zelfs voorzien van een ingebouwde vloeistoftank.

Nadelen

We merken dat werkelijk alle kopers helemaal overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ibiza LSM1500PRO

 

De LSM1500PRO rookmachine met dmx van het merk Ibiza is perfect voor professioneel gebruik. Het beschikt over een innovatieve timerfunctie om het gebruik van de machine te automatiseren.

Verder worden er 2 afstandsbedieningen meegeleverd die je gelijktijdig kunt gebruiken. 1 afstandsbediening is aangesloten en de andere is draadloos met een reikwijdte van 25 meter. De periode en duur van de rook opbrengst kun je bepalen via de aangesloten afstandsbediening en met de draadloze kun je het volume instellen. De opwarmtijd van dit product is 10 minuten en het reservoir heeft een volume van 2,3 liter.

De Ibiza LSM1500PRO behoort duidelijk niet tot de categorie van goedkope rookmachines, maar door een gebrek aan reviews is het moeilijk om te weten hoe gebruikers dit product hebben ervaren. Het is de gebruikers van deze rookmachine misschien niet gelukt om tijd vrij te maken om een beoordeling te plaatsen.

Indien je toch op zoek bent naar een iets grotere rookmachine dan kun je ook altijd opteren voor dit apparaat. Het toestel is van het merk Ibiza en is werkelijk ideaal om professioneel te gebruiken. Het beschikt dan ook over heel wat extra opties en mogelijkheden. Laten we hieronder even bekijken wat deze mogelijkheden onder andere zijn.

Voordelen
Timerfunctie:

in tegenstelling tot de voorgaande twee toestellen zul je merken dat deze rookmachine over een krachtige innovatieve timerfunctie beschikt. Zo kun je de machine min of meer automatiseren.

Afstandsbediening:

je krijgt bij de aankoop van het toestel ook 2 afstandsbedieningen meegeleverd. De afstandsbediening die je op de rookmachine aansluit dient om de duur en de rookopbrengst te bepalen. De draadloze afstandsbediening dient om het volume te regelen.

Opwarmtijd:

het toestel heeft ongeveer een 10 minuten nodig om volledig te kunnen opwarmen.

Reservoir:

met een reservoir van maar liefst 2,3 liter is dit eigenlijk een vrij groot en krachtig apparaat.

Nadelen
Prijzig:

met zoveel opties en mogelijkheden zal het niet verwonderen dat deze rookmachine niet over de laagste prijs beschikt.

Koop bij bol.com (€151.35)

 

 

 

 

Rookmachine met licht

 

Vele mensen vieren Halloween en dat is een perfecte gelegenheid om deze rookmachine met licht te gebruiken om het huis een angstaanjagend effect te geven. Je kunt dit product op verschillende plaatsen zetten zoals: in de vliering verbergen, buiten onder het huis of in een rookpot voor de beste sfeer.

Dit product heeft 3 kleuren LED lampjes die een standaard verloop of volgorde hebben. Je kunt ze dus niet programmeren. Dit apparaat werkt op stroom en water. Dit product vereist geen rookmachine vloeistof.

Deze rookmachine met licht biedt vele mogelijkheden en het is blijkbaar de reden dat dit product in de rookmachine aanbieding is. Het vermoeden bestaat dat dit product wel is aangeschaft, maar er kunnen verschillende redenen zijn waarom gebruikers van dit product geen review hebben geplaatst. Dit neemt niet weg dat er wel mogelijke personen zijn die dit product hebben gekocht.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke rookmachine dan hoef je zeker en vast dit toestel even te bestuderen. In vergelijking met de andere 4 rookmachines uit onze lijst, zul je merken dat dit exemplaar wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Budget:

wanneer je van plan bent om de rookmachine slechts heel sporadisch een keertje te gebruiken dan is een goedkoop en betaalbaar toestel ideaal.

Handig in gebruik:

deze rookmachine is eigenlijk wel bijzonder doordat deze ook over lichteffecten beschikt. Ideaal om tijdens een angstaanjagend Halloween feest te gebruiken.

LED lampjes:

het toestel is voorzien van maar liefst 3 LED lampjes in 3 verschillende kleuren.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat je helemaal geen speciale rookvloeistof nodig hebt. Het toestel werkt namelijk enkel op water en stroom.

Nadelen
Kleine onderdelen:

Kleine onderdelen: volgens één enkele koper bevat deze rookmachine toch een aantal kleine onderdelen die bijzonder kwetsbaar zijn.

Koop bij bol.com (€30.84)

 

 

 

 

Playboy Professionele

 

Wil jij de eerste zijn in jouw buurt die buiten zijn of haar comfortzone gaat om een leuke atmosfeer te creëren. Dan is de Playboy professionele rookmachine de beste compaan om die dromen te realiseren. Dit product is van hoge kwaliteit en het creëert met een vermogen van 400 Watt veel mist- of rookeffecten. Dit product heeft een lengte van 23 centimeter, een breedte van 12 centimeter en een hoogte van 12 centimeter. Je kunt deze rookmachine ook verhuren aan degene die ook een onvergetelijke verjaardag en bijzondere gelegenheid willen vieren. Dit product gebruikt rookvloeistof die je wel apart moet aanschaffen, want het wordt niet meegeleverd.

Voor de playboy professionele rookmachine kan er helaas nog geen advies worden gegeven, want de gebruikers van dit product zijn er nog niet aan toegekomen om hun beoordelingen te delen met potentiële gebruikers.

Tot slot is er dan ook nog deze handige rookmachine die net zoals het voorgaande toestel werkelijk ideaal is om een Halloween feestje nog angstaanjagender te maken. Bovendien lijkt het prijskaartje ook behoorlijk goed mee te vallen.

Voordelen
Vermogen:

het is een krachtig toestel waarbij de motor over een ruim vermogen van maar liefst 400 watt beschikt.

Formaat:

de rookmachine is maar liefst 23 cm lang, 12 cm hoog en 12 cm breed. Het toestel lijkt dus vrij compact maar zorgt toch voor heel wat rook- en mist effecten.

Nadelen
Geen reviews:

doordat er momenteel nog geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst, kunnen wij jou jammer genoeg geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaring.

Koop bij bol.com (€55.84)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status