Beste Roomba robotstofzuiger

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Roomba robotstofzuigers test van 2021

 

Heb je vaak lange werkdagen en ontbreekt het jou gewoon aan tijd om het huis schoon te maken en te behouden? Dan kan de robotstofzuiger misschien wel een goede aanbeveling zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde robotstofzuigers. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de iRobot Roomba 960 robotstofzuiger. Het toestel is voorzien van een bijbehorende iRobot Home app zodat je bepaalde instellingen vanop een bepaalde afstand kunt gaan regelen. Je zou ook kunnen kiezen voor de iRobot Roomba 680 robotstofzuiger. Dit product is voorzien van een bijzonder krachtige en oplaadbare Li-ion batterij met een maximale gebruiksduur van ruim 60 minuten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Roomba robotstofzuigers koopgids

 

Iedereen komt graag thuis in een propere en verzorgde omgeving. Toch zul je misschien wel al ondervonden hebben dat je niet altijd voldoende tijd hebt om het huis te poetsen. Een vluchtige stofzuigbeurt kan dan al een hele verademing zijn. En het beste van alles is dat je hiervoor één van de beste roomba robotstofzuigers kunt inschakelen. Als je de aanbiedingen en modellen gaat vergelijken dan kun je altijd rekening houden met verschillende factoren. Probeer te letten op de werkwijze, de kenmerken en de functies, het laadstation en het budget.

 

 

De werkwijze van een robotstofzuiger

In de wereld van de robotstofzuigers zijn er tegenwoordig heel wat verschillende toestellen op de markt gebracht. Toch is de werkwijze over het algemeen min of meer gelijk. In de meeste gevallen gebruiken alle robotstofzuigers een langwerpige borstel in combinatie met meerdere ronde borstels die constant draaien. Deze roterende borstels zullen het vuil in de eerste plaats zoveel mogelijk proberen los maken. Vervolgens zullen diezelfde roterende ronde borstels het vuil tot bij de langwerpige borstels brengen. Uiteindelijk wordt het vuil dan zo naar binnen gezogen en komt dit terecht in een reservoir of stofzak. Belangrijk hierbij is dat de roomba robotstofzuiger helemaal onafhankelijk en volledig automatisch zijn werk doet.

Als je buiten de categorie van de goedkope roomba robotstofzuigers gaat kijken dan zul je ook heel wat apparaten kunnen waarnemen die over fijne stoffilters beschikken. Daarmee kun je ook bacteriën, pollen en zelfs mijten probleemloos gaan aanpakken. Dit kan uiteraard een goede aanbeveling zijn als je iemand bent die vaak en veel last heeft van allergiën en huisstofmijt. Andere modellen kunnen de vloer eventueel ook droog vegen indien je dit wenst. Kortom het basisprincipe is bij alle roomba robotstofzuigers helemaal hetzelfde. Het ene model zal gewoon over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met het andere toestel.

 

De kenmerken en de functies

Zoals reeds duidelijk werd, zullen sommige toestellen over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere apparaten. Logischerwijze zullen deze robotstofzuigers dan ook iets duurder zijn alhoewel je altijd een roomba robotstofzuiger aanbieding kunt tegenkomen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Zo heb je modellen die ook over een veeg- en boenfunctie beschikken en daardoor nog net iets meer taken van jou kunnen overnemen. Door middel van de timerfunctie kun jij de robotstofzuiger ook op voorhand instellen. Dit maakt dat je dus helemaal niet thuis hoeft te zijn.

Indien je toch een heel speciale roomba robotstofzuiger wilt aankopen dan zijn er modellen die ook een Wi-fi connectie kunnen aanmaken. Op die manier is het mogelijk om het toestel gewoonweg altijd te gaan controleren en dus ook te besturen. Kies indien mogelijk ook altijd voor een toestel dat obstakels en afgronden kan detecteren. Indien je iets meer zult betalen, is het mogelijk om een toestel aan te kopen met speciale sensoren waardoor je krassen en andere beschadigingen kunt vermijden. En heel veel robotstofzuigers zijn ook voorzien van een navigatiesysteem en kunnen de route door je huis gaan memoriseren.

 

Het laadstation

Het is ondertussen al duidelijk geworden dat een roomba robotstofzuiger helemaal op zichzelf werkt en jou daar niet meteen voor nodig heeft. Het is dus helemaal niet de bedoeling dat je thuis blijft. Doordat de meeste modellen over een handige timerfunctie beschikken, kun je het programma op voorhand instellen. Zodra de robotstofzuiger helemaal klaar is met het programma zul je merken dat het apparaat terug naar het laadstation gaat. Het laadstation is dus een onmisbaar onderdeel van de roomba robotstofzuiger.

Bij de meeste robotstofzuigers krijg je het laadstation meteen meegeleverd bij de aankoop van een robotstofzuiger. Dit is natuurlijk handig want op die manier kun je een eventuele meerkost vermijden. Je betaalt misschien bij de aankoop net iets meer maar het is toch wel handig als je het laadstation er meteen bij krijgt. Daardoor kan je roomba robotstofzuiger telkens weer gaan opladen en zich voorbereiden op de volgende huishoudelijke klus.

 

 

Het budget

Je zult het misschien wel al min of meer kunnen vermoeden hebben dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes waar te nemen zijn. Dit is ook wel logisch als je weet dat er momenteel een ruim aanbod aan roomba robotstofzuigers op de markt gebracht is. In het algemeen zouden we durven stellen dat de prijs van een roomba robotstofzuiger varieert van ongeveer 50 euro tot wel 1000 euro. Uiteraard is alles hierbij vooral afhankelijk van de mogelijkheden en de extra functies waarover het toestel beschikt.

Het is daarom een goed idee om voor jezelf even uit te maken welke verwachtingen jij van het toestel hebt. Misschien kun je ook een bedrag uitstippelen dat je maximaal wilt maar vooral kunt uitgeven aan een degelijke roomba robotstofzuiger. Bekijk daarom ook zeker even de online reviews die gebruikers op het internet geplaatst hebben. En houd indien mogelijk zoveel mogelijk rekening met eventuele promoties.

 

Roomba robotstofzuiger Reviews – Top 5

 

Een robotstofzuiger is een stofzuiger die op een geprogrammeerd tijdstip automatisch een ruimte zal stofzuigen. Je hoeft deze klus dus zelf niet meer uit te voeren als je een robotstofzuiger koopt. We zullen ons in dit artikel focussen op de Roomba robotstofzuigers. We hebben namelijk een top vijf uitgekozen waaruit je zelf nog de beste Roomba robotstofzuiger kunt kiezen.

 

iRobot Roomba 960

 

Het 960 model kan een volledige etage met een oppervlakte van 185 vierkante meter stofzuigen. Dankzij de iRobot Home app kun je het apparaat vanop afstand starten en programmeren. Tijdens het stofzuigen zal het toestel automatisch teruggaan naar het oplaadstation om de batterij op te laden en daarna het werk verder te zetten.

Het apparaat heeft een laag ontwerp waardoor het makkelijk onder verschillende meubels kan stofzuigen. Dankzij de sensoren zal het toestel moeiteloos rondom alle obstakels schoonmaken en niet van trappen rijden. De robotstofzuiger is bovendien geschikt voor alle soorten vloeren.

Sommige kopers vinden de prijs van het product te hoog maar ze zijn wel allemaal lovend over de uitstekende kwaliteit. Het toestel is eenvoudig in te stellen en werkt behoorlijk stil. Het apparaat maakt goed schoon en je kunt het makkelijk via de app besturen.

Met deze Roomba robotstofzuiger kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar duidelijk ook voor kracht. Zo is het apparaat, vanwege de krachtige motor, in staat om een ruimte met een maximale oppervlakte van maar liefst 185 m2 te behandelen. Hieronder alvast een opsomming van de populairste kenmerken.

Voordelen
IRobot Home app:

de iRobot Home app zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om deze robotstofzuiger vanop een bepaalde afstand in werking te stellen of zelfs gewoon nog maar te programmeren.

Oplaadstation:

bij de aankoop van het product krijg je er natuurlijk ook het oplaadstation bij. Op die manier kan de Roomba robotstofzuiger altijd en automatisch gaan opladen.

Ontwerp:

dankzij het bijzonder lage ontwerp van deze unieke Roomba robotstofzuiger, zul je merken dat het voor dit apparaat geen enkel probleem is om zelfs onder meubels te stofzuigen.

Sensoren:

de robotstofzuiger is uitgerust met diverse sensoren zodat het apparaat nergens tegen botst en vervelende obstakels zal vermijden.

Nadelen
Te prijzig:

jammer genoeg is de robotstofzuiger niet voorzien van de laagste prijs. Sommige klanten lijken zich daar wel aan te ergeren.

Koop bij bol.com (€421.95)

 

 

 

 

iRobot Roomba 680

 

Dit toestel gebruikt een Li-ion batterij die ervoor zorgt dat je het 60 minuten lang kunt gebruiken. Het toestel gebruikt een 3-staps reinigingssysteem door vuil op te kloppen, te borstelen en op te zuigen. Je kunt het apparaat programmeren om het 7 dagen per week automatisch een ruimte te laten schoonmaken.

Het geavanceerde borstelontwerp zorgt ervoor dat haren minder makkelijk vastraken en dat het vuil gelijkmatiger in de opvangbak terecht komt. Via akoestische sensoren worden de vuilste plaatsen gedetecteerd en intensief gereinigd. De obstakeldetectie zorgt ervoor dat het toestel geen harde botsingen heeft met obstakels.

Net zoals de vorige robotstofzuiger vinden enkele kopers de prijs van het product te hoog. Alle kopers zijn echter overtuigd van de goede kwaliteit en vinden het erg makkelijk in gebruik. Zelfs kattenharen zijn voor dit apparaat geen probleem.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor deze unieke iRobot Roomba 680 robotstofzuiger. Dit apparaat is uitgerust met een bijzonder krachtige Li-ion batterij. Op het moment dat de batterij helemaal is opgeladen dan kan het apparaat makkelijk en zonder problemen een uur lang stofzuigen.

Voordelen
Reinigingssysteem:

het apparaat maakt gebruik van een bijzonder krachtig 3-staps reinigingssysteem. Dat wil dus zeggen dat het vuil eerst en vooral opgeklopt worden, vervolgens gaat het apparaat over tot het borstelen om te eindigen met het opzuigen.

Programmatie:

het is mogelijk om de robotstofzuiger op voorhand in te stellen en dan zal het apparaat automatisch van start gaan op de ingestelde tijd.

Akoestische sensoren:

het apparaat is uitgerust met akoestische sensoren die de meest vuile plekken in de kamer zullen detecteren en dus gaan schoonmaken.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg merken we toch dat enkele klanten niet helemaal overtuigd blijken te zijn van het hoge prijskaartje.

Koop bij bol.com (€474.99)

 

 

 

 

iRobot Roomba 615

 

De 615 behoort tot de categorie van goedkope Roomba robotstofzuigers. Dit toestel beschikt over een opvangbak met een inhoud van 0,6 liter waar het vuil in terecht komt. Het apparaat gebruikt een NiMH batterij die je in slechts 3 uur volledig kunt opladen. Met een volle batterij kan het toestel maximaal 60 minuten lang blijven werken.

Hoewel dit de goedkoopste robotstofzuiger is, zijn er nog altijd kopers die een hoge prijs als minpunt aangeven. Voor enkele andere kopers maakt het apparaat ook teveel geluid en ervaren ze dit als storend.

De meeste reviews zijn echter positief. Deze Roomba stofzuiger aanbieding is van goede kwaliteit en heeft geen enkele moeite met honden- en kattenharen. Het apparaat is makkelijk in gebruik en doet goed z’n werk. Enkel met hoekjes heeft het nogal moeite.

Indien je voor de iRobot Roomba 615 robotstofzuiger kiest dan kies je bovendien voor één van de betaalbare exemplaren. Ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen te spenderen aan een degelijke Roomba robotstofzuiger of die misschien over een iets beperkter budget beschikken.

Voordelen
Opvangbak:

de robotstofzuiger is voorzien van een bijzonder degelijke opvangbak met een maximale capaciteit van ruim 0,6 liter.

Voeding:

het apparaat is uitgerust met een bijzonder krachtige NiMH batterij die in amper 3 uur tijd bovendien helemaal is opgeladen. Op het moment dat de batterij volledig is opgeladen dan kun je het apparaat tot wel 60 minuten gebruiken.

Prijskaartje:

je zult meteen versteld staan van het mooie prijskaartje. Zo is het toestel niet alleen afkomstig van het beste merk maar is het ook voorzien van de laagste prijs.

Nadelen
Te prijzig:

ondanks de lage prijs is er een kleine minderheid van de klanten die de prijs te hoog vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

iRobot Roomba 966

 

Net als het vorige product beschikt dit 966 model over een opvangbak met een capaciteit van 0,6 liter waar het stof en vuil in terecht komt. Het apparaat is geschikt om tegels, tapijt en linoleum schoon te maken.

De Li-ion batterij heeft een gebruiksduur van 75 minuten en moet slechts 2 uur opladen. De motor heeft een vermogen van 350 watt en het toestel heeft een geluidsniveau van 45 dB.

Momenteel zijn er nog maar twee reviews geplaatst bij dit product maar het advies is volledig positief. Het apparaat is ideaal om appartementen schoon te maken en heeft geen problemen met kattenharen. Je moet er wel op letten of er geen kabels te veel in de weg liggen op de vloer en of je bepaalde meubels misschien iets hoger hoeft te zetten.

In vergelijking met het vorige product zul je merken dat ook deze iRobot Roomba 966 over een duurzame opvangbak beschikt. Zo heeft de opvangbak een totale inhoud van maar liefst 0,6 liter. De opvangbak is handig en bovendien makkelijk en zonder problemen te legen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is een duurzame robotstofzuiger die je niet alleen kunt gebruiken in combinatie met tegels, maar ook linoleum en tapijt vormen alvast geen enkel probleem.

Voeding:

de robotstofzuiger is uitgerust met een krachtige en duurzame Li-ion batterij. Nadat de batterij helemaal is opgeladen dan kun je het toestel wel 75 minuten lang gebruiken.

Vermogen:

het apparaat beschikt over een vrij krachtige motor met een totaal vermogen van maar liefst 350 Watt.

Geluidsniveau:

in tegenstelling tot sommige andere toestellen, maakt deze Roomba robotstofzuiger weinig lawaai.

Nadelen
Geen obstakels:

echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je geen obstakels in de weg laat slingeren. Denk maar aan kabels of heel lage meubels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

iRobot Roomba 895

 

Met de 895 kun je elke dag je huis schoonmaken. Het apparaat maakt een hele kamer schoon en gaat makkelijk onder meubels en langs obstakels dankzij de iAdapt navigatie. Dit apparaat gebruikt de 3-staps reiniging (opkloppen, borstelen, opzuigen) om 5 keer beter dan oudere modellen een ruimte schoon te maken.

Je kunt het toestel makkelijk besturen of programmeren via de iRobot Home App. Op die manier kun je van overal ter wereld je apparaat inschakelen, je hebt er enkel een internetverbinding voor nodig.

De kopers zijn heel tevreden over dit product. Het apparaat heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en kan moeiteloos alle soorten vloeren reinigen. Ook haren van huisdieren zijn geen probleem. Het enige minpunt is de kleine stofopvang die je regelmatig moet legen.

Het rijtje wordt tenslotte afgesloten met de iRobot Roomba 895. Het is een degelijke en duurzame robotstofzuiger die met gemak eender welk obstakel zal ontwijken en bovendien ook makkelijk onder lage meubels gaat stofzuigen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan het overzicht hieronder.

Voordelen
Reinigingssysteem:

dankzij het 3-staps reinigingssysteem wordt de woning intensief schoongemaakt. Zo wordt er niet alleen opgeklopt, maar ook geborsteld om het vuil uiteindelijk allemaal op te zuigen.

IRobot Home App:

dankzij de iRobot Home App is het mogelijk om, zelfs wanneer je niet thuis bent, het apparaat in werking te stellen.

Nadelen
Kleine opvangbak:

de opvangbak had volgens sommige klanten best wel net iets groter mogen zijn en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status