fbpx

Beste Roomba robotstofzuiger

Laatste update: 15.10.19

 

Roomba robotstofzuigers test van 2019

 

Heb je vaak lange werkdagen en ontbreekt het jou gewoon aan tijd om het huis schoon te maken en te behouden? Dan kan de robotstofzuiger misschien wel een goede aanbeveling zijn. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde robotstofzuigers. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de iRobot Roomba 960 robotstofzuiger. Het toestel is voorzien van een bijbehorende iRobot Home app zodat je bepaalde instellingen vanop een bepaalde afstand kunt gaan regelen. Je zou ook kunnen kiezen voor de iRobot Roomba 680 robotstofzuiger. Dit product is voorzien van een bijzonder krachtige en oplaadbare Li-ion batterij met een maximale gebruiksduur van ruim 60 minuten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Roomba robotstofzuigers koopgids

 

Iedereen komt graag thuis in een propere en verzorgde omgeving. Toch zul je misschien wel al ondervonden hebben dat je niet altijd voldoende tijd hebt om het huis te poetsen. Een vluchtige stofzuigbeurt kan dan al een hele verademing zijn. En het beste van alles is dat je hiervoor één van de beste roomba robotstofzuigers kunt inschakelen. Als je de aanbiedingen en modellen gaat vergelijken dan kun je altijd rekening houden met verschillende factoren. Probeer te letten op de werkwijze, de kenmerken en de functies, het laadstation en het budget.

 

 

De werkwijze van een robotstofzuiger

In de wereld van de robotstofzuigers zijn er tegenwoordig heel wat verschillende toestellen op de markt gebracht. Toch is de werkwijze over het algemeen min of meer gelijk. In de meeste gevallen gebruiken alle robotstofzuigers een langwerpige borstel in combinatie met meerdere ronde borstels die constant draaien. Deze roterende borstels zullen het vuil in de eerste plaats zoveel mogelijk proberen los maken. Vervolgens zullen diezelfde roterende ronde borstels het vuil tot bij de langwerpige borstels brengen. Uiteindelijk wordt het vuil dan zo naar binnen gezogen en komt dit terecht in een reservoir of stofzak. Belangrijk hierbij is dat de roomba robotstofzuiger helemaal onafhankelijk en volledig automatisch zijn werk doet.

Als je buiten de categorie van de goedkope roomba robotstofzuigers gaat kijken dan zul je ook heel wat apparaten kunnen waarnemen die over fijne stoffilters beschikken. Daarmee kun je ook bacteriën, pollen en zelfs mijten probleemloos gaan aanpakken. Dit kan uiteraard een goede aanbeveling zijn als je iemand bent die vaak en veel last heeft van allergiën en huisstofmijt. Andere modellen kunnen de vloer eventueel ook droog vegen indien je dit wenst. Kortom het basisprincipe is bij alle roomba robotstofzuigers helemaal hetzelfde. Het ene model zal gewoon over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met het andere toestel.

 

De kenmerken en de functies

Zoals reeds duidelijk werd, zullen sommige toestellen over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere apparaten. Logischerwijze zullen deze robotstofzuigers dan ook iets duurder zijn alhoewel je altijd een roomba robotstofzuiger aanbieding kunt tegenkomen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Zo heb je modellen die ook over een veeg- en boenfunctie beschikken en daardoor nog net iets meer taken van jou kunnen overnemen. Door middel van de timerfunctie kun jij de robotstofzuiger ook op voorhand instellen. Dit maakt dat je dus helemaal niet thuis hoeft te zijn.

Indien je toch een heel speciale roomba robotstofzuiger wilt aankopen dan zijn er modellen die ook een Wi-fi connectie kunnen aanmaken. Op die manier is het mogelijk om het toestel gewoonweg altijd te gaan controleren en dus ook te besturen. Kies indien mogelijk ook altijd voor een toestel dat obstakels en afgronden kan detecteren. Indien je iets meer zult betalen, is het mogelijk om een toestel aan te kopen met speciale sensoren waardoor je krassen en andere beschadigingen kunt vermijden. En heel veel robotstofzuigers zijn ook voorzien van een navigatiesysteem en kunnen de route door je huis gaan memoriseren.

 

Het laadstation

Het is ondertussen al duidelijk geworden dat een roomba robotstofzuiger helemaal op zichzelf werkt en jou daar niet meteen voor nodig heeft. Het is dus helemaal niet de bedoeling dat je thuis blijft. Doordat de meeste modellen over een handige timerfunctie beschikken, kun je het programma op voorhand instellen. Zodra de robotstofzuiger helemaal klaar is met het programma zul je merken dat het apparaat terug naar het laadstation gaat. Het laadstation is dus een onmisbaar onderdeel van de roomba robotstofzuiger.

Bij de meeste robotstofzuigers krijg je het laadstation meteen meegeleverd bij de aankoop van een robotstofzuiger. Dit is natuurlijk handig want op die manier kun je een eventuele meerkost vermijden. Je betaalt misschien bij de aankoop net iets meer maar het is toch wel handig als je het laadstation er meteen bij krijgt. Daardoor kan je roomba robotstofzuiger telkens weer gaan opladen en zich voorbereiden op de volgende huishoudelijke klus.

 

 

Het budget

Je zult het misschien wel al min of meer kunnen vermoeden hebben dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes waar te nemen zijn. Dit is ook wel logisch als je weet dat er momenteel een ruim aanbod aan roomba robotstofzuigers op de markt gebracht is. In het algemeen zouden we durven stellen dat de prijs van een roomba robotstofzuiger varieert van ongeveer 50 euro tot wel 1000 euro. Uiteraard is alles hierbij vooral afhankelijk van de mogelijkheden en de extra functies waarover het toestel beschikt.

Het is daarom een goed idee om voor jezelf even uit te maken welke verwachtingen jij van het toestel hebt. Misschien kun je ook een bedrag uitstippelen dat je maximaal wilt maar vooral kunt uitgeven aan een degelijke roomba robotstofzuiger. Bekijk daarom ook zeker even de online reviews die gebruikers op het internet geplaatst hebben. En houd indien mogelijk zoveel mogelijk rekening met eventuele promoties.

 

Roomba robotstofzuiger Reviews – Top 5

 

Een robotstofzuiger is een stofzuiger die op een geprogrammeerd tijdstip automatisch een ruimte zal stofzuigen. Je hoeft deze klus dus zelf niet meer uit te voeren als je een robotstofzuiger koopt. We zullen ons in dit artikel focussen op de Roomba robotstofzuigers. We hebben namelijk een top vijf uitgekozen waaruit je zelf nog de beste Roomba robotstofzuiger kunt kiezen.

 

iRobot Roomba 960

 

Het 960 model kan een volledige etage met een oppervlakte van 185 vierkante meter stofzuigen. Dankzij de iRobot Home app kun je het apparaat vanop afstand starten en programmeren. Tijdens het stofzuigen zal het toestel automatisch teruggaan naar het oplaadstation om de batterij op te laden en daarna het werk verder te zetten.

Het apparaat heeft een laag ontwerp waardoor het makkelijk onder verschillende meubels kan stofzuigen. Dankzij de sensoren zal het toestel moeiteloos rondom alle obstakels schoonmaken en niet van trappen rijden. De robotstofzuiger is bovendien geschikt voor alle soorten vloeren.

Sommige kopers vinden de prijs van het product te hoog maar ze zijn wel allemaal lovend over de uitstekende kwaliteit. Het toestel is eenvoudig in te stellen en werkt behoorlijk stil. Het apparaat maakt goed schoon en je kunt het makkelijk via de app besturen.

 

Koop bij bol.com (€525)

 

 

 

 

iRobot Roomba 680

 

Dit toestel gebruikt een Li-ion batterij die ervoor zorgt dat je het 60 minuten lang kunt gebruiken. Het toestel gebruikt een 3-staps reinigingssysteem door vuil op te kloppen, te borstelen en op te zuigen. Je kunt het apparaat programmeren om het 7 dagen per week automatisch een ruimte te laten schoonmaken.

Het geavanceerde borstelontwerp zorgt ervoor dat haren minder makkelijk vastraken en dat het vuil gelijkmatiger in de opvangbak terecht komt. Via akoestische sensoren worden de vuilste plaatsen gedetecteerd en intensief gereinigd. De obstakeldetectie zorgt ervoor dat het toestel geen harde botsingen heeft met obstakels.

Net zoals de vorige robotstofzuiger vinden enkele kopers de prijs van het product te hoog. Alle kopers zijn echter overtuigd van de goede kwaliteit en vinden het erg makkelijk in gebruik. Zelfs kattenharen zijn voor dit apparaat geen probleem.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

iRobot Roomba 615

 

De 615 behoort tot de categorie van goedkope Roomba robotstofzuigers. Dit toestel beschikt over een opvangbak met een inhoud van 0,6 liter waar het vuil in terecht komt. Het apparaat gebruikt een NiMH batterij die je in slechts 3 uur volledig kunt opladen. Met een volle batterij kan het toestel maximaal 60 minuten lang blijven werken.

Hoewel dit de goedkoopste robotstofzuiger is, zijn er nog altijd kopers die een hoge prijs als minpunt aangeven. Voor enkele andere kopers maakt het apparaat ook teveel geluid en ervaren ze dit als storend.

De meeste reviews zijn echter positief. Deze Roomba stofzuiger aanbieding is van goede kwaliteit en heeft geen enkele moeite met honden- en kattenharen. Het apparaat is makkelijk in gebruik en doet goed z’n werk. Enkel met hoekjes heeft het nogal moeite.

 

Koop bij bol.com (€237)

 

 

 

 

iRobot Roomba 966

 

Net als het vorige product beschikt dit 966 model over een opvangbak met een capaciteit van 0,6 liter waar het stof en vuil in terecht komt. Het apparaat is geschikt om tegels, tapijt en linoleum schoon te maken.

De Li-ion batterij heeft een gebruiksduur van 75 minuten en moet slechts 2 uur opladen. De motor heeft een vermogen van 350 watt en het toestel heeft een geluidsniveau van 45 dB.

Momenteel zijn er nog maar twee reviews geplaatst bij dit product maar het advies is volledig positief. Het apparaat is ideaal om appartementen schoon te maken en heeft geen problemen met kattenharen. Je moet er wel op letten of er geen kabels te veel in de weg liggen op de vloer en of je bepaalde meubels misschien iets hoger hoeft te zetten.

 

Koop bij bol.com (€558.99)

 

 

 

 

iRobot Roomba 895

 

Met de 895 kun je elke dag je huis schoonmaken. Het apparaat maakt een hele kamer schoon en gaat makkelijk onder meubels en langs obstakels dankzij de iAdapt navigatie. Dit apparaat gebruikt de 3-staps reiniging (opkloppen, borstelen, opzuigen) om 5 keer beter dan oudere modellen een ruimte schoon te maken.

Je kunt het toestel makkelijk besturen of programmeren via de iRobot Home App. Op die manier kun je van overal ter wereld je apparaat inschakelen, je hebt er enkel een internetverbinding voor nodig.

De kopers zijn heel tevreden over dit product. Het apparaat heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en kan moeiteloos alle soorten vloeren reinigen. Ook haren van huisdieren zijn geen probleem. Het enige minpunt is de kleine stofopvang die je regelmatig moet legen.

 

Koop bij bol.com (€401.75)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status