5 Beste Ruitenreinigers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Ruitenreinigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heel wat mensen kijken er vaak tegenop om de ramen te boenen. Vanaf nu kun je dit gemakkelijk voor elkaar krijgen door gebruik te maken van een ruitenreiniger. Wij raden je natuurlijk wel aan om meteen een degelijk en tegelijk duurzaam model aan te kopen. Indien je niet zoveel tijd hebt om onze koopgids door te nemen dan kun je eventueel ook altijd eens een kijkje nemen naar de top 3 van beste ruitenreinigers. Deze top 3 hebben wij kunnen samenstellen na een grondig onderzoek waarbij we rekening hebben gehouden met verschillende factoren zoals de online reviews. Uit deze top 3 is gebleken dat de Kärcher WV 2 Premium Plus een bijzondere ruitenreiniger is dat vrij snel oplaadt en dan een behoorlijk lange tijd meegaat. Ook met de Vileda Windo Matic haal je een degelijke ruitenreiniger in huis. Dankzij de ergonomische handvatten zul je merken dat niet alleen de grip van het toestel verbeterd maar natuurlijk ook het comfort.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ruitenreinigers koopgids

 

Als het koud weer is, kijken veel mensen er tegenop om de ramen te poetsen. De beste ruitenreinigers kunnen ervoor zorgen dat deze klus in een handomdraai gedaan is. Ideaal voor mensen die dit echt niet leuk vinden. Als je het ruime assortiment bekijkt dan is het wel aan te raden dat je je baseert op het gebruiksgemak, het type en de opties.

Gebruiksgemak

In de zomer is het helemaal niet zo erg om een uurtje of twee te spenderen aan het poetsen van ramen. Het zonnetje schijnt en dan maakt het ook helemaal niet uit als je nat wordt of met je handen in het water moet zitten. In de winter is dit echter voor veel mensen een echte opgave. Het is dan ook al veel frisser in vergelijking met de zomer. En als je dan ook nog eens met een emmer en een spons buiten de ramen moet staan poetsen dan is dit helemaal niet leuk.

Met een ruitenreiniger kun je dit probleem gemakkelijk gaan oplossen. Dit toestel doet eigenlijk het grootste deel van het werk voor jou. Op die manier hoef je geen uren buiten te staan om de ramen schoon te maken. Met dit toestel kan dit namelijk gemakkelijk in een twintigtal minuten of een half uurtje. Uiteraard is dit ook allemaal afhankelijk van de capaciteiten van je toestel.

Het is belangrijk dat je rekening houdt met je eigen persoonlijke voorkeur en de verwachtingen die je van het toestel hebt. Er zijn namelijk modellen die meer dan 2 uur nodig hebben om op te laden en je dan slechts 30 minuten kunt gebruiken. Bij de niet goedkope ruitenreinigers zijn er ook toestellen die veel sneller opladen en bovendien ook langer kunnen werken. Kijk ook zeker naar de inhoud van het waterreservoir. Toestellen met een inhoud van slechts 0,1 l zullen veel sneller leeg zijn dan een reservoir met een capaciteit van 2 l.

 

Type

Uit het vorige puntje kun je min of meer al opmaken dat er heel wat verschillende modellen bestaan. Zo onderscheiden de verschillende toestellen zich eerst en vooral op basis van de inhoud van het waterreservoir. Daarnaast zijn er ook verschillen waar te nemen inzake het oplaadvermogen van het toestel in verhouding tot de gebruikstijd. Hoe sneller een toestel kan opgeladen worden en hoe langer je het kunt gebruiken hoe duurder het zal worden.

Als je slechts enkele ramen moet poetsen dan volstaat een toestel met een kleiner waterreservoir en een grotere oplaadtijd zeker en vast. Het is misschien wel een aanbeveling om te kijken voor een toestel dat je zowel op glas als op tegels kunt gebruiken. De meeste modellen kun je op beide materies gebruiken maar er zijn ook toestellen die je bijvoorbeeld enkel en alleen op glas mag gebruiken.

Er zijn ook heel wat ruitenreinigers waar er ook een telescoopstok wordt bijgeleverd of waarbij je de mogelijkheid hebt die achteraf bij te bestellen. Afhankelijk van waarvoor je de ruitenreiniger wilt gebruiken kun je gaan voor een telescoopstok van 40 cm of zelfs de mogelijkheid van 1,8 m. Dit kan bijvoorbeeld ook echt wel handig zijn voor professioneel gebruik en grote oppervlakken. Kortom de verschillende ruitenreinigers onderscheiden zich op veel vlakken. Het is daarom altijd aangewezen om zoveel mogelijk aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Opties

Net zoals er verschillende ruitenreinigers bestaan, zijn er ook verschillende mogelijkheden. Zo zal het ene toestel net iets meer mogelijkheden hebben dan het andere toestel. Uiteraard zal je dat ook wel voelen in de prijs. Als je toch een toestel op de kop kunt tikken van een goede kwaliteit en een lagere prijs dan heb je echt te maken met een ruitenreiniger aanbieding.

Bij heel wat recente toestellen krijg je bij de aankoop ervan vaak wat extra spulletjes mee. Denk maar aan een sproeifles met detergent en een microvezeldoekje. Uiteraard moet je wel beseffen dat al die extra toebehoren ook wel in de prijs zullen verwerkt zitten. Sommige modellen bieden ook een smalle zuigmond aan waarmee jij eenvoudigweg al je ramen in een recordtempo kunt doen glanzen.

Het is misschien wel een goede aanbeveling om uit te kijken naar een ruitenreiniger waarbij de kop van het toestel zeer flexibel meedraait. Op die manier kun je veel gemakkelijker in alle hoeken en kantjes schoonmaken en dit telkens met een optimaal resultaat. Toestellen met een ergonomisch handvat zijn dan ook nog eens extra comfortabel en bieden een goede grip. Er bestaan ook ruitenreinigers die je met een afstandsbediening kunt sturen maar deze zullen uiteraard iets duurder zijn.

 

5 Beste Ruitenreinigers (Reviews) van 2020

 

De tijden om ramen te boenen zijn voorbij. Nu hoef jij jezelf niet meer te forceren met een doekje om jouw ramen schoon en vlekkeloos te krijgen. Hiervoor bestaan er ruitenreinigers die bijna al het werk voor je doen. Uit de opties hieronder kun je de keuze maken voor de beste ruitenreiniger.

 

1. Kärcher WV 2 Premium Plus Ruitenreiniger

 

De Kärcher WV 2 Premium Plus ruitenreiniger is een wonderapparaat dat je kunt gebruiken voor het reinigen van jouw ramen. Met dit product heb jij altijd schone en glanzende ramen. Je moet de batterij eerst 140 minuten opladen waarna je dit apparaat kunt gebruiken om ongeveer 25 ramen schoon te maken. Bij het aanschaffen van dit apparaat krijg je al het nodige mee zoals een microvezeldoekje, sproeifles, detergent en een smalle zuigmond van 170 mm.

Aan de hand van het aantal beoordelingen dat er voor dit product is geplaatst, kun je uitmaken dat het gaat om een topproduct.

Het overgrootste deel van de kopers heeft een positieve ervaring met dit product en raadt het daarom aan. De kwaliteit van dit product is goed en de prijs is zeker gunstig. Daarnaast is dit product gemakkelijk om te gebruiken. Toch vinden sommige gebruikers dat de prijs van dit product aan de hoge kant is en dat het kwetsbaar is.

Dankzij deze ruitenreiniger van het bekende merk Kärcher hoef jij vanaf nu het klusje niet meer zelf op te knappen. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om de ramen schoon te maken. Deze ruitenreiniger kun je bovendien tegen een behoorlijk voordelige prijs bekomen en dat kan verklaren waarom het bij de populairste toestellen hoort.

Voordelen
Kracht:

dit apparaatje heeft een capaciteit van ongeveer 3,7 volt en is daardoor dus vrij krachtig.

Gebruikstijd:

je kunt dit apparaat gedurende 25 minuten probleemloos gebruiken. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat de ruitenreiniger volledig opgeladen is.

Comfort:

doordat deze ruitenreiniger behoorlijk weinig weegt, zul je ook niet snel last hebben van vermoeide armen. En dit is alleen maar positief. Verder krijg je er ook een kleinere zuigmond bij die ideaal is om kleine oppervlakten te reinigen.

Nadelen
Niet duurzaam:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat het toestel toch wel bijzonder kwetsbaar is en snel kapot gaat.

Koop bij bol.com (€54.99)

 

 

 

 

2. Vileda Ruitenreiniger Windo Matic Vaccuum

 

Met de Vileda Windo Matic Vacuum ruitenreiniger heb jij binnen de kortste tijd zonder veel moeite weer schone ramen in huis. Dit apparaat zorgt ervoor dat jouw ruiten schoon achtergelaten worden zonder sporen op de ruit en zonder te morsen op de vloer. De kop van dit product is flexibel en zorgt voor een optimaal resultaat.

De handvatten zijn ergonomisch, zodat jij een goede grip hebt. Dit apparaat is geschikt om water en ander vuil van de ramen op te zuigen. Je kunt het reservoir gemakkelijk weghalen om het aan te vullen.

Voor de mensen die op zoek zijn naar een ruitenreiniger aanbieding is dit wel een goede uitkomst. De meeste kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product en het is gemakkelijk om te gebruiken. Enkele kopers vinden dat dit product te prijzig is en dat de kwaliteit niet is wat het wezen moet.

Met de Vileda ruitenreiniger kun jij niet alleen je ramen in een mum van tijd schoonmaken maar kun jij bovendien ook een hele hoop geld besparen. Dit toestel beschikt namelijk duidelijk over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 ruitenreinigers die we in onze selectie hebben opgenomen. Het loont daarom zeker de moeite om de eigenschappen van het apparaat eens van naderbij te bekijken.

Voordelen
Gebruiksduur:

zodra het toestel helemaal is opgeladen, kun je het probleemloos tot wel 40 minuten lang gebruiken.

Handig in gebruik:

met behulp van deze ruitenreiniger is het niet alleen mogelijk om water op te zuigen maar je kunt er ook gemakkelijk en zonder problemen vuil mee opzuigen. Bovendien droogt het de ramen ook vrijwel meteen.

Comfort:

dit model is voorzien van een ergonomische handgreep die zorgt voor meer comfort en grip. Daarnaast is er ook een reservoir voorzien dat je eenvoudig kunt verwijderen.

Nadelen
Prijzig:

ondanks het feit dat het reeds de laagste prijs heeft, vinden enkele kopers het product nog net iets te duur.

Koop bij bol.com (€57)

 

 

 

 

3. Aeg WX7 60CE1 Ruitenreiniger

 

De AEG WX7 – 60CE1 ruitenreiniger is het product dat je in huis of op kantoor moet hebben om het schoonmaken van ramen gemakkelijk te maken.

Dit apparaat zorgt ervoor dat je moeiteloos schone ramen hebt in jouw omgeving. Het eerste wat je moet doen is dit apparaat opladen voor ongeveer 2 uur en 15 minuten.

Hierna kun je het apparaat ongeveer 60 minuten lang gebruiken. Dit product heeft een ruim waterreservoir van 100 ml en het werkt erg stil zonder veel lawaai te maken. Het is vervaardigd van natuurlijk rubber en het is voorzien van een anti drupsysteem.

Als je de reviews leest, dan kun je merken dat de meerderheid van de gebruikers wel blij is met dit product. Voor hen is het duurzaam en heeft dit product een voordelige prijs. Wat ook belangrijk is, is dat dit product een goede kwaliteit heeft.

Met de AEG ruitenreiniger haal jij beslist een degelijk product in huis als we de vele reacties lezen van klanten die overwegend positief zijn. Alvorens je tot een aankoop overgaat, kunnen wij jou aanraden eerst even een kijkje te nemen naar de positieve en negatieve eigenschappen van het product. Op die manier weet je of het toestel al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Oplaadtijd:

dit toestel heeft ongeveer 135 minuten nodig om het toestel helemaal te kunnen laten opladen.

Gebruikstijd:

zodra het toestel na 135 minuten helemaal is opgeladen dan kun je het op zijn minst een dik uur probleemloos gebruiken. Dit komt ongeveer overeen met een oppervlakte van 180 m2.

Toebehoren:

bij de aankoop van het toestel krijg je er meteen ook een aantal toebehoren bij zoals een sproeifles, een grote zuigmond en zelfs reinigingsvloeistof.

Handig in gebruik:

dankzij het ergonomische design is de ruitenreiniger heel comfortabel te gebruiken. Verder heeft het een compact formaat en functioneert het vrijwel geluidloos.

Nadelen
Kostenplaatje:

een aantal kopers vinden dat de prijs van het toestel toch wel behoorlijk hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ecovacs Robot do mycia okien EcovacsWi

 

Met de Ecovacs Winbot W950 ruitenreiniger wordt de technologie een stukje verder gebracht. Dit geweldige product zorgt ervoor dat jouw ramen op een eenvoudige manier gereinigd kunnen worden en het zorgt ook voor een schitterend resultaat.

Het is een ideaal product om te gebruiken voor de plekken die je zelf heel moeilijk kunt bereiken. Je kunt dit product gewoon eenvoudig met een afstandsbediening bedienen en je kunt het zowel voor binnen als buiten gebruiken. Je krijgt de batterijen en een handleiding mee bij de aanschaf.

Zoals verwacht geven mensen aan dat dit product te duur is, want de prijs van dit product verschilt veel met de andere producten. Het is ook nog een gevoelig product. De kwaliteit van dit product is voor de gebruikers wel goed en het is gemakkelijk om te gebruiken. Voor een gebruiker is het zelfs een voordelige koop en dit product is duurzaam.

Indien je ruitenreiniger van het merk Ecovacs wilt aankopen dan zul je daar toch iets meer budget voor hoeven te voorzien. Toch merken we dat de kopers bereid zijn het hoge bedrag te betalen en dit kan verklaard worden doordat ze Ecovacs dan ook als het beste merk beschouwen.

Voordelen
Snoer:

deze ruitenreiniger beschikt over een snoerlengte van maar liefst 5 meter waardoor je dus behoorlijk wat bewegingsvrijheid hebt.

Toebehoren:

bij de aankoop krijg je er meteen ook een handige afstandsbediening bij. Zo kun je de ruitenreiniger ook vanop afstand wijzigen of veranderen.

Veiligheid:

het toestel is voorzien op verschillende zaken en is daardoor extra beveiligd dankzij de reservebatterij, de zekering en de sensoren die eventuele oneffenheden kunnen detecteren.

Nadelen
Kostenplaatje:

we merken dat de kopers helemaal overtuigd zijn van deze ruitenreiniger. Toch zou de hoge prijs een struikelblok kunnen zijn voor toekomstige klanten.

Koop bij bol.com (€399)

 

 

 

 

5. Leifheit 51114 Ruitenreiniger

 

Leifheit 51114. Met dit apparaat kun je ook veel meer dan ramen schoonmaken. Denk daarbij aan tegels, tafels, rekken, spiegels, douchecabines etc.

Alles dat een gladde oppervlakte heeft kan met dit apparaat gereinigd worden. Het zuigt al het water en reinigingsmiddel op en laat een vlekkeloos oppervlak achter.

Het is eenvoudig om te gebruiken, want je moet het simpelweg 120 minuten opladen, waarna je het voor 30 minuten lang kunt gebruiken. Als je het niet gebruikt, gaat dit apparaat over naar de stand-by modus, waardoor je energie bespaart en de batterij langer kunt gebruiken.

Bijna alle kopers zijn blij met dit product en geven er positief advies over. Dit product heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is verder ook handig en eenvoudig om te gebruiken. Voor enkele gebruikers is de prijs te hoog en is de kwaliteit wat minder.

In vergelijking met het voorgaande product is deze ruitenreiniger van het bekende merk Leifheit natuurlijk helemaal niet zo duur. En dat zou eventueel kunnen verklaren waarom er zoveel positieve reacties zijn. Wij raden jou daarom aan om eerst even de voor- en nadelen van dit product aandachtig te bestuderen.

Voordelen
Oplaadtijd:

alvorens je het toestel wilt kunnen gebruiken, dient het natuurlijk helemaal opgeladen te zijn. Dit duurt ongeveer 120 minuten.

Handig in gebruik:

de ruitenreiniger zuigt al het water en al het reinigingsmiddel vrijwel meteen op met een mooi en proper resultaat als gevolg.

Gebruiksvriendelijk:

zodra het apparaat niet gebruikt wordt, zal het vrijwel meteen overschakelen op de stand-by modus. Op die manier wordt een hele hoop energie gespaard.

Nadelen
Budget:

de hoge prijs blijkt toch nog steeds een struikelblok te zijn voor een aantal klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status