5 Beste Ruitenwissers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Ruitenwissers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Je zult het misschien niet meteen verwachten maar toch is er heel wat onderscheid op het gebied van ruitenwissers. Ze bestaan in diverse formaten, designs en met meer of minder optiemogelijkheden. In onze koopgids proberen we ons daarom te focussen op enkele belangrijke factoren die in meer of mindere mate een rol kunnen spelen in de zoektocht naar de perfecte ruitenwissers. Zo blijkt de Vonxwiper Ruitenwisser 45 cm standaard ruitenwisser alvast een topproduct te zijn. Zoals de naam doet vermoeden heeft de ruitenwisser een maximale lengte van zo’n 45 cm. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de PIAA Super Silicone gebogen ruitenwisser zwart 11C. De ruitenwissers worden gekenmerkt door een uitstekende kwaliteit en zijn gemaakt uit duurzame materialen zoals siliconen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ruitenwissers koopgids

 

Wat zijn nu eigenlijk de beste ruitenwissers? En bestaan er ook goedkope ruitenwissers die kwalitatief en duurzaam zijn om een hele poos mee te gaan? Dit kun je alleen maar te weten komen door verschillende ruitenwissers met elkaar te vergelijken, maar ook door ze zo goed mogelijk te onderhouden. Ruitenwissers zijn nu eenmaal onmisbaar geworden. Verder is het ook een goede aanbeveling om rekening te houden met de werking en de geometrie ervan. Probeer in elk geval niet te panikeren, maar neem je tijd om deze koopgids even rustig door te nemen. Zo wordt het meteen een pak duidelijker om op zoek te gaan naar de voor jou beste ruitenwissers.

 

 

Wat is een ruitenwisser en het nut ervan

De eerste ruitenwissers kwamen al op de markt in 1903. Uiteraard zagen ze er toen nog helemaal anders uit dan de ruitenwissers die we vandaag de dag kennen. Toch was de werking of het doel van de ruitenwissers toen, vrij gelijklopend met de hedendaagse exemplaren. In het begin werden de ruitenwissers vooral voorzien van een stevige borstel om de voorruit en achterruit van je wagen schoon te maken. Vrij snel nadien is de borstel vervangen door een handige strip uit rubber. Die bovendien ook minder krassen maakte om de ramen.

Het was echter pas in 1922 dat de eerste elektrische ruitenwissers op de markt gekomen zijn. Vanaf dan is het allemaal bijzonder snel beginnen gaan. Vandaag de dag zijn er bijvoorbeeld al heel wat auto’s waar de ruitenwissers geheel automatisch aan- en weer uitschakelen. Ruitenwissers zijn ook zo goed als onmisbaar geworden. Ze zorgen ervoor dat de voor- en achterruit van je wagen steeds proper en schoon is. Dat is belangrijk om voldoende zicht te behouden op het verkeer. Ruitenwissers werken hierbij volgens een bepaalde beweging en zijn vaak gemaakt uit een combinatie van aluminium, rubber of plastic.

 

De werking en de geometrie

Het is verder ook belangrijk om toch wel wat op de hoogte te zijn van de werking van ruitenwissers. Eigenlijk is de werkwijze van het ruitenwissersysteem toch wel bijzonder eenvoudig. Ruitenwissers zullen namelijk over de voor- of achterruit wrijven, zodanig dat al het vuil en het water meteen naar de zijkant wordt gebracht. Zo blijft er een mooie en propere ruit over, zodat je steeds een goed zicht hebt op het verkeer.

Vervolgens zul je merken dat al het water en het vuil, dat naar de zijkant van de ruit werd geveegd, volledig wordt weggeblazen. Dat heeft te maken met de luchtstroom die veroorzaakt wordt, terwijl je aan het rijden bent. De werkwijze of het doel van de ruitenwissers is bij elke wagen uiteraard hetzelfde.

Toch kan er een verschil zijn door de manier waarop de ruitenwissers op de ruiten zijn geplaatst. Afhankelijk van de manier waarop de ruitenwissers zijn gemonteerd, zullen ze ook op een andere manier over de voor- of achterruit gaan bewegen. En dan heeft men het over geometrie.

 

Het type ruitenwisser

Bovendien zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van ruitenwissers. Zo worden er vandaag de dag door verschillende merken degelijke en kwalitatieve ruitenwissers aangeboden. Maar welk exemplaar moet jij nu uitkiezen? Eigenlijk is het bijzonder moeilijk om te zeggen wat de voor jou perfecte ruitenwissers zijn, en is het veelal meer een persoonlijke keuze.

Zo kun je kiezen om een ruitenwisser set enkel en alleen voor de voorkant aan te kopen, of alleen de achterkant. Bovendien is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen tussen ruitenwissers alleen maar aan de voorkant links of alleen maar aan de voorkant rechts. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden, en vaak kun je verschillende opties hebben die bij je wagen zullen passen.

 

 

Het belang van het onderhoud en het type ruitenwisservloeistof

Verder is het ook belangrijk om je ruitenwissers zo goed mogelijk te onderhouden. Door ze te onderhouden zul je merken dat ze ook veel langer meegaan. En dat is toch wat je wilt? Op het moment dat ruitenwissers beginnen verslijten en dus niet meer goed functioneren dan is het natuurlijk aan te raden om ze te vervangen. Je zult dit merken aan het feit dat de ramen niet voldoende meer schoongemaakt worden.

Om de ruitenwissers goed te kunnen onderhouden hoef je alvast een degelijke en kwalitatieve ruitenwisservloeistof aan te kopen. Je zult versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden die er vandaag de dag op de markt gebracht zijn. Eigenlijk kun je het allemaal heel eenvoudig bekijken en dan kunnen we een onderscheid maken tussen twee soorten vloeistoffen. Namelijk deze voor om de winterperiode en die voor in de zomerperiode. In de winter is de ruitenwisservloeistof voorzien van een handig antivriesmiddel. Deze zul je herkennen aan de typische blauwe kleur.

Je zult merken dat sommige van deze vloeistoffen misschien iets duurder zijn in vergelijking met andere. Toch is het belangrijk om vooral naar de kwaliteit en de duurzaamheid te kijken. Probeer ook aandachtig te zijn voor aanbiedingen en wie weet zit er ergens wel een aantrekkelijke ruitenwisser aanbieding op je te wachten.

 

5 Beste Ruitenwissers (Reviews) van 2020

 

Het lijkt misschien bijzonder vreemd maar er is heel wat onderscheid mogelijk op het gebied van ruitenwissers. Zo heb je modellen die uit rubber gemaakt zijn, maar je hebt er ook verschillende die uit kunststof bestaan. Dan heb je de universele modellen of de ruitenwissers die je bijvoorbeeld enkel en alleen op een Peugeot 107 kunt bevestigen. Hieronder hebben we voor jou een top 5 samengesteld op basis van de verschillende online reviews en het advies dat de klanten gegeven hebben. Neem je tijd om deze eens rustig te bekijken en kies er voor jezelf de beste ruitenwisser uit.

 

 

1. Vonxwiper Ruitenwisser 45 cm standaard ruitenwisser

 

Een degelijke ruitenwisser met spoiler of zonder spoiler is onmisbaar voor elke auto. Dit model is afkomstig van het bekende merk Vonxwiper en is geschikt om op gelijk welk type auto te plaatsen. De ruitenwisser is 45 cm lang maar je kunt natuurlijk ook een ander formaat aankopen.

Dit model is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam natuurrubber. Daardoor mag je er zeker van zijn dat deze ruitenwisser perfect zal doen wat het moet doen. De meeste kopers laten weten dat het om een duurzaam product gaat maar natuurlijk is veel ook afhankelijk van het aantal kilometers en de kilometrage.

Op dit moment zijn er nog maar 2 online reviews geplaatst. Toch zijn de kopers helemaal overtuigd van de voordelen van deze ruitenwisser. Bovendien geven beiden ook een goed advies over de degelijkheid en de kwaliteit ervan.

Ben je op zoek naar een stel degelijke ruitenwissers? Dan loont het de moeite om dit product even in overweging te nemen. De ruitenwissers worden jou aangeboden door het bekende, misschien voor sommigen ook wel meteen het beste, merk Vonxwiper. Hieronder alvast een overzicht van de populairste kenmerken.

Voordelen
Formaat:

de ruitenwisser wordt gekenmerkt door een maximale lengte van maar liefst 45 cm maar kun je nog in tal van andere afmetingen bestellen.

Universeel:

het gaat hier om een heel veelzijdige ruitenwisser die je makkelijk op eender welke wagen kunt installeren.

Materiaal:

bij de productie van deze ruitenwisser heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevig en hoogwaardig natuurrubber.

Nadelen

Een blik op de online reviews toont aan dat, tot op heden, alle klanten het product met de maximumscore van 5 sterren hebben beloond. Het blijkt hier wel degelijk om een topproduct te gaan.

Koop bij bol.com (€13.95)

 

 

 

 

2. PIAA Super Silicone gebogen ruitenwisser zwart 11C

 

Dit model van het bekende merk PIAA zul je jammer genoeg niet meteen tussen de goedkope ruitenwissers hoeven te zoeken. Dit heeft onder andere te maken met het hogere prijskaartje.

Deze ruitenwissers zijn helemaal vervaardigd uit bijzonder stevige en duurzame siliconen. Silicone biedt namelijk heel wat voordelen. Zo zul je merken dat het zicht veel beter wordt doordat de ruitenwissers het water uitstekend afvoeren. Bovendien zul je geen last hebben van piepende ruitenwissers en gaat de levenskwaliteit erop vooruit.

Deze voordelen en positieve eigenschappen worden ook meteen beaamd door de koper. De gebruiker die het product aangekocht heeft, is helemaal tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid. Haast je dus naar de winkel en oordeel vooral zelf.

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn dan zou je natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze prachtige PIAA ruitenwisser. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen kan voldoen, loont het de moeite om de voor- en nadelen even grondig te bekijken.

Voordelen
Materiaal:

in tegenstelling tot de vorige ruitenwissers, is dit exemplaar gemaakt uit hoogwaardig en duurzaam siliconen.

Comfort:

de ruitenwissers zijn niet alleen duurzaam maar zullen daarnaast het regenwater en/ of ruitenwisservloeistof perfect afvoeren. Verder hoef je niet te vrezen voor piepende ruitenwissers.

Nadelen
Prijzig:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat deze ruitenwissers niet meteen over de laagste prijs beschikken. En dat is best wel jammer

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Carpoint Ruitenwissers 56cm

 

Zodra je de prijs van deze ruitenwissers ziet, zou je spontaan denken dat het hier misschien wel eens om een leuke ruitenwisser aanbieding zou kunnen gaan. Ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen te spenderen of een beperkt budget hebben.

Het gaat hier om universele ruitenwissers wat dus wil zeggen dat je ze op gelijk welk type auto kunt bevestigen. Verder kun je deze ruitenwissers er ook gemakkelijk afnemen. Dankzij de meegeleverde hulpstukken zul je merken dat je de wissers gemakkelijk kunt bevestigen.

De kopers zijn ervan overtuigd dat het hier niet alleen om een duurzaam maar ook kwalitatief sterk product gaat. Bovendien zijn de ruitenwissers ook bijzonder handig om te gebruiken. Neem dus zeker eens een kijkje want misschien voldoen deze wissers wel helemaal aan jouw verwachtingspatroon.

Door te kiezen voor deze ruitenwissers van Carpoint, kies je voor kwaliteit en degelijkheid. De ruitenwissers zijn elk afzonderlijk maar liefst 56 cm en behoren tot de universele categorie. Dat wil dus zeggen dat je dergelijke ruitenwissers makkelijk op eender welke wagen kunt installeren. En dat is alvast een belangrijke meerwaarde.

Voordelen
Kostenplaatje:

wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke ruitenwisser? Dan is dit product misschien wel helemaal waar jij naar op zoek bent.

Toebehoren:

op het moment dat je besluit om de ruitenwissers aan te kopen, dan zul je merken dat er ook heel wat hulpstukken zomaar worden meegeleverd. Dergelijke toebehoren moeten de installatie van de ruitenwissers makkelijker maken.

Gebruiksvriendelijkheid:

de ruitenwissers zijn niet alleen eenvoudig te installeren maar bovendien ook weer makkelijk te verwijderen.

Materiaal:

bij de productie van deze ruitenwissers heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van een duurzame combinatie tussen metaal en rubber.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het design van deze ruitenwissers niet meteen door iedereen positief ontvangen zal worden. Maar dat is uiteraard een geheel persoonlijke keuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Carpoint Ruitenwisser 48 cm universele wisser voorruit auto

 

Als je al geruime tijd op zoek bent naar een ruitenwisser voor op de voorruit van je wagen te plaatsen dan is dit model van Carpoint misschien wel iets voor jou. Doordat het een universele ruitenwisser betreft, zul je merken dat het geschikt is om op gelijk welke auto te installeren.

De ruitenwissers hebben een lengte van 48 cm en kun je bijzonder eenvoudig op de wagen installeren. Bij de aankoop van het product zul je merken dat je bovendien heel wat handige hulpstukken meekrijgt die de montage eenvoudiger zullen maken.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de gebruiker toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de kwaliteit van de wisser. Zo is de ruitenwisser bijvoorbeeld toch niet zo eenvoudig te monteren.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze ruitenwisser jou wordt aangeboden door Carpoint. Het mag dan ook geen twijfel meer leiden dat Carpoint vast en zeker een plekje heeft tussen de populaire merken. De moeite waard om de voor- en nadelen even grondig te bekijken.

Voordelen
Universeel:

net zoals sommige andere ruitenwissers uit het lijstje, hebben we ook hier te maken met een universeel exemplaar die je makkelijk op diverse types wagens kunt monteren.

Formaat:

de ruitenwissers zijn ongeveer 48 cm lang en eenvoudig te plaatsen.

Toebehoren en accessoires:

de aankoop van deze ruitenwissers wordt bovendien gekenmerkt door de praktische toebehoren en hulpstukken die je er zomaar bij krijgt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg blijkt één enkele koper voorlopig toch niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Valeo Silencio V53 ruitenwisserblad voor x1

 

Met deze Valeo Silencio V53 ruitenwisser haal je een degelijk apparaat in huis. Dit model is werkelijk aan te raden wanneer je beschikt over een ruitenwisser met klembevestiging. Dus gelijk welke wagen die over een wisser beschikt in combinatie met een klemmetje, komt hiervoor in aanmerking.

Je zult bovendien merken dat je de ruitenwisser bijzonder eenvoudig kunt monteren en er ook weer kunt af halen.

Doordat er momenteel nog geen online beoordelingen bij het artikel werden geplaatst, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies hierover te geven. Het is een degelijk toestel dat zeker en vast heel wat te bieden heeft. Laat je hierdoor dus zeker en vast niet meteen afschrikken.

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de ruitenwisser van Valeo Silencio. Deze V53 ruitenwisser staat niet alleen garant voor kwaliteit en degelijkheid maar tevens ook voor design. Benieuwd naar meer? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

Voordelen
Handig in gebruik:

is je wagen voorzien van een handige ruitenwisser gecombineerd met een soort van klembevestiging? Dan kun je dergelijke type V53 ruitenwisser alvast goed gebruiken.

Installatie:

de installatie van de ruitenwisser verloopt vlot en moeiteloos vanwege de meegeleverde handleiding. Verder kun je de ruitenwisser ook weer makkelijk verwijderen.

Formaat:

de ruitenwisser wordt gekenmerkt door een maximale lengte van maar liefst 53 cm.

Nadelen
Met klembevestiging:

houd er wel rekening mee dat je dit type ruitenwisser alleen maar kunt gebruiken wanneer je wagen over klembevestiging beschikt. Dat zou eventueel een mogelijk struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status