6 beste Samsung tablets Test Van 2021

Laatste update: 17.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Beste Samsung tablets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Samsung Galaxy Tab S5 e kies je alvast voor een kwalitatieve tablet met een ruim beeldscherm van 10,5 inches groot. Hij wordt jou bovendien geleverd inclusief een informatieve handleiding boordevol instructies en en handige oplaadkabel. Daartegenover staat de Samsung Galaxy Tab S7+ voor wie op zoek is naar nog net dat tikkeltje meer. In vergelijking met het vorige product, is het beeldscherm van deze tablet met 12,4 inches nog net iets groter. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen hiermee de keuze alvast iets makkelijker voor je te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Samsung tablets Koopgids

 

Ben je nog steeds op zoek naar de meest geschikte Samsung tablet? Dan kunnen wij jou met deze koopgids misschien wel verder op weg helpen? Zo vinden wij het alvast een goede aanbeveling om, wanneer je de verschillende opties gaat vergelijken, te focussen op bepaalde factoren gaande van de schermgrootte en de bijbehorende kwaliteit tot de opslagcapaciteit, de batterijduur en het gebruikte besturingssysteem. Daar sommige prijskaartjes behoorlijk kunnen oplopen, is het altijd aangewezen om eventuele aanbiedingen en promoties niet meteen te negeren.

Het type Samsung tablet in functie van het gebruik

We leven nu eenmaal in een tijdperk waar technologische vooruitgang en de bijbehorende gadgets die daarmee gepaard gaan, een belangrijke rol spelen. Bijna iedereen is tegenwoordig in het bezit van een smartphone, laptop en/ of tablet. Heb je zelf nog geen tablet in huis maar wil je er toch wel graag eentje aanschaffen dan heeft Samsung alvast enkele leuke hebbedingetjes voor je klaar liggen. Zo kun je opteren voor een exemplaar uit de bekende Samsung Galaxy Tab A serie indien je regelmatig films en series kijkt terwijl de Samsung Galaxy Tab S reeks dan weer uitermate geschikt is voor zakelijk gebruik.

Kortom, Samsung biedt een ruim assortiment aan diverse tablet reeksen aan waardoor je vast en zeker je gading zult vinden. Bedenk op voorhand welk gebruiksgemak je er wilt aan geven en met welke intensiteit je de tablet zult gebruiken. Zo kan het als fervent gamer een idee zijn om uit te kijken naar een iets krachtigere tablet die is uitgerust met een Quad core processor en een minimum van 3G aan werkgeheugen. Wil je vooral films en series kijken dan is de beeldkwaliteit en de bijbehorende resolutie en helderheid van uiterst belang. Neem je de tablet vaak mee onderweg dan kan het handig zijn indien deze over een 3G of zelfs 4G internetverbinding beschikt.

 

Het type scherm in combinatie met de schermgrootte

Rekening houdend met het gebruik dat je eraan wilt geven, kan ook het schermtype en de grootte een doorslaggevende factor zijn. Zo kunnen we tussen de Samsung tablets diverse schermtypes onderscheiden gaande van TFT en Super Amoled tot LCD, Amoled, IPS, OLED en led elk met hun eigen voor- en nadelen. Terwijl TFT schermen een goede kleurweergave aanbieden, zelfs nog beter dan LCD, zijn ze dan weer minder goed op het gebied van kijkhoeken.

Wil je echter zowel een realistische kleurweergave alsook optimale kijkhoeken genieten, dan geef je maar beter de voorkeur aan een IPS beeldscherm. En voor wie liever een dunner en aanraakgevoeliger scherm geniet, is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de zogenaamde Super Amoled schermen. 

In samenspraak met het type beeldscherm is ook de grootte niet bepaald van ondergeschikt belang. Zo spreken we van een tablet met een klein beeldscherm wanneer de grootte maximaal 8 inch of kleiner bedraagt. Kent het scherm een grootte tussen 8 en 10 inch dan ben je verzekerd van een gemiddelde schermgrootte. En wil je liever een tablet met een extra groot beeldscherm dan dien je in de categorie vanaf 10 inches te kijken.

 

Werkgeheugen en opslagcapaciteit

Verder blijkt ook het werkgeheugen en de uiteindelijke opslagcapaciteit, beiden overigen uitgedrukt in GB, niet geheel onbelangrijk. Zo bepaalt de opslagcapaciteit de beschikbare ruimte om foto’s, video’s, apps, software en dergelijke meer op te slaan. Afhankelijk van de tablet en de mogelijkheden ervan kan de opslagcapaciteit variëren van 16 tot 256GB of wel meer.

Qua werkgeheugen kunnen we een onderscheid maken tussen 3 formaten gaande van klein tot gemiddeld en groot, variërend van 2 tot 6GB en meer. Aangezien het werkgeheugen ook de snelheid van de tablet zal bepalen, is het aangewezen om te opteren voor een ruim werkgeheugen.

Besturingssysteem, batterijduur en snelheid van de tablet

Tot slot willen we het nog even kort hebben over enkele andere belangrijke kenmerken die een meerwaarde kunnen betekenen zoals het besturingssysteem. Zo bepaalt het platform niet alleen het beeldscherm maar ook de interface en genieten de tablets van Samsung van Android of Windows.

Verder kan ook de batterijcapaciteit, uitgedrukt in mAh, een belangrijke factor blijken. Hoe hoger de capaciteit hoe langer de batterij het zal uithouden zonder stroom. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

6 beste Samsung tablets (Reviews) van 2021

 

De beste Samsung tablet is degene die helemaal aan de verwachtingen kan voldoen. Voor sommigen zal dit misschien één van de nieuwste Samsung tablets uit de reeks zijn terwijl anderen genoegen nemen met een ouder en/ of tweedehands exemplaar. Wil je graag een Samsung tablet met een klein dan wel groot scherm en met een grote opslagcapaciteit dan wel een gemiddelde capaciteit? Wees eveneens aandachtig dat er altijd een oplader bij je Samsung tablet wordt geleverd! Wij selecteerden alvast 6 toppertjes gaande van de populairste toestellen tot de enkele leuke aanbiedingen en laagste geprijsde reeksen. Vergeet ook zeker de online reviews en het bijbehorend advies niet te bekijken.

 

1. Samsung Galaxy Tab S5e – 10.5 inch – 64GB – WiFi – Android 9.0 Pie

 

Met de Samsung Galaxy Tablet S5e, overigens geleverd inclusief een laadkabel en informatieve gebruikershandleiding, kies je voor uiterst degelijke tablet voorzien van diverse verbindingsmogelijkheden, een groot scherm en een gemiddelde opslagcapaciteit. Dit maakt hem alvast geschikt voor normaal dagelijks gebruik.

Zo blijkt de Samsung tablet S5e uitgerust met een uiterst krachtige makkelijk oplaadbare batterij die zonder problemen een batterijcapaciteit garandeert van 7040 mAh inclusief een stand-by tijd van wel 12 uren lang. Hij wordt hierbij aangevuld met een krachtige processor bestaande uit maar liefst 8 processorkernen, een werkgeheugen van 4GB en een totale opslagcapaciteit van maar liefst 64GB. Indien gewenst kun je de capaciteit, met behulp van een Micro SD geheugenkaart, verder uitbreiden.

Verder wordt de Samsung tablet gekenmerkt door een 10,5 inches groot scherm met een beeldresolutie van wel 2560 x 1600 pixels in combinatie met een Android 9.0 Pie besturingssysteem. Je bent eveneens voorzien van een camera, een vingerafdrukscanner, spraakbesturing, wifi, GPS, bluetooth 5.0 en A-GPS. Klanten reageren dan ook positief en raden deze Samsung tablet gelijk aan.

Voordelen:
Beeldscherm:

ben je op zoek naar een Samsung tablet vanaf 10 inches dan is dit exemplaar met een beeldscherm van 10,5 inches een goede aanbeveling.

Handig in gebruik:

naast de aanwezigheid van spraakbesturing en een vingerafdrukscanner is er ook ruimte voor wifi, GPS en een bluetooth 5.0 functie.

Opslagcapaciteit:

de opslagcapaciteit van deze Samsung tablet wordt geschat op 64GB met de mogelijkheid om deze, via een Micro SD geheugenkaart, verder uit te breiden.

Budgetvriendelijk:

in vergelijking met sommige andere Samsung tablets uit deze lijst behoort dit exemplaar alvast tot de goedkope exemplaren.

Nadelen:
Niet nieuw:

deze tablet werd reeds in 2018 op de markt gebracht waardoor hij niet meteen tot allernieuwste Samsung tablet kan worden gebombardeerd.

Koop bij bol.com (€359)

 

 

 

 

2. Samsung Galaxy Tab S7+ – 128GB – Android 10 – 12,4 inch 

 

Mag het net dat tikkeltje meer zijn en ben je daarbij vooral op zoek naar een groot en helder beeldscherm, dan lijkt de Samsung Galaxy Tab S7+ misschien wel wat voor jou. Hij wordt jou bovendien geleverd inclusief een S Pen, een reisadapter van 15 Watt, een USB-C datakabel en een bijbehorende informatieve snelstartgids om alles in goede banen te leiden.

Verder beschikt de Samsung Galaxy S7+ over een vrij groot beeldscherm van 12,4 inches aangevuld met een totale beeldresolutie van 2800 x 1752 pixels en afgewerkt in een prachtige navy blauwe kleur. In tegenstelling tot het vorige product, maakt deze 12 inches Samsung tablet gebruik van het Android 10 besturingssysteem in combinatie met een opslagcapaciteit van 128GB, tevens uitbreidbaar, én een werkgeheugen van maar liefst 8GB.

Je bent eveneens in het bezit van een degelijke camera met bijbehorende flitser, een krachtige oplaadbare batterij, spraakbesturing, een vingerafdrukscanner, wifi, GPS, A-GPS en een bluetooth 5.0 functie. Kortom, alles wat je nodig hebt van één van de beste merken op het gebied van informatica en technologie. Jammer genoeg moet je er het hoge prijskaartje wel bijnemen en daar lijkt een kleine minderheid zich aan te storen.

Voordelen:
Connectiviteit:

naast de mogelijkheid om gebruik te maken van de wifi functie is er ook sprake van een GPS en A-GPS functie alsook bluetooth 5.0. 

Handig in gebruik:

de Samsung tablet wordt gekenmerkt door een bijzonder krachtige batterij met een capaciteit van wel 10090 mAh en de mogelijkheid om deze telkens opnieuw op te laden. Verder geniet je spraakbesturing en een vingerafdrukscanner.

Werkgeheugen:

je bent verzekerd van een ruim werkgeheugen van maar liefst 8GB wat op zich ook weer bijdraagt aan de reactiesnelheid van het apparaat.

Opslaggeheugen:

de tablet biedt standaard een opslagcapaciteit van maar liefst 128GB aan die, indien gewenst en door middel van een Micro SD geheugenkaart, verder kan worden uitgebreid naar 1TB.

Nadelen:
Prijzig:

in vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung tablet A 10.1 of de Samsung tablet S4 is dit apparaatje duidelijk een pak duurder in de aankoop.

Koop bij bol.com (€879)

 

 

 

 

3. Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019) – 32GB – Android 9.0 Pie 

 

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de, in 2019 voor het eerst geïntroduceerde Samsung Galaxy Tab A die gekenmerkt wordt door een 10,1 inches beeldscherm met bijbehorende 1920 x 1200 pixels beeldresolutie. Daarbij geniet je een Android 9.0 Pie besturingssysteem aangevuld met een uitbreidbare 32GB opslagcapaciteit en een werkgeheugen van 2GB.

Net zoals de vorige Samsung tablets blijkt ook dit exemplaar voorzien van een krachtige batterij die makkelijk kan worden opgeladen en een capaciteit levert van 6150 mAh. Verder beschik je eveneens over wifi, GPS, A-GPS en een bluetooth 5.0 functie.

Een blik op de online reviews laat dan ook voornamelijk heel wat positieve reacties van tevreden klanten opmerken gaande van een uitstekende kwaliteit tot een voordelige koop. Slechts een kleine minderheid maakt melding van haperingen en vindt dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

Voordelen:
Opslaggeheugen:

deze Samsung tablet kent een 32GB opslagcapaciteit maar kan, indien gewenst en door middel van een speciaal geheugenkaartje, verder worden uitgebreid.

Budgetvriendelijk:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het vriendelijke en betaalbare prijskaartje.

Beeldscherm:

je geniet een helder en duidelijk LCD beeldscherm van 10,1 inches groot en een totale beeldresolutie van maar liefst 1920 x 1200 pixels.

Nadelen:
Kwetsbaar:

volgens enkele klanten zou deze tablet toch wel wat haperingen vertonen en had de kwaliteit een heel pak beter gekund.

Koop bij bol.com (€287)

 

 

 

 

4. Samsung Galaxy Tab S6 Lite – 64GB – Eindeloze creativiteit met de S-pen

 

Met de Samsung Galaxy Tab S6 Lite kies je dan weer voor een veelzijdige tablet die niet alleen geschikt blijkt voor werk en educatie maar ook voor eindeloze creativiteit met dank aan de meegeleverde S-pen. Verder omvat de verpakking ook nog een oplader, een USB-C datakabel én een duidelijke informatieve handleiding.

De Samsung tablet s6 met opvallend blauw design wordt, net zoals de meeste andere exemplaren uit deze reeks, gekenmerkt door een vrij groot beeldscherm van 10,1 inches groot aangevuld met een uitgebreide beeldresolutie van maximaal 2000 x 1200 pixels. Je geniet daarbij een opslagcapaciteit van 64GB die je, in combinatie met een Micro SD geheugenkaartje, makkelijk verder kunt uitbreiden tot maar liefst 1TB.

De tablet blijkt verder een werkgeheugen van 4GB aan te bieden in combinatie met een krachtige oplaadbare batterij die je zelfs draadloos zou kunnen opladen en tal van verbindingsmogelijkheden gaande van wifi tot GPS en bluetooth 5.1. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief en belonen deze tablet met een gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

Voordelen:
Verbindingsmogelijkheden:

naast de aanwezige wifi functie is er onder andere ook sprake van een bluetooth 5.1, een GPS en A-GPS functie.

Geheugen en opslag:

je geniet een degelijk 4GB werkgeheugen in combinatie met een opslagcapaciteit van 64GB dat, indien gewenst, verder kan worden uitgebreid.

Besturingssysteem:

de tablet blijkt alvast uitgerust met één van de meest recente Android 10 besturingssystemen.

Nadelen:
Matige kwaliteit:

jammer genoeg blijkt een kleine minderheid van de klanten niet meteen overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Geen 4G:

indien je op zoek bent naar een Samsung tablet met 4G dan is dit model misschien niet meteen de best mogelijke aanbeveling.

Koop bij bol.com (€319)

 

 

 

 

5. Samsung Galaxy Tab A7 (2020) – WiFi – 64GB – Android 10, Dolby Atmos

 

Met de Samsung Galaxy Tab A7, voor het eerst geïntroduceerd in 2020, kies je voor een kwalitatieve opvolger van de eerder succesvolle Samsung Galaxy Tab A 10.1. Net zoals zijn voorganger, kent de Samsung tablet A7 eveneens een groot scherm van 10,4 inches aangevuld met een uitgebreide beeldresolutie van maximaal 2000 x 1200 pixels. Hij maakt hierbij gebruik van de laatste versie van het Android 10 besturingssysteem.

Verder blijkt de tablet voorzien van een standaard opslagcapaciteit van 64GB die je, indien gewenst, verder kunt uitbreiden tot maximaal 1TB. Dit wordt dan weer aangevuld met een 3GB werkgeheugen die, in combinatie met de krachtige processor bestaande uit 8 processorkernen, zorgt voor een vrij snelle reactiesnelheid. De camera en de flitser worden verder aangevuld met een spraakbesturing, wifi, GPS, bluetooth 5.0 en A-GPS functie.

Wanneer we de bijbehorende online reviews bekijken dan zien we voornamelijk positieve reacties en een mooie gemiddelde score van 4,6 sterren verschijnen. Slechts één koper vindt het toch wel behoorlijk jammer dat er bij aankoop geen fast charger wordt meegeleverd.

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

de Samsung Galaxy Tab A7 wordt geleverd inclusief een reisadapter van 7,75 Watt, een 1 meter lange datakabel, een simkaart pin en een snelstartgids.

Dolby Atmos:

dankzij de aanwezigheid van Dolby Atmos geniet je een helder en intens Quad stereo geluid.

Opslaggeheugen:

de tablet wordt standaard geleverd met een opslagcapaciteit van 64GB die, in combinatie met een Micro SD geheugenkaartje, makkelijk kan worden uitgebreid tot maar liefst 1TB.

Nadelen:
Geen 4G:

jammer genoeg is er geen mogelijkheid om gebruik te maken van het 4G netwerk.

Niet compact:

ben je op zoek naar een compacte Samsung tablet van 8 inch dan is dit exemplaar niet de best mogelijke aanbeveling.

Koop bij bol.com (€239)

 

 

 

 

6. Samsung Galaxy Tab A8 (2019) – 8 inch – 32GB – Android 9.0 Pie 

 

We sluiten het rijtje af met de Samsung Galaxy Tab A8 die voor het eerst op de markt gebracht werd in 2019. In tegenstelling tot zijn voorgangers binnen deze top 6, valt zijn compacte formaat en dito lichte gewicht meteen op. Zo wordt hij gekenmerkt door een beeldscherm van amper 8 inches groot in combinatie met een beeldresolutie van 1280 x 800 pixels en een gewicht van slechts 606 gram. Dit maakt hem alvast bijzonder handzaam en praktisch om mee te nemen op reis.

Verder blijkt de tablet, die gebruik maakt van een Android 9.0 Pie besturingssysteem, uitgerust met een uitbreidbare opslagcapaciteit, een 2GB werkgeheugen en een krachtige processor bestaande uit 4 processorkernen. Je geniet eveneens spraakbesturing alsook een bluetooth 4.2 functie, wifi en A-GPS. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om gebruik te maken van het 4G netwerk.

Desondanks reageren de meeste klanten toch wel best tevreden op dit fijne en handzame apparaatje. Slechts enkele kopers vinden het jammer dat er geen Nederlandstalige noch Engelstalige gebruiksaanwijzing werd meegeleverd.

Voordelen:
Beeldscherm:

de tablet is uitgerust met een TFT beeldscherm van 8 inches groot en een maximale beeldresolutie van maar liefst 1280 x 800 pixels.

Opslagcapaciteit:

hij wordt geleverd inclusief een standaard opslagcapaciteit van 32GB die, indien gewenst, verder kan worden uitgebreid tot maximaal 512GB.

Besturingssysteem:

de tablet met krachtige oplaadbare batterij blijkt alvast uitgerust met een degelijk Android 9.0 Pie besturingssysteem.

Nadelen:
Handleiding:

volgens enkele kopers zou er geen Nederlandstalige noch Engelstalige handleiding worden meegeleverd.

Koop bij bol.com (€171)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang gaat de accu van een Samsung tablet mee?

Uiteraard is de accuduur van je tablet in eerste instantie vooral afhankelijk van de intensiteit waarmee je hem gebruikt. Gebruik je de tablet vrijwel dagelijks dan zal dit uiteraard een bepaalde invloed hebben op de staat van de accu. Wat trouwens net hetzelfde is op het gebied van laptops, computers en smartphones. 

Feit is echter jammer genoeg wel dat de meeste recente accu’s een steeds minder lang leven beschoren zijn, alhoewel er altijd nog wel uitzonderingen te vinden zijn. Bij een standaard gebruik van de tablet wordt de accuduur geschat op ongeveer 3 jaar.

Q2: Hoe update ik mijn Samsung tablet?

Ben je in het bezit van een Samsung tablet dan is het uiteraard belangrijk om regelmatig even een software update uit te voeren. Gelukkig heeft dit niet veel voeten in de aarde en is een dergelijke update in een mum van tijd gebeurd.

Ga via het startscherm van je Samsung tablet of het bijbehorende app-overzicht eerst en vooral even op zoek naar de “instellingen”. Vervolgens dien je verder naar beneden te scrollen tot je het icoontje met “Toestel-info” tegenkomt. Klik op het icoontje en vervolgens op het tabblad “Updates handmatig downloaden”. Indien er 1 of meerdere updates beschikbaar staan, dan kun je deze op die manier meteen downloaden en vervolgens installeren.

 

Q3: Wat kost een Samsung tablet?

Ben je al een hele poos op zoek naar de geschikte Samsung tablet dan zul je wel al gemerkt hebben dat er heel wat keuzemogelijkheden op de markt zijn. Zo bestaan er tegenwoordig verschillende uitvoeringen en designs, waarvan sommigen net iets meer mogelijkheden en functies lijken aan te bieden en bijgevolg ook iets duurder zijn in de aankoop.

Algemeen kunnen we stellen dat het prijskaartje kan schommelen van zo’n 100 euro tot maar liefst 1000 euro of meer. In het laatste geval gaat het bijvoorbeeld om een Samsung Galaxy tablet S7 inclusief 5G verbinding en met een standaard geheugencapaciteit van 128 GB. Uiteraard kun je evengoed opteren voor een tweedehands model en dan zijn er best wel wat mogelijkheden te vinden voor slechts 50 tot 80 euro.

 

Q4: Wat kost een batterij voor de Samsung tablet?

Is de batterij van je Samsung tablet aan vervanging toe dan hoef je gelukkig niet meteen de volledige tablet te vernieuwen. Zo kun je op diverse plaatsen een nieuwe batterij bestellen en laten monteren. Afhankelijk van de winkel waar dit gebeurt, kan het prijskaartje inclusief BTW en montage lichtjes van elkaar verschillen.

Zo rekent DoctorPhone een prijskaartje aan van ongeveer 69 euro inclusief BTW én montage om de batterij van je Samsung tablet te vervangen. Wanneer men voor de vervanging gebruik maakt van een originele Samsung accu, dan wordt daar meestal ook nog 3 maanden garantie op gegeven.

 

Q5: Hoe maak je een Samsung tablet open? (als in “ontgrendelen”?)

Wanneer je een Samsung tablet wilt ontgrendelen dan dien je uiteraard eerst op de startknop van het apparaat te klikken. Op die manier wordt het standaard vergrendelscherm geactiveerd. Door met je vinger vervolgens zachtjes over het scherm te wrijven, verschijnt een kadertje waarin je een inlogcode dient in te geven.

Deze inlogcode of pincode kan uiteraard ook een wachtwoord of patroon zijn dat je op voorhand had ingesteld. Klik vervolgens op “OK” zodat je toegang krijgt tot het kenmerkende app-overzicht.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status