Beste santoku mes

Laatste update: 26.05.20

 

Santoku messen test van 2020

 

Of je nu in een grootkeuken werkt of er gewoon van kunt genieten om in je eigen keukentje een heerlijke zelfbereide maaltijd klaar te maken, degelijk en duurzaam keukenmateriaal is dan gewoon onmisbaar. Neem nu bijvoorbeeld het santoku mes, een soort van Japans koksmes. Voor de echte hobby kok en chef kok alvast een echte must have. Daarom zijn we alvast even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde santoku messen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Diamant Sabatier Integra 17 cm. Zoals de naam doet vermoeden heeft dit santoku mes een maximale lengte van 17 cm. Kies je voor het Richardson Sheffield Midori santoku mes dan kies je voor kwaliteit, degelijkheid en een opvallend design. Kortom, een echte blikvanger dus!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Santoku messen koopgids

 

Als je graag in de keuken bezig bent dan wil je natuurlijk ook voorzien zijn van het beste materiaal. De beste santoku messen horen daar nu eenmaal bij. Toch is het niet altijd gemakkelijk om een goede keuze te maken uit de verschillende modellen. Het is in de eerste plaats belangrijk dat je goed weet wat een santoku mes nu precies is. Daarnaast kan het een aanbeveling zijn om ook met andere factoren rekening te houden wanneer je de messen gaat vergelijken. Denk hierbij maar aan de snijtechniek, de vormgeving, het formaat, het materiaal en de eventuele kenmerken. Houd hierbij zeker de aanbiedingen in de gaten.

 

 

Wat is een santoku mes

 

Alvorens je besluit om op zoek te gaan naar een degelijk santoku mes dan is het natuurlijk belangrijk dat je perfect weet wat het inhoudt. Het santoku mes is van oorsprong Japans en doelt eigenlijk op de “drie deugden”. Dit wil zeggen dat je het mes voor 3 verschillende taken kunt gebruiken namelijk snijden, pletten en zelfs scheppen. Een santoku mes is eigenlijk de Japans variant van ons Europese koksmes.

Je zult wel meteen kunnen opmerken dat het niet helemaal gelijk is aan het Europese koksmes. Zo zal het Japanse santoku mes namelijk iets korter zijn qua formaat en daardoor meteen iets minder wegen. Daardoor ligt het santoku mes bijzonder gemakkelijk en goed in de hand en is het bijzonder handig in gebruik. Dit is meteen ook de reden waarom niet alleen hobbykoks maar ook heel wat professionele koks meer en meer op zoek gaan naar een degelijk santoku mes.

 

 

De snijtechniek

 

Het is ook een goed idee om even stil te staan bij de snijtechniek van het bekende santoku mes. Je zult meteen merken dat het mes voorzien is van een rechte snede. Daardoor is het dus niet echt mogelijk om de typische Franse snijtechniek te hanteren. Het is belangrijk om steeds recht naar beneden te gaan snijden. Je zult dus amper de snijplank hoeven te raken.

Gebruik in combinatie met het santoku mes steeds een houten of plastic snijplank. Op die manier kun je verhinderen dat het mes iets te snel bot wordt. Doordat het lemmet extra breed is, is het mogelijk om de fijngesneden ingrediënten ook op te scheppen. Je kunt met het santokumes dus probleemloos snijden, scheppen en pletten. Hakken hoort hierbij niet tot de mogelijkheden want dan bestaat de kans dat het mes breekt.

 

 

De vormgeving van het mes

 

We hebben het er in het voorgaande stukje reeds even over gehad. Met het santoku mes ben je genoodzaakt een andere snijtechniek te hanteren doordat het mes anders gevormd is. Wanneer we het vergelijken met het traditionele Franse koksmes dan zul je meteen kunnen zien dat de snede van het santoku mes veel rechter loopt. Toch zit er ook nog een bepaalde doch lichte bolling in.

Wat het lemmet betreft, zul je merken dat het grootste gedeelte van het mes ongeveer 5 cm breed is. Pas naar het uiteinde toe zul je merken dat het lemmet iets of wat schuin afloopt. Het handvat van een typisch santoku mes is vrij gelijkaardig aan het standaard Franse koksmes. Je zult dus meteen kunnen zien dat het handvat vooral aan de bovenkant van het lemmet wordt vastgemaakt.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

 

Er zijn daarnaast ook heel wat prijsverschillen waar te nemen. Zo heb je de goedkope santoku messen maar je hebt ook de iets duurdere varianten. De prijs kan niet alleen bepaald worden door het merk en de afwerking maar ook vooral door de extra kenmerken. Bepaalde santoku messen zijn voorzien van enkele extra opties en die betaal je er natuurlijk bij.

Het kan daarom voor jezelf een optie zijn om even na te denken welke verwachtingen je van het mes hebt. Ben je iemand die veel en graag in de keuken werkt of juist niet. Daarnaast kan het een goed idee zijn om rekening te houden met de verschillende online reviews. Daarin geven kopers wat meer tips en advies over een bepaald product. En op die manier kun je zeker wel een santoku mes aanbieding tegenkomen.

 

 

Materiaalsoorten, formaat en extra kenmerken

 

Je hebt heel wat santoku messen die vervaardigd zijn uit roestvrij staal. Uiteraard kun je ook een model kiezen dat bestaat uit RVS, kunststof of keramiek. Keramiek voelt vlijmscherp aan en is ook duurzamer en een pak duurder. Daarnaast zijn sommige messen uitgerust met de typische antikleef kuiltjes waardoor er geen vervelende etensresten blijven aankleven. Dit maakt het een pak eenvoudiger om het mes schoon te maken.

Het lemmet van een degelijk santoku mes heeft meestal een lengte tussen 15 en 25 cm waarbij 18 cm het meeste voorkomende model is. Sommige van deze santoku messen zijn slechts eenzijdig geslepen. Hierdoor kun je ze enkel als rechtshandig of als linkshandig persoon gebruiken. Je kunt natuurlijk ook altijd op zoek gaan naar een model dat aan beide kanten geslepen is.

 

 

Santoku mes Reviews – Top 5

 

 

Als je graag gerechten bereidt dan wil je dit het liefst van al ook doen met degelijke materialen. Een santoku mes kan dan ook niet ontbreken in jouw keuken. Opdat jij zeker en vast het beste santokumes zou kunnen aankopen, hebben wij een lijstje opgesteld. In de lijst hieronder zul je 5 topproducten vinden die we hebben geselecteerd door rekening te houden met de reviews en het advies van klanten. Zo hoef jij enkel de 5 opties rustig te bekijken en er de voor jou beste optie uit te halen.

 

 

Diamant Sabatier Integra 17 cm

 

Met dit santokumes van Sabatier haal je zeker en vast een degelijk product in huis. Het mes is maar liefst 17 cm lang en zou je tot de goedkope santokumessen kunnen rekenen als je het vergelijkt met de andere modellen in de lijst.

Dit mes is gemaakt uit RVS en is helemaal geschikt om stukken vlees of vis te hakken. Ook groenten horen bij de mogelijkheden. Het lemmet van het mes is extra breed ontworpen om zoveel mogelijk comfort te bieden. Bovendien is het ook bezet met antikleef kuiltjes.

We nemen enkel en alleen positieve reacties waar. De meeste kopers zijn heel tevreden over de kwaliteit en de mogelijkheden van het santoku mes. Verder is het gemakkelijk te onderhouden en ligt het heel erg goed in de hand.

Sabatier is een bijzonder bekend merk, zoniet het beste merk, op het gebied van santoku messen. Het loont dan ook de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. Om het jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij groot santoku mes met een lengte van maar liefst 17 cm.

Budget:

indien je liever niet zoveel geld wilt uitgeven aan een degelijk en duurzaam santoku mes, dan is dit product precies waar jij naar op zoek moet.

Materiaal:

het is een bijzonder degelijk en duurzaam mes waarvan het lemmet hoofdzakelijk vervaardigd is uit kwalitatief RVS.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het lemmet van het mes toch net een tikkeltje breder is dan normaal teneinde zoveel mogelijk comfort te kunnen garanderen. Verder zul je ook de antikleef kuiltjes heel duidelijk kunnen waarnemen.

Nadelen
Design:

tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst. Echter kan het design voor sommige klanten misschien een minpunt zijn.

Koop bij bol.com (€41)

 

 

 

 

Richardson Sheffield Midori

 

Dit santokumes van het merk Richardson Sheffield zul je niet meteen tussen de goedkope santokumessen hoeven te zoeken omwille van de hogere prijs. Er kunnen wel altijd promoties of kortingen aangeboden worden.

Het mes is vervaardigd uit staal en is maar liefst 17,5 cm groot. Daardoor is het mes ideaal om grotere stukken vlees, vis of groenten te snijden. Bovendien is het lemmet voorzien van groeven die ervoor zorgen dat het voedsel helemaal niet aan het santokumes blijft kleven.

Ondanks de hoge prijs, merken we dat de kopers helemaal tevreden zijn over de kwaliteiten en de mogelijkheden van dit santokumes. Het is niet alleen handig om te gebruiken maar is ook eenvoudig en snel schoon te maken. Daardoor durven wij vermoeden dat dit misschien wel eens een topproduct zou kunnen zijn.

Ook Richardson Sheffield behoort tot de bekende en sterk gewaardeerde merken op het gebied van santoku messen. Om te weten of dit product al dan niet aan je verwachtingen voldoet, kan het handig zijn om de sterke en minder sterke punten even tegenover elkaar af te wegen.

Voordelen
Materiaal:

het is een bijzonder duurzaam en degelijk mes waarvan het lemmet hoofdzakelijk uit kwalitatief staal bestaat. Ideaal dus om allerlei ingrediënten zoals vis, vlees en groenten, zonder problemen in stukken te snijden.

Comfort:

het mes is voorzien van enkele groeven ter hoogte van het lemmet zodanig dat men kan voorkomen dat etensresten aan het product blijven kleven.

Formaat:

het mes is werkelijk vlijmscherp en heeft een totale afmeting van maar wel 17,5 cm lang.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg is het niet meteen het santoku mes met de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Ingenio Ceramic

 

In vergelijking met sommige andere santoku messen uit onze lijst, durven we stellen dat dit exemplaar zeker een santoku mes aanbieding is. Het mes is 13 cm groot en dus een tikkeltje kleiner dan de voorgaande producten.

Het mes is gemaakt uit keramiek en is dus vlijmscherp waardoor je het niet hoeft te slijpen. Na gebruik kun je het mes zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen. Dit is natuurlijk ideaal als je een hekel hebt aan afwassen. De rode ring die op het mes aangebracht werd, moet je vingers zoveel mogelijk beschermen.

Beide kopers zijn heel lovend over de kwaliteiten van dit santoku mes. Het is een handig en ook duurzaam product. Ze geven dan ook een positief advies over de meer dan correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan. Verder ziet het mes er ook heel leuk uit.

Door te kiezen voor het santoku mes van het bekende merk Tefal, kies je voor een mes dat slechts 13 cm groot is. In vergelijking met de 2 producten die we hiervoor besproken hebben, zul je dus kunnen vaststellen dat het mes net een tikkeltje compacter is. Echter is het de moeite waard om het even grondig te bekijken.

Voordelen
Materiaal:

het is een bijzonder duurzaam en stevig mes dat geheel vervaardigd is uit kwalitatief keramiek.

Onderhoud:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud van dit mes aangezien je het product ook gewoon door de vaatwasmachine kunt laten schoonmaken.

Veiligheid:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat het mes is afgewerkt met een brede rode ring. Op die manier kun je je vingers zo goed mogelijk proberen te beschermen tijdens het snijden van etenswaren.

Nadelen
Te klein:

het is uiteraard een bijzonder compact santoku mes en dat zou juist ook wel eens als een minpuntje kunnen worden beschouwd door sommige klanten.

Koop bij bol.com (€28.81)

 

 

 

 

Zwilling Pro 180 mm

 

Als je op zoek bent naar een degelijk mes om grote stukken vlees of vis te snijden dan kun je dit santoku mes van Zwilling zeer eens bekijken. Het mes is gemaakt uit RVS en is dus niet alleen heel erg stevig maar dus ook duurzaam.

De overgang van de krop naar het heft van het mes is volledig naadloos waardoor dit ten goede komt van de hygiëne. Doordat het naadloos is, kunnen er namelijk geen vervelende restjes tussen blijven te zitten. De gebogen vorm zorgt er dan weer voor dat het mes ten allen tijde veilig is en vooral heel nauwkeurig.

Op dit moment zijn er nog maar 2 beoordelingen geplaatst bij dit product. Toch zijn beide kopers helemaal overtuigd van de goede kwaliteit van dit santokumes. Het is niet alleen heel handig te gebruiken maar het ziet er ook nog best leuk uit. Kortom, beide gebruikers zijn helemaal overtuigd van dit santokumes en raden het dan ook aan.

Tijdens de zoektocht naar het perfecte santoku mes zul je uiteraard ook heel vaak het merk Zwilling zien opduiken. Zwilling staat bekend omwille van z’n kwaliteit en duurzaamheid en wordt daarmee bijzonder sterk aanbevolen. Er zullen dus zeker heel wat kopers zijn die Zwilling veruit als het beste merk zullen omschrijven.

Voordelen
Materiaal:

het is een duurzaam mes dat hoofdzakelijk vervaardigd is door gebruik te maken van kwalitatief RVS.

Naadloos:

je zult kunnen vaststellen dat het mes helemaal naadloos is ter hoogte van de krop en het heft. Dit is een pluspunt indien je het mes na gebruik wilt schoonmaken.

Handig in gebruik:

verder zul je kunnen opmerken dat het mes gekenmerkt wordt door een gebogen vorm. Ideaal dus om zo nauwkeurig mogelijk te werk te gaan.

Nadelen
Design:

ook hier merken we alleen maar positieve reacties op alhoewel het design misschien wel eens als een struikelblok zou kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€91.8)

 

 

 

 

Victorinox Koksmes

 

Als je liever niet zoveel geld spendeert aan een leuk en degelijk santokumes dan kan dit model van Victorinox misschien wel iets voor jou zijn. Het is misschien niet het mes met de laagste prijs maar het is zeker ook niet het duurste exemplaar.

Het mes is gemaakt uit kunststof en is uitgerust met kleine kuiltjes. Op die manier blijven de ingrediënten minder gemakkelijk aan het mes kleven. Na gebruik hoef je het mes zelfs helemaal niet te wassen want je kunt het in de vaatwasmachine stoppen.

Doordat er nog geen beoordeling gegeven is bij dit product is het moeilijk voor ons om jou verder advies hierover te geven. Het zou hier absoluut over een nieuw product kunnen gaan. Het is ook mogelijk dat verschillende kopers het product reeds aangekocht hebben maar nog geen tijd gevonden hebben om een review te plaatsen.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor dit duurzame santoku mes van het sterk gewaardeerde merk Victorinox. Wij hebben hieronder alvast een overzichtje klaarstaan van de meeste belangrijke eigenschappen van het product. Zo weet je op voorhand of het al dan niet iets voor jou zou kunnen zijn.

Voordelen
Budget:

je zult meteen aangenaam verrast zijn van het mooie economische prijskaartje van het santoku mes.

Materiaal:

je zult merken dat het mes heel comfortabel aanvoelt en hoofdzakelijk uit kunststof vervaardigd blijkt te zijn.

Onderhoud:

de kleine groeven in het lemmet zorgen ervoor dat er geen vervelende etensresten aan het santoku mes zullen blijven kleven. Dat maakt het onderhoud meteen een pak makkelijker. Het mes mag uiteraard ook in de vaatwasser worden geplaatst.

Nadelen
Formaat:

sommige klanten kunnen het misschien wel jammer vinden dat er niet meer mogelijkheden zijn op het gebied van het formaat.

Koop bij bol.com (€50.8)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status