Beste sapcentrifuge

Laatste update: 29.05.20

 

Sapcentrifuges test van 2020

 

Zodra je opstaat, is een degelijk ontbijt echt wel een aanrader om helemaal te ontspannen en zonder stress aan je dag te beginnen. Een heerlijke smoothie of een lekker glaasje versgeperst sinaasappelsap kan dan ook echt wonderen doen. Dankzij de handige sapcentrifuge hoef je bovendien ook helemaal niet zo lang te wachten op deze heerlijke smoothie of het lekkere glaasje fruitsap. Door de online reviews te bekijken en onderzoek te doen naar de gebruikerservaring en het advies van de klanten, hebben wij een top 3 kunnen samenstellen. De Philips Viva HR1836/00 is bijvoorbeeld een echte aanrader. Met dit apparaat kun je in een mum van tijd tot wel 1,5 liter sap gaan bereiden. Ook de Braun Multiquick J500 is een degelijk alternatief dat garant staat voor kwaliteit en degelijkheid. Het is bovendien ook iets krachtiger in vergelijking met het voorgaande toestel. Het is namelijk uitgerust met een sterk vermogen van maar liefst 900 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Sapcentrifuges koopgids

 

Met een sapcentrifuge kun je op een eenvoudige en snelle manier heerlijke en verse sappen maken. Bij het aanschaffen van zo een sapcentrifuge is het een aanbeveling dat je eerst goed moet nadenken over enkele eigenschappen van het product. Enkele van die eigenschappen worden hier behandeld om jou te helpen met het maken van een keuze, maar deze zijn natuurlijk niet alle eigenschappen waarop je kunt letten.

De prijs van het product

 

De prijs van een product is natuurlijk wel een belangrijk aspect, want je wilt zeker wel waar voor je geld krijgen. Het is dus vanzelfsprekend dat je eerst een paar winkels bezoekt of misschien online kijkt naar de verschillende sapcentrifuges.

Uit de verschillende opties die jij bent tegengekomen, zal je dan een keus maken voor jezelf. Het is ook leuk als je een sapcentrifuge aanbieding tegenkomt, waarbij de kwaliteit van het product redelijk is.

Dus niet alle goedkope sapcentrifuges hoeven van slechte kwaliteit te zijn. Dat betekent ook niet dat de duurste sapcentrifuges automatisch behoren tot de beste sapcentrifuges. Aan de hand van de specificaties van het product zal je het beste voor jezelf moeten uitkiezen in combinatie met een gunstige prijs.

 

 

Snelheid

 

Misschien is het wel moeilijk om te kiezen voor een sapcentrifuge met alle aanbiedingen van dit product op de markt. In zo een geval is de snelheid ook een belangrijk aspect waarmee je de producten met elkaar kunt vergelijken. Met de snelheid wordt bedoeld, hoe snel het apparaat een glas sap voor jou kan persen.

Misschien heb je niet daaraan gedacht, maar dat kan ook belangrijk zijn. Als je binnen een korte tijd voor een paar mensen sap moet maken, dan is het wel erg handig als je een apparaat hebt waarmee je binnen een korte tijd sap kan maken. Of als jij gewoon zin hebt in een glaasje vers sap, dan wil je zeker niet te lang wachten.

Zo heb je bijvoorbeeld sapcentrifuges die binnen een halve minuut al een glaasje sap voor je kunnen persen. Hoe geavanceerder het apparaat is of hoe meer opties het biedt, hoe duurder de prijs ook kan zijn.

 

 

Inhoud en opslag

 

Bij het aanschaffen van zo een apparaat moet je ook letten op de inhoud van het product. Hoeveel sap kun je met zo een sapcentrifuge maken? Is er een apart reservoir waarin je het sap kunt opvangen? Dit is heel erg handig, want dan kun je het sap indien er misschien overblijft gewoon in de koelkast plaatsen.

Op zo een manier kun je langer genieten van het sap dat je zelf thuis vers gemaakt hebt. Je kunt dan ook in 1 keer veel meer sap maken. Daarnaast moet je ook rekening houden met hoe vaak je het product zal gebruiken. Wil je het gewoon op je aanrecht laten staan, omdat je haast elke dag verse sappen wilt maken of ga je het niet zo vaak gebruiken.

Je zult dan wel opslagruimte nodig hebben in jouw kast of lade. In zo een geval moet je dan ook rekening houden met de omvang van het product. Tegenwoordig wilt haast niemand een apparaat dat onnodig veel ruimte in beslag neemt.

 

 

Eenvoudig schoon te maken

 

Heb je trek in lekker en vers geperst sap? Dat kan natuurlijk heel gemakkelijk met zo een sapcentrifuge gemaakt worden. Nadat jij jouw heerlijke sap hebt gedronken, heb jij zeker geen zin meer in veel opruimwerk of het afwassen van veel vaat. Het is dus handig dat je kiest voor een sapcentrifuge die je eenvoudig kunt schoonmaken.

Een voorkeur is misschien dat je kiest voor een sapcentrifuge waarbij je de onderdelen in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Je kunt dus nog steeds genieten van een glaasje verse sap en daarna de onderdelen van de sapcentrifuge gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

Het enige wat je daarna moet doen is de onderdelen van het apparaat afdrogen en wegzetten. Ook het apparaat moet je van tijd tot tijd met een doek afvegen om het stof ervan af te halen.

Snoerlengte en opslag

 

Bij ieder apparaat dat je aanschaft moet je rekening houden met de lengte van het snoer. Een apparaat dat een te kort snoer heeft, kan heel erg oncomfortabel zijn om te gebruiken. Je zult dan een manier moeten bedenken door het apparaat op een verhoging te plaatsen of door gebruik te maken van een verlengsnoer.

Jij weet precies waar jij het apparaat wilt gebruiken of waar jouw stopcontacten in huis liggen. Jij kunt dus het beste oordelen hoe lang het snoer van het apparaat moet zijn. Een snoer dat weer veel te lang is, kan ook lastig zijn om te gebruiken.

Heel erg handig is, is als het apparaat zelf een ruimte heeft waar je het snoer kunt opbergen. Dat ziet er ook veel netter uit als je een paar apparaten naast elkaar heb staan.

 

 

Sapcentrifuge Reviews – Top 5

 

 

Smoothies zijn helemaal in tegenwoordig. Om smoothies te maken op basis van sinaasappelsap schaf je best eerst een sapcentrifuge aan om je sinaasappelen te kunnen persen. Online kun je verschillende mooie sapcentrifuge aanbiedingen vinden. Om je het makkelijker te maken, vergelijken wij enkele sapcentrifuges gebaseerd op de meningen van online gebruikers. Kies voor jezelf welke jij de beste sapcentrifuge vindt!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Philips Viva HR1836/00

 

De Philips Viva sapcentrifuge kan tot 1,5 liter sap maken in 1 keer en je kan hem heel snel schoonmaken. Hij heeft een compacte aluminium behuizing en een plastieken kan. Hij beschikt over een vermogen van 500 Watt en de pulpopvanbak heeft een inhoud van 1 liter.

Hij heeft antislipvoetjes zodat hij niet beweegt of omvalt tijdens het persen en beschikt over een opbergvak voor het snoer. Je kan alle delen gemakkelijk verwijderen en in de vaatwasmachine plaatsen en dankzij z’n druppelstop hoef je je geen zorgen te maken dat er sap lekt.

De online reviews zijn overwegend positief voor deze sapcentrifuge aanbieding. Kopers vinden dat hij perfect het sap uit alle groenten haalt en vinden hem compact en makkelijk in gebruik. Verder is hij ook eenvoudig schoon te maken als je niet wacht tot de vruchtenstukjes opdrogen. Minpunten zijn dat hij veel lawaai maakt en dat er schuim op het sap staat.

Philips is een vaste waarde als het gaat om huishoudelijke toestellen. Doorheen de jaren is duidelijk geworden dat Philips vaak garant staat om zijn degelijkheid. Daarom beschouwen velen het als het beste merk. Ook de prijs van deze sapcentrifuge valt mee als we het vergelijken met sommige andere producten uit de lijst.

 

Voordelen:

 

Stabiliteit: het apparaat is voorzien van antislipvoetjes. Zo blijft het toestel altijd stevig staan ook wanneer je het gebruikt.

Onderhoud: je kunt deze sapcentrifuge handig schoonmaken. Het is namelijk mogelijk om de losse delen van het apparaat in de vaatwasser te stoppen.

Gebruiksgemak: met een vermogen van 500 Watt is het zeker en vast een krachtig toestel. Verder is er een opvangbak voorzien om de pulp op te vangen en een opbergvak waar je het snoer in kunt wegruimen.

Druppelstop: dankzij de druppelstop kun je verhinderen dat er sap uit het apparaat druppelt.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: sommige gebruikers vinden dat het product behoorlijk veel lawaai produceert. Daarnaast blijft er ook iets teveel schuim op het sap aanwezig.

 

Koop bij bol.com (€77.95)

 

 

 

 

Braun Multiquick J500

 

De Braun Multiquick heeft een krachtige 900 Watt motor en haalt daardoor het beste uit al je fruit en groenten. De opening is groot genoeg voor hele vruchten en met het sapreservoir van 1250 ml kun je al flink wat sap persen. De schenkkan beschikt over een schuimafscheider om het sap te kunnen drinken zonder schuimlaag.

Dankzij het snel-pers systeem heb je al een vol glas sap in 15 seconden en in minder dan een minuut kun je al je gasten bedienen.  Hij wordt geleverd met een 2 in 1 reinigingsborstel om het schoonmaken van de sapcentrifuge te vergemakkelijken.

Gebruikers vinden hem krachtig en zijn tevreden over de grote opening om hele vruchten te kunnen persen. Hij kan ook hardere stukken groenten gemakkelijk de baas. Een minpunt voor enkelen is dat het lang duurt om hem schoon te maken met de bijgeleverde borstel maar anderen zeggen dat je alle onderdelen eenvoudig in de vaatwasmachine kunt plaatsen.

Ook de keukentoestellen van het merk Braun behoren tot de populairste modellen. Dit kun je duidelijk zien aan de commentaren die bij dit toestel staan. In vergelijking met het vorige product, beschikt deze sapcentrifuge over een nog krachtigere motor met een vermogen van 900 Watt.

 

Voordelen:

 

Vermogen: dankzij de krachtige motor kun je in een snel tempo grote stukken fruit persen. Ook groenten zijn een mogelijkheid.

Reservoir: dit toestel beschikt over een sapreservoir met een inhoud van 1250 ml. Je kunt dus heel wat glazen fruitsap persen. De opening van het apparaat is groot genoeg zodat je ook grote stukken fruit erdoor kunt gooien.

Gebruiksvriendelijk: dankzij de reinigingsborstels is het eenvoudig schoon te maken. Daarnaast zul je zien dat de schenkkan voorzien is van een schuimafscheider. Zo kun jij het schuim van je sap halen.

Snelpers systeem: je hebt slechts 15 seconden nodig om een volledig glas fruitsap te bekomen dankzij het snelperssysteem.

 

Nadelen:

 

Reiniging: sommige gebruikers vinden dat het product niet zo handig is om schoon te maken. Andere gebruikers spreken dit tegen en bevestigen dat je de losse delen in de vaatwasser kunt steken.

 

Koop bij bol.com (€159.88)

 

 

 

 

Bosch MES25A0

 

Deze centrifuge werkt zowel voor fruit als groenten en heeft twee schakeltrappen voor zacht en hard persmateriaal. Hij heeft een microfilterzeef voor een betere sapopbrengst en dankzij de uitloop met druppelstop voorkom je druipen en blijft je tafel proper.

Alle losse delen kun je gemakkelijk in de vaatwasmachine plaatsen om te reinigen. De zuignoppen op de bodem zorgen voor een betere stabiliteit en hij beschikt over een automatische pulpafvoer.

Kopers geven een positief advies over dit apparaat. Ze vinden deze sapcentrifuge echt top! De pulp is droog dus een maximale winst aan sap en je hoeft de vruchten of groenten niet meer te snijden dankzij de grote opening.

De schuimscheider is ook een pluspunt zodat je het sap zonder schuim kan drinken. Enigste minpuntje is dat je het snoer niet zo makkelijk kan opbergen.

Kun jij ook zo genieten van een heerlijk glaasje fruitsap bij het ontbijt. Dan is dit perfect mogelijk met dit toestel van Bosch. Met een vermogen van rond de 700 Watt is het zeker en vast een krachtig toestel. Het is zelfs zo krachtig dat je het fruit niet eens hoeft te snijden op voorhand.

 

Voordelen:

 

Krachtig toestel: deze sapcentrifuge heeft een vermogen van 700 Watt en is daardoor bijzonder krachtig en heel snel.

Onderhoud: doordat alle losse delen van dit apparaat in de vaatwasser kunnen, is het product eenvoudig te reinigen.

Gebruiksgemak: het toestel beschikt over zuignoppen die zorgen voor meer stabiliteit. Bovendien kun je met de druppelstop verhinderen dat er sap lekt. Zo kun je het aanrecht altijd proper houden.

Veiligheid: dankzij de aanwezige veiligheidsstop zal het toestel meteen uitschakelen zodra het wordt geopend tijdens gebruik. Verder kun je het toestel alleen maar aanzetten op het moment dat alle onderdelen er op zitten.

 

Nadelen:

 

Snoer: voor enkele kopers is het een nadeel dat er geen opbergvakje voorzien is om het snoer in op te bergen.

 

Koop bij bol.com (€98)

 

 

 

 

Princess Juice Extractor 203040

 

De Princess is voorzien van een vergrendelsysteem voor een betere veiligheid. Hij heeft een grote vultrechter om grote stukken fruit in hun geheel erin te plaatsen. Je kan hem volledig uit elkaar halen om schoon te maken. Hij behoort ook tot de goedkope sapcentrifuges.

Ook harde groenten kun je persen tot sap in dit top apparaat. Hij beschikt over 2 snelheden en een antidruppelsysteem. Je kan hem ook continu vullen terwijl hij sap perst, let er wel op dat je opvangbak niet overloopt!

De online reviews zijn vooral positief over dit product. Hij is eenvoudig in gebruik en hij is goedkoop. Hij is makkelijk te monteren en te demonteren en perst perfect alle groenten en fruit. Hij haalt wel niet al het sap uit de vruchten, er blijft nog veel sap tussen het afval zitten. Hij is ook nogal groot dus neemt wel wat ruimte in.

Ook dit toestel van Princess heeft een krachtige motor met een vermogen van 700 Watt. Zo kun je zelfs grote vruchten in de sapcentrifuge gooien en persen. De losse onderdelen van het toestel zijn gemakkelijk in de vaatwasser te reinigen. En je kunt kiezen uit twee verschillende snelheidsstanden.

 

Voordelen:

 

Vergrendelsysteem: dankzij het vergrendelsysteem hoef je geen schrik te hebben als je kinderen in de buurt komen van het toestel.

Antidruppelsysteem: het apparaat beschikt over een antidruppelsysteem om te voorkomen dat sap uit het apparaat lekt.

Gebruiksvriendelijk: het toestel perst heel snel en gemakkelijk. Je kunt er ook steeds vruchten of groenten blijven ingooien zelfs wanneer het toestel aanstaat.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: niet alle kopers zijn er even tevreden over doordat het product niet alle sap uit de vruchten perst. Daarnaast is het ook vrij groot van formaat en moet je dus voldoende ruimte voorzien.

 

 

 

 

 

Bestron AGS326

 

Dit is de goedkoopste sapcentrifuge in ons lijstje maar je krijgt er nog altijd kwaliteit voor terug. Hij beschikt over een sterke 400 Watt motor en een roestvrijstalen microzeef.

Met de grote vulopening kun je makkelijk hele stukken fruit of groenten er in plaatsen en hij heeft 2 snelheden: 1 voor zachte vruchten en 1 voor harde vruchten. Hij heeft verder nog een automatische pulpafvoer naar het pulpreservoir met een inhoud van 1 liter.

Kopers zijn tevreden over deze sapcentrifuge aanbieding. Hij moet wel regelmatig schoongemaakt worden maar je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs.

Hij perst alle vruchten goed maar je snijdt ze best in kleinere stukken voordat je ze in de centrifuge plaatst. Hij is klein dus makkelijk mee te nemen op vakantie.

In vergelijking met alle andere producten hier in onze lijst heeft deze sapcentrifuge van Bestron echt wel de laagste prijs. Ondanks deze lage prijs, biedt dit toestel heel wat mogelijkheden. Laten we deze even bekijken en vergelijken met de eventuele nadelen.

 

Voordelen:

 

Vermogen: de motor van dit toestel heeft een vermogen van 400 Watt. Iets lager in vergelijking met de andere toestellen maar toch nog steeds heel krachtig en snel.

Snelheidsstanden: je hebt de keuze uit twee mogelijke snelheden. Zo heb je een stand om hardere vruchten uit te persen en een stand om de zachte vruchten te persen.

 

Nadelen:

 

Onderhoud: dit is een eerder compact toestel waardoor je het iets vaker zal moeten legen en schoonmaken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status