Beste satelliet decoder

Laatste update: 31.05.20

 

Satelliet decoders test van 2020

 

Een satelliet decoder wordt door heel veel personen vaak ook omschreven als een handige digitale decoder. Op die manier is het mogelijk om verschillende extra TV-kanalen zonder problemen te kunnen ontvangen en bekijken. Uit onderzoek dat we hebben gevoerd, hebben we kunnen vaststellen wat de 3 best beoordeelde toestellen zijn. Deze willen we dan ook graag even aan jou voorstellen. Zo blijkt de Humax iHDR-5200C satelliet decoder alvast een topproduct te zijn. Je zult merken dat het helemaal niet zoveel moeite en tijd kost om deze decoder te installeren. Je hebt ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Sab Titan Micro HD satelliet decoder. Het is een compact apparaat dat je makkelijk ergens een plekje kunt geven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Satelliet decoders koopgids

 

Een satelliet decoder of digitale decoder zorgt ervoor dat je extra TV-kanalen kunt ontvangen op je digitale televisie. Dankzij deze decoder kun je genieten van een betere beeldkwaliteit. Om de beste satelliet decoders te kopen moet je rekening houden met de soorten decoders, de ingebouwde opslagruimte, de aansluitingen en de functies. Gebruik deze informatie om verschillende aanbiedingen te vergelijken en een top vijf samen te stellen.

Soorten decoders

 

Je kunt een keuze maken tussen drie verschillende decoders namelijk een DVB-C die werkt via kabel, een DVB-T die werkt via de ether en een DVB-S die werkt via een satelliet. Je mag ook niet vergeten dat je een abonnement moet afsluiten bij een provider zodat je de smartcard ontvangt waarmee je digitale televisie kunt kijken.

Het signaal wordt dus op één van deze drie manieren ontvangen en omgezet in beelden. Je kunt verder ook nog letten op het aantal tuners van een decoder. Hoe meer tuners, hoe meer mogelijkheden. Een apparaat met twee tuners kun je gebruiken om tegelijkertijd een programma te bekijken terwijl je een ander programma aan het opnemen bent.

Als de beeldkwaliteit niet zo belangrijk is voor jou dan kun je ook gewoon televisie kijken via de kabel. Dan hoef je geen extra uitgaven te maken voor een digitaal abonnement. De meeste mensen kiezen echter voor digitale televisie net vanwege de goede beeldkwaliteit.

 

 

De ingebouwde opslagruimte

 

De meeste digitale decoders beschikken over een ingebouwde harde schijf. Dit zorgt ervoor dat je de programma’s meteen op het apparaat kunt opnemen. Dit is heel handig als er twee programma’s op hetzelfde moment aan het spelen zijn, je kunt dan kijken naar één programma terwijl je het ander opneemt met de decoder. Let erop dat dit enkel mogelijk is met een decoder met tenminste twee tuners.

Hoe groter de ingebouwde opslagruimte, hoe meer programma’s je op de decoder kunt opslaan. Als je veel programma’s wilt bewaren om op een later tijdstip opnieuw te bekijken dan kies je beter een model met een grote opslagcapaciteit.

Bij apparaten die niet over een ingebouwde harde schijf beschikken is het meestal mogelijk om een extern opslagapparaat aan te sluiten. Op het eerste zicht kan dit niet echt handig lijken maar je kunt het apparaat dan wel ook aansluiten op je computer om de bestanden over te zetten of te schrijven op een lege cd of dvd. Om te controleren of dit mogelijk is moet je letten op de aansluitingen van de decoder die we in het volgende punt bespreken.

 

 

Aansluitingen

 

Als je kijkt naar goedkope satelliet decoders, dan zul je meestal merken dat deze over beperkte aansluitingen beschikken. Het is een aanbeveling om een duurder model te kopen met meerdere aansluitingen zodat je over meer mogelijkheden beschikt.

De beste aansluiting op een digitale decoder is de HDMI aansluiting. Deze aansluiting zorgt ervoor dat het digitale signaal zonder verlies van kwaliteit wordt doorgegeven aan je televisie. Als je wilt genieten van de beste beeldkwaliteit dan moet je een satelliet decoder aanbieding kopen die zeker over een HDMI aansluiting beschikt.

Indien het toestel niet voorzien is van een HDMI aansluiting dan zal het meestal via een andere aansluiting werken voor video en audio. Het probleem is dat de kwaliteit minder goed zal zijn.

Bepaalde toestellen beschikken ook over een USB ingang zodat je een USB stick op het apparaat kunt aansluiten. Op die manier kun je bestanden van de computer afspelen via de decoder. Tenslotte zijn er ook nog decoders die uitgerust zijn met een kaartsleuf om geheugenkaarten in te plaatsen. Deze zijn aanwezig voor dezelfde reden als de USB ingang zodat je externe bestanden kunt afspelen via de decoder.

Functies van de decoder

 

Een nuttige functie van een decoder is interactieve TV. Met deze functie is het mogelijk om films op aanvraag te bestellen of programma’s te bekijken die eerder werden uitgezonden. Interactieve TV wordt meestal aangeboden door de provider waar je je abonnement afsluit, het is echter niet altijd inbegrepen in het pakket. Het is dus beter om daar rekening mee te houden wanneer je een abonnement afsluit.

Tegenwoordig worden ook vele extra diensten zoals Netflix of Amazon Prime aangeboden. Tegen een maandelijkse betaling kun je genieten van een enorm aanbod aan films en series op de digitale ontvanger. Om dit te kunnen gebruiken moet de ontvanger wel worden aangesloten op het internet.

Tenslotte kun je nog letten op de prijs van het product. Probeer zoveel mogelijk apparaten te vergelijken zodat je de beste decoder kunt kopen qua prijs en kwaliteit. Stel een budget op en probeer om binnen de perken te blijven zodat je niet teveel geld uitgeeft.

 

 

Satelliet decoder reviews – top 5

 

 

Gebruik een satelliet decoder of digitale decoder om je kabelontvangst te vergroten. Sommige apparaten combineren dat zelfs met toegang tot het internet en opslagruimte om een groot aantal programma’s te kunnen opnemen. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies er zelf de beste satelliet decoder uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Humax iHDR-5200C

 

Met deze digitale kabelontvanger kun je ook verbinding maken met het internet. Het apparaat beschikt over een harde schijf met een opslagruimte van 500 GB zodat je vele programma’s kunt opnemen. Je kunt dit toestel integreren in je thuisnetwerk en via FTP programma’s kopiëren vanaf je harde schijf naar je PC.

De weergave van de beelden zijn van HD kwaliteit en dankzij de Twintuner functie kun je twee programma’s tegelijk opnemen. Je kunt met deze decoder ook live uitzendingen pauzeren en zelfs terugspoelen om een bepaald deel opnieuw te bekijken. Via de twee USB aansluitingen kun externe apparaten aansluiten.

De kopers zijn heel tevreden over de topkwaliteit van het product en de prijs die ze ervoor betalen. Het toestel is makkelijk aan te sluiten maar de handleiding mocht wel iets duidelijker, vele afbeeldingen zijn bijna onmogelijk om te ontcijferen.

Een degelijke satelliet decoder kan er op een eenvoudige en snelle manier voor zorgen dat de kabelontvangst meteen een pak groter wordt. Zo kun je bijvoorbeeld alvast even deze satelliet decoder van het bekende merk Humax bekijken. Zo weet je of het toestel al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Opslagruimte:

deze satelliet decoder is voorzien van een bijzonder krachtige harde schijf die over een maximale opslagruimte beschikt van maar liefst 500 GB.

Twintuner functie:

de Twintuner functie biedt je de mogelijkheid om tot wel 2 verschillende TV programma’s op hetzelfde moment te gaan opnemen.

Gebruiksgemak:

verder biedt dit apparaat je ook de mogelijkheid om een live programma of een live uitzending te onderbreken of eventueel een stukje terug te spoelen.

Nadelen
Handleiding:

een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat de handleiding bij het toestel toch niet helemaal duidelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sab Titan Micro HD

 

Deze digitale decoder behoort tot de goedkope satelliet decoders en is één van de meest compacte toestellen op de markt. Het apparaat is voorzien van een ingebouwde kaartlezer waarmee je bijvoorbeeld een CanalDigitaal smartcard kunt lezen. Je hoeft een externe harde schijf op dit toestel aan te sluiten zodat je programma’s kunt opnemen.

Dankzij de Timeshift functie is het ook mogelijk om live uitzendingen te pauzeren. Dit product wordt geleverd met montage stickers die je kunt gebruiken om het toestel achter je TV te bevestigen. Het apparaat heeft een 12V aansluiting waardoor je het ook kunt gebruiken in een caravan, boot of vrachtwagen.

De enige koper die een review heeft geschreven over deze satelliet decoder aanbieding geeft positief advies. Het toestel is makkelijk te installeren achter de televisie en de beeldkwaliteit is top. De installatie verloopt makkelijk want hij zoekt en installeert zelf de zenders.

Indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan kun je alvast even dit apparaat bekijken. Het is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar toch zul je het vast en zeker tussen de goedkope satelliet decoders kunnen spotten. En daardoor zou het misschien ook wel tot de populairste apparaten kunnen behoren.

Voordelen
Kostenplaatje:

dit toestel is werkelijk ideaal wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke satelliet decoder.

Formaat:

het is een vrij compacte satelliet decoder die je makkelijk ergens een plekje kunt geven.

Handig in gebruik:

verder is het toestel uitgerust met een interne kaartlezer. Verder is het ook mogelijk om zelfs een harde schijf apparaat op deze satelliet decoder aan te sluiten.

Nadelen

Op dit moment is er nog maar één online beoordeling bij het toestel geplaatst. De koper geeft daarin duidelijk aan bijzonder tevreden te zijn met het apparaat.

Koop bij bol.com (€89.45)

 

 

 

 

Humax iRHD-5300C

 

De Humax iRDH-5300C is verschillend van de iHDR-5200C door het feit dat dit apparaat geen ingebouwde harde schijf heeft. Je kunt echter nog altijd programma’s opnemen maar je hoeft dan wel een externe harde schijf te kopen. Dit toestel is een DVB-C tuner dus je controleert best voor je aankoop of dit werkt met je TV aanbieder.

Het apparaat is voorzien van 2 USB poorten aan de achterkant om de externe harde schijf op aan te sluiten. Daarna kun je naast het opnemen op een live uitzending pauzeren met de timeshift functie. Je kunt zelfs terugspoelen indien je een bepaalde scene gemist hebt. Met dit toestel heb je ook toegang tot verschillende digitale radiozenders.

Volgens de meeste gebruikers is dit een kwalitatief apparaat die eenvoudig in gebruik is. De installatie is simpel en de beelden zijn van HD kwaliteit. Voor sommige kopers start het toestel te traag op en zijn er ook te weinig aansluitmogelijkheden.

Net zoals één van de vorige apparaten zul je merken dat ook deze satelliet decoder afkomstig is van het merk Humax. Daardoor vermoeden we dat niet alleen één van de populairste merken is maar misschien voor sommige klanten ook beschouwd wordt als het beste merk.

Voordelen
USB poort:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat deze satelliet decoder over 2 krachtige en handige USB poorten beschikt. Ideaal dus om er bijvoorbeeld de harde schijf op aan te sluiten.

Timeshift functie:

dankzij de aanwezige timeshift functie is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens een live uitzending even op pauze te drukken of gewoon een stukje terug te spoelen.

Nadelen
Geen interne harde schijf:

het is wel belangrijk om te beseffen dat deze satelliet decoder niet voorzien is van een interne harde schijf.

Weinig aansluitmogelijkheden:

een kleine minderheid van de klanten vindt dat er toch wel wat meer aansluitmogelijkheden mochten voorzien zijn.

Koop bij bol.com (€129)

 

 

 

 

SAB Titan FTA

 

Ben je op zoek naar goedkope satelliet decoders dan is dit toestel het ideale product voor jou. De SAB Titan FTA is uitgerust met een kaartlezer en je kunt gecodeerd video’s opnemen met een USB stick.

De beelden hebben een 1080p Full HD kwaliteit en met timeshift kun je live uitzendingen pauzeren.

De ontvanger beschikt verder nog over verschillende functies zoals USB Wifi support, FastScan en MultiScan.

Het enige minpunt voor dit product is dat je de signaalsterkte niet kunt aflezen wanneer je de schotel aan het richten bent. Voor de rest zijn de gebruikers tevreden over de gunstige prijs/kwaliteit verhouding en worden de zenders in een korte tijdspanne ingesteld.

Je hebt ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de SAB Titan FTA satelliet decoder. Alvorens je besluit om dit apparaat aan te kopen dan kan het misschien handig zijn om eventjes de eigenschappen ervan op een rijtje te plaatsen. Op die manier krijg je een beter idee over de mogelijkheden van deze satelliet decoder.

Voordelen
Timeshift functie:

de timeshift functie biedt je de mogelijkheid om tijdens eender welke live uitzending gewoon eventjes op pauze te duwen.

Kostprijs:

je zult meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van deze satelliet decoder.

Gebruiksgemak:

verder is het ontvanger toestel ook nog eens uitgerust met tal van andere mogelijkheden zoals een USB Wifi support en een MultiScan en zelfs een FastScan.

Nadelen
Geen signaalsterkte:

op het moment dat je bezig bent met het richten van de schotel is het jammer genoeg niet mogelijk om de signaalsterkte af te lezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Humax IHD-R5400C

 

Met deze satelliet decoder van Humax ben je verzekerd van beelden in HD kwaliteit en kun je programma’s opnemen dankzij de ingebouwde harde schijf van 1 TB.

Het apparaat ondersteunt verschillende resoluties en dankzij de timeshift functie kun je live uitzendingen pauzeren. Via het thuisnetwerk kun je makkelijk media delen.

Neem twee programma’s gelijktijdig op met de twintuner functie en kopieer bestanden van en naar je computer via het FTP-protocol. Het toestel beschikt over 1 HDMI aansluiting en 2 USB aansluitingen. De decoder wordt geleverd met een afstandsbediening.

De goede beeldkwaliteit zorgt voor tevredenheid bij de kopers. Het functionele apparaat heeft een strak design en beschikt over vele gebruiksmogelijkheden, voor enkele kopers zelfs te veel. Voor andere gebruikers is de prijs van het product ook te hoog.

We sluiten het rijtje af met opnieuw een satelliet decoder die afkomstig is van het ondertussen alom bekende merk Humax. Het loont dan ook de moeite om ook even dit apparaat grondiger onder de loep te nemen. Zo weet je of deze satelliet decoder aan je verwachtingspatroon voldoet.

Voordelen
Aansluitmogelijkheden:

het apparaat is niet alleen voorzien van een krachtige HDMI aansluiting maar beschikt ook nog eens over 2 afzonderlijke USB poorten.

Harde schijf:

het toestel is voorzien van een krachtige en duurzame harde schijf die volledig is ingebouwd. De harde schijf is bovendien uitgerust met een maximale capaciteit van maar liefst 1 TB.

Timeshift functie:

het is mogelijk om zonder problemen tijdens eender welke live uitzending op pauze te drukken.

Twintuner functie:

dankzij de aanwezig twintuner functie is het bovendien ook mogelijk om 2 verschillende televisieprogramma\'s op hetzelfde moment te gaan opnemen.

Nadelen
Prijs:

sommige klanten vinden de prijs van dit product net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status