fbpx

Beste schaakspel

Laatste update: 12.10.19

 

Schaakspellen test van 2019

 

 

Schaakspellen koopgids

 

Tegenwoordig zitten heel wat mensen achter hun computerspelletjes te spelen of zijn ze druk in de weer met hun smartphone. Toch kunnen ook de beste schaakspellen voor heel wat plezier zorgen. Uiteraard hoef je niet zomaar het eerste het beste model aan te kopen. Je kunt eerst verschillende schaakspellen en aanbiedingen met elkaar vergelijken alvorens je een keuze maakt. Houd hierbij zoveel mogelijk rekening met het nut, het budget, het materiaal en de accessoires. Wie weet zit er dan ergens ook wel een schaakspel aanbieding tussen.

Het nut van een schaakspel

 

Zoals in de inleiding reeds min of meer aan bod kwam houden de meeste jongeren en ook volwassenen zich hoofdzakelijk bezig met hun smartphone of tablet. Of ze spelen de hele dag computerspelletjes. Dit hoeft zeker niet verboden te worden maar toch is het belangrijk om ook wat aandacht te geven aan andere manieren om je te ontspannen. Een schaakspel kan daarbij dan ook echt een goede aanbeveling zijn. Een schaakspel klinkt bij de meeste mensen heel erg saai in de oren maar dit is het helemaal niet.

Een schaakspel zal ervoor zorgen dat je hersenen geprikkeld worden en dit is belangrijk in de dagelijkse ontwikkeling. Bij jongeren helpt het om het denkvermogen te stimuleren en meer inzicht te krijgen in het geheel. Het leert je ook om in te schatten wat je tegenstander gaat doen en om daarop dan meteen te anticiperen. Ook oudere mensen zijn hierbij gebaat omdat het hen verplicht om de hersenactiviteit te onderhouden.

 

 

Extra kenmerken en accessoires

 

Wanneer je een schaakspel aankoopt dan zul je merken dat bepaalde modellen net iets meer kenmerken en accessoires met zich meebrengen dan andere schaakspellen. Zo zijn er heel wat schaakspellen die samen worden geleverd in combinatie met een leuk dambord. Zo heb je 2 leuke spelletjes voor de prijs van 1. Kijk ook altijd uit naar een exemplaar dat geleverd wordt in een mooie en vooral handige opbergdoos. Op die manier kun je het schaakspel na gebruik altijd mooi bewaren en wordt het ook duurzamer.

Het lijkt misschien heel onnozel maar kijk toch maar eens voor alle zekerheid of de schaakstukken meegeleverd worden. Het komt nu eenmaal wel eens voor dat je bij de aankoop enkel het schaakbord aangeboden krijgt en je er de pionnen achteraf nog zelf apart hoeft bij te kopen. Dit is uiteraard helemaal niet de bedoeling. Je hebt ook heel wat magnetische schaakspellen die niet meteen tot de goedkope schaakspellen zullen behoren maar toch best wel handig zijn. Bij sommige exemplaren zijn de schaakstukken zwaarder gemaakt met viltsokkel waardoor ze stabieler op het schaakbord zullen staan.

 

 

Het materiaal

 

In je zoektocht naar het voor jou ideale schaakspel zul je meteen ook merken dat er heel wat onderscheid te vinden is op het gebied van materiaal. Zo heb je heel wat schaakspellen die bestaan uit stevig hout zoals esdoorn, mahonie of walnoot. Dit is heel erg stevig en dus ook bijzonder duurzaam. Deze houten schaakspellen zien er bovendien ook heel klassevol en tijdloos uit en zullen niet altijd tot de goedkope exemplaren behoren.

Uiteraard kun je ook altijd kiezen voor een metalen schaakspel. Een metalen exemplaar zal uiteraard veel zwaarder wegen in vergelijking met een houten schaakspel en daardoor niet zo eenvoudig overal mee naartoe te nemen zijn. Houd er wel rekening mee dat een schaakspel uit metaal zeker en vast niet tot de goedkope schaakspellen zal behoren. Naast hout en metaal kun je eventueel ook nog altijd gaan voor een schaakspel uit glas. Hierbij zijn zowel het bord alsook de schaakstukken helemaal uit duurzaam glas gemaakt. Dit wordt vaak als een soort blikvanger geëtaleerd.

Het prijskaartje

 

Net zoals er ook heel wat verschillende soorten schaakspellen op de markt gebracht zijn, zul je ook meteen heel wat verschillende prijzen kunnen waarnemen. De prijs wordt eigenlijk voor het grootste gedeelte bepaald door het materiaal dat men gebruikt heeft en het design. Zo zal een houten schaakspel vaak veel goedkoper zijn dan een metalen model maar duurder dan een glazen schaakspel. Het is ook belangrijk of het met de handgemaakt werd of niet. Een schaakspel dat helemaal handgemaakt is zal dus logischerwijze ook veel duurder zijn.

Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf zoveel mogelijk probeert uit te maken waar jij naar op zoek bent. Welk bedrag kun en wil jij maximaal uitgeven aan een degelijk schaakspel. Je kunt daarom ook altijd even een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen die door klanten op het net geplaatst zijn. Daar wordt vaak nog heel wat advies gegeven en info over de gebruikerservaring. Bekijk eventueel ook of het mogelijk zou zijn om een tweedehands schaakspel aan te kopen.

 

 

Schaakspel Reviews – Top 5

 

 

De meeste mensen houden zich tegenwoordig bezig met videospellen of zitten op hun smartphone in hun vrije tijd. Er zijn andere manieren om je vrije tijd op te vullen en je hersenen te oefenen, namelijk bord- of schaakspellen. Als je een leuk schaakspel wilt kopen dan kun je gerust een kijkje nemen naar onze top vijf die we zorgvuldig geselecteerd hebben uit het ruime online aanbod. Je vindt er zeker het beste schaakspel tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Longfield Games 170489

 

Deze doos bevat een schaakbord en een dambord in één zodat je beide spellen kunt spelen met vrienden. Het bord is ingelegd met walnoot of esdoorn fineer en meet 42 cm in de breedte en 42 cm in de lengte. De damstenen en schaakstukken worden wel niet meegeleverd dus je hoeft deze onderdelen zelf nog aan te kopen, wat zorgt voor een extra meerkost. Het product is geschikt voor personen vanaf 8 jaar.

De kopers zijn heel tevreden over de kwaliteit van dit product. Het bord voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers en de prijs is aanvaardbaar. Het bord is stevig en groot genoeg om een leuk potje schaak mee te spelen. Voor één koper is het bord te groot waardoor het moeilijker is om het bord mee te nemen op verplaatsing. Kinderen kunnen hun eerste schaakspel spelen met dit product.

 

Koop bij bol.com (€20.49)

 

 

 

 

Longfield Games Magnetisch

 

Dit opklapbare schaakspel wordt geleverd met magnetische schaakstukken zodat deze stevig op het bord blijven staan. De onderdelen worden geleverd in een handige box waar je alles kunt in opbergen. De afmetingen van het bord zijn 24 x 24 cm. De schaakstukken zijn goud- en zilverkleurig en het product is geschikt voor personen vanaf 8 jaar. Dit artikel maakt deel uit van de goedkope schaakspellen waardoor het uitermate geschikt is voor kopers met een beperkt budget.

De gebruikers van het bord geven goed advies over de kwaliteit van het product en schrijven dat ze er eindeloos speelplezier aan beleven. Het schaakspel is ideaal voor beginners en dankzij de magnetische schaakstukken kun je ook bij wind op het terras spelen want de stukken blijven goed staan. Het enige minpunt die wordt aangegeven is dat de stukken nogal klein zijn waardoor je ze makkelijk kunt verliezen.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Philos De Luxe Veld 2610

 

Dit schaakbord is geschikt voor personen vanaf 6 jaar en is gemaakt van esdoorn- en mahoniehout. De meegeleverde schaakstukken zijn verzwaard met een viltsokkel om stabieler op het bord te blijven staan. Je kunt dit schaakbord inklappen en de schaakstukken eenvoudig aan de binnenkant van het bord bewaren. Op die manier kun je het schaakbord makkelijk meenemen op verplaatsing of op reis.

De goede kwaliteit en het handige ontwerp vallen in de smaak bij de kopers. Vooral het feit dat je de schaakstukken makkelijk aan de binnenkant van het bord kunt bewaren is een groot pluspunt. Doordat je het kunt inklappen is het ook eenvoudig om het bord op te bergen. De sluitingen van het bord zitten wel net iets teveel op de rand zodat ze eventueel schade kunnen veroorzaken aan de tafel. De onderdelen zijn voor sommige kopers ook veel te klein.

 

Koop bij bol.com (€48.9)

 

 

 

 

Non-License Glas 2008

 

Dit glazen schaakspel met glazen schaakstukken zal zeker mooi staan in het interieur van je woning. Bovendien is het perfect voor personen die op zoek zijn naar goedkope schaakspellen. Het product is geschikt voor personen vanaf 12 jaar.

Het schaakbord is gemaakt van karton en kun je eenvoudig opvouwen. Het schaakspel wordt geleverd met een boek getiteld: “Schaken: veel meer dan zwart en wit”. Dit boek geeft je nuttige informatie over het spel. Het bord heeft een klein formaat van 15 x 15 cm.

De meningen over het product zijn verdeeld. Een van de kopers is niet tevreden over het kartonnen schaakbord want op de foto staat er een glazen schaakbord. De andere kopers vinden het ontwerp van de set heel mooi. Dankzij het compacte formaat is deze set perfect om mee te nemen op vakantie.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Hinz & Kunst Metaal Nvt

 

Dit schaakspel is gemaakt van metaal en is geschikt voor personen vanaf 10 jaar. Het product is handgemaakt en wordt geleverd met alle schaakstukken zodat je meteen kunt beginnen met spelen. De speciale figuurtjes zijn ook gemaakt van metaal en zorgen voor een originele speelervaring. Dit product ligt wel in een hogere prijsklasse waardoor het niet meteen toegankelijk is voor personen met een beperkt budget.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door andere kopers. Om deze reden kunnen wij geen advies geven over deze schaakspel aanbieding. Schrijf als eerste gebruiker een review om andere kopers te helpen.

 

Koop bij bol.com (€154.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status