5 Beste Schroevendraaiers Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Schroevendraaiers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bepaalde toestellen zijn eigenlijk zo goed als onmisbaar geworden. Neem nu bijvoorbeeld een degelijke schroevendraaier. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten welke apparaten nu het beste zijn. Daarom willen wij jou graag helpen en zijn we alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse schroevendraaiers. Zo hebben we kunnen vaststellen dat de Stanley 26-delig bijzonder veel positieve reacties heeft mogen ontvangen. Bij de aankoop van dit product krijg je er bovendien ook een degelijke en stevige opbergdoos bij. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Bosch IXO V schroevendraaier. Dit apparaat werkt volledig elektrisch waardoor je dus zelf helemaal niet zoveel kracht meer hoeft te zetten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Schroevendraaiers koopgids

 

Een schroevendraaier is een stuk gereedschap die je voor vele klussen nodig hebt. Dit gereedschap zou je eigenlijk altijd in huis moeten hebben. Bij het kopen van een schroevendraaiers kun je kiezen uit vele verschillende soorten en je kunt verder nog rekening houden met het materiaal van de schroevendraaier en de handgreep, maar ook met de prijs.

 

 

Soorten schroevendraaiers

De sleufschroevendraaier is de klassieke schroevendraaier met een sleufkop. Je kunt deze in verschillende maten kopen en het is belangrijk dat de sleufkop even breed is als de sleuf van de schroef om een goede grip te hebben. Deze schroevendraaiers zie je tegenwoordig niet meer zoveel.

Dit komt omdat de PH kruiskopschroevendraaier veel populariteit heeft ontvangen de laatste jaren. Deze schroevendraaiers hebben een kop in de vorm van een kruis en daardoor hebben ze een betere grip op de schroef, zelfs als de kop niet even breed is. Je kunt deze schroevendraaiers kopen in vier verschillende maten.

De PZ kruiskopschroevendraaier beschikt ook over een kruiskop maar heeft daarnaast nog vier extra sleuven in de kop die een kwartslag gedraaid zitten. Dankzij deze extra sleuven is het mogelijk om veel meer kracht te zetten met deze schroevendraaier. Ook dit type is beschikbaar in vier verschillende maten.

De Torx schroevendraaier beschikt over een kop in de vorm van een zespuntige ster. Net als de PZ kruiskopschroevendraaier kun je met dit model veel kracht zetten om de schroeven goed vast te draaien. Dit type beschikt over vele verschillende maten beginnend bij TX1 tot en met TX40.

Een zeskant schroevendraaier beschikt over een kop in de vorm van een zeshoek. Als je ooit eens een Ikea meubel hebt besteld dan ken je deze zeker wel. Als je dit type gebruikt met een bijpassende bout of schroef dan kun je enorm veel kracht zetten.

Een slagschroevendraaier is enkel handig om schroeven uit te draaien. Dit gereedschap kun je gebruiken om schroeven die stevig vastzitten los te krijgen. Je plaatst deze schroevendraaier in de schroef en wanneer je op de achterkant slaat met een hamer dan treedt er een mechanisme in werking die zorgt voor een krachtige draaibeweging. Momenteel kun je dit enkel gebruiken voor schroeven met een PH kruiskop of een sleufkop.

De micro schroevendraaiers kun je gebruiken voor verschillende soorten koppen zoals PH, TX, SL en PZ. Deze schroevendraaiers zijn speciaal gemaakt voor precisiewerk bijvoorbeeld aan computers die beschikken over hele kleine schroeven. Meestal zijn deze schroevendraaiers antistatisch zodat je niet bang moet zijn voor schokken.

De spanningzoeker werkt min of meer volgens hetzelfde principe. Je gebruikt deze schroevendraaier om te controleren of er nog spanning staat op een elektrische aansluiting. Dit type is heel veilig en je loopt geen risico op schokken.

 

Materiaal van de schroevendraaier

Schroevendraaiers worden gemaakt van verschillende soorten metaal. De goedkope schroevendraaiers zijn meestal gemaakt van een zwakkere soort metaal en deze breken dan ook vlugger. Geef liever wat meer geld uit voor een stevige schroevendraaier die niet breekt wanneer je er kracht op zet. Sommige metaalsoorten zijn zo stevig dat ze onbreekbaar zijn mits je het gereedschap op de correcte manier gebruikt.

Ook de handgreep of het heft moet stevig genoeg zijn. Het heft is meestal van kunststof gemaakt maar soms kom je ook handgrepen tegen die vervaardigd zijn uit een stevig soort rubber. Het kan ook handig zijn als de handgreep een antisliplaag heeft zodat je nog een betere grip hebt op de schroevendraaier. Dit is vooral handig bij schroevendraaiers waar je veel kracht kunt op zetten zoals een zeskant schroevendraaier.

Tegenwoordig gebeurt het ook veel dat een traditionele schroevendraaier vervangen wordt door een elektrische schroefmachine. Het voordeel is dat deze machine steviger is en je hoeft zelf geen kracht te zetten. Dit is vooral handig als je schroeven wilt uitdraaien die heel vast zitten.

 

 

Prijs van een schroevendraaier

Een losse schroevendraaier kost niet veel geld, en je kunt al goedkope modellen vinden in vele verschillende winkels. Toch is het een aanbeveling om meteen een set te kopen met verschillende soorten schroevendraaiers want je zult niet altijd dezelfde schroeven terugvinden in meubels of andere voorwerpen. Zorg ervoor dat je tenminste enkele sleuf- en kruiskopschroevendraaiers bij je thuis hebt.

Als professionele klusser kan het ook interessant zijn om een elektrische schroefmachine te kopen want je zult tijd besparen. Dit apparaat kost wel meer geld. Toch zijn er bepaalde manieren waarop je sommige producten voor een goedkopere prijs kunt vinden. Webwinkels beschikken over vele promoties die ten alle tijde geldig zijn. Je kunt hele mooie aanbiedingen vinden als je beslist om online een bestelling te plaatsen. Je kunt ook eenvoudig de prijs van hetzelfde product vergelijken tussen de verschillende aanbieders.

 

5 Beste Schroevendraaiers (Reviews) van 2021

 

Een schroevendraaier komt altijd van pas. Soms komt er iets los te zitten of wil je een extra plankje in je keuken en heb je een schroevendraaier nodig om deze vast te draaien. Voor klussers is dit stukje gereedschap ook altijd handig. Om je te helpen bij je keuze hebben we vijf topproducten uitgezocht. Zo is het makkelijker om een beslissing te maken voor je aankoop en er zelf de beste schroevendraaier uit te kiezen.

 

1. Stanley Sthto-62142 Schroevendraaierset 26-delig

 

Deze set bestaat uit 26 verschillende grote en kleine schroevendraaiers. Je hoeft niet meer te zoeken naar het juiste gereedschap want deze set heeft ze allemaal. Ze worden geleverd in een handig opbergsysteem en elke schroevendraaier is voorzien van een softgrip, zo zijn ze comfortabeler in gebruik.

Dankzij het stalen blad met chroom afwerking roesten ze niet en blijven ze ook lang goed. De set bestaat uit 8 standaard schroevendraaiers, 8 Phillips schroevendraaiers, 6 Torx schroevendraaiers, 4 Pozi schroevendraaiers en een opbergsysteem. Dit product maakt ook deel uit van de goedkope schroevendraaiers gezien de lage prijs ervan.

Tussen de vele online beoordelingen zijn de meeste gebruikers positief over deze schroevendraaier aanbieding. Er zit een schroevendraaier bij voor elke situatie, ze staan ook te koop voor een goedkope prijs. Het gereedschap is stevig en van goede kwaliteit.

Bepaalde apparaten en toebehoren zijn eigenlijk zo goed als onmisbaar. Denk bijvoorbeeld maar aan een schroevendraaier. Je hoeft geen professionele timmerman te zijn om een schroevendraaier zoals dit model van Stanley te gebruiken. Stanley is bovendien één van de populairste en misschien voor sommigen wel het beste merk onder de schroevendraaiers.

Voordelen
Set:

zodra je dit product aankoopt, zul je merken dat de set uit maar liefst 26 schroevendraaiers bestaat. Deze zijn allemaal verschillend qua grootte.

Comfort:

je zult vrijwel meteen kunnen zien dat elke afzonderlijke schroevendraaier ook is afgewerkt met een handige softgrip. Dit maakt het iets gemakkelijker en comfortabeler om de schroevendraaiers te gebruiken.

Materiaal:

het blad is helemaal van staal gemaakt en is met chroom afgewerkt. Op die manier hoef je geen schrik te hebben van eventuele roestplekken.

Handig in gebruik:

verder wordt deze set van schroevendraaiers geleverd in een bijzonder handige opbergdoos.

Nadelen

Momenteel kunnen we geen negatieve beoordelingen vaststellen. De gebruikers blijken allemaal bijzonder overtuigd te zijn van deze schroevendraaiers. Dit maak het niet zo eenvoudig om eventuele minpunten bloot te leggen.

Koop bij bol.com (€41.27)

 

 

 

 

2. Bosch IXO V Basic accu schroefmachine Met 3,6V Li-Ion accu

 

De Bosch IXO V is een elektrische schroevendraaier die werkt op een batterij met een spanning van 3,6V. Het is een compact toestel die je snel kunt opladen met de micro USB oplader. Het apparaat beschikt over een LED lamp om te kunnen werken in een slecht verlichte omgeving en is uitgerust met een asvergrendeling om manueel schroeven te kunnen los- of vastdraaien.

Dankzij de softgrip ligt het toestel goed in de hand en is het comfortabel om mee te werken. Het apparaat moet 3 uur lang opladen en heeft een gewicht van 0,3 kg.

Volgens de kopers heeft dit product geen minpunten. Het is een krachtig apparaat die makkelijk te gebruiken is en goed in de hand ligt. De reviews tonen ook aan dat de gebruikers tevreden zijn over de prijs en de kwaliteit van het apparaat en de batterij gaat lang mee. Volgens één koper kan zijn jonge dochter er zelfs mee overweg dus is het toestel ook veilig voor kinderen.

Ook het merk Bosch is zeker en vast een vaste waarde op het gebied van gereedschap. Het zal dan niet verwonderen dat deze schroevendraaier afkomstig is van dit bekende merk. In vergelijking met het voorgaande model, is deze schroevendraaier helemaal elektrisch waardoor het klusje in een mum van tijd is geklaard.

Voordelen
Kracht:

het is een elektrische schroevendraaier die over heel wat vermogen beschikt en daardoor zeker tot de krachtige toestellen behoort.

Voeding:

dit model is voorzien van een krachtige en duurzame batterij. De batterij zelf beschikt dan weer over een maximale spanning van maar liefst 3,6V.

Handig in gebruik:

verder is de schroevendraaier voorzien van een handige LED lamp. Dankzij de asvergrendeling is het dan weer mogelijk om helemaal zelf op een manuele manier eventuele schroeven los- of vast te draaien.

Nadelen
Brede kop:

volgens één enkele koper is het niet zo eenvoudig om met deze schroevendraaier nauwkeurig werk te verrichten. Dit heeft te maken met de brede kop van het apparaat.

Koop bij bol.com (€49.94)

 

 

 

 

3. Stanley Schroevendraaierset 47-delig

 

Deze 47-delige schroevendraaierset van het merk Stanley is ideaal voor mensen die regelmatig klussen. Ze beschikken over een softgrip handgreep zodat het gereedschap goed in de hand ligt en je comfortabel kunt werken. Dankzij het stalen blad met chroom afwerking gaan ze niet vlug roesten en gaan dus lang mee.

De houder kun je eenvoudig aan de muur monteren. Deze set bestaat uit 8 standaard schroevendraaiers, 8 precisie schroevendaaiers, 20 x 25 mm schroefbits, 10 doppen, 1 multibut schroevendraaier en de houder.

Deze complete set is populair bij de kopers. De schroevendraaiers zijn van degelijke kwaliteit en de prijs van de set is niet te duur. Ze liggen goed in de hand en hebben een stevige grip. Voor enkele gebruikers is de houder onhandig, het kan enkel hangen en is niet praktisch.

Net zoals het eerste product is ook deze schroevendraaier set afkomstig van het ondertussen bekende merk Stanley. In tegenstelling met het eerste model, bestaat de set hier uit maar liefst 47 verschillende schroevendraaiers. Doordat de schroevendraaiers een ander formaat hebben, kun je gelijk welk klusje uitvoeren.

Voordelen
Comfort:

dankzij de handgreep met softgrip afwerking zul je merken dat de schroevendraaiers bijzonder aangenaam in de hand liggen. Daardoor kun je veel gemakkelijker werken.

Gebruiksvriendelijk:

het blad is helemaal van staal gemaakt en werd vervolgens met chroom afgewerkt. Op die manier zul je geen last krijgen van eventuele roestplekken.

Montage:

de schroevendraaiers worden geleverd in een handige houder. Deze houder kun je bovendien probleemloos aan de wand of aan de muur gaan bevestigen.

Nadelen
Onhandig:

een enkele koper is van mening dat de houder van deze set eigenlijk helemaal niet zo gebruiksvriendelijk en handig is.

Koop bij bol.com (€38.49)

 

 

 

 

4. Huvema Set Schroevendraaiers Torx S-8TX 8-delig

 

Deze 8-delige set van Toolcraft by Huvema bestaat uit Torx schroevendraaiers. Aan de prijs van deze set te zien is het een koopje en je kunt dus wel zeggen dat het tot de goedkope schroevendraaiers behoort.

De schroevendraaiers komen in verschillende maten en beschikken over een goede grip om meer controle te hebben tijdens het klussen. Het gereedschap is gemaakt van chroom-vanadiumstaal en de handgrepen zijn gemaakt van kunststof.

Er is nog maar slechts één review neergepend voor deze schroevendraaier aanbieding. De gebruiker is echter heel tevreden over de aankoop van dit topmateriaal.

Het is een handige set om in huis te hebben want alles wat je nodig hebt om schroeven vast of los te draaien zit erin.

Indien je op zoek bent naar een degelijke schroevendraaier maar daar liefst niet zoveel geld wenst aan uit te geven dan kun je altijd dit model van Toolcraft by Huvema eens aandachtig bekijken. In vergelijking met de andere 4 topproducten uit onze lijst, is deze schroevendraaier voorzien van de laagste prijs.

Voordelen
Budget:

zodra je de prijs van dit product ziet, dan zou je meteen vermoeden dat het wel eens om een schroevendraaier aanbieding zou kunnen gaan.

Materiaal:

de handgreep van dit model is helemaal vervaardigd uit bijzonder degelijk kunststof. Het gereedschap zelf bestaat echter uit duurzaam chroom-vanadiumstaal.

Comfort:

de handgreep is voorzien van een soft-grip waardoor de schroevendraaier heel erg aangenaam in de hand ligt. Dit laat het klussen ook iets aangenamer verlopen.

Nadelen
Te weinig:

momenteel merken we nog geen negatieve reacties van klanten op. Toch is het mogelijk dat sommige kopers graag een grotere set schroevendraaiers hadden gehad.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Gedore 2150-2160 Schroevendraaierset 10-delig

 

Deze 10-delige set bestaat uit verschillende schroevendraaiers die uitgerust zijn met een Power Grip greep met ophanggat. Het handvat is ergonomisch ontworpen, zo kun je precies en comfortabel werken.

De kling is gemaakt van molybdeen-vanadium-plus staal voor een optimale stevigheid. De set wordt geleverd in een kartonnen verpakking en er zit geen houder bij.

Deze schroevendraaiers zijn van topkwaliteit volgens de kopers. Als je de beoordelingen leest zie je dat ze ook tevreden zijn over het design.

Het gereedschap ligt goed in de hand en de handgreep is stevig en zijn niet glad. Ze zijn eenvoudig in gebruik en zijn perfect om dagelijks mee te werken.

Tot slot is er dan ook nog de Gedore 2150-2160 schroevendraaierset die uit maar liefst 10 verschillende soorten schroevendraaiers bestaat. Op die manier zul je heel wat klusjes in een mum van tijd kunnen oplossen. Hieronder kun je alvast een overzicht vinden van de voor- en nadelen van dit product.

Voordelen
Ontwerp:

je zult merken dat de handgreep van deze schroevendraaiers helemaal ergonomisch gevormd is. Dit maakt het aangenamer om bepaalde klusjes uit te voeren.

Kling:

de kling bij deze schroevendraaier set is helemaal vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig molybdeen-vanadium-plus staal. Dit maakt de schroevendraaiers gewoon veel steviger.

Nadelen
Geen houder:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je bij de aankoop van deze schroevendraaier set er helemaal geen houder bij krijgt.

Koop bij bol.com (€51.91)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status