5 Beste Schuurmachines Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Schuurmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je het gewoon bent om thuis regelmatig wat klusjes op te knappen in je vrije tijd, dan kan een schuurmachine eventueel niet ontbreken. Een degelijke schuurmachine zal ervoor zorgen dat je grote oppervlaktes of meubels op een handige en vooral snelle manier zult kunnen schuren en eventueel ook polijsten. Zo behoort de Bosch PEX 300 AE zeker tot één van de 3 beste schuurmachines. Dit heeft te maken met het feit dat het een vrij compact apparaat is waardoor het helemaal niet lastig is in gebruik. Toch hoeft de Makita BO4565K helemaal niet onder te doen. Het is een bijzonder krachtige schuurmachine dat bovenal ook enorm duurzaam blijkt te zijn. De ergonomische vormgeving zorgen dan weer voor net dat tikkeltje meer comfort.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Schuurmachines koopgids

 

Je kunt verschillende schuurmachines kopen om verschillende klussen op te knappen. Denk eerst na over welk soort schuurmachine je nodig hebt en daarna kun je nog met andere factoren rekening houden zoals het vermogen, het comfort en de stofafzuiging van een apparaat.

 

 

Soorten schuurmachines

Je kunt in de eerste plaats kiezen voor een bandschuurmachine. Dit is een groot toestel met een krachtige motor die geschikt is voor grote klussen. Je kunt dit apparaat wel niet gebruiken voor een fijne afwerking en het zijn ook de duurste schuurmachines in vergelijking met de rest. Niet alleen het toestel zelf maar ook het schuurpapier kost veel geld.

Een vlakschuurmachine is geschikt om te schuren zonder krassen te maken. Voor zwaardere klussen is dit toestel niet geschikt. Het apparaat is voorzien van een rechthoekige zool die snelle en cirkelvormige bewegingen maakt. Je kunt er tot op 1 mm van de rand van een hoek schuren.

Een excentrische schuurmachine heeft een ronde zool en heeft een gelijkaardige beweging zoals van een vlakschuurmachine. Dit apparaat is geschikt voor fijne afwerking en kan sneller veel materiaal afnemen. Door de zool te vervangen door een polijstschijf kun je dit apparaat zelfs gebruiken om mee te polijsten. Door de ronde zool kun je er wel niet mee in hoeken schuren.

De handpalmschuurder is is kleiner dan de vlakschuurmachine maar heeft een gelijkaardige werking. Het beschikt over een rechthoekige zool die snelle cirkelvormige bewegingen maakt. Je kunt ermee tot op 0,5 mm van de randen schuren en het is een licht toestel. De prijs van dit apparaat ligt meestal wel hoog.

Een deltaschuurder of schuurmachine met driehoekige zool is speciaal ontworpen om in hoeken te kunnen schuren en de multifunctionele schuurmachine is een combinatie van verschillende soorten apparaten om te kunnen schuren in smalle ruimten.

 

Kwaliteit en comfort

Het vermogen van een schuurmachine beïnvloedt op directe wijze de kracht van de motor. Maar dat wil daarvoor niet zeggen dat een schuurmachine beter schuurt omdat het een groter vermogen heeft. Veel van het vermogen gaat namelijk verloren als warmte. Het kan dienen als een krachtaanduiding voor toestellen van hetzelfde merk maar de kwaliteit van een schuurmachine hangt af van vele andere factoren.

Het toerental van een schuurmachine is belangrijk, een apparaat met een hoger toerental zal hetzelfde klusje vlugger opknappen dan een apparaat met een laag toerental.

Het comfort die je ervaart tijdens het schuren is ook belangrijk. Zorg ervoor dat het snoer van een schuurmachine minstens 2,5 meter lang is, anders zul je al gauw een verlengsnoer nodig hebben. Voor personen die liever zonder kabel werken zijn er de accu schuurmachines. Het nadeel van deze apparaten is dat ze meestal niet zo krachtig zijn.

Als het toestel over een soft grip beschikt dan zul je de machine voor een lange tijd kunnen gebruiken zonder veel last te ervaren. Sommige hebben zelfs een tweede greep zodat je meer kracht kunt zetten op het apparaat. Voor mensen die liever ‘s avonds werken of op plaatsen met weinig licht is het beter om een schuurmachine met werkverlichting te kopen. Dit is meestal een ingebouwd LED lichtje.

 

 

Stofafzuiging, schuurpapier en prijs

Omdat er bij het schuren veel stof vrijkomt zijn de meeste apparaten voorzien van stofafzuiging. Het stof wordt afgevoerd naar de achterkant van het toestel en komt daar in een stofzak terecht. Bij sommige machines is het mogelijk om er een stofzuiger op aan te sluiten. Hoe groter de afname van materiaal, hoe meer stof en hoe groter de stofafzuiging moet zijn.

Het is belangrijk om het juiste schuurpapier te kiezen voor de klus die je in gedachten hebt. De kleur doet er niet toe, je moet je baseren op het cijfer die verwijst naar de korrelgrootte van het schuurpapier. Voor hout heb je bijvoorbeeld schuurpapier nodig tussen de 30 en 400. Hoe hoger het cijfer, hoe fijner de korrel van het schuurpapier.

Het schuurpapier kan op verschillende manier bevestigd worden aan de zool. Sommige apparaten zoals vlakschuurmachines gebruiken beugels of clips en andere toestellen gebruiken velcro. Het nadeel van een velcro bevestiging is dat de schuurvellen meestal duurder zijn.

De prijs van een schuurmachine hangt in de eerste plaats af van het type schuurmachine die je wilt kopen. Je kunt verschillende aanbiedingen vergelijken in de plaatselijke winkel of online. Ook de kracht en de kwaliteit van de schuurmachine zal de prijs beïnvloeden. Baseer je op aanbevelingen van andere kopers om zeker te zijn dat je een goede aankoop maakt. Natuurlijk hangt het ook af van je eigen budget.

 

5 Beste Schuurmachines (Reviews) van 2020

 

Een echte doe-het-zelver heeft natuurlijk een schuurmachine in huis. Zo kun je hem gemakkelijk gebruiken wanneer je wilt om oppervlakken of meubels af te schuren of te polijsten. Wij hebben vijf verschillende schuurmachines opgezocht en vergeleken op basis van online reviews. Lees gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste schuurmachine is.

 

1. Bosch PEX 300 AE Excentrische Schuurmachine 270 Watt

 

De Bosch excentrische schuurmachine is perfect om grotere oppervlakken te schuren of te polijsten. Dankzij z’n compacte en lichte constructie kun je comfortabel werken en met het Bosch-microfiltersysteem wordt het stof direct in de bijgeleverde microfilterbox gezogen.

Hij wordt verder ook geleverd met een 1 schuurpapier een een koffer gemaakt van kunststof. Hij is ideaal om meubel met een gebogen oppervlak te schuren of gelakte oppervlakken te polijsten. Met  de Paper Assistant kun je het schuurpapier eenvoudig aanbrengen en door de klithechting kun je snel wisselen van schuurblad.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit product. Hij heeft een krachtig vermogen en schuurt prima. Het is makkelijk om te wisselen van schuurpapier en je krijgt een goede kwaliteit voor een degelijke prijs. Toch is er ook een negatief punt: de stofafzuiging werkt niet naar behoren, het stof blaast alle kanten uit.

Er zijn vele bekende fabrikanten die schuurmachines maken, daarom is het nogal moeilijk om het beste merk te kiezen. Bosch staat zeker garant voor kwaliteit. Deze schuurmachine is geschikt voor grote oppervlakken en is licht van gewicht. Je kunt stofvrij werken en het apparaat makkelijk meenemen op verplaatsing.

Voordelen
Constructie:

het apparaat is compact van formaat en licht van gewicht zodat je er makkelijker mee kunt werken. De softgrip zorgt voor een comfortabele greep.

Bosch-microfiltersysteem:

het toestel is voorzien van een ingebouwd stofzuigerelement die het losgemaakte stof meteen in een microfilterbox zuigt. Zo kun je stofvrij werken wat veel beter is voor je gezondheid.

Klithechting:

dankzij de Paper Assistant kun je het schuurblad eenvoudig vastmaken en door de klithechting kun je makkelijk van schuurblad wisselen.

Nadelen
Stofafzuiging:

de stofafzuiging van het apparaat werkt niet optimaal. Het stof blaast alle kanten op en je kunt de microfilterbox moeilijk verwijderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Makita BO4565K Vlakschuurmachine 200 W

 

Met de Makita kun je comfortabel werken want dankzij de toevoeging van een extra contragewicht heb je minder last van trillingen en maakt hij ook veel minder geluid. Door de rubberen bescherming over de schakelaar hoef je je ook geen zorgen te maken dat er stof binnendringt in je schuurmachine.

Hij is duurzamer door de verbeterde steunen van de schuurzool en het grotere motorvermogen. Verder beschikt hij ook nog over een verbeterde stofafzuiging. Hij wordt geleverd met een koffer, stofbox en papieren stofzak. Hij behoort daarbovenop ook nog eens tot de goedkope schuurmachines.

De meeste kopers vinden dit product echt top. Hij is handig in gebruik en is ook heel duurzaam. Je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs en hij is stevig. De stofafzuiging werkt goed maar je moet hem wel regelmatig leegmaken. Sommigen vinden wel geen passend schuurpapier voor deze machine en zijn daardoor minder tevreden over deze schuurmachine aanbieding.

Ook Makita klinkt bij klussers zeker bekend in de oren. Dit apparaat gebruikt een contragewicht om trillingen tegen te gaan en is goed beschermd tegen stof. Het toestel is voorzien van een stofafzuiging en is bovendien redelijk goedkoop om aan te schaffen.

Voordelen
Contragewicht:

door een contragewicht aan het apparaat toe te voegen heb je minder last van trillingen en maakt het toestel minder geluid.

Stofvrij:

de verbeterde stofafzuiging zorgt ervoor dat je minder stof in je longen krijgt. Al het stof komt in de stofbox of -zak terecht. De schakelaar van het toestel beschikt over een rubberen bescherming zodat er ook geen stof in het apparaat komt.

Duurzaam:

het hogere motorvermogen en de uitstekende steunen van de schuurzool dragen bij tot een optimale duurzaamheid van het apparaat. Bovendien kun je het apparaat makkelijk bedienen dankzij de ergonomische vormgeving en de softgrip.

Nadelen

De kopers hebben tot op heden nog geen minpunten gevonden over deze schuurmachine.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Black & Decker Mouse KA161-QS Delta Schuurmachine 55W

 

Deze compacte schuurmachine is ideaal voor het schuren van plaatsen en hoeken die moeilijk te bereiken zijn.

Hij is perfect om verf af te schuren en te verwijderen.  Je kunt hem ook gebruiken om roest mee te verwijderen, metaal te polijsten of glas en kunstof schoon te maken.

Dankzij z’n draaibare zool zorgt hij voor een langdurig gebruik van het schuurpapier.

Je kunt het schuurpapier gemakkelijk aanbrengen met de Velcroaansluiting en door z’n compacte ontwerp ben je verzekerd van een optimaal resultaat. Een mooie schuurmachine aanbieding!

De online reviews liegen er niet om, dit product krijgt een bijna 100% positief advies van de kopers. Hij is handig in gebruik en je krijgt topkwaliteit voor een redelijke prijs. Hij is duurzaam en zelfs praktisch voor onhandige mensen. Een mooie schuurmachine aanbieding!

Voor de personen die interesse hebben in het product met de laagste prijs is de KA161-QS het ideale product. Het populairste toestel van het moment dat bovendien makkelijk in gebruik is vanwege het compacte formaat. Het apparaat is geschikt om te schuren maar ook om te polijsten.

Voordelen
Compact design:

dankzij het kleine formaat is het apparaat geschikt om in krappe ruimtes te werken. Bovendien kun je ook in moeilijke hoeken schuren door de deltavormige schuurzool.

Schuurpapier:

je kunt het schuurpapier makkelijk bevestigen met de klittenband en langer gebruiken dankzij de draaibare zool.

Goedkoop:

het product is populair vanwege de lage prijs. Vele kopers hebben voor dit apparaat gekozen vanwege de betaalbaarheid.

Nadelen
Stofafzuiging:

het apparaat beschikt niet over stofafzuiging. Vergeet dus zeker niet om een bril en een masker te dragen zodat je geen stof in je ogen en je longen krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Powerplus POW4060 Roterende Schuurmachine 480 Watt

 

Deze roterende schuurmachine is ideaal voor fijn schuren op effen en gebogen vlakken. Het schuurplateau beschikt over een klithechting om snel en eenvoudig de schuurbladen te kunnen wisselen. Hij heeft een verstelbare handgreep en behoort tot de goedkope schuurmachines.

Verder beschikt hij ook over een ingebouwd stofzuigelement om de schuurstof af te voeren via de stofbox, hierdoor krijg je een langere levensduur van de schuurbanden.

De meeste kopers zijn tevreden over deze schuurmachine aanbieding en geven dan ook een positief advies.

Hij is handig in gebruik en voor een goedkope prijs krijg je goede kwaliteit in handen. Hij werkt prima en ligt soepel in de hand maar heeft toch ook enkele negatieve punten. Hij is niet duurzaam en het schuurpapier en het stofzakje zouden geregeld loskomen.

Je kunt snel en makkelijk de schuurbladen wisselen op de POW4060 van Powerplus. De handgreep is verstelbaar voor extra comfort en gebruiksgemak. Je kunt het geproduceerde stof laten afzuigen. Het product is vooral geschikt voor effen en gebogen vlakken.

Voordelen
Klithechting:

je kunt de schuurbladen snel en makkelijk wisselen dankzij de klithechting op het schuurplateau.

Gebruiksgemak:

het apparaat beschikt over een extra handgreep die bovendien verstelbaar is om comfortabel te kunnen werken. Het snoer heeft een lengte van 2 meter om je van genoeg bewegingsvrijheid te voorzien.

Stofafzuiging:

het toestel beschikt over een ingebouwd stofzuigelement die stof afvoert naar een stofbox zodat je minder stof in je longen en ogen krijgt. Bovendien heb je zo ook een beter zicht op het schuuroppervlak en een langere levensduur van de schuurbanden.

Nadelen
Schuurpapier:

extra schuurpapier kopen zorgt voor een aanzienlijke meerkost. Je kunt eventueel op zoek gaan naar goedkope alternatieven maar deze zullen niet zo lang meegaan.

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

5. Hitachi Bandschuurmachine SB10V2

 

De Hitachi is geschikt voor zware professionele werkzaamheden en kan gebruikt worden voor het schuren van staal en hout.

Hij is perfect om oude verf te verwijderen of een oppervlak voor te schuren voor het verven. Dankzij de transparante kap is de schuurpositie op elk moment zichtbaar.

Doordat de stofzak aan de linkerzijde van de machine hangt kun je nog altijd makkelijk in hoeken schuren.

Hij weegt 5,2 kg en heeft een krachtige motor en variabele snelheid. Dit apparaat behoort door z’n hoge prijs niet tot de goedkope schuurmachines. De handleiding is in het Nederlands zodat je alles goed kunt bestuderen vooraleer je het apparaat gebruikt.

Over dit product zijn online nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven.

Dit apparaat is geschikt voor zware klussen en kun je zelfs gebruiken om staal te schuren. Je kunt op elk moment de positie van het toestel controleren via de doorzichtige kap. Het overtollige stof wordt opgevangen in een stofzak. Dit product ligt wel in een hogere prijsklasse dan de andere schuurmachines.

Voordelen
Stofvrij:

het vrijgekomen stof tijdens het schuren wordt afgevoerd zodat je in een stofvrije omgeving kunt werken. Dit is veel beter voor je gezondheid want je ademt minder stof in. De stofzak zit aan de linkerzijde van het apparaat zodat je nog altijd makkelijk in hoeken kunt schuren.

Gebruiksgemak:

de softgrip zorgt voor extra comfort tijdens het schuren. De krachtige motor en de variabele snelheid zorgen voor een optimaal resultaat.

Nadelen
Gewicht:

het apparaat is iets zwaarder dan andere modellen en kan daarom na een tijdje pijn aan de armen of handen veroorzaken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status