5 Beste Scooters Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Scooters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een leuke en betaalbare scooter? Dan kan onze koopgids jou misschien wel verder op weg helpen? Daarin geven we een aantal nuttige tips en extra informatie zodat je weet waarop je zoal kunt letten bij de aankoop van een scooter. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo zul je vaststellen dat je met de Imaginarium Vespa White een degelijke en bijzondere scooter in huis werkt. Bovendien werkt dit toestel geheel op elektrische wijze. De CityBug 2S e-Scooter hoeft alvast niet onder de doen. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat over een totaal vermogen van maar liefst 350 Watt beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Scooters koopgids

 

Bij het kopen van een scooter aanbieding moet je rekening houden met verschillende factoren. Je moet ten eerste kiezen welke soort scooter je wilt kopen en voor welke leeftijdsgroep. Daarna moet je nog letten op de motor, de kenmerken en de prijs. De informatie in deze koopgids zal je helpen om de beste scooter te kunnen kopen. We geven je zelfs enkele voorbeelden die je kunt vergelijken met elkaar.

Soorten scooters

Je kunt een scooter kopen die hetzelfde is als een brommer, maar een scooter kan in sommige gevallen ook hetzelfde zijn als een autoped of kinderstep. De eerste soort zul je enkel kunnen kopen als je al oud genoeg bent om ermee te rijden, de tweede soort is eerder bedoeld voor jonge kinderen.

Een scooter of brommer wordt onderverdeeld in drie verschillende modellen. Een snorscooter kan een maximale snelheid van 25 km per uur halen en moet op het fietspad rijden. Je moet in het bezit zijn van een AM rijbewijs maar je bent niet verplicht om een helm te dragen.

Een bromscooter kan een snelheid halen van 45 km per uur en mag op de baan rijden. Met deze scooter ben je wel verplicht om een helm te dragen en je hebt ook een AM rijbewijs nodig.

Hetzelfde geldt voor motorscooters. Deze scooters halen een hogere snelheid en zijn daarom onderhevig aan de verkeersregels. Je moet zeker een helm dragen en je hebt een A rijbewijs nodig die je apart moet halen. Je moet dezelfde regels volgen als autobestuurders.

Als je een kinderstep koopt dan moet je rekening houden met de grootte en de leeftijd van je kind. Een jong kind heeft een kleinere step nodig dan een ouder kind. Je kunt ook een elektrische step kopen met een motortje zodat je kind zelf niet meer hoeft te steppen.

 

Welke motor

In het geval van brommers kun je kiezen tussen een elektrische motor of een motor die werkt met benzine. Als je kiest voor een benzinemotor dan heb je nog de keuze tussen een 2-takt en een 4-takt motor. Een 2-takt motor maakt meer geluid en produceert meer uitlaatgassen. Het is dus een aanbeveling om een 4-takt motor te kiezen want deze zijn stiller en zuiniger. Een benzinemotor beschikt over meer kracht dan een elektrische motor maar is wel slechter voor het milieu. Je moet dan ook nog rekening houden met de brandstofkosten.

Een andere optie is kiezen voor een elektrische motor. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten batterijen zoals een Li-ion accu of een loodaccu. Een elektrische scooter kost meer geld maar je hebt er minder onderhoud aan en je betaalt minder verbruikskosten. Het opladen van de accu neemt ongeveer 3 uur in beslag.

Er bestaan ook kindersteps met een elektrische accu zodat je kind zich kan verplaatsen zonder zelf te moeten steppen. Deze modellen beschikken over een knop om gas te geven en een rem om te stoppen.

 

De kenmerken

Bij het kopen van een scooter kun je letten op het merk. Sommige merken hebben meer ervaring met het maken van brommers en hebben meestal een betere kwaliteit. Vergeet niet dat je voor elke soort scooter een verzekering moet afsluiten. Sommige accessoires zijn ook handig zoals een helm voor extra veiligheid of een koffer om spullen mee te nemen.

Bij steps moet je letten op de hoogte van de voetenplank. Het is belangrijk dat je kind makkelijk op de plank kan staan en daarna met de andere voet aan de grond kan om zich voort te bewegen. Het is beter dat de plank zo dicht mogelijk bij de grond staat.

Je hebt ook minimum 1 rem nodig op een kinderstep. Het is belangrijk dat je de remmen test wanneer je een step koopt zodat je er zeker van bent dat ze goed werken.

Het kan ook handig zijn dat je het stuur in de hoogte kunt verstellen. Zo kun je de step voor een bepaalde periode laten meegroeien met je kind of kunnen andere kinderen er ook gebruik van maken.

 

 

Prijs van een scooter

Een brommer kan redelijk duur zijn maar is ook enkel geschikt voor jongvolwassenen dus zij kunnen al oud genoeg zijn voor een vakantiejob waarmee ze kunnen sparen voor een scooter. Je kunt als ouder ook een scooter cadeau doen aan je kind vanwege de goede resultaten op school of voor een verjaardag. Er zijn al goedkope scooters beschikbaar die niet teveel geld kosten.

Je kunt ook op zoek gaan naar step aanbiedingen voor jongere kinderen zodat ze plezier kunnen maken met hun vrienden. Kinderen worden ook vlug moe als ze moeten wandelen, dus een step kan een oplossing bieden.

 

5 Beste Scooters (Reviews) van 2020

 

Met een scooter kun je je makkelijk voortbewegen zonder moe te worden. Tegenwoordig bestaan er ook al veel scooters voor kinderen zodat ze van jongs af aan kunnen ervaren hoe het is om met een scooter te rijden. In ons artikel hebben wij ons toegespitst op goede scooters voor je kinderen zodat ze veel kunnen spelen. Kies uit deze topproducten de beste scooter uit.

 

1. Imaginarium Moto Vespa White Elektrische Scooter voor Kinderen

 

Deze elektrische scooter heeft hetzelfde design als een klassieke Vespa bromfiets. Er staan zijwieltjes aan zodat de kinderen er veel plezier van kunnen beleven. De maximale snelheid is slechts 5 km per uur dus het is veilig en het werkt op een batterij. De zijwieltjes zijn afneembaar indien grotere kinderen al willen rijden met de 2 grote rubberen wielen.

Bij de benen beschik je over een opbergvak en aan de achterkant is er een koffer om speelgoed of materiaal in op te bergen. Deze scooter kan niet achteruit rijden en de batterij kan ongeveer 50 minuten aan een stuk gebruikt worden. De afstand tussen het zadel en de grond bedraagt 50 cm.

Op dit moment is er maar één review geplaatst bij dit product maar de koper is helemaal lovend over deze scooter aanbieding. Het zoontje van de koper beleeft er eindeloos speelplezier aan en het toestel is van topkwaliteit. Deze koper geeft alleen maar goed advies over dit product.

Wanneer je op zoek gaat naar een scooter dan zul je heel wat verschillende prijsklassen tegenkomen. Dit model van het merk Imaginarium is niet meteen voorzien van de laagste prijs maar zou volgens de koper wel veruit de populairste scooter kunnen zijn. Laten we dan ook even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Doelgroep: deze Vespa is ideaal voor kinderen. Je zult zien dat de scooter voorzien is van zijwieltjes die je er later ook gewoon kunt afnemen.

Snelheid: met deze scooter kan je kind met een gemak een topsnelheid van 5 km per uur halen.

Voeding: deze elektrische scooter werkt op basis van een bijzonder krachtige batterij. Zodra de batterij helemaal is opgeladen dan kun je de Vespa zonder problemen 50 minuten lang gebruiken.

Handig in gebruik: je zult merken dat er een handig opbergbakje voorzien is ter hoogte van de beenruimte. Ook aan de achterkant is er een soort van koffertje gemaakt waarin je dan eventueel wat spulletjes of accessoires in kunt bewaren.

 

Nadelen:

Niet achteruit: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het onmogelijk is om achteruit te rijden met deze vespa.

Prijskaartje: voor deze koper is de scooter duidelijk een topproduct. Toch durven we stellen dat het prijskaartje misschien voor andere potentiële gebruikers iets te hoog is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. CityBug 2S e-Scooter Nieuw model

 

Deze scooter is eigenlijk een step met een krachtige 350 Watt motor op het achterwiel. Met de duimgashendel kun je makkelijk versnellen en het product is voorzien van twee remsystemen: een achterwielrem wanneer je plots moet remmen en het EAB systeem om de step geleidelijk af te remmen.

Je kunt dit artikel opvouwen om het makkelijk mee te nemen of op te bergen en zo plaats te besparen. Het is een milieuvriendelijk product want het produceert geen CO2 en het maakt ook geen geluid. Het stuur is in hoogte verstelbaar en de scooter is uitgerust met een voor- en achterlicht. Het heeft een zwarte kleur en is belastbaar met maximum 100 kg. Het haalt een snelheid van 22 km per uur.

Dit product heeft een hoge prijs en dat is misschien de reden waarom er nog geen beoordelingen geplaatst zijn voor deze scooter. Wegens gebrek aan een review is het niet mogelijk om je een advies te verschaffen over dit apparaat.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de scooter van het merk Citybug. Citybug is niet zo bekend qua merknaam maar voor andere gebruikers kan het dan weer wel het beste merk zijn. In elk geval loont het de moeite om de eigenschappen van deze leuke scooter eventjes van naderbij te gaan bekijken.

 

Voordelen:

Vermogen: het toestel is eigenlijk meer een soort van step maar het beschikt over een bijzonder krachtige en ruim vermogen van maar liefst 350 Watt.

Remsysteem: je zult vrijwel meteen merken dat de scooter is uitgerust met 2 verschillende remsystemen. Zo is er een achterwielrem voorzien om heel bruusk te remmen en dan heb je nog het EAB systeem om heel geleidelijk aan te remmen.

Comfort: het is zelfs mogelijk om dit toestel grotendeels op te vouwen. Dit maakt het iets gemakkelijker om het overal mee naartoe te nemen en na gebruik op te bergen.

Nadelen:

Geen online beoordeling: we merken dat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpunten die aan het toestel verbonden zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Koowheel Step Electrisch met verlichting mobiele APP

 

Deze stevige scooter is een elektrische step met een mobiele APP zodat je het kunt beveiligen tegen diefstal. Je kunt de APP ook gebruiken om de instellingen te wijzigen. Het toestel weegt slechts 11 kilo en behaalt een maximumsnelheid van 30 km per uur. Dankzij het voor- en achterlicht kun je het ook veilig in het donker gebruiken.

Het apparaat beschikt zelfs over een remlicht in het achterwiel! Je kunt dit product makkelijk opvouwen om zo ruimte te besparen of het mee te nemen. De batterij moet ongeveer 2,5 uur opladen en het toestel is waterdicht dus je kunt het ook in de regen gebruiken. Om af te remmen kun je kiezen tussen de elektronische rem en de voetrem.

Dit product werd nog niet beoordeeld door online gebruikers. Wees de eerste koper om een review te schrijven en advies te geven over deze scooter aanbieding.

Je kunt ook altijd kiezen voor deze leuke scooter die er eigenlijk uitziet als een soort van stevige step. Toch hoef je zelf niet al teveel krachten en energie te verspillen aangezien het hier om een elektrische step gaat. Hieronder kun je alvast een overzicht raadplegen van de sterke en minder sterke eigenschappen van het apparaat.

 

Voordelen:

Mobiele APP: dankzij de mobiele APP is het bijvoorbeeld ook mogelijk om deze elektrische step tegen diefstal te gaan beveiligen. Via de APP kun je daarnaast ook bepaalde instellingen gaan aanpassen en wijzigen.

Snelheid: het is een degelijk apparaat dat met een gemak een topsnelheid van wel 30 km per uur haalt.

Veiligh: het is een veilig toestel dat zowel aan de voorkant als aan de achterkant over verlichting beschikt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken indien het donker begint te worden.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: het gebrek aan online beoordelingen zorgt ervoor dat er nog niet veel advies kan gegeven worden omtrent de gebruikerservaring.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Scooter Razor Electric Lil Es roze

 

Deze elektrische scooter van Razor is speciaal gemaakt voor kinderen en zal zeker in de smaak vallen bij meisjes door de roze kleur.

Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar zodat ze kunnen leren om hun evenwicht te behouden. Deze driewieler is uitgerust met een startknop waarmee je het toestel makkelijk inschakelt.

Het is voorzien van soft start technologie zodat je geen last hebt van bruuske bewegingen maar de snelheid langzaam opgebouwd wordt.

De scooter stopt automatisch bij het loslaten van de knop. Dit apparaat behaalt een maximale snelheid van 3 km per uur en de batterij gaat tot 40 minuten lang mee. Dankzij het ergonomische zadel is deze scooter stabiel.

Over dit topproduct zijn momenteel nog geen reviews geschreven.

Indien je nog steeds op zoek bent naar een leuk en origineel verjaardagsgeschenk voor jouw kind dan kun je misschien deze elektrische scooter even bekijken. Dit model is afkomstig van één van de populairste merken Razor en biedt heel wat leuke mogelijkheden en opties.

 

Voordelen:

Design: deze elektrische scooter is afgewerkt met een mooie roze en paarse kleur waardoor vooral meisjes zich erdoor aangetrokken zullen voelen.

Doelgroep: deze elektrische scooter is voorzien van 3 wieltjes waardoor er voldoende stabiliteit en evenwicht is. De scooter is daardoor ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 3 jaar oud.

Soft start technologie: dankzij de soft start technologie hoef je geen schrik te hebben van eventueel bruuske bewegingen. De snelheid wordt namelijk langzaam en voorzichtig opgebouwd.

 

Nadelen:

Geen reviews: doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het mogelijk dat andere kopers het toestel niet durven aankopen.

 

Koop bij bol.com (€119.99)

 

 

 

 

5. Lalaloopsy RC Scooter 27 MHz

 

De Lalaloopsy is het perfecte product voor mensen die op zoek zijn naar goedkope scooters. Let wel dat dit een radiogestuurde scooter is dus je kinderen kunnen er zelf niet op rijden. Toch zullen de allerkleinsten er veel plezier aan beleven dankzij het leuke design en de felle kleuren.

Het toestel kan vooruit en achteruit rijden en kan zelfs draaien. Tijdens het rijden speelt het zelfs muziek af en maakt gekke geluidjes zodat de aandacht van je kind altijd op de auto gevestigd is. Dit product is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Je kunt als eerste een review schrijven over deze goedkope radiogestuurde scooter want tot op heden heeft het nog geen beoordelingen ontvangen.

Tot slot is er dan ook nog deze leuke scooter van het merk Lalaloopsy. Het is werkelijk het ideale geschenk voor jouw zoontje of dochtertje. Je zult merken dat hij of zij er bijzonder veel plezier zal aan kunnen beleven.

 

Voordelen:

Budget: indien je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of over een beperkt budget beschikt dan is deze scooter helemaal iets voor jou.

Radiogestuurd: doordat het een radiogestuurde scooter is, heb jij als ouder het heft in eigen handen. De scooter kan zowel voor- alsook achteruit rijden zonder problemen.

 

Nadelen:

Geen gebruikerservaring: doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet zo eenvoudig om verder advies te geven over de gebruikerservaring.

 

Koop bij bol.com (€44.99)

 

 

Bibliografie:

1) The Scooterist

2) Start & Storing tips 4 takt scooter

3) Hoe werkt een scooter | ANWB Rijopleiding

4) How to Tailwhip on a Scooter

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status