Beste senioren smartphone

Laatste update: 12.08.20

 

Senioren smartphones test van 2020

 

Het is niet meer dan normaal dat je zicht wat achteruit gaat zodra je ouder wordt en dat bepaalde technieken misschien iets meer moeite vergen om aan te leren. Toch hoef je je helemaal geen zorgen te maken want tegenwoordig kun je gewoon kiezen voor een degelijke senioren smartphone. De toetsen en het display zijn duidelijker en de apps vereenvoudigd. De moeite waard om eens even te bekijken. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Doro 8040 senioren smartphone die gebaseerd is op het bekende 7.0 Android besturingssysteem. Kies je echter voor de Wiko SeniorenMOB dan kies je voor een duurzame senioren smartphone in een zwarte kleur en met een beeldschermgrootte van maar liefst 5 inch.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Senioren smartphones koopgids

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel geschenk voor je oma of opa? Dan kun je misschien één van de beste senioren smartphones in overweging nemen. Echter is het belangrijk om verschillende toestellen en mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen rekening houden met het nut en de voordelen maar ook met het type, de mogelijkheden en de prijs. Een degelijk senioren smartphone hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. Toch is het altijd een goede aanbeveling om aanbiedingen, kortingen en leuke promoties niet uit de weg te gaan. Het is altijd leuk indien je met een senioren smartphone aanbieding huiswaarts kunt keren.

 

 

Wat is een senioren smartphone en het nut ervan

Met een senioren smartphone wordt ook wel vaak een mobiele telefoon voor ouderen bedoeld. Dat wil niet zeggen dat dergelijke toestellen alleen voor oudere mensen zijn bedoeld. Een senioren smartphone kan eigenlijk nuttig zijn voor iedereen die niet zo goed overweg kan met een hedendaagse standaard smartphone. Eigenlijk zouden we een senioren smartphone kunnen beschouwen als een vereenvoudigde versie van de hedendaagse standaard smartphone.

De bediening van het apparaat is dus vaak iets makkelijker. Je geniet van een groot en duidelijk leesbaar display. De toetsen zijn vaak ook iets groter, en noem maar op. Uiteraard is het niet de bedoeling om de eerste de beste mobiele telefoon voor ouderen te gaan aankopen. Het is ook niet de bedoeling om gewoon een keuze te maken uit de goedkope senioren smartphones. Bedenk eerst wat je verwachtingen en wensen zijn en waar je naar op zoek bent. Baseer de zoektocht op basis van het antwoord op deze vragen.

 

Welke voordelen biedt een senioren smartphone

Zoals je ondertussen al wel kunt vermoeden, biedt een senioren smartphone dan ook heel wat pluspunten. Zo zullen dergelijke smartphones vaker uitgerust zijn met grote toetsen en/ of pictogrammen en symbolen. Daarnaast wordt het toetsenbord of het startscherm ook gekenmerkt door enkele geheugen toetsen en een noodknop. Zodanig dat deze gebruikers bijvoorbeeld makkelijk een dokter kunnen oproepen.

Ook het scherm is helder en duidelijk leesbaar en het geluid iets sterker. Verder genieten dergelijke smartphones van een handig laadstation dat niet langer gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van kabeltjes. De meeste senioren smartphones lichten ook op zodra er een oproep binnenkomt en zijn verder ook aangepast aan mensen met een gehoorapparaat.

 

Het type senioren smartphone

Het zal je misschien verwonderen maar toch kunnen we een onderscheid maken tussen 2 verschillende soorten senioren smartphones. Zo zou je kunnen kiezen voor de standaard senioren smartphone of de basic telefoon.

Door te kiezen voor een senioren smartphone kies je voor een toestel dat net dezelfde kenmerken heeft als een standaard gewone smartphone. Alleen zijn de applicaties en bewerkingen iets meer vereenvoudigd.

Bij een basic telefoon zijn de mogelijkheden echter veel beperkter en heb je bijvoorbeeld niet de kans om van het internet gebruik te maken. En dus bijgevolg ook geen Whatsapp. De letters en tekens worden echter voldoende groot weergegeven, de knoppen zijn ook voldoende groot en het geluid vrij sterk.

 

Kenmerken, functies en extra mogelijkheden

We hebben het al min of meer vermeld maar de aankoop van een senioren smartphone zorgt er dus voor dat je van een aantal belangrijke kenmerken geniet. Zo is er de aanwezigheid van een noodknop of assistentie knop. Die knop maakt het mogelijk om een nood-sms of noodoproep te versturen naar één van je noodcontacten. Ook het de grootte van de letters en leestekens is een pak groter en dus duidelijker aanwezig op het beeldscherm.

Wat betreft het geluid zul je merken dat inkomende oproepen of tekstberichten ook veel luider en harder worden weergegeven. Daardoor is een senioren smartphone ook best wel handig voor mensen met gehoorproblemen of mensen die reeds over een gehoorapparaat beschikken. In de meeste gevallen zal de senioren smartphone ook oplichten telkens wanneer er een inkomend tekstbericht of een inkomende oproep is. Tenslotte heb je ook de mogelijkheid van een voorleesfunctie waarbij de toetsen op het moment van aanraking, voor je worden voorgelezen.

 

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Een degelijk werkende senioren smartphone hoeft eigenlijk niet zo duur te zijn. Zo zijn er reeds heel wat toestellen voor amper 100 euro. Uiteraard zijn er ook heel wat toestellen die makkelijk 250 euro, of meer, waard zijn. Je beslist daarom zelf wat je wilt maar vooral ook kunt spenderen. Houd hierbij ook rekening met je wensen en verwachtingen alvorens je een toestel besluit aan te kopen.

 

Senioren smartphone Reviews – Top 5

 

Als je wat ouder wordt, dan kunnen sommige zaken misschien wat meer energie van je vergen. En dan is het echt wel een pluspunt als er ook aan jou gedacht wordt. Met een degelijke senioren smartphone hoef je ook helemaal niet achterwege te blijven. Je kunt kennismaken met de wereld van de smartphone zonder dat je hierbij last van zult ondervinden. De toetsen zullen misschien wat groter gemaakt zijn, het display wat duidelijker leesbaar. In elk geval hebben wij voor jou 5 topproducten geselecteerd. Bekijk deze producten even rustig en kies er dan voor jou de beste senioren smartphone uit.

 

 

Doro 8040

 

Ben je op zoek naar een senioren smartphone aan een betaalbaar prijskaartje? Dan is dit apparaat misschien niet direct iets voor jou. De hoge prijs doet vermoeden dat je het toestel niet meteen tussen de goedkope senioren smartphones zult vinden. Toch krijgt het apparaat heel wat positief advies, als we de online reviews bekijken.

De smartphone heeft een opvallende witte kleur en beschikt over een totale geheugencapaciteit van maar liefst 16 GB. Verder maakt deze smartphone gebruik van het Android 7.0 besturingssysteem en is het toestel volledig simlockvrij. Het grotere scherm is bijzonder duidelijk en makkelijk om mee te werken.

Tot op heden hebben er nog maar 3 kopers een reactie geplaatst bij dit apparaat. De klanten zijn het er unaniem over eens dat de smartphone over een uitstekende kwaliteit beschikt. Ook het heldere display en de verschillende gebruiksmogelijkheden zijn duidelijk pluspunten.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wiko SeniorenMOB

 

Ook met de Wiko SeniorenMOB mag je zeker zijn van een uitstekende senioren smartphone. Het toestel is afgewerkt in een mooie neutrale zwarte kleur en beschikt over een groot en duidelijk leesbaar scherm van 5 inch. Dat is niet alleen makkelijk om mee te werken maar biedt ook iets meer comfort.

Het apparaat is voorzien van een maximale geheugencapaciteit van maar liefst 16 GB. Zo kun je al heel wat bestanden, foto’s en muziek bewaren. Verder maakt deze Wiko smartphone gebruik van het geavanceerde Android 8.1 besturingssysteem en is het volledig simlockvrij.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog helemaal geen online reviews bij dit product zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het om een recent toestel gaat of dat sommige klanten de prijs gewoon te hoog vinden. Laat je er in elk geval niet door afschrikken, want misschien is deze senioren smartphone wel iets voor jou.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

SimPhone 3

 

Ben je toch op zoek naar een senioren smartphone met iets meer geheugencapaciteit? Dan zou dit apparaat van het al dan niet bekende merk SimPC misschien wel iets voor jou kunnen zijn. De senioren smartphone heeft een maximale geheugencapaciteit van maar liefst 32 GB. Dit is maar liefst het dubbele in vergelijking met de vorige 2 smartphones die we hiervoor besproken hebben.

Het scherm heeft een grootte van 5,5 inch en de smartphone maakt het gebruik van het 6.0 Android besturingssysteem. Verder zul je merken dat deze senioren smartphone heel makkelijk te bedienen is, en daardoor is het zo comfortabel. De smartphone ligt goed in de hand en is volledig simlockvrij.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog steeds geen online beoordelingen zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het nog om een vrij recent toestel gaat. Bekijk het alvast even en wees misschien wel de eerste persoon in het plaatsen van een leuke en oprechte online beoordeling.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fysic F101

 

Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de senioren smartphone van het bekende merk Fysic. Je zult merken dat deze smartphone bijzonder makkelijk te bedienen is, en daardoor comfortabel is voor senioren. Zo heeft men eraan gedacht om het Android besturingssysteem iets eenvoudiger te maken door enkel aandacht te schenken aan de basis.

Dit maakt het navigeren tussen de verschillende apps een pak aangenamer en makkelijker. Verder beschikt het toestel over een scherm met een grootte van 5 inch. Bij de aankoop van deze senioren smartphone krijg je er bovendien ook nog eens 2 afzonderlijke en afneembare achterkantjes bij. Zo kun je kiezen tussen een witte of een zwarte achterkant.

We merken echter op dat de meningen over dit toestel nogal verdeeld zijn. De ene gebruiker vindt het duidelijk een topproduct  en is tevreden over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Voor de andere koper is het niet meteen wat hij of zij ervan gedacht had.

 

Koop bij bol.com (€179)

 

 

 

 

Profoon PMA-1000

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor dit apparaat van het merk Profoon. Profoon zal misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar toch lijkt het erop dat het om een senioren smartphone aanbieding gaat.

Het apparaat is voorzien van een duidelijk leesbaar scherm met een grootte van 4 inch. Verder maakt het toestel gebruik van het Android 5.1 besturingssysteem en beschikt het over een maximale geheugencapaciteit van maar liefst 512 MB. Bovendien is het toestel, net zoals de andere apparaten uit deze lijst, geheel simlockvrij.

Het is een handig en betrouwbaar toestel dat makkelijk te bedienen is. Toch is het scherm, in vergelijking met de andere apparaten, vrij klein en compact. En daardoor dus niet altijd duidelijk leesbaar.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Bibliografie:

1. A Guide to Caring for Elderly Parents

2. Alle telefoons | T-Mobile

3. Uitpakparty Doro 8040: smartphone voor senioren

4. Caregivingmag.com

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
fitoru.com
6 months ago

A lot of important points in this article that we should be aware of and would be a huge help for seniors. Thanks for sharing this great article.

10top Team
Admin
10top Team
6 months ago
Reply to  fitoru.com

Hello,

The pleasure ir ours.
Thanks a lot for the great comment and your interest in our article!

Have a great day!

DMCA.com Protection Status