Beste sfeerhaard

Laatste update: 31.05.20

 

Sfeerhaarden test van 2020

 

Tegenwoordig is er heel wat keuze op het gebied van sfeerhaarden. Een sfeerhaard hoeft bovendien niet alleen in te staan voor de sfeer maar kan ook effectieve warmte en gezelligheid garanderen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde sfeerhaarden. Zo hebben we gemerkt dat de Classic Fire Chicago alvast een degelijk product blijkt te zijn. Het gaat hier om een duurzaam inbouw exemplaar die evengoed als krachtige keramische kachel dienst kan doen. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Livin flame inzethaard Led Zurich. Deze unieke sfeerhaard wordt jou aangeboden door Livin en kun je het best vergelijken met een krachtige en goed functionerend ventilatorkachel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Sfeerhaarden koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste sfeerhaarden maar zie je door het bos de bomen niet meer? Dan kunnen wij jou met deze koopgids vast en zeker verder op weg helpen. In eerste instantie is het belangrijk om zoveel mogelijk sfeerhaarden met elkaar te vergelijken en hierbij rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Besef dat er verschillende soorten sfeerhaarden op de markt zijn, elk met hun eigen gebruiksgemak, prijskaartje, formaat en natuurlijk ook mogelijkheden. Sommige apparaten zullen deel uitmaken van de goedkope sfeerhaarden terwijl andere toestellen iets duurder zullen zijn.

 

 

Wat is een sfeerhaard en het nut ervan

Het spreekt voor zich; een sfeerhaard is een degelijk product dat vooral bedoeld is om iets meer sfeer te creëren in een bepaalde ruimte. Toch hoeft een sfeerhaard niet alleen te worden aangekocht om voor sfeer te zorgen. Een sfeerhaard is namelijk zoveel meer en kan ook functioneel zijn. Zo zul je kunnen vaststellen dat een sfeerkaart ook effectief voor warmte zal zorgen. En uit die warmte komt dan weer gezelligheid voort. Kortom, met een sfeerhaard haal je meteen een multifunctioneel toestel in huis die de ruimte verwarmt en zorgt voor sfeer.

 

De plaatsing en het formaat

Je zult wel degelijk versteld staan van de enorme mogelijkheden die er zijn op het gebied van sfeerhaarden. Zo kun je kiezen tussen verschillende formaten, groot of klein. We raden jou aan om bij het bepalen van de grootte, niet alleen rekening te houden met de plaatsing maar ook met de ruimte die verwarmd moet worden. Indien je slechts over een beperkte ruimte beschikt, dan spreekt het voor zich dat je niet meteen één van de grootste sfeerhaarden hoeft aan te kopen. Anderzijds is een grote sfeerhaard voor een grote woonkamer ook weer een logische keuze.

 

Het soort sfeerhaard

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke sfeerhaard dan zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat er heel wat mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor een elektrische sfeerhaard, een gel sfeerhaard of een sfeerhaard die functioneert op basis van gas. 

Indien je bijvoorbeeld kiest voor een standaard elektrische sfeerhaard, dan hoef je enkel maar rekening te houden met de aanwezigheid van een stopcontact. Je hebt dus helemaal geen schoorsteen of afvoerkanaal nodig waardoor het ideaal is om in een studio of appartement te plaatsen. Betaalbaar van prijs en heel wat mogelijkheden qua design. Zo kun je sommige elektrische sfeerhaarden ook aan de wand installeren.

Bij een gel sfeerhaard kies je voor een exemplaar waarbij helemaal geen rookkanaal nodig is. Echter is het wel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de ventilatiemogelijkheden. Aangezien je bij een gelhaard vooral gebruik gaat maken van een heleboel blikjes die voorzien zijn van brandbare gel. Die worden dan in de sfeerhaard geplaatst en vervolgens één voor één aangestoken.

Besluit je echter om een gas sfeerhaard aan te kopen dan zul je nog moeten kiezen tussen een exemplaar met een open of gesloten verbrandingssysteem. Zo zal een open verbrandingssysteem vrijwel meteen gebruik gaan maken van de beschikbare lucht in de woonkamer. De rook wordt dan weer afgevoerd naar buiten. Bij een gesloten verbrandingssysteem wordt er echter gebruik gemaakt van een dubbelwandig afvoersysteem.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

Je hebt heel wat goedkope sfeerhaarden op de markt maar ook hele dure exemplaren. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een sfeerhaard van amper 117 euro aankopen, maar zijn er ook heel wat sfeerhaarden die makkelijk 350 euro of meer kosten. Je beslist uiteindelijk zelf hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke sfeerhaard. Het is een aanbeveling om niet alleen rekening te houden met promoties maar ook even een kijkje te nemen tussen de verschillende reviews. En wie weet ga je zo wel met een sfeerhaard aanbieding naar huis.

 

Het vuurbed en eventuele andere mogelijkheden en kenmerken

Met het vuurbed bedoelen we eigenlijk gewoon het gedeelte van het toestel waar de vlammen zich bevinden. Dus eigenlijk meer specifiek waar het brandt. Het vuurbed is niet meteen functioneel en wordt daardoor door heel wat kopers beschouwd als een leuke vorm van versiering. Zo kun je bijvoobeeld kiezen voor een vuurbed dat bestaat uit kolen, kiezeltjes of gewoon hout. Wat je zelf het mooiste vindt dus.

Daarnaast is het een groot pluspunt indien de sfeerhaard over bepaalde extra opties of kenmerken beschikt. Zo is het altijd mooi meegenomen indien je de grootte en de sterkte van de vlam in meer of mindere mate kunt bepalen. Ook het vermogen van de sfeerhaard kan bij bepaalde toestellen worden bepaald en geregeld. Hierbij heb je vaak de optie om te kiezen uit meerdere standen en kun je de sfeerhaard dus wat lager of hoger zetten.

 

Sfeerhaard Reviews – Top 5

 

Een sfeerhaard kan niet alleen voor warmte zorgen maar natuurlijk ook voor heel wat gezelligheid. Om het voor jou allemaal wat gemakkelijker te laten verlopen, zijn we op zoek gegaan naar 5 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de verschillende online reviews maar ook met het advies van de klanten. Neem dus rustig je tijd om eventjes deze verschillende sfeerhaarden te bekijken en kies er dan voor jou de beste sfeerhaard uit. Dat kan een elektrische sfeerhaard zijn of misschien toch eerder een sfeerhaard op bio ethanol.

 

 

Classic Fire Chicago

 

Ben je al enkele weken op zoek naar een degelijke sfeerhaard? Maar wil je er liever ook niet zoveel geld aan spenderen? Dan is dit toestel van het bekende merk Classic Fire misschien wel iets voor jou. Zodra je het prijskaartje ziet dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier om een sfeerhaard aanbieding gaat.

Deze inbouw sfeerhaard kun je ook als keramische kachel gebruiken. Het draagt dus niet alleen bij aan de gezelligheid van de woning met realistische vlammen maar het zal een ruimte ook gaan verwarmen. Dit toestel heeft een maximaal vermogen van maar liefst 1800 Watt waarbij je kunt kiezen uit 2 warmtestanden. Daardoor kun je probleemloos een ruimte met een oppervlakte van ruim 60 m2 gaan verwarmen.

De lampen die gebruikt worden in deze inbouw sfeerhaard zijn LED lampen die heel energiezuinig zijn en dus lange tijd meegaan. Verder is er ook gedacht aan een temperatuur veiligheid. We merken dan ook duidelijk op dat de meeste kopers niet alleen tevreden zijn over het design maar ook over de kwaliteit van het toestel.

 

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

Livin flame inzethaard Led Zurich

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor deze leuke sfeerhaard van het bekende merk Livin. Je zult misschien net iets meer budget hoeven te voorzien in vergelijking met het vorige apparaat. Desondanks behoort de sfeerhaard nog altijd tot de goedkope producten.

Deze sfeerhaard is een soort van ventilatorkachel die over een maximaal vermogen van wel 2000 Watt beschikt. Je hebt hierbij de mogelijkheid om uit 2 verschillende warmtestanden te kiezen en 3 verschillende vlam instellingen. Er wordt ook hier gebruik gemaakt van LED lampen die niet alleen energiezuinig te werk gaan maar bovendien ook zorgen voor mooi en realistische vlammen.

Al deze voordelen en positieve elementen zorgen er voor dat werkelijk alle kopers momenteel echt zeer tevreden zijn over het toestel. Zo geven ze niet alleen een positief advies over de kwaliteit en het design maar ook over de correcte prijs ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bonn Bio-ethanol met regelbare brander

 

Tussen de goedkope sfeerhaarden zul je vast en zeker ook dit product van het al dan niet bekende merk Dfire kunnen spotten. Dit product is werkelijk ideaal voor kopers die op zoek zijn naar een degelijke sfeerhaard die tegelijk ook een echte blikvanger is. Zo heeft het product een donker rode kleur maar is het ook beschikbaar in 3 andere kleuren.

Deze sfeerhaard werkt op basis van bio-ethanol en zul je zonder twijfel tussen de krachtige toestellen kunnen spotten. Het is mogelijk om de sfeerhaard veilig en zonder problemen aan de wand te gaan monteren. De brander van het apparaat is gemaakt uit roestvrij staal en kun je makkelijk en probleemloos zelf gaan regelen.

De kopers die op dit moment een reactie hebben geplaatst bij de sfeerhaard, geven een duidelijk positief advies over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het product. Daarnaast vinden heel wat klanten het prijskaartje ook zeer correct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Euromac Eurom Woodland

 

Indien je niet alleen op zoek bent naar een degelijke sfeerhaard maar tegelijk ook naar een designvol stuk dan kun je dit product van Euromac even bekijken. Deze elektrische sfeerhaard is bijzonder krachtig en duurzaam en ziet er ook heel stijlvol en klassevol uit. Het is dus niet te verwonderen dat je voor dit apparaat net iets meer zult hoeven te betalen.

Het toestel heeft een totaal vermogen van maar liefst 2000 Watt en je kunt hierbij kiezen uit 2 warmtestanden. Verder is er ook gedacht aan een beveiliging tegen oververhitting. Het is mogelijk om de sfeerhaard aan de wand of de muur te hangen en je krijgt er ook een handige afstandsbediening bij. Verder zul je merken dat de behuizing van het apparaat gemaakt is uit een combinatie van glas en metaal.

De overgrote meerderheid van de kopers is duidelijk tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel. Het is dan ook een goede aanbeveling om deze sfeerhaard, ondanks de hoge prijs, even rustig te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Classic Fire Lugano

 

Net zoals het eerste toestel is ook deze sfeerhaard afkomstig van het bekende merk Classic Fire. Bovendien zul je deze sfeerhaard met schouw ook kunnen spotten tussen de goedkope apparaten. Het prijskaartje is mooi en betaalbaar voor heel wat kopers.

Het toestel is vrij krachtig en voorzien van een maximaal vermogen van maar liefst 1800 Watt. Toch heb je slechts de mogelijkheid om één enkele warmtestand te gebruiken. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Het is een degelijk toestel dat je ook als kachel kunt gebruiken en een ruimte van maximaal 24 m2 kan verwarmen.

De LED lampen zijn niet alleen energiezuinig maar zullen ook gedurende een lange periode meegaan. De meeste kopers zijn niet alleen tevreden over het prijskaartje maar ook over de kwaliteit van het toestel. Toch is één enkele gebruiker niet tevreden aangezien de sfeerhaard beschadigd was bij levering.

 

Koop bij bol.com (€109.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status