Beste slacentrifuge

Laatste update: 06.08.20

 

Slacentrifuges test van 2020

 

Wil je binnenkort een heerlijke barbecue organiseren? Of heb je het toch meer voor een bord zelfgemaakte frietjes? In beide gevallen is een goede portie groenten ook altijd meer dan welkom. Dan kan een degelijke slacentrifuge alvast een goede meerwaarde bieden. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken tussen de verschillende slacentrifuges. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde centrifuges. Zo hebben we ontdekt dat je met de Westmark Fortuna slacentrifuge alvast een topproduct aankoopt. Zo heeft het apparaat een maximale inhoud van maar liefst 5 liter. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Oxo Good Grips mini. Deze slacentrifuge is makkelijk om te bedienen, want het enige dat je hoeft te doen is even op de grote knop duwen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slacentrifuges koopgids

 

Bij een heerlijke barbecue of een goed bord frietjes horen natuurlijk ook groenten. Veel mensen kijken er tegenop om de groenten schoon te maken omdat dit een tijdrovend klusje is. Een slacentrifuge is dan ook een goede aanbeveling als je denkt aan het nut en de werkwijze ervan. Je kunt ook altijd de verschillende soorten vergelijken en rekening houden met de opties en de inhoud. Dan ben je zeker dat je één van de beste slacentrifuges in huis haalt.

 

 

Nut en werkwijze van een slacentrifuge

 

Als je een rondvraag zou houden dan zul je daaruit leren dat heel wat mensen er niet naar uitkijken om groenten te wassen. Hoofdzakelijk sla blijkt voor veel personen een lastige en tijdrovende klus te zijn. Vroeger moest men de sla werkelijk blad per blad afspoelen en was men inderdaad een tijdje bezig. Vandaag de dag hoeft dit eigenlijk allemaal zo geen opgave meer te zijn aangezien er nu ook slacentrifuges op de markt zijn.

De werkwijze van zo een slacentrifuge ,soms ook wel slazwierder genoemd, is heel eenvoudig. Met dit handige keukentoestel kun jij vanaf nu natte sla gaan droogzwieren en van alle aarde ontdoen. De centrifugaalkracht die ontstaat door het droogzwieren, zorgt ervoor dat het water van de sla gescheiden wordt. In veel gevallen zal het toestel uit een plastieken bakje bestaan dat voorzien is van een deksel en een soort vergiet aan de binnenkant. Afhankelijk van het toestel heb je dan verschillende manieren om de sla droog te zwieren.

Kortom deze toestellen zijn echt wel een aanwinst in de keuken. Niet alleen voor mensen die niet graag groenten schoonmaken maar ook als je last hebt van reuma of artritis kan dit een hulpmiddel zijn. Ook oudere mensen die iets minder kracht hebben in hun handen kunnen hiermee geholpen zijn.

 

 

Soort slacentrifuge

 

Over het algemeen zullen de meeste toestellen er ongeveer hetzelfde uitzien. Ze zijn voorzien van een plastieken bakje waarin een soort van vergiet in zit. Dit wordt afgesloten met een deksel dat zowel het vergiet als de bak afsluit. De manier waarop wordt drooggezwierd kan wel lichtjes veranderen.

Als je op zoek bent naar goedkope slacentrifuges dan kun je voor het standaard model gaan dat voorzien is van een touwtje. Je stopt de sla in het vergiet en zet het deksel op het apparaat. De bedoeling is dus dat je aan het touw trekt en zo de sla centrifugeert. Dit doe je een aantal keer tot de sla droog is. Uiteraard zul je hier wel wat kracht voor nodig hebben.

Je hebt ook toestellen waarbij je aan een hendel moet draaien waardoor de sla gecentrifugeerd wordt. Deze vereisen iets minder kracht dan het model met het touw. Ook hier draai je aan de hendel tot de sla droog is. Je hebt ook toestellen waarbij zich op het deksel een grote drukknop bevindt. Je drukt eenmaal op de knop waarop de droogzwierder een paar keer draait. Als je vindt dat de sla nog niet droog is dan kun je nogmaals op de knop duwen.

Je hebt ook de mogelijkheid om voor een elektrische slacentrifuge te gaan. Bij deze modellen heb je helemaal geen kracht meer nodig en volstaat een druk op de inschakelingsknop. Het zal je niet verwonderen dat deze toestellen net iets duurder zijn. Het kan natuurlijk altijd dat je een slacentrifuge aanbieding spot.

Functionaliteiten en inhoud

 

Het lijkt misschien niet zo belangrijk maar kijk toch zeker naar de inhoud van de slacentrifuge die je aankoopt. Over het algemeen heb je veel toestellen die beschikken over een inhoud van 5 l. Maar je hebt ook modellen die een kleinere inhoud hebben en ideaal zijn voor kleinere huishoudens.

Als je de aanbiedingen gaat bekijken dan zul je zien dat het ene model meer opties heeft dan het andere. Sommige van deze functies kunnen wel een meerwaarde bieden aan het product maar uiteindelijk beslis je zelf wat je wilt. Niet alle slacentrifuges zijn geschikt om in de vaatwasmachine te stoppen. Als je iemand bent die niet graag de afwas doet, dan kan het een goede aanrader te zijn om uit te kijken naar een toestel dat je wel in de vaatwasser mag stoppen.

Een schenktuit aan het toestel is ook handig om het verwijderde vocht gemakkelijk en zonder morsen weg te gieten. Een antislipring aan de onderkant van de slacentrifuge zorgt dan weer voor extra stabiliteit. En een ingebouwde rem is niet voorzien in elke slacentrifuge maar kan toch wel heel handig zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat de centrifuge meteen stopt met draaien. Bij bepaalde slacentrifuges kun je bovendien de schaal en de mand ook los van het product gebruiken. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden maar alles is en blijft afhankelijk van wat je er zelf van verwacht.

 

 

Slacentrifuge Reviews – Top 5

 

 

Als je graag sla eet dan ken je het probleem wel. Als je de sla niet wast dan kan het gebeuren dat er nog aarde tussen de bladeren zit. Het is dus beter om de sla te wassen maar dan blijft er zoveel water aan de sla hangen. Om dit water van de sla te verwijderen kun je de sla droogzwieren met een slacentrifuge. Lees verder om de beste slacentrifuge te ontdekken tussen vijf topproducten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Westmark Fortuna

 

Dit product heeft een inhoud van 5 liter en is heel handig in gebruik. Plaats de sla in de centrifuge en draai gewoon aan de hendel om al het vocht uit de sla te verwijderen. Het artikel is gemaakt van kunststof en is geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen.

Het product trekt de aandacht met de groene en transparante kleuren. Het verwijderde vocht kun je eenvoudig weggieten dankzij de schenktuit. Dit product is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar goedkope slacentrifuges.

De kopers vinden de centrifuge handig in gebruik maar je hebt wel veel plaats nodig in de kast om het op te bergen. De schenktuit is handig om het water weg te gieten en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product is uitstekend. Bijna alle kopers geven goed advies over deze slacentrifuge aanbieding.

Ben je al enige tijd op zoek naar een handige slacentrifuge maar wil je er ook niet teveel geld aan spenderen? Dan hebben wij met deze Westmarkt Fortuna slacentrifuge misschien wel gevonden wat jij zocht. Bekijk hieronder alvast even de verschillende eigenschappen van het apparaat alvorens je tot een aankoop overgaat.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, zul je merken dat deze slacentrifuge echt wel over de laagste prijs beschikt. Daardoor zou het product eventueel ook tot de populairste slacentrifuges kunnen behoren.

Inhoud:

het toestel is uitgerust met een maximale inhoud van maar liefst ruim 5 liter.

Materiaal:

het is een bijzonder handige slacentrifuge die makkelijk te bedienen is en helemaal vervaardigd is uit duurzaam kunststof.

Onderhoud:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien je de slacentrifuge zonder problemen in de vaatwasmachine kunt stoppen.

Nadelen
Formaat:

sommige klanten zijn echter wel van mening dat het product vrij veel plaats nodig heeft wanneer je het wilt opbergen. Daar moet je dus rekening mee proberen houden.

Koop bij bol.com (€14.99)

 

 

 

 

Oxo Good Grips mini

 

De slacentrifuge van OXO laat je draaien door op de grote knop te pompen. Je kunt dit makkelijk doen met één hand en je hebt weinig kracht nodig. Aan de onderkant is het product voorzien van een antislip ring zodat het stevig op het aanrecht blijft staan. Dankzij de ingebouwde rem stopt de centrifuge meteen met draaien.

Je kunt de schaal ook gebruiken om te serveren en ook de mand kun je los van het product gebruiken. De knop kun je wegklikken om het product makkelijker op te bergen en het deksel kun je uit elkaar halen om het schoon te maken. Bovendien is de centrifuge geschikt om in de vaatwasser te plaatsen.

Enkele kopers vinden het product niet goedkoop maar ze zijn wel allemaal tevreden over de kwaliteit. De centrifuge heeft een goed formaat en is makkelijk om schoon te maken. Je kunt dit product makkelijk met één hand bedienen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de slacentrifuge van het bekende huishoudmerk OXO. Het is een handig apparaat dat makkelijk en snel te bedienen is. Zo hoef je alleen maar een aantal maal op de grote zwarte knop te gaan pompen. Op die manier wordt al het vocht uit de sla verwijderd.

Voordelen
Comfort:

het is het ideale apparaat voor oudere personen of mensen die omwille van een chronische ziekte minder kracht hebben. Deze slacentrifuge is makkelijk te bedienen en vereist weinig tot geen kracht.

Antislip ring:

je zult merken dat het product steeds stevig en stabiel blijft staan vanwege de handige antislip ring. Deze bevindt zich aan de onderkant van de centrifuge.

Veiligheid:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de veiligheid aangezien de slacentrifuge ook is uitgerust met een betrouwbaar ingebouwd remsysteem.

Nadelen
Prijskaartje:

een kleine minderheid van de klanten is echter niet tevreden met het hoge prijskaartje van deze slacentrifuge.

Koop bij bol.com (€22.94)

 

 

 

 

Xavax 00111353

 

De Xavax 00111353 slacentrifuge is het ideale product voor mensen die over een beperkt budget beschikken en op zoek zijn naar goedkope slacentrifuges.

Het product gebruikt een mix van groene en transparante kleuren en is gemaakt van kunststof. Het is geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen dus je kunt het makkelijk schoonmaken.

In de reviews kunnen we lezen dat het product stevig is en goed werkt. De kopers vinden de kwaliteit van de centrifuge top en zijn ook tevreden over het mooie design. Het product is simpel maar handig in gebruik en het is bovendien ook nog eens goedkoop.

Wil je liever niet zoveel geld uitgeven of beschik je over een beperkt budget? Niet getreurd want er zijn altijd leuke aanbiedingen op de markt te vinden. Deze slacentrifuge is niet alleen voordelig van prijs maar ook kwalitatief heel erg sterk. En verder ziet de centrifuge er ook gewoon heel erg fraai uit.

Voordelen
Design en materiaal:

de slacentrifuge is volledig vervaardigd uit duurzaam kunststof en combineert groene en transparante kleuren tot een uniek design.

Onderhoud:

het is mogelijk om deze slacentrifuge gewoon in de vaatwasmachine te stoppen na gebruik. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd maar is bovendien ook ideaal als je niet graag de afwas doet.

Prijskaartje:

je zult werkelijk meteen staan kijken van het mooie prijskaartje van deze slacentrifuge.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

wanneer we de verschillende online beoordelingen bekijken dan valt het op dat slechts één enkele klant niet tevreden is. Zo zou de slacentrifuge niet echt gebruiksvriendelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Oxo Good Grips

 

De OXO Good Grips is iets groter dan de mini versie, het heeft een diameter van 27 cm in plaats van 21 cm. Dit product heeft dezelfde voordelen als de mini versie, je kunt de schaal apart gebruiken als serveerschaal en je kunt het deksel uit elkaar halen om het eenvoudig te reinigen.

Met een druk op de knop kun je de centrifuge laten draaien, je hebt slechts één hand nodig om dit product te bedienen. Aan de onderkant zorgt de antislip ring voor stabiliteit zodat het product niet verschuift en dankzij de rem kun je de centrifuge meteen laten stoppen met draaien. De mand heeft een inhoud van 4,6 liter.

Deze centrifuge staat stevig op je aanrecht en is makkelijk om te bedienen. De drukknop zorgt er ook voor dat het product niet teveel beweegt tijdens het droogzwieren van de sla. Het remsysteem werkt perfect en je kunt de knop indrukken om het product beter te kunnen bewaren.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze slacentrifuge afkomstig is van het bekende merk OXO. Dat doet vermoeden dat heel wat gebruikers het merk OXO Good Grips misschien wel als het beste merk beschouwen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste eigenschappen.

Voordelen
Formaat:

met een maximale doorsnede van maar liefst 27 cm is dit een vrij grote slacentrifuge en daardoor ideaal voor iets grotere gezinnen.

Onderhoud:

het is mogelijk om bepaalde onderdelen eraf te halen zodanig dat je de slacentrifuge ook veel makkelijker kunt reinigen.

Handig in gebruik:

het is een degelijke slacentrifuge waarvan je de schaal eigenlijk ook als een handige en gebruiksvriendelijke serveerschaal zou kunnen gebruiken.

Nadelen
Niet onderhoudsvriendelijk:

volgens een enkele koper zou het toch niet zo makkelijk zijn om deze slacentrifuge schoon te maken. En dat is uiteraard best wel vervelend.

Koop bij bol.com (€32.95)

 

 

 

 

Zyliss E940007

 

De Zyliss E940007 slacentrifuge gebruikt een kleurencombinatie van groen en transparant en heeft een diameter van 20 cm.

Het product is gemaakt van kunststof en is niet geschikt om in de vaatwasser te plaatsen. De hendel aan de bovenkant kun je makkelijk in- of uitklappen om het product te gebruiken of op te bergen.

De centrifuge heeft een hoogwaardige kwaliteit en werkt naar behoren. De reviews tonen enkel positieve commentaar van de kopers. Het product is eenvoudig te bedienen en je hoeft niet veel kracht te zetten.

De centrifuge beschikt over een handige stopfunctie. Voor een koper mocht de inhoud van de centrifuge iets groter zijn en een andere koper had graag meerdere kleuropties gezien.

De top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de Zyliss E940007 slacentrifuge. Indien je niet alleen op zoek bent naar kwaliteit maar ook naar design dan lijkt deze slacentrifuge alvast een goede stap in de juiste richting. Toch is het altijd handig indien je de verschillende voor- en nadelen even tegenover elkaar kunt afwegen.

Voordelen
Formaat en design:

de slacentrifuge heeft een maximale doorsnede van 20 cm en is afgewerkt in een mooie combinatie van groene en transparante accenten.

Materiaal:

het is een degelijk en duurzame slacentrifuge die, net zoals de meeste andere producten uit deze lijst, ook helemaal uit kunststof is vervaardigd.

Nadelen
Geen vaatwasmachine:

jammer genoeg is het niet aan te raden om deze slacentrifuge in de vaatwasmachine te stoppen. Je zult het product dus handmatig moeten schoonmaken.

Koop bij bol.com (€35)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status