5 Beste Slanghaspels Test van 2021

Laatste update: 30.07.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Slanghaspels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je beschikt over een vrij grote tuin die werkelijk vol bloemen en planten staat dan kan een slanghaspel misschien wel handig zijn voor jou. Het biedt je de mogelijkheid om op een snelle en vooral efficiënte manier al je bloemen en planten water te geven. Op die manier kun je de tuin mooi onderhouden. In onze koopgids leggen we graag even uit met welke elementen je zoal rekening zou kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Kreator KRTGR6710 Tuinslangoproller alvast voor een degelijke slanghaspel kiest. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een 20 meter lange tuinslang met een doorsnede van 1,3 cm. Mag de tuinslang toch nog iets langer zijn, dan kun je altijd nog opteren voor de Hozelock Compact Cart slangenwagen. Deze wordt geleverd met maar liefst 30 meter tuinslang die een doorsnede van 12,5 mm kent.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slanghaspels koopgids

 

Een slanghaspel is bedoeld om je tuinslang op te bergen. Je kunt verschillende slanghaspels vergelijken om een mooie aanbieding te vinden. Let daarbij vooral op mobiliteit, stabiliteit, weersbestendigheid en prijs. We bespreken even enkele belangrijke kenmerken die kunnen helpen bij je aankoop van een tuinslang en een slanghaspel.

Materiaal en stabiliteit

Het materiaal waarvan een tuinslang gemaakt is, is belangrijk voor de stabiliteit en de stevigheid van de tuinslang. Een tuinslang bestaat niet enkel uit één laag maar meestal uit drie lagen: een buiten- en een binnenlaag en een geweven laag in het midden die zorgt voor versterking.

De buiten- en binnenlaag bestaat meestal uit nieuw of gerecycleerd PVC. Als het nieuw is dan bevat het geen barium, cadmium en lood en als het gerecycleerd is dan is het meestal ook zoveel mogelijk vrijgemaakt van schadelijke stoffen. De kwaliteit kan verschillen, vooral bij gerecycleerd PVC. Een alternatieve stof die gebruikt kan worden voor een tuinslang is EPMD of synthetisch rubber. Dit materiaal is heel flexibel maar ook een stuk duurder.

De geweven middenlaag zorgt voor de flexibiliteit en de beweeglijkheid van de slang. Er bestaan verschillende soorten versterkingen zoals bijvoorbeeld een diagonaalversterking. Er bestaan ook modellen met spiraalvormig tricotweefsel van hoge kwaliteit die ervoor zorgt dat de slang drukbestendig en knikvrij is.

 

Soort slang

Er zijn verschillende soorten tuinslangen die je kunt gebruiken voor verscheidene toepassingen. Een spiraalslang is bijvoorbeeld het ideale product als je een kleine tuin hebt of je planten op het balkon wilt water geven. Echter kan hij ook perfect dienen om een irrigatiesysteem op aan te sluiten. Dergelijke type slanghaspel is compact en neemt bijgevolg minder plaats in beslag. Bovendien kun je hem ook makkelijk terug oprollen na gebruik dankzij het spiraalsysteem.

Als je een slang wilt gebruiken om grote hoeveelheden water af te voeren dan kies je best voor een afvoerslang, deze heeft een grote diameter van bijvoorbeeld 50 millimeter. Zo’n slang kan een grotere hoeveelheid water opnemen. Als je de slang wilt gebruiken om je auto te wassen dan is een flexibele waterslang de beste optie omdat je zo makkelijk rond je auto kunt bewegen.

Bij het kopen van een tuinslang is het dus ook nodig om op de lengte en de diameter de letten, maar denk er ook even over na waarvoor je de tuinslang zult gebruiken. Vergeet ook niet dat je een slangstuk nodig hebt om de slanghaspel aan de kraan aan te sluiten. De diameter van dit slangstuk moet gelijk zijn aan de diameter van de tuinslang dus houd daar zeker rekening mee.

 

Weersbestendigheid en opbergsystemen

Sommige tuinslangen liggen het hele jaar door buiten of hangen aan de muur maar worden blootgesteld aan zon, regen, sneeuw, enzovoort. Als dit het geval is moet je een tuinslang kopen die bestand is tegen weersveranderingen want anders kunnen ze kapot gaan of poreus worden.

Het kan daarom beter zijn om de slang op te bergen. Dit brengt ons bij het belangrijke deel van de koopgids: de slanghaspel. Er bestaan verschillende soorten slanghaspels, zo heb je modellen die je aan de muur kunt bevestigen en zelfs slangwagens om ze makkelijk te verplaatsen. De muurhaspel heeft het voordeel dat je altijd weet waar je slang opgeborgen is maar met een slangwagen ben je meer flexibel en kun je je makkelijk door de tuin verplaatsen. Als je een grote tuin hebt kan het handiger zijn om een slangwagen aan te schaffen zodat je niet te veel heen en weer moet lopen.

Sommige slanghaspels hebben de mogelijkheid om de kabel automatisch op te rollen zodat je dit zelf niet handmatig hoeft te doen. Dit kan je tijd besparen en maakt het veel makkelijker om jouw tuinslang terug op te bergen.

Het is belangrijk om te controleren of de haspel die je wilt kopen groot genoeg is voor jouw tuinslang. Kijk daarvoor naar de capaciteit van de slanghaspel.

Prijs

De prijs van een slanghaspel zal grote verschillen tonen want je kunt kiezen om een slanghaspel zonder tuinslang te kopen of net een model inclusief een tuinslang. De laatste optie zal duurder zijn maar je hoeft je geen zorgen meer te maken of jouw tuinslang zal passen in de haspel en je hebt meteen een set om te gebruiken in je tuin.

Dankzij de vele online websites is het ook makkelijker om verschillende aanbiedingen te vergelijken en zo meer informatie te vergaren over verschillende slanghaspels. Je kunt ook rekening houden met de aanbevelingen van andere kopers in hun reviews.

Zorg ervoor dat je een goede slanghaspel koopt die bestand is tegen weersveranderingen en die over een lange duurzaamheid beschikt.

 

5 Beste Slanghaspels (Reviews) van 2021

 

Als je een tuin hebt en houdt van planten, dan is een slanghaspel wel een mooi en leuk idee om te gebruiken in jouw tuin. Met dit product bespaar je ruimte doordat het aan de muur wordt bevestigd. De meeste zijn gemakkelijk in gebruik doordat de tuinslang vanzelf oprolt als het een automatisch oprolsysteem heeft. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste slanghaspel.

 

 

1. Kreator KRTGR6710 Tuinslangoproller – 20 m – Serie: Kreator Krtg

 

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om je tuin in de zomer regelmatig even te besproeien, dan is deze slanghaspel van Kreator, afkomstig uit de Kreator KRTG serie, alvast een schot in de roos. Zo kent deze automatische tuinslanghaspel een maximale lengte van 20 meter waarbij de tuinslang maar liefst 1,3 cm breed is. Daardoor kan een debiet geleverd worden van wel 0,5 liter water per seconde wat hem uitermate geschikt maakt voor kleine tot middelgrote tuinen.

Eenmaal je de slanghaspel stevig aan de wand bevestigd hebt en de meegeleverde 2 meter lange aanvoerslang aan de kraan gekoppeld hebt, wordt het mogelijk om de slanghaspel tot wel 180 graden te draaien. Na gebruik geef je even een korte ruk aan de tuinslang zodanig dat het automatische oprolsysteem in werking kan treden.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde score van 5 sterren zien waardoor we toch vermoeden dat hij tot de populairste slanghaspels behoort. Houd er wel rekening mee dat deze slanghaspel voor water minder geschikt is voor grote gazonoppervlakten.

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

de verpakking omvat niet alleen een automatische muurhaspel maar ook een wandsteun, het nodige bevestigingsmateriaal, een regelbare sproeilans, een kraanstuk en een informatieve handleiding.

Draaihoek:

bij een correcte installatie en dito gebruik levert hij moeiteloos een draaihoek van 180 graden.

Lengte:

de tuinslang kent een maximale lengte van 20 meter en een diameter van ongeveer 1,3 cm. Dit wordt aangevuld met een 2 meter lange aanvoerslang.

Handig in gebruik:

deze unieke slanghaspel met slang, die overigens voornamelijk uit kunststof vervaardigd blijkt, biedt meerdere sproeistanden aan.

Nadelen:
Geen verstelbare handgrepen:

doordat het een wandmodel betreft, is er geen sprake van verstelbare handgrepen of bijbehorende duwbeugel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hozelock Compact Cart slangenwagen, inclusief 30 meter (Ø 12,5 mm) slang

 

Tussen de goedkope slanghaspels zul je dit apparaat van Hozelock jammer genoeg niet meteen moeten verwachten. Desondanks blijken klanten bijzonder tevreden over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijk dat ze hem, ondanks de hoge prijs, toch belonen met een mooie 5 van de 5 sterren.

Zo kent de Hozelock slanghaspel een maximale afmeting van 39,3 x 38 x 50,7 cm aangevuld met een gewicht van 8,6 kg wat hem behoorlijk compact en bijgevolg handzaam maakt. Verder zorgt de combinatie van de comfortabele soft grip handgreep inclusief slangenhouder én de wieltjes voor nog net dat tikkeltje extra comfort.

De slanghaspel wordt overigens geleverd inclusief een tuinslang van maximaal 30 meter lang en zo’n 12,5 mm doorsnede wat een behoorlijk ruim debiet oplevert. Houd er wel rekening mee dat er sprake is van een handmatige slanggeleider en dat je dus zelf nog wel wat kracht en energie zult moeten inbrengen.

Voordelen:
Tuinslang:

de tuinslang kent een maximale lengte van 30 meter en wordt aangevuld met een diameter van maximaal 12,5 mm.

Formaat:

het geheel kent een totale afmeting van 39,3 x 38 x 50,7 cm in combinatie met een relatief beperkt gewicht van 8,6 kg.

Comfort:

de combinatie van de wieltjes en de comfortabele soft grip handgreep bieden alvast heel wat extra comfort.

Nadelen:
Geen automatisch oprolsysteem:

mocht je van plan zijn om deze slanghaspel aan te kopen, besef dan wel dat er geen sprake is van een automatisch oprolsysteem.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hozelock Auto Reel 20 meter – zelfoprollende muurhaspel – met startset en tuinspuit

 

Net zoals het vorige exemplaar blijkt ook deze tuinhaspel jou te worden aangeboden door Hozelock, wat opnieuw aantoont dat het één van de populaire en betere merken binnen dit segment is. De tuinhaspel, die bedoeld is om aan de wand of muur te installeren, wordt geleverd inclusief een tuinslang van 20 meter lang en ruim 12,5 mm doorsnede. Op die manier kan makkelijk een debiet van ongeveer 0,5 liter per seconde worden geleverd wat hem geschikt maakt voor kleine tot middelgrote gazonoppervlakten.

De tuinslang wordt verder aangevuld met een 2 meter lange aanvoerslang alsook alle nodige bevestigingsstukken om het geheel correct te installeren. Eenmaal de slanghaspel goed en wel gemonteerd staat, kan een ruime draaihoek van 180 graden worden gegarandeerd. Na gebruik kun je gebruik maken van het automatische oprolsysteem én is het mogelijk om de Auto Reel slanghaspel tegen de muur te klappen, wat ruimtebesparend werkt.

Ondanks zijn bijzonder hoge prijskaartje lijken de meeste klanten echter wel helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Dit resulteert dan ook in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

de Auto Reel slanghaspel wordt jou aangeboden inclusief een instructieboekje, een wandsteun, het nodige bevestigingsmateriaal, een 2 meter lange aanvoerslang, een kraanstuk, 2 slang aansluitstukken, een waterstop koppeling en een verstelbare tuinspuit.

Formaat:

de slanghaspel biedt een 20 meter lange tuinslang aan die gekenmerkt wordt door een diameter van 12,5 mm.

Zwenkbaar:

bij correcte installatie en dito gebruik kan een draaihoek van wel 180 graden worden geleverd.

Nadelen:
Niet budgetvriendelijk:

jammer genoeg behoort hij niet meteen tot één van de goedkope slanghaspels uit het rijtje.

Geen luchtslanghaspel:

ben je op zoek naar een luchtslanghaspel dan is dit misschien niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Gardena Classic Wandslanghouder 50 Complete Set Slanghouder – 20 Meter Slang 

 

In tegenstelling tot het vorige product, lijkt de Gardena slanghaspel wel meteen een aanbieding te zijn, wat duidelijk gewaardeerd wordt door de meeste klanten. Slechts enkele kopers blijken niet 100% overtuigd en vinden dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund. Zo maken sommigen ook melding van het gebrek aan een degelijke handleiding en bijbehorende aanvoerslang. Echter, vanwege de vele positieve reacties en mooie score van 4,6 sterren lijkt het ons de moeite waard om deze slanghaspel even van naderbij te bekijken.

Zo kent de Gardena slanghaspel een maximale slangcapaciteit van maar liefst 50 meter maar wordt hij geleverd inclusief een tuinslang van 20 meter en 13 mm doorsnede. Hij wordt hierbij uitgerust met een bijbehorende Gardena Classic tuinspuit alsook 2 kraanstukken, een slangstuk en een degelijke adapter. Houd er wel rekening mee dat de aansluitslang niet in het pakket zit inbegrepen.

Zoals je op de afbeelding duidelijk kunt zien wordt de Gardena slanghaspel voorzien van een stevig handvat zodanig dat je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Echter zul je zelf nog wel een handje moeten toesteken aangezien er geen sprake is van een automatisch oprolsysteem.

Voordelen:
Formaat:

de tuinhaspel wordt geleverd inclusief een tuinslang van 20 meter lang en 13 mm breed.

Slangcapaciteit:

ondanks de meegeleverde tuinslang van 20 meter lang kan hij makkelijk een slangcapaciteit tot wel 50 meter lengte aan.

Gebruiksvriendelijk:

dit unieke apparaat is makkelijk te verplaatsen dankzij de comfortabele soft grip handgreep en blijkt geschikt voor middelgrote tot grote gazonoppervlakten.

Budgetvriendelijk:

hij behoort alvast tot de budgetvriendelijke slanghaspels.

Nadelen:
Geen aanvoerslang:

houd er wel rekening mee dat er geen aansluitstuk wordt meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kärcher Automatische Slanghaspel CR 7.220

 

De Kärcher Automatische Slanghaspel CR 7.220 heeft een tuinslang met een lengte van 20 meter. Dit product is handig in gebruik, want je kunt het aan de muur bevestigen om ruimte te besparen.

De box draait 180 graden mee, waardoor je alle gebieden van je tuin kunt besproeien. Na het gebruiken van de tuinslang rolt het automatisch zelf op en kun je de box tegen de muur dichtklappen.

Hierdoor voorkom je dat jij je handen vuil maakt door de tuinslang op te rollen en staat de box ook niet meer in de weg.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een slanghaspel aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, zijn er nog geen reviews te lezen erover. Omdat een gebruiker van dit product nog geen ervaring heeft gedeeld, is het moeilijk om een advies uit te brengen hierover.

Als je niet veel geld wilt uitgeven of een beperkt budget hebt, dan kun je dit apparaat van Kärcher eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, heeft deze slanghaspel wel degelijk de laagste prijs. Dit kan voor vele gebruikers ook een pluspunt zijn.

Voordelen
Handig in gebruik:

de box kun je veilig aan de wand bevestigen en is 180 graden te draaien. Na gebruik rolt de tuinslang helemaal automatisch op.

Prijskaartje:

het voordelige tarief van deze slanghaspel kan voor vele kopers juist een aanmoediging zijn om het product te kopen.

Nadelen
Beoordeling:

op dit moment zijn er nog helemaal geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Sommige kopers kunnen dit als een nadeel zien en daardoor het product niet willen aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Tuinslanghaspel Reviews – Top 5

 

Kärcher Automatische haspel CR 5.220

 

Kärcher is natuurlijk ook een begrip wanneer het gaat om tuinverzorging. Deze tuinslanghaspel voor de muur zorgt ervoor dat je de tuinslang na gebruik weer snel kunt opruimen met zijn automatische oprolsysteem. Met een slanglengte van 20 meter is hij geschikt voor tuinen met een gemiddelde grootte.

De aanwezige slangrem zorgt voor een gelijkmatig en soepel oprollen van de tuinslang. Nooit geen knikken meer door de goede kwaliteit die je van Kärcher verwacht. Hij wordt geleverd met 1,5 meter aansluitslang, een spuitstuk, koppelingen en ophangmateriaal.

In de beoordeling door klanten wordt hij met maar liefst 4,9 sterren gewaardeerd. Als pluspunten worden genoemd zijn fraaie vormgeving en zijn hoogwaardige kwaliteit. Hij zorgt ervoor dat je tuin er altijd netjes bij ligt. Ook de kwaliteit van het oprolsysteem wordt heel goed beoordeeld.

 

 

Gardena Classic

 

Deze wandslanghaspel valt in de categorie goedkope tuinslanghaspels. Deze Gardena tuinslanghaspel kan aan de muur worden bevestigd, maar is ook los te gebruiken. Je kunt er maar liefst 50 meter slang op kwijt. Hij is daarmee ook geschikt voor de wat grotere tuinen. Omdat hij los ook te gebruiken is, kun je er bijvoorbeeld ook makkelijk je auto mee wassen.

Hij wordt geleverd met een slanglengte van 20 meter. Daarnaast zijn aansluitstukken, 2 kraanstukken, een aansluitslang voor de kraan, een adapter en een Classic tuinspuit bij de levering inbegrepen. Een stabiele houder die niet kantelt bij het oprollen. Misschien is dit wel de tuinslanghaspel aanbieding voor jou.

Klanten die deze haspel reeds kochten, zijn zeer tevreden over dit artikel. Hij is eenvoudig aan de muur te bevestigen en ook weer los te koppelen. Bij het oprollen wordt de watertoevoer niet geblokkeerd. Hij is van goede kwaliteit en wordt tegen een aantrekkelijke prijs geleverd.

 

 

Hozelock Auto Reel 25 meter

 

Hozelock is misschien wat minder bekend maar zeker een aanbieder van hoogwaardige kwaliteit. Deze tuinslanghaspel met 25 meter beschikt over een zogenaamd automatisch slow rewind systeem. Hij kan eenvoudig aan de muur worden bevestigd en wordt inclusief wandsteun geleverd. Na gebruik kun je hem netjes strak tegen de muur klappen.

Deze tuinslanghaspel is 180º draaibaar en zorgt zo voor veel bewegingsruimte. Hij heeft een geïntegreerde opbergruimte voor de sproeikop. Daarnaast beschikt hij over speciale opbergruimten voor sproeigereedschap. Koppelstukken zijn eenvoudig aan te sluiten via een kliksysteem. Hij is beveiligd met een kinderslotvergrendeliing.

In het koopadvies wordt door klanten heel positief gesproken. Hij is eenvoudig te monteren en neemt veel werk uit handen door het mooie oprolsysteem. Hij is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een fraai design. De prijs-kwaliteitverhouding is prima te noemen. Kortom een top product.

 

 

Kärcher Slanghaspel HR 25

 

Heb je niet zo’n hele grote tuin en wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is deze tuinslanghaspel misschien wel wat voor jou. Hij heeft slechts een gewicht van 3,5 kg en is super makkelijk in het gebruik. Daarbij is hij van de goede kwaliteit die je van Kärcher mag verwachten.

Deze tuinslanghaspel wordt geleverd met een slanglengte van 15 meter. De slangdoorsnede is 12,5 mm en zorgt daarmee voor een goede watertoevoer. Met deze tuinslanghaspel heb je na iedere sproeibeurt in de tuin de slang weer snel keurig opgeborgen.

Kopers die je voorgingen, raden aankoop van deze tuinslanghaspel zeer aan. Zij beoordelen de kwaliteit van dit artikel met maar liefst 5 sterren. Hij is zeer eenvoudig en handzaam in het gebruik. Met zijn aantrekkelijke prijs is hier zeker sprake van een heel goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

6 COMMENTAIRES

de Bruin

May 25, 2021 at 9:07 pm

Ik mis in de review of de haspels een universele aansluiting hebben. Van Gardena weet ik dat het zo is maar bij de andere merken is het mij onbekend. Toch wel handig als ik mijn eigen spuit erop kan zetten

Reply
10top Team

May 26, 2021 at 2:55 pm

Hoi de Bruin,

Eerst en vooral willen wij jou hartelijk danken voor de reactie op de tekst over “Slanghaspels”.

Wat betreft je vraag, kunnen we vermelden dat alle 3 de producten (Hozelock, Powerplus en Kärcher) 1 of meerdere aansluitstukken meeleveren die bedoeld zijn voor gebruik in combinatie met dergelijk type slanghaspel.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Frans

April 21, 2021 at 4:21 pm

Mij zou het interesseren hoe dik de tuinslang is die in de cassette zit. Dit bepaald hoeveel water er door kan in een bepaalde tijsbestek.

Reply
10top Team

April 21, 2021 at 4:36 pm

Hoi Frans,

Hartelijk dank voor de interesse in het artikel over “langhaspels”.
We kunnen jouw mening zeer waarderen en zullen hiermee rekening houden wanneer we de pagina updaten.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Maarten

April 19, 2020 at 12:26 pm

Wat een waardeloos vergelijk! Gebaseerd op kopers bij Bol.com die net dit product gekocht hebben. Het geeft geen enkel beeld van de daadwerkelijke duurzaamheid of werkelijk gebruiksgemak.

Reply
10top Team

April 19, 2020 at 10:38 pm

Hoi Maarten,

Bedankt voor de eerlijke reactie.
De gebruikerservaringen en het advies, positied en/ of negatief van klanten is 1 van de factoren waar we rekening mee houden. Daarnaast spelen nog tal van andere kenmerken een belangrijke rol in de keuze.

Met vriendelijke groet

Reply
DMCA.com Protection Status