5 Beste Slanghaspels Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Slanghaspels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je beschikt over een vrij grote tuin die werkelijk vol bloemen en planten staat dan kan een slanghaspel misschien wel handig zijn voor jou. Het biedt je de mogelijkheid om op een snelle en vooral efficiënte manier al je bloemen en planten water te geven. Op die manier kun je de tuin mooi onderhouden. In onze koopgids leggen we graag even uit met welke elementen je zoal rekening zou kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Gardena Roll-Up Automatic 35 m zeker en vast één van de meest degelijke slanghaspels in huis haalt. Je zult merken dat na gebruik de tuinslang bovendien helemaal automatisch wordt opgerold. Met de Hozelock Auto Reel Automatische haal je zeker en vast een waardig alternatief in huis. Ook hier zul je merken dat na gebruik de tuinslang helemaal automatisch zal oprollen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slanghaspels koopgids

 

Een slanghaspel is bedoeld om je tuinslang op te bergen. Je kunt verschillende slanghaspels vergelijken om een mooie aanbieding te vinden. Let daarbij vooral op mobiliteit, stabiliteit, weersbestendigheid en prijs. We bespreken even enkele belangrijke kenmerken die kunnen helpen bij je aankoop van een tuinslang en een slanghaspel.

Materiaal en stabiliteit

Het materiaal waarvan een tuinslang gemaakt is, is belangrijk voor de stabiliteit en de stevigheid van de tuinslang. Een tuinslang bestaat niet enkel uit één laag maar meestal uit drie lagen: een buiten- en een binnenlaag en een geweven laag in het midden die zorgt voor versterking.

De buiten- en binnenlaag bestaat meestal uit nieuw of gerecycleerd PVC. Als het nieuw is dan bevat het geen barium, cadmium en lood en als het gerecycleerd is dan is het meestal ook zoveel mogelijk vrijgemaakt van schadelijke stoffen. De kwaliteit kan verschillen, vooral bij gerecycleerd PVC. Een alternatieve stof die gebruikt kan worden voor een tuinslang is EPMD of synthetisch rubber. Dit materiaal is heel flexibel maar ook een stuk duurder.

De geweven middenlaag zorgt voor de flexibiliteit en de beweeglijkheid van de slang. Er bestaan verschillende soorten versterkingen zoals bijvoorbeeld een diagonaalversterking. Er bestaan ook modellen met spiraalvormig tricotweefsel van hoge kwaliteit die ervoor zorgt dat de slang drukbestendig en knikvrij is.

 

Soort slang

Er zijn verschillende soorten tuinslangen die je kunt gebruiken voor verscheidene toepassingen. Een spiraalslang is bijvoorbeeld het ideale product als je een kleine tuin hebt of je planten op het balkon wilt water geven. Echter kan hij ook perfect dienen om een irrigatiesysteem op aan te sluiten. Dergelijke type slanghaspel is compact en neemt bijgevolg minder plaats in beslag. Bovendien kun je hem ook makkelijk terug oprollen na gebruik dankzij het spiraalsysteem.

Als je een slang wilt gebruiken om grote hoeveelheden water af te voeren dan kies je best voor een afvoerslang, deze heeft een grote diameter van bijvoorbeeld 50 millimeter. Zo’n slang kan een grotere hoeveelheid water opnemen. Als je de slang wilt gebruiken om je auto te wassen dan is een flexibele waterslang de beste optie omdat je zo makkelijk rond je auto kunt bewegen.

Bij het kopen van een tuinslang is het dus ook nodig om op de lengte en de diameter de letten, maar denk er ook even over na waarvoor je de tuinslang zult gebruiken. Vergeet ook niet dat je een slangstuk nodig hebt om de slanghaspel aan de kraan aan te sluiten. De diameter van dit slangstuk moet gelijk zijn aan de diameter van de tuinslang dus houd daar zeker rekening mee.

 

Weersbestendigheid en opbergsystemen

Sommige tuinslangen liggen het hele jaar door buiten of hangen aan de muur maar worden blootgesteld aan zon, regen, sneeuw, enzovoort. Als dit het geval is moet je een tuinslang kopen die bestand is tegen weersveranderingen want anders kunnen ze kapot gaan of poreus worden.

Het kan daarom beter zijn om de slang op te bergen. Dit brengt ons bij het belangrijke deel van de koopgids: de slanghaspel. Er bestaan verschillende soorten slanghaspels, zo heb je modellen die je aan de muur kunt bevestigen en zelfs slangwagens om ze makkelijk te verplaatsen. De muurhaspel heeft het voordeel dat je altijd weet waar je slang opgeborgen is maar met een slangwagen ben je meer flexibel en kun je je makkelijk door de tuin verplaatsen. Als je een grote tuin hebt kan het handiger zijn om een slangwagen aan te schaffen zodat je niet te veel heen en weer moet lopen.

Sommige slanghaspels hebben de mogelijkheid om de kabel automatisch op te rollen zodat je dit zelf niet handmatig hoeft te doen. Dit kan je tijd besparen en maakt het veel makkelijker om jouw tuinslang terug op te bergen.

Het is belangrijk om te controleren of de haspel die je wilt kopen groot genoeg is voor jouw tuinslang. Kijk daarvoor naar de capaciteit van de slanghaspel.

Prijs

De prijs van een slanghaspel zal grote verschillen tonen want je kunt kiezen om een slanghaspel zonder tuinslang te kopen of net een model inclusief een tuinslang. De laatste optie zal duurder zijn maar je hoeft je geen zorgen meer te maken of jouw tuinslang zal passen in de haspel en je hebt meteen een set om te gebruiken in je tuin.

Dankzij de vele online websites is het ook makkelijker om verschillende aanbiedingen te vergelijken en zo meer informatie te vergaren over verschillende slanghaspels. Je kunt ook rekening houden met de aanbevelingen van andere kopers in hun reviews.

Zorg ervoor dat je een goede slanghaspel koopt die bestand is tegen weersveranderingen en die over een lange duurzaamheid beschikt.

 

5 Beste Slanghaspels (Reviews) van 2021

 

Als je een tuin hebt en houdt van planten, dan is een slanghaspel wel een mooi en leuk idee om te gebruiken in jouw tuin. Met dit product bespaar je ruimte doordat het aan de muur wordt bevestigd. De meeste zijn gemakkelijk in gebruik doordat de tuinslang vanzelf oprolt als het een automatisch oprolsysteem heeft. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste slanghaspel.

 

 

1. Gardena Wand-slangenbox roll-up automatic

 

De GARDENA Wand-slangenbox roll-up automatic is het ideale product die je kunt gebruiken om je tuin te besproeien. Handig van dit product is dat de tuinslang automatisch oprolt als je klaar bent met sproeien en dat de box 180 graden draaibaar is.

De box kun je op een eenvoudige manier bevestigen aan de wand. De tuinspuit is traploos verstelbaar en zorgt ervoor dat u de tuin op een comfortabele manier kunt besproeien.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope slanghaspels. Alle kopers zijn, op enkele minpunten na, tevreden met dit product.

Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. Het heeft een goede prijs en is een duurzaam product. Een minpunt is dat je de kap niet open kunt maken om het schoon te maken, want als de slang vuil is trekt het alle vuil mee naar binnen.

Misschien heb jij ook wel een grote tuin of gewoon heel veel plantjes die je moet water geven. In dat geval kun je een kijkje nemen naar deze slanghaspel van het merk Gardena. Aan de reacties te zien, zou het echt wel om een topproduct kunnen gaan. Het is duidelijk dat Gardena voor deze mensen niet alleen het populairste maar ook het beste merk is.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze slanghaspel kun je tot 180 graden draaien. Bovendien wordt de tuinslang na gebruik volledig automatisch opgerold.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt het toestel probleemloos aan de wand bevestigen en zo dus plaats besparen om het op te bergen. Daarnaast is de tuinspuit traploos en daardoor veel comfortabeler.

Nadelen
Onderhoud:

doordat de kap van het toestel niet geopend kan worden, is het niet altijd eenvoudig om de slanghaspel schoon te maken.

 

 

 

 

2. Hozelock Auto Reel 40 meter zelfoprollende muurhaspel

 

De Hozelock Auto Reel – Automatische Slanghaspel is een geweldig product, want het rolt vanzelf op nadat je klaar bent met besproeien.

Dat gebeurt ook nog zonder knopen of knikken. Geen vieze handen meer en je hoeft je niet meer te forceren om je tuinslang op te rollen.

Het biedt ook een beveiliging voor kinderen en huisdieren en de auto reel heeft een hangslot functie voor antidiefstal. Na het gebruiken kun je dit product ook plat tegen de muur klappen. De tuinspuit kan versteld worden tot fijne besproeiing of tot een straal voor het reinigen van je auto.

Voor dit product zijn er een aantal beoordelingen geplaatst, waarvan allemaal positief zijn. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en is van goede kwaliteit. Als je het al hebt gebruikt rolt het vanzelf weer op, terwijl jij met iets anders bezig bent.

Als je op zoek bent naar een slanghaspel die je veilig en probleemloos aan de wand kunt bevestigen, dan hoef je dit product van Hozelock zeker eens te bekijken. Bovendien beschikt dit apparaat over een opbergcapaciteit van maar liefst 40 meter. Ideaal dus als je zelf heel wat planten hebt of gewoon over een grote tuin beschikt.

Voordelen
Handig in gebruik:

zodra jij klaar bent met de tuin of de planten te besproeien, rolt de slang automatisch op. Bovendien hoef je niet te vrezen voor eventuele knopen of knippen in de tuinslang.

Veiligheid:

dit toestel is voorzien van een vergrendelingssysteem. Op die manier kun je je kinderen of huisdieren extra beschermen. Daarnaast beschikt het ook over een hangslot functie om diefstal te voorkomen.

Tuinspuit:

je kunt de tuinspuit gemakkelijk verstellen. Zo heb je de keuze tussen een fijne besproeiing of toch liever een iets hardere straal. Zo kun jij verschillende taken eenvoudig uitvoeren.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een kleine minderheid is het toestel vrij kwetsbaar en niet echt duurzaam. Dit zou te maken hebben met de klep aan de voorkant die niet altijd even goed blijkt te sluiten.

 

 

 

 

3. Gardena Wand-slangenbox roll-up automatic 25 m

 

De GARDENA Wand-slangenbox roll-up automatic 25m is een ideaal product dat je kunt gebruiken voor middelgrote tuinen. Dit product maakt besproeien van uw tuin gemakkelijk en comfortabel. De tuinslang raakt niet in de knoop en zorgt voor een hogedrukspuit.

De box kun je op een eenvoudige en gemakkelijke manier bevestigen aan de muur en het kan van de houder worden weggehaald voor de opslag tijdens de wintermaanden. De box kun je 180 graden draaien om alle hoeken van de tuin te bespuiten en de tuinspuit is traploos instelbaar.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is een duurzaam product. Het is van goede kwaliteit en heeft ook een goede prijs. Na het gebruiken van dit product, rolt het automatisch netjes op. Voor deze kopers is dit een top product. Dit product is voor sommige kopers wel groter dan het lijkt.

Net zoals het eerste product is ook deze slanghaspel afkomstig van het merk Gardena. Toch is dit model net iets goedkoper in vergelijking met het vorige product. We zouden zelfs kunnen zeggen dat het misschien wel tot de populairste slanghaspels behoort. Dit kun je besluiten na het lezen van de vele positieve beoordelingen.

Voordelen
Tuinslang:

na gebruik rolt de tuinslang automatisch en handig weer op. Zo hoef jij er verder niets aan te doen. Bovendien is er een opbergcapaciteit voorzien van maar liefst 25 meter.

Comfort:

het is mogelijk om op een handige manier de box op te hangen tegen de muur. Zo bespaar je heel wat ruimte. In de wintermaanden kun je het toestel er ook afhalen en ergens anders opbergen.

Gebruiksgemak:

je kunt werkelijk alle hoeken en kantjes van je tuin veilig besproeien. Dit komt doordat je de box tot wel 180 graden kunt draaien. Verder is de tuinspuit ook traploos instelbaar.

Nadelen
Formaat:

het is niet echt een minpuntje maar toch hebben enkele gebruikers laten weten dat het product vrij groot is. Hier hoef je dus rekening mee te houden als je het wilt opbergen.

 

 

 

 

4. Powerplus POW61036 Wandslangenbox zelfoprollend

 

Met de Powerplus POW61036 Wandslangenbox kun je met gemak jouw tuin in alle hoeken besproeien als je dit product eenmaal aan de wand hebt bevestigd. Je kunt de box 180 graden draaien, waardoor je alle kanten op kunt met een tuinslang van 20 meter. Door het automatische oprolsysteem, rolt deze slang na gebruik vanzelf op.

Op zo een manier worden je handen niet meer vies door de tuinslang en hoef je niet meer te knoeien ermee door het zelf op te rollen. Na het gebruiken kun je het ook plat tegen de muur dichtklappen, zodat het niet in de weg ligt.

De meeste kopers zijn wel tevreden met de kwaliteit van dit product en het is handig in gebruik. Het heeft ook nog een goede prijs en een fraai design. Alleen is de slang voor sommige kopers te dun, waardoor het niet genoeg waterdruk oplevert. Je kunt er ook moeilijk een sproeier aan bevestigen.

Als je een middelgrote tuin hebt dan ben je vaak al goed met een tuinslang van 20 meter. Dan hoef je zeker dit apparaat van Powerplus maar eens te bekijken. Verder kun je deze slanghaspel ook gemakkelijk tegen de wand bevestigen. Zo bespaar je meteen heel wat extra ruimte.

Voordelen
Comfort:

doordat de box maar liefst 180 graden te draaien is, kun je gemakkelijk alle kanten en hoeken in je tuin besproeien. Je kunt de box na gebruik ook plat tegen de wand dichtvouwen. Zo bespaar je nog net iets meer ruimte.

Oprolsysteem:

na gebruik van het toestel, wordt de tuinslang automatisch opgerold. Dit bespaart je niet alleen maar meer werk maar bespaart je ook nog eens vuile handen.

Nadelen
Tuinslang:

voor sommige kopers is de slang net iets te dun. Dit zorgt ervoor dat de waterdruk ook veel lager ligt.

 

 

 

 

5. Kärcher Automatische Slanghaspel CR 7.220

 

De Kärcher Automatische Slanghaspel CR 7.220 heeft een tuinslang met een lengte van 20 meter. Dit product is handig in gebruik, want je kunt het aan de muur bevestigen om ruimte te besparen.

De box draait 180 graden mee, waardoor je alle gebieden van je tuin kunt besproeien. Na het gebruiken van de tuinslang rolt het automatisch zelf op en kun je de box tegen de muur dichtklappen.

Hierdoor voorkom je dat jij je handen vuil maakt door de tuinslang op te rollen en staat de box ook niet meer in de weg.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een slanghaspel aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, zijn er nog geen reviews te lezen erover. Omdat een gebruiker van dit product nog geen ervaring heeft gedeeld, is het moeilijk om een advies uit te brengen hierover.

Als je niet veel geld wilt uitgeven of een beperkt budget hebt, dan kun je dit apparaat van Kärcher eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, heeft deze slanghaspel wel degelijk de laagste prijs. Dit kan voor vele gebruikers ook een pluspunt zijn.

Voordelen
Handig in gebruik:

de box kun je veilig aan de wand bevestigen en is 180 graden te draaien. Na gebruik rolt de tuinslang helemaal automatisch op.

Prijskaartje:

het voordelige tarief van deze slanghaspel kan voor vele kopers juist een aanmoediging zijn om het product te kopen.

Nadelen
Beoordeling:

op dit moment zijn er nog helemaal geen beoordelingen bij dit product geplaatst. Sommige kopers kunnen dit als een nadeel zien en daardoor het product niet willen aankopen.

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Tuinslanghaspel Reviews – Top 5

 

Kärcher Automatische haspel CR 5.220

 

Kärcher is natuurlijk ook een begrip wanneer het gaat om tuinverzorging. Deze tuinslanghaspel voor de muur zorgt ervoor dat je de tuinslang na gebruik weer snel kunt opruimen met zijn automatische oprolsysteem. Met een slanglengte van 20 meter is hij geschikt voor tuinen met een gemiddelde grootte.

De aanwezige slangrem zorgt voor een gelijkmatig en soepel oprollen van de tuinslang. Nooit geen knikken meer door de goede kwaliteit die je van Kärcher verwacht. Hij wordt geleverd met 1,5 meter aansluitslang, een spuitstuk, koppelingen en ophangmateriaal.

In de beoordeling door klanten wordt hij met maar liefst 4,9 sterren gewaardeerd. Als pluspunten worden genoemd zijn fraaie vormgeving en zijn hoogwaardige kwaliteit. Hij zorgt ervoor dat je tuin er altijd netjes bij ligt. Ook de kwaliteit van het oprolsysteem wordt heel goed beoordeeld.

 

 

Gardena Classic

 

Deze wandslanghaspel valt in de categorie goedkope tuinslanghaspels. Deze Gardena tuinslanghaspel kan aan de muur worden bevestigd, maar is ook los te gebruiken. Je kunt er maar liefst 50 meter slang op kwijt. Hij is daarmee ook geschikt voor de wat grotere tuinen. Omdat hij los ook te gebruiken is, kun je er bijvoorbeeld ook makkelijk je auto mee wassen.

Hij wordt geleverd met een slanglengte van 20 meter. Daarnaast zijn aansluitstukken, 2 kraanstukken, een aansluitslang voor de kraan, een adapter en een Classic tuinspuit bij de levering inbegrepen. Een stabiele houder die niet kantelt bij het oprollen. Misschien is dit wel de tuinslanghaspel aanbieding voor jou.

Klanten die deze haspel reeds kochten, zijn zeer tevreden over dit artikel. Hij is eenvoudig aan de muur te bevestigen en ook weer los te koppelen. Bij het oprollen wordt de watertoevoer niet geblokkeerd. Hij is van goede kwaliteit en wordt tegen een aantrekkelijke prijs geleverd.

 

 

Hozelock Auto Reel 25 meter

 

Hozelock is misschien wat minder bekend maar zeker een aanbieder van hoogwaardige kwaliteit. Deze tuinslanghaspel met 25 meter beschikt over een zogenaamd automatisch slow rewind systeem. Hij kan eenvoudig aan de muur worden bevestigd en wordt inclusief wandsteun geleverd. Na gebruik kun je hem netjes strak tegen de muur klappen.

Deze tuinslanghaspel is 180º draaibaar en zorgt zo voor veel bewegingsruimte. Hij heeft een geïntegreerde opbergruimte voor de sproeikop. Daarnaast beschikt hij over speciale opbergruimten voor sproeigereedschap. Koppelstukken zijn eenvoudig aan te sluiten via een kliksysteem. Hij is beveiligd met een kinderslotvergrendeliing.

In het koopadvies wordt door klanten heel positief gesproken. Hij is eenvoudig te monteren en neemt veel werk uit handen door het mooie oprolsysteem. Hij is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een fraai design. De prijs-kwaliteitverhouding is prima te noemen. Kortom een top product.

 

 

Kärcher Slanghaspel HR 25

 

Heb je niet zo’n hele grote tuin en wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is deze tuinslanghaspel misschien wel wat voor jou. Hij heeft slechts een gewicht van 3,5 kg en is super makkelijk in het gebruik. Daarbij is hij van de goede kwaliteit die je van Kärcher mag verwachten.

Deze tuinslanghaspel wordt geleverd met een slanglengte van 15 meter. De slangdoorsnede is 12,5 mm en zorgt daarmee voor een goede watertoevoer. Met deze tuinslanghaspel heb je na iedere sproeibeurt in de tuin de slang weer snel keurig opgeborgen.

Kopers die je voorgingen, raden aankoop van deze tuinslanghaspel zeer aan. Zij beoordelen de kwaliteit van dit artikel met maar liefst 5 sterren. Hij is zeer eenvoudig en handzaam in het gebruik. Met zijn aantrekkelijke prijs is hier zeker sprake van een heel goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maarten
Maarten
11 months ago

Wat een waardeloos vergelijk! Gebaseerd op kopers bij Bol.com die net dit product gekocht hebben. Het geeft geen enkel beeld van de daadwerkelijke duurzaamheid of werkelijk gebruiksgemak.

10top Team
Admin
10top Team
11 months ago
Reply to  Maarten

Hoi Maarten,

Bedankt voor de eerlijke reactie.
De gebruikerservaringen en het advies, positied en/ of negatief van klanten is 1 van de factoren waar we rekening mee houden. Daarnaast spelen nog tal van andere kenmerken een belangrijke rol in de keuze.

Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status