5 Beste Slowjuicers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Slowjuicers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een slowjuicer maakt het voor jou een pak eenvoudiger om een heerlijke zelfgemaakte smoothie te bereiden bij het ontbijt. Bovendien kun je kiezen uit een ruim assortiment aan verschillende slowjuicers. In onze koopgids proberen wij jou daarom wat tips te geven zodat je vroeg of laat de voor jou beste slowjuicer zou kunnen aankopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Omega VSJ843RS slowjuicer een krachtig en duurzaam toestel in huis haalt. Zo is deze slowjuicer voorzien van een bijzonder grote inhoud van maar liefst 1 liter. Ook wanneer je kiest voor de Philips Avance HR1946/70 kun je vast en zeker rekenen op een meer dan waardig alternatief. Bovendien is het helemaal niet zo duur in vergelijking met de vorige slowjuicer en dit is uiteraard wel een pluspunt voor heel wat kopers.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Slowjuicers koopgids

 

Een slowjuicers breekt groenten en fruit op een trage wijze waardoor er minder lucht vrijkomt en de voedingsstoffen beter bewaard blijven. Deze apparaten zijn ook geschikt voor hardere groenten en fruit. Als je graag verse sappen drinkt dat moet je zeker zo’n toestel in huis hebben. Bij het kopen van een slowjuicer moet je letten op de prijs van het product, het type slowjuicer, de schoonmaak en de veiligheid.

 

 

Soorten slowjuicers

We kunnen twee soorten slowjuicers onderscheiden. Single gear slowjuicers en twin gear slowjuicers. Een single gear slowjuicer gebruikt een enkele vijzel die de groenten en het fruit tegen de wand van het apparaat platdrukt. Zo kan het sap vrij uit de pulp lopen om dan opgevangen te worden in een apart bakjes. Deze apparaten werken met een snelheid van minder dan 100 RPM zodat de voedingsstoffen worden behouden omdat er geen warmte ontstaat tijdens het proces. Dit type is ook makkelijk om te onderhouden.

Een twin gear slowjuicers maakt gebruik van twee vijzels om dezelfde opdracht uit te voeren. De groenten en het fruit worden uitgeperst door de vijzels en je kunt zelfs bladgroenten zoals spinazie verwerken. Dit type werkt met een grotere snelheid, meestal 200 RPM maar ze behouden nog altijd even goed alle voedingsstoffen in de sappen.

Dit type is zelfs beter want ze zijn efficiënter om het sap uit de ingrediënten te halen. Een slowjuicer werkt alleszins beter dan een sapcentrifuge. Je kunt met minder groenten en fruit dezelfde hoeveelheid sap behalen. Het grote nadeel van een twin gear is dat het een stuk duurder is dan een single gear. Je zult ook iets meer onderhoud hebben aan dit type.

 

Hoe veilig is een slowjuicer

De meeste modellen zijn veilig in gebruik omdat ze enkel maar werken als het apparaat op de correcte wijze geïnstalleerd is. Als alle onderdelen goed op hun plaats zitten is er geen mogelijkheid om met je handen in de machine te komen. En als de onderdelen niet correct geplaatst zijn dan zal het apparaat niet werken. Dankzij deze beveiliging kunnen ook kinderen gebruik maken van dit toestel.

Let toch nog op met een slowjuicer die over een grote vulopening beschikt. Zo kun je makkelijker hele stukken groente of fruit erin plaatsen maar het is ook makkelijker voor kinderen om hun handen in de opening te steken. Dit kan voor gevaar zorgen, vooral als ze tot bij de persschroef kunnen komen. Enkele modellen zijn daarop voorzien en hebben een klepje geïnstalleerd die mee naar beneden beweegt als er een hand in de vulopening komt. Zo wordt de weg naar de persschroef geblokkeerd en blijft het apparaat veilig voor kinderen.

 

Een slowjuicer schoonmaken

Niet alle slowjuicers zijn even makkelijk om schoon te maken. Kijk beter uit naar een model waar je weinig onderhoud aan hebt. We geven enkele tips die daarbij kunnen helpen. Meestal zijn de duurdere slowjuicers lastiger om schoon te maken omdat ze over veel zeven en filters beschikken. Je moet hier zelf beslissen wat er belangrijker is voor jou: sap zonder pulp of een apparaat die je vlug een eenvoudig kunt reinigen.

Let er ook op dat je slowjuicers niet vastloopt bij het gebruik van groente met veel vezels. Dit zorgt ervoor dat je nog wat extra schoonmaakwerk moet verrichten. Om dit te vermijden kun je een juicer kopen die horizontaal de ingrediënten perst in plaats van verticaal. De kans om vast te lopen is dan veel kleiner.

Controleer of je de verschillende onderdelen van je apparaat kunt wegnemen en of ze in de vaatwasmachine mogen geplaatst worden. Dit vergemakkelijkt het onderhoud van je apparaat. Als je de onderdelen met de hand moet wassen kun je een model kopen die geleverd wordt met een droogrekje zodat je aanrecht niet vol ligt met onderdelen van je slowjuicer.

 

 

Kostprijs van een slowjuicer

We hebben voordien al laten vallen dat een twin gear slowjuicer duurder is dan een single gear. Toch biedt een slowjuicer vele voordelen en is het een goede aanbeveling om iets meer geld uit te geven aan zo’n apparaat in plaats van bijvoorbeeld een sapcentrifuge.

Zo produceren slow juicers minder afval en maken ze veel minder geluid dan andere apparaten omdat ze veel minder rotaties per minuut maken. Ze gaan ook veel langer mee omdat ze op lage snelheid de groenten en fruit verwerken. Je kunt er veel meer soorten groente en fruit mee verwerken tot sap, denk maar aan spinazie. Het nadeel is dat ze trager zijn dus je moet langer wachten op je vers glaasje sap.

Hoewel een slowjuicer redelijk wat geld kan kosten zijn er manieren om betere aanbiedingen te vinden. Er bestaan vele websites die wekelijks of maandelijks aanbiedingen plaatsen, je kunt daarom best verschillende modellen vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo kun je geld besparen.

 

5 Beste Slowjuicers (Reviews) van 2020

 

Een gezonde leefstijl hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, vooral als je een slowjuicer hebt. Met dit apparaat kun je dagelijks heerlijke en verse sappen maken. Als je zo een apparaat gebruikt, dan hebben de sappen meer vitaminen, vezels en voedingsstoffen in vergelijking met sappen die je met een sapcentrifuge maakt. Wacht niet langer en koop de beste slowjuicer voor jezelf.

 

 

1. Omega VSJ843RS Verticale Slowjuicer

 

De Omega VSJ843RS slowjuicer is in tegenstelling tot andere soortgelijke producten een uitblinker. Dit product kneust en maalt al je ingrediënten zoals fruit en groente eerst, voordat het daarna begint om het langzaam en koud te persen.

Door deze unieke en extreem lage perssnelheid, vindt er geen verhitting plaats en is er minder zuurstof in het sap. Hierdoor is het sap 72 uur na het persen houdbaar zonder enig verlies.

Gezien de prijs van dit product dan behoort het niet tot de categorie van goedkope slowjuicers. Toch zijn er een aantal reviews geschreven voor dit product, waarbij je kunt merken dat de meeste kopers tevreden zijn met dit product.

Het is van goede kwaliteit en dit product is eenvoudig om te gebruiken. Een minpunt dat vele kopers aangeven is de hoge prijs van dit product. Daarnaast geven enkele gebruikers minpunten aan zoals het lawaai dat dit apparaat maakt en dat het mondstuk groter kon.

Aan de overwegend positieve reacties te zien, zouden we de slowjuicer van het merk Omega zeker tot de populairste modellen uit onze lijst kunnen rekenen. Laten we dan ook even kijken over welke goede eigenschappen het toestel beschikt en of deze slowjuicer eventueel ook een aantal minpuntjes heeft.

Voordelen
Formaat:

de slowjuicer beschikt over een inhoud van 1 liter. Je kunt dus heel wat sap tegelijkertijd maken. Bovendien is het apparaat verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren.

Kracht:

het toestel beschikt over een vermogen van 250 watt. Dit komt overeen met 43 omwentelingen per minuut. Deze lage perssnelheid zorgt ervoor dat er weinig tot geen zuurstof bij het sap terechtkomt. En dit resulteert dan weer in een langere houdbaarheid.

Onderhoud:

de slowjuicer is uitgerust met een automatisch reinigingssysteem. Je hoeft je dus weinig tot geen zorgen te maken over het onderhoud ervan.

Nadelen
Handleiding:

de handleiding die bij het product aanwezig is, is volledig in het Engels.

Prijskaartje:

een aantal kopers vinden dat het prijskaartje van deze slowjuicer ondanks alles toch nog net een tikkeltje te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips Avance HR1946/70 Slowjuicer

 

Ben je op zoek naar een degelijke en tegelijk enorm krachtige slowjuicer dan is dit model van Philips misschien wel precies waar jij naar op zoek bent. Met dit toestel kun je makkelijk en zonder veel problemen tot wel 90% van de voedingstoffen uit de verschillende soorten fruit en groenten halen. Op die manier kun je heerlijke smoothies en soepjes bereiden.

Het is een krachtig apparaat met een maximaal vermogen van maar liefst 200 Watt. Er is één enkele snelheidsstand voorzien die ruim 300 omw/min maakt. Verder heeft deze slowjuicer een totale inhoud van wel 1000 liter en is er een afneembaar sapreservoir voorzien. Bovendien kun je de losse onderdelen zonder problemen ook gewoon in de vaatwasmachine stoppen. Ideaal dus als je een hekel hebt aan afwassen.

Ondanks het feit dat de slowjuicer voor één enkele koper toch wel bijzonder veel lawaai blijkt te maken, merken we toch vooral heel wat positieve online reviews op. Zo zijn heel wat gebruikers het er duidelijk over eens dat het toestel over een correcte prijs-kwaliteitverhouding beschikt en eenvoudig te gebruiken is.

 

Met deze slowjuicer van Philips haal je misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs in huis maar toch zul je het zonder twijfel tussen de goedkope apparaten kunnen spotten. Het lijkt ons dan ook een goed idee om eventjes op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn van deze krachtige slowjuicer.

Voordelen
Onderhoud:

indien je niet graag de afwas doet dan is dit product werkelijk ideaal voor jou. De losse onderdelen van deze slowjuicer zijn namelijk gewoon vaatwasserbestendig.

Kracht:

je zult deze slowjuicer vast en zeker tussen de krachtige apparaten kunnen terugvinden. Het is namelijk voorzien van een totaal vermogen van ruim 200 Watt. Dit staat gelijk aan ongeveer 300 omwentelingen per minuut.

Handig in gebruik:

je zult merken dat je tot wel 90% van het sap uit de verschillende soorten fruit en groenten kunt halen. Bovendien hoef je deze ingrediënten niet in kleine stukjes te snijden dankzij de vultrechter die veel groter is. En je kunt je smoothie of je sapje gewoon rechtstreeks in het glas gieten.

Druppelstop:

het toestel is voorzien van verschillende handige functies zoals bijvoorbeeld een druppelstop. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat het aanrecht er nadien niet proper bij ligt. Dankzij de druppelstop kun je vervelende vlekken op het aanrecht namelijk vermijden.

Nadelen
Veel lawaai:

uit de verschillende online beoordelingen kunnen we vaststellen dat het toestel volgens een enkele gebruiker toch wel heel wat lawaai zou maken. Dit kan best als vervelend of storend ervaren worden.

Koop bij bol.com (€235.99)

 

 

 

 

3. Princess VitaPure 202041 Slowjuicer

 

De Princess VitaPure 202041 slowjuicer heeft een krachtige motor die langzaam roteert. Door de langzame rotatie krijg je een veel hogere sapopbrengst en haal jij het beste uit je verse ingrediënten. Dit is het ideale product voor een gezonde leefstijl, want je kunt dagelijks vers fruit- en groentesap drinken.

Het is voorzien van een horizontale perskegel en zeef, die ervoor zorgen dat alle voedingsstoffen hun smaak en vitaminen behouden. Het apparaat is gemakkelijk om schoon te maken, want de onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig. Ook een ideaal product om soepen mee te maken.

Ondanks dat dit product een redelijke prijs heeft, staat er voor dit product nog geen review geschreven. Het is mogelijk dat personen dit product wel hebben aangeschaft, maar dat zij hun ervaring nog niet hebben gedeeld met anderen. Op basis hiervan is het moeilijk om een advies uit te brengen.

Wanneer je op zoek gaat naar elektrische keukentoestellen dan zul je vaak het merk Princess tegenkomen. Deze slowjuicer is hier zo een voorbeeld van. Het is bovendien niet meteen één van de duurste producten alhoewel het ook niet over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Kracht:

dit model beschikt over een lager vermogen in vergelijking met de voorgaande slowjuicers. Toch bereikt het toestel maar liefst 115 omwentelingen per minuut aan een vermogen van 150 watt.

Formaat:

de Princess slowjuicer is iets compacter en heeft een volume van 0,7 liter.

Gebruiksgemak:

dankzij de positie van de perskegel in combinatie met de zeef, is het mogelijk om de pulp op een snelle manier van het sap te scheiden. De pulp wordt dan vervolgens opgevangen in een daarvoor voorzien opvangbakje.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de klanten vindt de kwaliteit van het toestel middelmatig. Zo is het bijvoorbeeld minder ideaal om harde groenten te persen.

Koop bij bol.com (€125)

 

 

 

 

4. Princess 202042 Juice Center Slowjuicer en Citruspers

 

De Princess 202042 Juice Center is een uniek 2 in 1 apparaat dat niet alleen een slowjuicer heeft, maar ook een citruspers. Je kunt met dit apparaat dus ook vers sap maken van al je citrusvruchten.

Met 1 apparaat maak jij dus alle soorten vers fruit- en groentesap klaar. Dit apparaat is voorzien van een horizontale slowjuicer en heeft dus een horizontale perskegel en zeef. Hierdoor wordt de pulp gescheiden gehouden van het sap en krijg jij het sap met maximaal behoud van alle vitaminen, smaak en voedingsstoffen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig te gebruiken. Het heeft een goede prijs en het is handig dat het twee aparte kommen heeft voor het sap en de pulp. Voor andere kopers is dit product van slechte kwaliteit en is het kwetsbaar. De machine is relatief groot en haalt niet alle sap eruit.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze slowjuicer afkomstig van het bekende merk Princess. In tegenstelling tot het vorige apparaat zul je voor dit model toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Alvorens je een beslissing neemt, kan het misschien handig zijn om de voor- en nadelen van de slowjuicer eens aandachtig te bekijken.

Voordelen
Sterkte:

de slowjuicer beschikt over een vermogen van 150 watt en maakt 90 omwentelingen per minuut. Dit is een behoorlijk lage perssnelheid maar die zorgt er dan weer voor dat je het sap 72 uur lang vers kunt houden.

Handig in gebruik:

het apparaat beschikt over een inhoud van 0,4 liter en is dus vrij compact. Verder heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 snelheden en kun je het sapreservoir er eenvoudig afhalen.

Nadelen
Reinigen:

een enkele gebruiker vindt dat het toestel over te veel kleine hoekjes en kantjes beschikt. Daardoor is het moeilijk om schoon te maken.

Koop bij bol.com (€109.99)

 

 

 

 

5. Primo Slow Juicer SJ1 Fruitpers 

 

Met de Primo Slow Juicer (SJ1) kun je dagelijks genieten van heerlijke en verse sappen die vol vitaminen en andere voedingsstoffen zitten. Dit apparaat zorgt ervoor dat jouw groente of fruit traag wordt geperst. Het gevolg hiervan is dat alle voedingsstoffen en vezels bewaard blijven in het sap, lekker en gezond dus. Een ander voordeel is dat je 40% meer sap eruit haalt dan bij een traditionele sapcentrifuge.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een slowjuicer aanbieding. En dat kun je ook merken aan de beoordelingen die de kopers hebben geplaatst voor dit product.

Tot nu toe zijn alle kopers tevreden met dit product, want er zijn alleen positieve beoordelingen geschreven. Dit product is van goede kwaliteit en het is handig om schoon te maken. Het is eenvoudig om te gebruiken en heeft ook een goede prijs. Voor deze kopers is dit een top product.

Indien je op zoek bent naar een goedkope slowjuicer dan loont het echt de moeite om dit apparaat van PRIMO eens te bekijken. In vergelijking met de vorige 4 producten die we geselecteerd hebben, beschikt deze slowjuicer wel degelijk over de laagste prijs.

Voordelen
Formaat:

indien je een groot gezin hebt dan is dit apparaat echt iets voor jou. Het heeft namelijk een volume van 1,3 liter.

Onderhoud:

het is mogelijk om de losse onderdelen van de slowjuicer in de vaatwasmachine te stoppen.

Vermogen:

het toestel beschikt over een vermogen van 150 watt en heeft 2 verschillende snelheidsstanden.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

een kleine minderheid van de kopers vindt de bediening van het product niet zo duidelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Philips Avance HR1897/30

 

Met de Philips Avance HR1897/30 slowjuicer haal je zoveel als mogelijk uit je groente en fruit, want het heeft innovatieve MicroMasticating-technologie. Je kunt de lekkerste sappen maken met dit apparaat van hard fruit zoals manja of appel tot bladgroente zoals spinazie. Heerlijke verse sappen die ook nog gezond zijn.

Je kunt zelf je eigen combinaties maken. Een ideaal product voor mensen die van een gezonde levensstijl houden. Dit apparaat is gemakkelijk om schoon te maken dankzij het zeefloze ontwerp en de onderdelen zijn ook vaatwasmachine bestendig.

Een groot deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product heeft een goede prijs en stevige onderdelen.

Enkele kopers vinden dat dit product een te hoge prijs heeft en dat dit apparaat best wel lawaaierig is. Daarnaast heb je aan het eind ook wel veel afval.

Met deze slowjuicer kun jij vanaf nu dagelijks genieten van een gezonde smoothie. Voor heel wat personen staat het merk Philips nu eenmaal garant voor zijn degelijke en duurzame producten. Het zal dus niet verwonderen dat een groot deel van de klanten over Philips spreekt als het beste merk.

Voordelen
Kleur:

de slowjuicer van Philips is te verkrijgen in 3 verschillende doch neutrale kleuren. Zo kies jij het toestel dat het beste in het interieur van je keuken past.

Onderhoud:

de losse onderdelen van de slowjuicer kunnen zonder problemen in de vaatwasmachine worden gestopt. Ideaal voor mensen die een hekel hebben aan afwassen.

Vermogen:

het apparaat is uitgerust met een motor die een vermogen heeft van 200 watt.

Handig in gebruik:

de slowjuicer beschikt over een inhoud van 1 liter en is dus geschikt voor grote gezinnen. Bovendien kun je het sapreservoir er ook afhalen en dit maakt het eenvoudiger.

Nadelen
Lawaai:

een aantal kopers laten weten dat het toestel toch behoorlijk veel lawaai maakt.

Budget:

ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de klanten helemaal overtuigd is van het product, vormt de hoge prijs toch een nadeel voor sommigen.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aaldrik Pultrum
Aaldrik Pultrum
1 year ago

Beste, toevallig heb ik zowel de Philips Avance HR1897/30 als de Omega VSJ843RS en dit bovenstaande advies slaat echt nergens op!! De Omega ik kwalitatief wel 10x beter dan de Philips en zit ook nog eens veel beter in elkaar. De Omega heeft dan ook 10 jaar garantie en de Philips maar 1 of 2 jaar. De Omega haalt een veel hoger rendement dan de Philips, kortom er komt bij de Omega veel meer sap uit dan bij de Philips (zelfde hoeveelheid input). Dus bovenstaande advies heeft echt 0 waarde voor iemand die een slowjuicer wil kopen. Als je één… Read more »

10top Team
Admin
10top Team
1 year ago

Beste, hartelijk dank voor de oprechte en volledig terechte opmerking. Wij proberen zo goed mogelijk onderzoek te verrichten naar wat nu precies de 5 beste toestellen per categorie zijn. Wij baseren ons hierbij ook op het aantal beoordelingen en reviews dat een product gekregen heeft. Op het moment van schrijven, is het dus mogelijk dat een bepaald product meer positieve reviews krijgt dan een ander product. (Waardoor het dus een plekje hoger in de lijst komt te staan). Uiteraard kunnen er in de weken daarop steeds meer reacties bij komen waardoor blijkt dat een product dat bijvoorbeeld op plekje 2… Read more »

DMCA.com Protection Status