Beste smartphone

Laatste update: 26.03.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Smartphones test van 2023

 

Tegenwoordig zijn de meeste personen wel in het bezit van een smartphone. Uiteraard is het niet altijd makkelijk om een degelijke smartphone uit te kiezen. Er bestaan tegenwoordig zoveel diverse modellen en soorten en sommige smartphones hebben net iets meer opties in vergelijking met andere apparaten. Wij zijn alvast voor jou op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse smartphone toestellen. Zo kunnen wij jou bijvoorbeeld de Apple iPhone SE 128 GB heel sterk aanraden. En dat merk je ook duidelijk aan de vele positieve online beoordelingen. Bovendien is deze smartphone in diverse kleurtjes te verkrijgen. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Samsung Galaxy J7 smartphone. Net zoals het vorige toestel is ook deze smartphone in meerdere kleuren te verkrijgen en zo kun jij de smartphone kiezen die je gewoon liever ziet.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Smartphones koopgids

 

Bijna iedereen die tegenwoordig een GSM heeft gebruikt eigenlijk een smartphone. Met een smartphone kun je verschillende programma’s downloaden om te gebruiken en gratis berichten zenden via je draadloze verbinding. De eerste keuze die je moet maken is een besturingssysteem. Daarna moet je nog rekening houden met de opslagruimte, de schermgrootte, de camera en de prijs. We bespreken deze punten even in deze koopgids.

 

 

Besturingssysteem

 

Het besturingssysteem of OS is de belangrijkste keuze om te maken. Er is een jarenlange rivaliteit tussen een iOS besturingssysteem van Apple en het Android systeem van Google. Hoewel vele mensen een iOS systeem verkiezen zijn er toch evenveel personen die liever een Android systeem aanschaffen. In de laatste jaren is daar nog een nieuw besturingssysteem van Microsoft Windows bijgekomen.

Het iOS systeem werkt enkel op iPhones van Apple, je kunt dus geen ander merk kopen als je dit systeem wilt gebruiken. Een iOS besturingssysteem is overzichtelijk maar je kunt het niet eenvoudig aanpassen aan je eigen wensen. Het is niet makkelijk om software te ontwikkelen voor dit systeem maar de apps worden vooraf wel gescreend door Apple zodat je enkel software van hoge kwaliteit kunt gebruiken op je telefoon.

Het Android systeem is het meest gebruikte besturingssysteem want je kunt het op de telefoons van vele verschillende fabrikanten terugvinden. Dit systeem kun je instellen naar je eigen wensen en je kunt ook zelf software voor dit systeem ontwikkelen. Deze software wordt wel niet gescreend dus de kwaliteit kan ondermaats zijn.

Microsoft heeft het Windows 10 besturingssysteem ontwikkeld die op smartphones, tablets en computers gebruikt kan worden. Je kunt apps ontwikkelen voor al deze toestellen en je kunt je mobiele apparaten vanop afstand bedienen. Het nadeel is dat er momenteel nog maar weinig apps beschikbaar zijn voor dit systeem.

 

 

Opslagruimte

 

Waar de oude mobiele telefoons een opslagruimte hadden van enkele honderden megabytes, heeft een smartphone een veel hogere opslagruimte. De meeste smartphones worden met een minimale opslagruimte van 16GB verkocht. Deze grote opslagruimte is nodig om al je foto’s en apps in te bewaren.

Als je veel games speelt op je smartphone, dan is het zelfs beter om voor een model te kiezen met een grotere opslagruimte. Games brengen regelmatig updates uit die opnieuw meer plaats innemen. Een game kan laag beginnen maar kan al gauw meer dan 1GB aan ruimte innemen.

Ook als je veel foto’s of video’s maakt is het een goede aanbeveling om een toestel te kopen met een hoge opslagruimte. Zo hoef je de foto’s en video’s niet elke maand op je computer over te zetten. Gelukkig beschikken de meeste smartphones over een gleuf om een SD kaart in te steken. Zo kun je de opslagruimte makkelijk uitbreiden.

 

 

Schermgrootte en camera

 

De grootte van het scherm wordt weergegeven in inches. Als je graag naar video’s kijkt op je smartphone dan is het handiger om een model te kopen met een groot scherm. Een smartphone met een kleiner scherm heeft echter ook een groot voordeel, je kunt het veel makkelijker meenemen in je broekzak. Let ook op de resolutie van het scherm, dit geeft aan hoe goed de kwaliteit van het beeld zal zijn wanneer je foto’s en video’s bekijkt.

Bijna alle smartphones beschikken over een camera om foto’s of video’s mee te maken. Als je over een camera aan de voor- en achterkant beschikt dan kun je makkelijk selfies maken of bellen via video met vrienden of familie. De beeldkwaliteit hangt af van verschillende factoren, zo zijn de megapixels een indicator van het formaat waarop je een foto kunt afdrukken maar ook de beeldstabilisatie en de sensor zijn belangrijk voor de kwaliteit.

Hoe beter de kwaliteit en hoe meer megapixels, hoe meer ruimte de foto’s in beslag zullen nemen. Kies dus voor een smartphone met genoeg opslagruimte als je van plan bent om vooral veel foto’s te nemen. De meeste camera’s zijn uitgerust met filters die je kunt gebruiken om je foto’s te bewerken.

 

 

Prijs van een smartphone

 

Het is algemeen geweten dat de prijs van een iPhone meestal hoger ligt dan van een Android smartphone. Dit wil daarom niet zeggen dat een iPhone altijd beter is. De laatste jaren hebben we een belangrijke vooruitgang gezien van Android smartphones. Je kunt nu al een smartphone kopen die waterdicht is!

Als je een iPhone voor een goedkopere prijs wilt kopen dan kun je altijd op zoek gaan naar een tweedehands model. Vele aanbiedingen zijn tweedehands van kopers die meteen de nieuwste versie kopen als het op de markt komt en ze verkopen dan hun oudere versie voor veel minder geld. Je weet echter nooit of het toestel correct werkt, let dus op met tweedehands kopen.

Als het besturingssysteem voor jou niet veel uitmaakt dan kun je de producten vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Welke apps staan erop, hoeveel opslagruimte heeft het toestel, hoe goed is de kwaliteit van de camera, enzovoort.

 

 

Smartphone reviews – top 5

 

 

Mobiele telefoons worden elk jaar beter en beter. Betere camera’s, meer geheugen, betere apps,… Maar wat is nu de beste smartphone? Wij hebben vijf verschillende telefoons vergeleken op basis van de online reviews van kopers. Lees gerust verder en kies er zelf de beste smartphone uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Apple iPhone SE 128 GB

 

De Apple iPhone SE heeft een beeldscherm met een grootte van 4 inch en is uitgerust met een 12 megapixel camera. Om goede selfies te maken produceert je scherm een flits in het donker. Je kunt er ook 4K video’s mee maken en het toestel werkt snel dankzij de A9-chip.

Deze iPhone is goed beveiligd dankzij de vingerafdrukscanner, zo ben jij de enige persoon die het toestel kan ontgrendelen met je vingerafdruk. De telefoon beschikt over Siri om vragen te stellen of herinneringen op te slaan. Deze smartphone heeft een geheugen van 128 GB maar is ook verkrijgbaar met 64 GB, 32 GB of 16 GB.

De gebruikers van deze telefoon vinden het een top product. Het toestel is van goede kwaliteit en is duurzaam. Het heeft een mooie design en werkt snel. Je hebt veel opslagruimte en het apparaat heeft het perfecte formaat om het in je broekzak mee te dragen.

De mobiele telefoons zijn in de loop der jaren heel wat veranderd. De hedendaagse smartphones bevatten vaak heel wat extra opties en apps. Dit model hieronder is afkomstig van het bekende en misschien voor sommigen ook wel het beste merk Apple. Het is niet meteen het exemplaar met de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 smartphones uit onze selectie.

 

Voordelen:

 

Opslagcapaciteit: deze handige smartphone beschikt over een enorme opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB.

Ontwerp: de smartphone is voorzien van een 4 inch scherm en is beschikbaar in meerdere kleuren. Zo kun jij de smartphone van jouw dromen uitkiezen.

Handig in gebruik: de smartphone van Apple heeft een bepaalde grootte die helemaal perfect in de hand ligt en daardoor comfortabel aanvoelt. Verder is het apparaat bijzonder snel en is de bediening ervan eenvoudig.

 

Nadelen:

 

Prijskaartje: de overgrote meerderheid van de online reviews zijn positief. Toch is één gebruiker van mening dat de prijs toch wel net iets te hoog is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung Galaxy J7

 

De Samsung Galaxy J7 is in drie kleuren verkrijgbaar namelijk zwart, wit of goud. Het toestel heeft een modern design en maakt haarscherpe foto’s met de 13 megapixel camera. De telefoon beschikt ook nog over een frontcamera van 5 megapixel en is voorzien van een flitser om selfies te maken in een donkere omgeving.

Je beschikt over een groot batterijvermogen en het scherm heeft een grootte van 5,5 inch. Deze smartphone aanbieding beschikt over een Octa core processor om snel te kunnen internetten en verschillende apps tegelijkertijd te gebruiken. Dankzij de lage prijs behoort dit toestel tot de categorie van goedkope smartphones.

De kopers van dit product geven een overwegend positief advies. Het apparaat is van goede kwaliteit en heeft een helder display. Het is gebruiksvriendelijk en maakt prachtige foto’s. Enkele kopers vinden het te kwetsbaar en de afmetingen zijn niet ideaal om hem in je broekzak te dragen. Ook vinden sommigen de geluidskwaliteit ondermaats.

Ook Samsung is een gevestigde waarde op het gebied van smartphones. We kunnen meteen opmerken dat heel wat kopers helemaal enthousiast zijn over dit model. Deze Samsung Galaxy J7 van 2016 is een krachtig en gebruiksvriendelijk toestel. De zwarte kleur oogt bovendien ook heel modern en elegant.

 

Voordelen:

 

Design: de Samsung Galaxy J7 is te verkrijgen in verschillende kleuren. Zo kies jij de smartphone uit die je zelf het mooiste vindt.

Budget: in vergelijking met het voorgaande toestel, zul je deze smartphone zeker tussen de goedkopere exemplaren kunnen vinden. De betaalbare prijs kan ervoor zorgen dat het misschien wel één van de populairste smartphones is.

Gebruiksgemak: dankzij de 13 megapixel camera is het mogelijk om uitstekende foto’s te nemen. Verder is er ook een flitser voorzien zodat je ook foto’s kunt nemen als het wat donker wordt.

Octa core processor: dankzij de Octa core processor is het mogelijk om op een snelle en efficiënte manier je internet te gebruiken en meerdere apps tegelijkertijd te openen en te gebruiken.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: een beperkte groep van gebruikers vindt dat deze smartphone bijzonder kwetsbaar is en daardoor niet helemaal aan het hoge verwachtingspatroon voldoet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Apple iPhone 7 Special Edition

 

De iPhone 7 is dankzij de krachtige A-10 Fusion Chip nog sneller dan zijn voorgangers en de batterij gaat ook langer mee. De iPhone 7 is stof- en waterbestendig en heeft een geheugen van 128 GB. Het Retina HD scherm is heel helder en het apparaat produceert meer geluid dankzij het stereo speakersysteem.

De telefoon is uitgerust met een 12 megapixel camera die beschikt over optische beeldstabilisatie om bewegende beelden beter vast te kunnen leggen. Deze smartphone aanbieding wordt geleverd met draadloze AirPods, dit zijn oortjes die je draadloos kunt aansluiten op je iPhone, en het nieuwe besturingssysteem iOS10.

De meeste beoordelingen over dit product zijn positief. De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van de camera en vinden de telefoon gebruiksvriendelijk. Het heeft een aantrekkelijk design en is van goede kwaliteit. Het enige minpunt is de hoge prijs.

Net zoals de eerste smartphone is ook dit exemplaar afkomstig van het bekende merk Apple. Opnieuw kunnen we hier een enorm aantal positieve online reviews waarnemen. Enkel en alleen daarom lijkt het ons al de moeite waard om deze smartphone eens van dichtbij te bekijken.

 

Voordelen:

 

Opslagcapaciteit: je kunt kiezen tussen een opslagcapaciteit van 128 GB of een model met een capaciteit van 256 GB. Uiteraard zal de prijs logischerwijze mee evolueren.

Design: de smartphone van Apple kun je verkrijgen in maar liefst 6 verschillende kleuren waaronder enkele standaard kleuren zoals rood, zwart en goud.

Veiligheid: deze iPhone van Apple is helemaal stof- en waterbestendig. Je hoeft dus geen schrik te hebben als er plots een paar regendruppels op het scherm vallen.

Handig in gebruik: dankzij het stereo speakersysteem zal de smartphone een betere geluidskwaliteit kunnen garanderen.

 

Nadelen:

 

Kostenplaatje: als er dan toch een klein puntje van kritiek moet gegeven worden dan vinden enkele kopers de prijs toch iets te hoog.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung Galaxy S7 edge

 

De Samsung Galaxy S7 edge is beschikbaar in zes verschillende kleuren: zilver, blauw, roze, goud, wit en zwart. Het toestel is stof- en spatwaterdicht, je kunt het tot op een diepte van 1,5 meter wel 30 minuten lang gebruiken. Hij beschikt ook over een uitstekende camera waarmee je zelfs bij weinig licht mooie foto’s kunt maken, dit dankzij de Dual Pixel-sensor.

De telefoon beschikt over een geheugen van 32 GB maar je kunt dit nog uitbreiden tot 200 GB met een Micro SD kaart. Je kunt dit apparaat draadloos opladen en het heeft een grote batterijcapaciteit.

Apart van de hoge prijs zijn de meeste reviews over dit product positief. Het toestel is van goede kwaliteit en heeft een helder display. Het heeft een aantrekkelijk design en is eenvoudig te bedienen. De batterij gaat lang mee, zelfs bij veel gebruik.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze smartphone afkomstig van het populaire merk Samsung. Voor dit Samsung Galaxy S7 Edge model zul je maar best iets meer budget voorzien. Het toestel is namelijk in vergelijking met sommige andere smartphones niet zo goedkoop te noemen.

 

Voordelen:

 

Kleur: je kunt deze smartphone bekomen in verschillende kleuren namelijk blauw, zilver, goud, wit, zwart en roze.

Veiligheid: net zoals het voorgaande toestel is ook deze smartphone helemaal stof- en waterdicht.

Dual Pixel-sensor: de Dual Pixel-sensor maakt het mogelijk om hele mooie beelden te maken zelfs wanneer er weinig licht voorhanden is.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de kopers vindt dat het toestel toch wel vrij kwetsbaar is en dat het snel stuk gaat.

Prijzig: de hoge prijs is voor sommige gebruikers ook wel een klein puntje van kritiek.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Huawei P9 Lite

 

De Huawei P9 Lite heeft een scherm van 5 inch en beschikt over een 13 megapixel camera aan de achterkant en een frontcamera van 8 megapixels. Het is een lichte telefoon die draait op het Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem.

Dit is een Dual Sim telefoon dus je kunt er twee simkaarten tegelijk in steken, dit is handig voor mensen die veel moeten reizen tussen twee landen. Dankzij de lage prijs behoort dit apparaat tot de categorie van goedkope smartphones.

De gebruikers van deze telefoon zijn tevreden over de goede kwaliteit en over het heldere display. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat die ook nog eens snel werkt. De beeldkwaliteit van de camera is uitstekend en de prijs is goedkoop. De telefoon is wel nogal kwetsbaar en sommigen vinden de geluidskwaliteit ondermaats.

Met deze Huawei P9 Lite haal je niet alleen één van de momenteel populairste toestellen in huis maar meteen ook één van de goedkopere. Als we het vergelijken met de andere 4 smartphones die we in deze lijst hebben vermeld, dan bezit dit exemplaar wel degelijk de laagste prijs. En dit wordt door vele kopers erg gewaardeerd.

 

Voordelen:

 

Budget: het voordelige tarief is voor vele gebruikers echt een pluspunt.

Design: deze handige smartphone is beschikbaar in meerdere kleuren waardoor het mogelijk is de kleur te kiezen die je zelf het liefste ziet.

Camera: deze Huawei smartphone is uitgerust met een 13 megapixel camera waarmee je schitterende beelden kunt maken en een 8 megapixel frontcamera.

 

Nadelen:

 

Geluidskwaliteit: slechts een kleine minderheid van de gebruikers is iets minder enthousiast over de matige geluidskwaliteit. Deze zou volgens hen niet zo schitterend zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status