Beste smartwatch voor heren

Laatste update: 14.08.20

 

Smartwatches voor heren test van 2020

 

We stellen vast dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een degelijke smartwatch. Het assortiment vandaag de dag is bijzonder ruim en de keuze daarom niet altijd even makkelijk. Om het voor jou allemaal wat eenvoudiger te maken, zijn we alvast op onderzoek gegaan. Zo waren we in staat om de 3 best beoordeelde hedendaagse smartwatches voor jou op een rijtje te plaatsen. Door te kiezen voor de Apple Watch Series 3 kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Zo kun je deze smartwatch namelijk in 6 prachtige kleuren en designs bestellen. Ook de Samsung Gear S3 Frontier mag er best wel wezen. Deze unieke smartwatch is speciaal voor heren ontworpen en wordt gekenmerkt door een universele pasvorm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Smartwatches voor heren koopgids

 

Ben je op zoek naar een origineel geschenk voor je vader, partner, vriend of broer? Dan heb je misschien één van de beste smartwatches voor heren wel al in overweging genomen, niet? Maar wat is dat nu precies en welke mogelijkheden biedt dergelijk apparaat? Bestaan er ook goedkope smartwatches voor heren of is het een aanbeveling om toch maar rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Wij proberen een antwoord te bieden op de belangrijkste vragen en helpen jou graag op weg.

Wat is een smartwatch

Door te kiezen voor een smartwatch, kies je eigenlijk voor een handig digitaal horloge waarin een compact computersysteem zit ingebouwd. Dat wil dus zeggen dat je met een smartwatch veel meer mogelijkheden hebt dan met om het even welk ander standaard horloge. Het ingebouwde computertje maakt gebruik van het bekende Android besturingssysteem. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om je smartwatch makkelijk en snel aan je tablet of smartphone te koppelen.

 

Enkele pluspunten

Maar waarvoor zou je nu eigenlijk een smartwatch moeten aankopen. Niets hoeft uiteraard maar toch biedt het heel wat belangrijke pluspunten die we niet zomaar uit het oog kunnen verliezen. Zo hoef je niet meer continu naar je smartphone te zoeken bij elk inkomend mail- of tekstbericht. Dat kan een pluspunt zijn tijdens het sporten. Verder biedt een smartwatch veel meer mogelijkheden en is het ook gewoon een leuk en origineel gadget.

 

De mogelijkheden van een smartwatch

We hebben het al even min of meer aan bod laten komen, maar de mogelijkheid van een smartwatch lijken wel oneindig te zijn. Uiteraard is het ook allemaal afhankelijk van het type smartwatch dat je besluit aan te kopen. Zo zullen bepaalde toestellen over net iets meer opties en mogelijkheden beschikken. Met een gemiddelde smartwatch is het onder andere mogelijk om je hartslag nauwkeurig te meten en op te volgen. Vaak is er ook een stappenteller aanwezig.

De meeste smartwatch modellen zijn voorzien van een datum en tijdweergave. Dit kan op een digitale of analoge manier zijn. Ook het lezen van inkomende berichten en mails behoren tot de vele opties. Daarnaast zijn er ook heel wat recente smartwatches die voorzien zijn van een handige GPS functie en die bovendien de gelopen route zullen onthouden. Navigatie, het maken van foto’s en video’s en het afspelen van je favoriete muziek, behoren ook tot de lange lijst van opties.

 

Gebruikte materiaalsoorten en de vorm van het ontwerp

De meeste smartwatches worden gekenmerkt door een ronde vorm. Echter bestaan er tegenwoordig ook heel wat rechthoekige en zelfs vierkante smartwatches. Welke vorm je uiteindelijk kiest, blijf voornamelijk een persoonlijke keuze en is dus afhankelijk van wat je zelf het liefste ziet. Naast de vorm zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de gebruikte materialen. Zo kun je kiezen voor een smartwatch uit kunststof, aluminium, RVS, staal en/ of siliconen.

Het type display

Wanneer je de verschillende smartwatches met elkaar gaat vergelijken, dan raden wij jou aan om even stil te staan bij het display. Als we ons baseren op de recente smartwatches dan kunnen we een onderscheid maken tussen 2 belangrijke kleurendisplays; LCD of AMOLED. Beide schermen behoren tot de kleurendisplays en bieden de informatie dus duidelijk en helder aan. Echter zorgt een kleurendisplay er ook wel voor dat je de batterij van je smartwatch misschien net iets vaker zult moeten opladen.

Als je kijkt naar oudere smartwatches dan zul je merken dat na verloop van tijd het schermpje of het display wordt uitgeschakeld en bijgevolg zwart wordt. Tot op het moment dat je het scherm zelf besluit te activeren. Op die manier wordt heel wat stroom gespaard maar je kijkt dan weer wel altijd op een zwart scherm aan. Zoals je ziet, heeft het allemaal voor- en nadelen. Bij de nieuwere smartwatches zul je dus niet continu op een zwart scherm hoeven te kijken, maar zul je merken dat de batterij wel sneller leeg is.

 

Opladen en oplaadtijd

Een degelijke smartwatch kun je makkelijk en zonder problemen opladen. Toch zul je merken dat de oplaadtijd verschilt naargelang het product. Zo beschikken sommige smartwatches over een korte of lange oplaadtijd. Eigenlijk kunnen we stellen dat de overgrote meerderheid van de recente smartwatches makkelijk een dag lang kunnen worden gebruikt zonder dat je ze overdag enkele minuten hoeft op te laden. Echter, hoe meer functies het apparaat aanbiedt, hoe meer energie dit van de batterij zal vergen en hoe sneller de batterij opnieuw dient te worden opgeladen.

 

Ingebouwde sim kaart of niet

Verder zul je merken dat sommige smartwatches de mogelijkheid bieden om een extra simkaartje te gebruiken. Daardoor wordt het mogelijk om je smartwatch makkelijk en snel aan het mobiele netwerk te koppelen. Dit behulp van je smartphone en/ of tablet. Dat is uiteraard een belangrijk voordeel maar houd er wel rekening mee dat dergelijke producten niet langer tot de goedkope smartwatches zullen behoren. Je voorziet dus maar beter iets meer budget.

 

Smartwatch voor heren Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een uniek geschenk voor de verjaardag van je vader, vriend of echtgenoot? Dan heb je misschien vast en zeker een smartwatch overwogen? Zo kun je kiezen voor een exemplaar dat met het Android besturingssysteem functioneert alhoewel er ook smartwatches zijn die gebruiken maken van het iOS systeem. Om het jou wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van 5 topproducten. Daarbij hebben we niet alleen rekening gehouden met het advies en de reviews maar ook met de gebruikerservaringen. Neem rustig de tijd en maak vervolgens een keuze uit de beste smartwatches voor heren.

 

 

Apple Watch Series 3

 

Als je op zoek bent naar een degelijke smartwatch voor heren dan zul je deze Apple Watch vast en zeker tegenkomen. Deze smartwatch wordt geleverd door het bekende merk Apple en kun je in maar liefst 6 verschillende kleuren bekomen. Houd er wel rekening mee dat, vanwege de hoge prijs, het product niet meteen tussen de goedkope smartwatches voor heren te vinden zal zijn.

De smartwatch biedt echter heel wat waar voor zijn geld. Zo kun je gebruik maken van een handige GPS functie net zoals er ook sprake is van een hartslagfunctie. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld eender welke sportactiviteit wilt beoefenen. Verder kun je het toestel ook onderwater gebruiken aangezien deze smartwatch helemaal waterdicht is. Inkomende telefoongesprekken of notificaties worden ook altijd weergegeven en bovendien heb je de keuze om al dan niet te reageren.

Ondanks het hoge prijskaartje merken we toch vooral heel wat positieve reacties van klanten op. Zo geven kopers niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar bovendien ook over de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

 

Koop bij bol.com (€226.95)

 

 

 

 

Samsung Gear S3 Frontier

 

In vergelijking met het vorige product lijkt het hier wel om een smartwatch voor heren aanbieding te gaan. De smartwatch is beschikbaar in een universele maat en is afgewerkt in een robuuste doch elegante zwarte kleur. Het product wordt geleverd door het bekende merk Samsung en maakt deel uit van de Samsung Gear S3 serie. Zodanig dat je de smartwatch eventueel ook kunt gebruiken in combinatie met een iOS mobiele telefoon.

Je kunt gebruik maken van verschillende handige functie. Zo is er bijvoorbeeld aandacht besteed aan een betrouwbare GPS functie. Verder kun je ook beroep doen op de aanwezigheid van een hartslagfunctie en een ingebouwde muziek bedieningsfunctie. Ondanks de verschillende berichtgevingen dat het toestel waterdicht zou zijn, blijkt dit niet echt het geval te zijn.

Desondanks zijn de reacties van kopers op het product overwegend positief en zijn er ook velen die deze smartwatch voor heren willen aanraden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fitbit Versa – Special Edition

 

Met deze unieke smartwatch voor heren van het bekende merk Fitbit, haal je niet alleen een kwalitatief sterke smartwatch in huis maar bovendien ook een designvol stuk. Ideaal indien je ook belang hecht aan het design van het product.

De Fitbit smartwatch wordt geleverd in combinatie met tal van handige functie die het alledaagse leven een pak aantrekkelijker kunnen maken. Zo kun je gebruik maken van de aanwezigheid van de GPS functie of de hartslagfunctie. Verder is deze smartwatch ook waterdicht dus het maakt niet uit of het nu plots begint te regenen of wanneer je dol bent op het beoefenen van watersporten.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de meerderheid van de klanten duidelijk bijzonder tevreden is met de kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel. Echter is het wel belangrijk om goed te beseffen dat je de GPS functie alleen maar zult kunnen gebruiken door middel van je smartphone. En dat zou voor sommige klanten misschien wel een minpuntje kunnen zijn.

 

Koop bij bol.com (€164.95)

 

 

 

 

Fossil Q Explorist Gen 4 FTW4017

 

Door te kiezen voor de Fossil smartwatch voor heren, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en design. De smartwatch is beschikbaar in een universele maat en te verkrijgen in maar liefst 6 verschillende kleuren.

Het toestel staat garant voor heel wat plezier en tal van handige functies. Zo kun je onder andere beroep doen op de aanwezigheid van de GPS functie. Indien je graag en vaak gaat sporten kun je door middel van de hartslagfunctie je hartslag in de gaten houden. Verder is het apparaatje ook ideaal om onderwater te gebruiken.

Wanneer we de verschillende online reviews even bekijken dan kunnen we wel vaststellen dat de meeste klanten bijzonder positief reageren op de mogelijkheden van deze smartwatch. Echter vindt een beperkte minderheid van de kopers dat de batterij vrij snel leeg gaat. Zo heeft de smartwatch een maximale batterijduur van slechts 48 uur.

 

Koop bij bol.com (€149)

 

 

 

 

Michael Kors Grayson

 

Het rijtje wordt afgesloten met de Michael Kors smartwatch voor heren. Deze unieke smartwatch wordt gekenmerkt door z’n aparte groene kleur. Kortom, met dit exemplaar haal je meteen ook een echte blikvanger in huis.

De smartwatch wordt gekenmerkt door een helder en duidelijk leesbaar touchscreen. Verder kun je gebruik maken van een enorm grote geheugencapaciteit van wel 512 MB. Zodra het toestel helemaal is opgeladen dan kun je tot wel 24 uur genieten van maximaal comfort. De smartwatch is verder volledig waterdicht en dit bovendien tot op wel 10 meter diepte.

Het product is vervaardigd uit duurzame materialen zoals roestvrij staal en kan dus best wel tegen een stootje. Jammer genoeg kunnen wij jou hier geen verder advies over geven aangezien er tot op heden nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status