Beste smartwatch

Laatste update: 04.06.20

 

Smartwatches test van 2020

 

Wil je je vriend of vriendin verrassen met een leuke smartwatch? Maar weet je niet meteen welk exemplaar te kiezen? Dan kunnen wij jou met onze koopgids misschien alvast op weg helpen. Daarin proberen we een aantal handige tips en richtlijnen aan te bieden. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om gewoon verder te scrollen naar de top 3. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde smartwatches. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Samsung Gear S3 Frontier smartwatch alvast een uitstekend toestel in huis haalt. Zo kun je het gebruiken in combinatie met het Android of iOS besturingssysteem. Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de Apple Watch Series 3 smartwatch.  Je hebt de keuze uit maar liefst 4 leuke en verschillende kleuren en 2 verschillende maten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Smartwatches koopgids

 

Net als een smartphone kun je tegenwoordig ook een smartwatch kopen. Deze horloges bevatten veel nuttige functies zoals een hartslagmeter, een gps, een geheugen om muziek op te plaatsen, enzovoort. Natuurlijk beschikt niet elk model over al deze functies. Let daar dus zeker op bij de aankoop. Andere belangrijke factoren om op te letten zijn het besturingssysteem, de schermgrootte, de horlogeband en de prijs. Houd hier rekening mee als je de beste smartwatches wilt vinden.

 

 

Besturingssysteem

 

Net zoals bij een smartphone of een computer kun je kiezen tussen Android, iOS of Windows. Android is het bekende systeem gemaakt door Google. Als je een smartphone hebt die werkt op Android dan is het een aanbeveling om een smartwatch te kopen die ook op Android werkt. Zo kun je ze makkelijker synchroniseren.

Het voordeel van Android is het enorme aanbod aan toestellen vanwege de vele merken die dit besturingssysteem gebruiken. Als je een smartwatch wilt kopen die werkt op iOS dan is een Apple Watch de meest logische keuze. Je kunt dit horloge eenvoudig koppelen met je iPhone maar ook met een MacBook. Een groot voordeel van een Apple Watch is het haarscherpe beeld.

Tegenwoordig zijn er ook andere merken die iOS als besturingssysteem gebruiken maar wel in mindere mate dan Android, de keuze zal dus iets beperkter zijn. Tenslotte kun je nog kiezen voor een smartwatch die op Windows werkt. In de laatste jaren is dit aanbod enorm gestegen en kun je dus vele apparaten vinden met dit besturingssysteem. Deze kun je makkelijk koppelen met een Windows phone.

 

 

Schermgrootte en horlogeband

 

Het is mogelijk om verschillende gegevens af te lezen van een smartwatch. Om die reden kan het dus belangrijk zijn om een toestel te kopen met een groot scherm. Er zijn echter ook modellen die enkel een melding geven via trillingen of geluid waarna je de informatie moet aflezen op je smartphone. Als je van plan bent om zo’n smartwatch te kopen dan heb je al genoeg aan een scherm van 1,5 inch.

Als je van plan bent om de informatie direct van het horloge af te lezen dan moet je kiezen voor een model met een groter scherm. Let erop dat het scherm ook niet te groot is zodat het voor overlast zorgt. Je wilt geen groot en zwaar horloge rond je pols dragen die bepaalde acties belemmert.

De horlogeband speelt voor vele personen ook een grote rol. Als je het horloge bijvoorbeeld wilt gebruiken om te sporten dan kies je best voor een horlogeband die gemaakt is van kunststof of rubber. Deze stoffen zijn bestand tegen vocht en andere weersomstandigheden. Als je echter het horloge in je dagelijkse routine wilt gebruiken dan kun je eventueel opteren voor een horlogeband van metaal of leer. Deze metalen zorgen voor dat extra beetje stijl.

 

 

Functies

 

Het is makkelijk om een interessante smartwatch aanbieding te vinden maar je moet altijd letten op de aanwezige functies. Goedkope smartwatches beschikken meestal over minder functies.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een toestel met een touchscreen. Op die manier is het veel makkelijker om de smartwatch te bedienen. De meeste horloges beschikken ook over een GPS, dit is vooral handig voor mensen die het apparaat willen gebruiken om te sporten. Dankzij de GPS kun je de afstand en de snelheid van lopen of fietsen bijhouden. Je kunt ook routes berekenen en opslaan.

Als de smartwatch over wifi beschikt dan heb je je smartphone niet nodig om meldingen te ontvangen. Je hebt natuurlijk wel een wifi signaal nodig anders zul je niets ontvangen. Sommige smartwatches kun je zelfs gebruiken om draadloos te betalen via de NFC techniek. Dit is echter enkel mogelijk als de winkelier deze techniek ook ondersteunt.

Een smartwatch met een camera kun je gebruiken om foto’s te maken of zelfs een videogesprek aan te gaan. Dit is handig als je onopvallend een foto wilt nemen van een bepaalde situatie.

 

 

Kostprijs van een smartwatch

 

Je kunt goedkope aanbiedingen vinden die slechts 50€ kosten, meestal gaat het in dit geval dan wel over een smartwatch voor kinderen. Een model van een goede kwaliteit met nuttige functies kan al snel enkele honderden euro kosten. Het is aanbevolen om verschillende toestellen te vergelijken, zowel op prijs als functies, zodat je er het beste product uit kunt kiezen.

Bovendien beschik je online over enorm veel extra informatie, vooral in de reviews van eerdere kopers die de sterke en de zwakke punten van elk product aanduiden. Als je online je smartwatch bestelt dan kun je het na enkele dagen al ontvangen en gebruiken. Makkelijker kan gewoon niet!

 

 

Smartwatch reviews – top 5

 

 

Een smartwatch is een horloge met vele nuttige functies. Je kunt oproepen ontvangen, muziek afspelen, verbinding maken met een netwerk, enzovoort. Dit maakt het makkelijk voor sporters die zo hun activiteit niet moeten onderbreken om een oproep te beantwoorden. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten die positieve reviews ontvangen hebben van andere kopers. Kies zelf de beste smartwatch die alle nodige functies heeft voor jouw situatie.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Samsung Gear S3 Frontier

 

Deze smartwatch werkt zowel met iOS als met Android en beschikt over alle nodige functionaliteiten. Je kunt het toestel gebruiken om je hartslag mee te meten, dit is vooral handig voor mensen die veel gaan lopen. In combinatie met je smartphone kun je ook een GPS functie gebruiken.

Het apparaat is voorzien van een ingebouwde bediening om muziek af te spelen en je kunt inkomende oproepen aanvaarden en beëindigen. Het bandje van de smartwatch kun je verwisselen voor een ander bandje.

De kwaliteit van het product is top en de smartwatch is heel eenvoudig in gebruik want je kunt het makkelijk koppelen met je smartphone. Als iPhone gebruiker ben je iets meer beperkt in het gratis gebruik van apps maar voor de rest werkt het apparaat perfect en heeft het zelfs een mooi design.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Apple Watch Series 3

 

Deze smartwatch is enkel geschikt voor iOS en is beschikbaar in vier verschillende kleurencombinaties en twee maten. Je kunt je hartslag meten met dit apparaat en het is volledig waterdicht dus je kunt het ook gebruiken om mee te zwemmen. Het toestel beschikt over een ingebouwde luidspreker en microfoon om te kunnen bellen.

De ingebouwde GPS geeft informatie over locaties en routes en met de Work-out app kun je verschillende trainingsprogramma’s instellen. Je kunt het verder nog gebruiken om muziek mee te bedienen en om je slaap mee te monitoren.

Het product werkt perfect en je kunt er makkelijk je trainingen op bijhouden. Het enige minpunt is de hoge prijs maar je krijgt er wel topkwaliteit voor terug. Het apparaat motiveert je om te bewegen en je kunt het makkelijk verbinden met je iPhone.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Apple Watch Series 1

 

Deze smartwatch is in 6 verschillende kleuren en 2 verschillende maten verkrijgbaar. In tegenstelling tot de Series 3 beschikt de Series 1 niet over een GPS en is het ook niet volledig dicht. Dit horloge is bestand tegen spatwater dus je kunt het wel gebruiken in de regen maar niet om mee te zwemmen.

Je kunt je hartslag meten met deze smartwatch en ook oproepen beantwoorden of beëindigen. Het toestel toont binnenkomende berichten en beschikt over een bediening om naar muziek te kunnen luisteren. Je kunt zelfs je slaapritme en bewegingen meten.

De kopers van dit product geven goed advies over de smartwatch. Het is een handig toestel die comfortabel om je pols zit. De prijs is aanvaardbaar en de batterij gaat lang mee. Als je meer gegevens wilt dan koop je beter een nieuwere versie.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

VTech Kidizoom

 

Deze smartwatch voor kinderen behoort tot de goedkope smartwatches en is beschikbaar in twee verschillende kleuren namelijk blauw en paars. Je kunt foto’s en video’s maken met deze smartwatch en het product beschikt over een stappenteller.

Het touchscreen kan de tijd op drie verschillende manieren weergeven: analoog, digitaal en 3D. Met de ingebouwde bewegingssensor kun je drie verschillende spellen spelen. Verder beschikt het toestel nog over extra functies zoals stemopname en -vervormer, stopwatch, timer, kalender en wekker.

De kopers vinden de kwaliteit van deze smartwatch aanbieding top. Het product heeft een leuk ontwerp en beschikt over educatieve functies. De kinderen zijn er alleszins dol op. Een minpunt is dat er vlug krasjes op het scherm van het horloge komen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fitbit Ionic Grijs

 

Deze smartwatch is geschikt voor dames en heren en is beschikbaar in drie verschillende kleuren. Met dit toestel kun je je hartslag meten via de de pols en dankzij de ingebouwde GPS kun je locaties en routes weergeven. Je kunt ook oproepen opnemen en beëindigen met deze smartwatch.

Wanneer je een bericht ontvangt dan ontvang je ook een notificatie op je horloge. Je kunt dit apparaat onderwater gebruiken en je beschikt over een bediening om muziek mee te beluisteren. Je kunt zelf niet bellen en het is ook niet mogelijk om berichten te beantwoorden met dit product.

Voor enkele kopers is deze smartwatch duur maar je krijgt er wel goede kwaliteit voor terug. Je kunt alles bijhouden dankzij de app van het merk en je kunt het product ook gebruiken om te zwemmen. Volgens een koper is de hartslagmeter niet accuraat.

 

Koop bij bol.com (€219)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status