Beste smartwatches

Laatste update: 30.05.20

 

Smartwatch test van 2020

 

De technologie verandert van dag tot dag. Tegenwoordig heb je dan ook de mogelijkheid om een degelijke smartwatch aan te kopen. Afhankelijk van het exemplaar dat je aankoopt, zul je merken dat je over meer functies en opties beschikt. Je kiest uiteraard zelf de smartwatch van je dromen. Toch hebben wij de moeite genomen om de 3 best beoordeelde smartwatches even voor jou op een rij te zetten. Zo kun je opteren voor de Samsung Gear S3 Frontier smartwatch. De ideale smartwatch voor heren en bovendien beschikbaar in 2 neutrale doch stoere kleuren. Met de Apple Watch Series 3 mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere maten en bovendien is het horloge in 4 kleuren beschikbaar.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Smartwatches koopgids

 

De technologie staat helemaal niet stil en dit wordt nog maar eens bewezen met de smartwatches. Deze apparaatjes kun je gemakkelijk en vooral snel verbinden met een smartphone en op die manier bepaalde functies uitvoeren. Toch zijn er vandaag de dag heel wat meer mogelijkheden. Daarom is het een aanbeveling om aandacht te besteden aan het gebruiksgemak, het besturingssysteem, het design en de mogelijkheden. Zo kun jij een keuze maken uit de beste smartwatches en misschien wel een smartwatch aanbieding op de kop tikken.

 

 

Gebruiksgemak

 

Misschien heb je er al wel eens van gehoord van de typische smartwatches. Dit zijn kleine apparaatjes die eruit zien zoals een gewoon standaard horloge maar uiteraard heel wat extra mogelijkheden bevatten. Daardoor is de kans om goedkope smartwatches te spotten niet altijd groot maar vaak worden er wel aanbiedingen en promoties gehouden. Het zal niet verwonderen dat ze met de dag ook populairder worden. Vandaag heeft een groot deel van de bevolking reeds zo een smartwatch in zijn of haar bezit.

Steeds vaker zul je personen zien lopen die een smartwatch om hun pols dragen. Het is belangrijk om te weten dat een smartwatch pas helemaal optimaal werkt in combinatie met een smartphone. Zodra je je smartwatch met je smartphone verbindt, kun je alles wat op je mobieltje verschijnt ook op je horloge volgen. Uiteraard zal een smartwatch ook functioneren wanneer je je smartphone niet bij je hebt. Toch moet je rekening houden dat je dan niet alle applicaties zult kunnen opvolgen. WhatsApp en Facebook bijvoorbeeld hebben echt wel nood aan de verbinding met de smartphone.

Het is een goed idee om op voorhand even na te denken over wat je verwachtingen precies zijn. Ga je de smartwatch vaak gebruiken of bijvoorbeeld enkel tijdens het sporten. Op die manier kun je gerichter op zoek gaan en beter een keuze maken tussen de vele opties die een smartwatch kan hebben. Zo zul jij zeker en vast uitkomen bij een exemplaar dat volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Het besturingssyteem van de smartwatch

 

Zoals in het vorige stukje reeds aangegeven, werkt een smartwatch pas optimaal wanneer die verbonden is met je smartphone. Dan kun jij naast het uur ook zien welke berichten er binnenkomen in je inbox of WhatsApp of Facebook. Uiteraard heeft niet elke smartphone hetzelfde besturingssysteem. Zo heb je mobieltjes die werken op basis van een Android besturingssysteem. In dat geval kan een goed idee zijn om een smartwatch aan te kopen die ook op Android werkt. Op die manier kan de verbinding tussen de 2 apparaten volledig probleemloos verlopen.

Bij het Android systeem kun je naast het uur en al je berichten ook een gps systeem gebruiken. Zelfs het weerbericht zul je gewoon volop kunnen volgen. Bij dit systeem is het ook mogelijk om je berichten bij Gmail uit te lezen. Zo kun jij bijvoorbeeld al vrij snel informatie krijgen over wanneer een pakje bij jou thuis zal worden afgeleverd. In het geval je bijvoorbeeld iets besteld hebt. Houd er wel rekening mee dat Android in het begin een beetje zoeken zal zijn omdat het niet altijd even duidelijk is. Eenmaal je het systeem begrijpt, zul je merken dat het heel wat mogelijkheden biedt.

Mensen met een iPhone zijn dan beter af met een smartwatch van Apple. Dit om identiek dezelfde reden als het vorige systeem. Het besturingssysteem in een iPhone is namelijk hetzelfde als dat van een smartwatch van Apple. Op die manier kan de verbinding veel sneller en vlotter tot stand komen. Met een Apple smartwatch kun je bijvoorbeeld naast het uur en de berichten ook je hartslag gaan meten.

Design en de mogelijkheden

 

Het zal al vrij snel opmerken dat er ook een groot onderscheid is naar het design toe. Zo heb je vierkante smartwatches maar je hebt er ook die een ronde vorm hebben. Uiteraard is dit helemaal persoonlijk en afhankelijk van wat je verwachtingen zijn. De meeste mensen blijken tegenwoordig wel vaker een ronde smartwatch te kopen omdat die iets meer op een gewoon polshorloge lijken. Toch kun je op een vierkante smartwatch de informatie net iets beter aflezen omwille van het iets grotere display.

Ook qua mogelijkheden is er heel wat onderscheid tussen de verschillende smartwatches. Uiteraard zul je dit ook wel voelen in de prijs. Sommige smartwatches maken het mogelijk om de locatie en de route uit te rekenen en werken als een soort van gps systeem. Daarnaast is ook een stappenteller, een hoogtemeter en hartslagmeter niet onmogelijk. Deze smartwatches kunnen dan ook een goede aanbeveling zijn voor de sporters.

Je kunt er ook muziek mee luisteren en berichten mee lezen en beantwoorden. Met bepaalde smartwatches is het ook mogelijk om te bellen. We kunnen jou dus enkel en alleen aanraden om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken alvorens over te gaan tot de aankoop ervan.

 

 

Smartwatch Reviews – Top 5

 

 

Een smartwatch kun je verbinden met je smartphone om oproepen te beantwoorden en vele producten beschikken zelfs over een GPS functie. De mogelijkheden van een smartwatch zijn ongelimiteerd. Je kunt best verschillende producten vergelijken om de beste smartwatch te vinden. Wij hebben dit al gedaan en je kunt hieronder vijf topproducten vinden die zeker in de smaak zullen vallen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Samsung Gear S3 Frontier

 

Deze smartwatch van het merk Samsung is beschikbaar in twee verschillende kleuren en heeft een aantrekkelijk design. De smartwatch is zowel geschikt voor Android als voor iOS en je beschikt over handige functies zoals oproepen beantwoorden of muziek streamen naar een hoofdtelefoon via Bluetooth.

Je kunt met dit horloge ook je hartslag meten en het toestel is voorzien van een GPS functie. Het bandje kun je verwisselen en je kunt met deze smartwatch ook stappen meten. Het minpunt van dit product is dat je zelf geen oproepen tot stand kunt brengen.

De goede kwaliteit van deze smartwatch zorgt voor grote tevredenheid bij de kopers, de hoge prijs daarentegen vinden ze minder leuk. Je beschikt over een uitgebreid aanbod aan functies en je kunt het product meteen na aankoop gebruiken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Apple Watch Series 3

 

Deze smartwatch is beschikbaar in twee maten en vier verschillende kleuren. Het horloge beschikt over een ingebouwde GPS en dankzij de hoogtemeter is het apparaat ideaal voor buitensport. Met de hartslagmeter kun je nauwkeurig je hartslag meten en omdat het artikel waterdicht is kun je er ook mee zwemmen.

De smartwatch heeft een ingebouwde microfoon en luidspreker zodat je kunt bellen en je ontvangt ook notificaties en berichten. Je kunt muziek streamen en dit makkelijk bedienen met de smartwatch. Het apparaat kan ook stappen en je slaapritme meten.

Net als het eerste item in ons lijstje zijn de kopers bij dit product tevreden over de topkwaliteit maar vinden ze het toestel te duur. Het apparaat werkt perfect samen met een iPhone maar heeft een beperkt aanbod aan apps. Je ontvangt zelfs een notificatie als je te lang stilzit.

 

Koop bij bol.com (€269)

 

 

 

 

Sony Smartwatch 3

 

Deze roze smartwatch is geschikt voor dames maar je kunt het product ook nog in vier andere kleuren kopen. Het apparaat is waterdicht en is perfect voor gebruikers die op zoek zijn naar goedkope smartwatches. Het product is compatibel met Android, maar enkel met 4.3 versies of hoger.

Met een opgeladen batterij kun je de smartwatch twee dagen lang gebruiken. Het display bevat sensoren om het omgevingslicht te herkennen en de helderheid aan te passen. Het toestel beschikt verder nog over een kompas, een GPS functie en een gyroscoop.

Het grote minpunt van deze smartwatch aanbieding is de korte gebruiksduur van de batterij. De kopers geven echter wel goed advies over de prijs/kwaliteitverhouding van het apparaat en schrijven dat er veel apps op het toestel geplaatst kunnen worden. De meeste reviews tonen positieve beoordelingen.

 

Koop bij bol.com (€129.9)

 

 

 

 

Apple Watch Series 2

 

De Apple Watch Series 2 is beschikbaar in 7 verschillende kleuren en 2 maten. Het toestel is voorzien van een ingebouwde hartslagsensor en beschikt ook over een GPS functie. De smartwatch is volledig dicht zodat je het zelfs kunt blijven dragen wanneer je gaat zwemmen.

Op het display worden oproepen en berichten getoond en je kunt met dit apparaat ook muziek streamen naar een hoofdtelefoon en bedienen met het horloge. Je kunt tenslotte nog het aantal stappen meten maar het is wel niet geschikt om zelfstandig mee te bellen.

Voor enkele kopers is het product prijzig maar wel een interessante optie in plaats van de duurdere Series 3. Het product werkt naar behoren en je kunt berichten en e-mails ermee lezen. Het nadeel is dat de batterij van je telefoon vlugger leeg is vanwege de verbinding met de smartwatch.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Fitbit Ionic

 

De Fitbit Ionic kun je in drie verschillende kleuren kopen en net als de meeste andere smartwatches beschikt het over een hartslagmeter zodat je via je pols je hartslag kunt meten. De GPS kan routes berekenen en je locatie tonen en het apparaat is waterdicht dus je kunt het ook onderwater gebruiken.

Het is mogelijk om oproepen te beantwoorden of te beëindigen met dit toestel en je kunt er ook je gestreamde muziek mee bedienen. Je kunt het niet gebruiken om berichten mee te beantwoorden en je kunt zelf ook geen oproepen tot stand brengen met deze smartwatch.

De kopers vinden het design van het horloge aantrekkelijk maar vinden de prijs van het product te hoog. Je kunt het product gebruiken om je stappen mee te stellen en je kunt er ook mee zwemmen maar toch vinden de kopers dat de mogelijkheden te beperkt zijn.

 

Koop bij bol.com (€219)

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status