Beste smoothie maker

Laatste update: 03.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Smoothie makers test van 2022

 

Kun je genieten van een heerlijke smoothie in de ochtend? Of eventueel een heerlijke koude soep, gazpacho, bij de lunch? Kies dan voor de beste smoothie maker. Om je te helpen bij je keuze, bespreken we in onze koopgids enkele belangrijke factoren die de zoektocht makkelijker kunnen laten verlopen. Echter kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3 waarin we de 3 best beoordeelde smoothie makers even uitgebreid aan bod laten komen. Door te kiezen voor de Philips Avance HR3655/00 smoothie maker, kies je voor een krachtig apparaat dat zelfs in staat is om ijsblokjes te crushen. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor de Domo DO435BL smoothie maker die gekenmerkt wordt door een maximale inhoud van ongeveer 0,6 liter en daarmee vrij compact is. Makkelijk hanteerbaar en comfortabel om overal mee naartoe te nemen!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Smoothie makers koopgids

 

Ben je ook zo dol op heerlijke smoothies? Dan kun je misschien één van de beste smoothie makers in overweging nemen. Je kunt de verschillende apparaten met elkaar vergelijken op basis van het vermogen, het gebruiksgemak, de inhoud en de gebruikte materiaalsoorten. Verder is het een goede aanbeveling om open te staan voor eventuele aanbiedingen en leuke promoties. Zo ga je misschien achteraf wel met een duurzame en degelijke smoothie maker aanbieding naar huis. Kortom, de moeite waard om deze koopgids alvast even door te nemen.

Het gebruiksgemak van een smoothie maker

Steeds meer gebruikers nemen de tijd om ’s morgens een heerlijke smoothie klaar te maken. En je hebt ook geen excuus meer want met een degelijke smoothie maker is de klus in slechts enkele seconden geklaard. Een smoothie maker wordt door velen ook wel als een blender omschreven en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Afhankelijk van de kracht van het apparaat uiteraard.

Zo kun je er heerlijke smoothies mee klaarmaken, net zoals je de blender ook kunt gebruiken om noten fijn te malen of heerlijke soepjes te maken. Zelfs babyvoeding behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard willen wij jou aanraden om niet meteen de eerste de beste smoothie maker mee naar huis te nemen. Bedenk op voorhand waarvoor je de blender wenst te gebruiken en of je van plan bent om deze regelmatig te gebruiken.

 

Het maximale vermogen

Hierboven werd het vermoeden al min of meer gevoed, maar het is belangrijk om rekening te houden met het vermogen van de blender. Met het vermogen bedoelen we de kracht van het apparaat dat steevast uitgedrukt wordt in Watt. Hoe groter het wattage van de blender, hoe krachtiger het apparaat zal zijn. Stel dat je bijvoorbeeld een heerlijke smoothie wenst te maken op basis van vers fruit en yoghurt, dan volstaat een apparaat van minder dan 450 Watt.

Indien je bijvoorbeeld diezelfde smoothie zou maken op basis van ingevroren fruit en vruchten, dan kies je maar beter voor een minimaal vermogen van 450 Watt. In het laatste geval moet de blender dus net een tikkeltje krachtiger zijn om het ingevroren fruit zonder problemen te kunnen mixen. Tijdens je zoektocht zul je merken dat er verschillende mogelijkheden zijn van minimaal 500 Watt tot maximaal 1500 Watt en zelfs hoger. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

De inhoud en de vorm van de blenderkan

Verder raden wij jou ook aan om rekening te houden met de blenderkan. Wat is de maximale inhoud en wat dan met de vorm. Indien je alleen woont dan hoeft de blenderkan helemaal niet zo groot te zijn. Moet je echter sapjes maken voor een voltallig gezin van minimaal 5 leden, dan kies je maar beter voor één van de grotere kannen. Zo kun je alles tegelijk bereiden en hoef je geen 5 verschillende porties te maken.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal ingrediënten die je in de blenderkan plaatst, en de grootte van die ingrediënten. Het spreekt voor zich dat een grote hoeveelheid moeilijker te verwerken is in een kleine blenderkan. Indien je toch heel wat ingrediënten wenst te mixen, kies dan bij voorkeur voor een grote blenderkan. Op die manier hebben de messen voldoende mogelijkheid om de ingrediënten fijn te malen. De minimale inhoud bedraagt ongeveer 1 liter en de maximale inhoud kan oplopen tot 1,7 liter of zelfs nog meer.

Ook de vorm is niet onbelangrijk. Zo kunnen we 2 verschillende vormen onderscheiden; ofwel kies je voor een ronde blenderkan ofwel een vierkant exemplaar. Indien je heel wat belang hecht aan de snelheid waarmee de ingrediënten kunnen worden gemengd, dan is een vierkante blenderkan een goede aanbeveling. Als je het belangrijk vindt dat de blenderkan makkelijk te onderhouden is, dan is een ronde kan de oplossing.

De gebruikte materiaalsoorten van de blenderkan

Het zal je niet verwonderen maar het is aan te raden om ook even stil te staan bij de materialen. Zo zullen de meeste blenderkannen vervaardigd zijn uit glas of kunststof. Ook RVS kom je steeds vaker tegen en is ook nog eens makkelijk te onderhouden. Welke materiaalsoort je ook kiest, is een persoonlijke keuze. Zo zal kunststof bijvoorbeeld minder duurzaam zijn terwijl glas dan weer een tikkeltje duurder is.

 

Extra kenmerken en opties

Je zult merken dat bepaalde smoothie makers over net iets meer mogelijkheden beschikken en daardoor misschien niet altijd meer tot de goedkope smoothie makers behoren. Sommige kenmerken of functies kunnen een meerwaarde bieden. Zo kan het handig zijn indien je tussen verschillende snelheidsstanden kunt schakelen.

Ook de aanwezigheid van programma’s kan alvast een schot in de roos zijn. Demonteerbare snijbladen zijn bijvoorbeeld handig om schoon te maken. En daarnaast worden sommige smoothie makers geleverd met nog heel wat extra accessoires en toebehoren erbij. Neem dan ook rustig de tijd om dit allemaal even te bekijken en bedenk op voorhand wat je verwachtingen precies zijn.

 

Smoothie maker Reviews – Top 5

 

We willen allemaal gezond leven. Wie kan er dan tegenwoordig nog zonder een smoothie maker? Wil je er graag één voor thuis of zoek je een smoothie maker om mee te nemen op reis. Ze worden in verschillende kleuren en maten aangeboden. Wij gingen op zoek naar de beste smoothie maker voor jou. Wij hebben ons daarbij gebaseerd op het advies van onze klanten.

 

 

Philips Avance HR3655/00

 

Voor deze royale blender van Philips gaat geen (ijs)berg te hoog. Hij crushed zonder problemen ijsblokjes voor je smoothies. Ook andere harde etenswaren zoals noten vormen geen enkel probleem. In de glazen blenderkan met een inhoud van 2 liter maak je moeiteloos smoothies voor 8 personen.

Naast de grote kan worden twee kleinere glazen kannen meegeleverd. Hij heeft een variabele snelheidsstand en schakelt automatisch uit als de kan niet goed geplaatst is. Hoewel hij niet tot de categorie goedkope smoothie makers behoort, krijg je wel waar voor je geld. Hij is makkelijk te reinigen en kannen en mesjes kunnen zo in de vaatwasser.

In de review van klanten wordt met name de kracht van deze blender genoemd. Hij kan alles aan. Hij is heel eenvoudig in het gebruik en laat zich makkelijk reinigen. De kwaliteit is top en al met al kan gesproken worden van een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Domo DO435BL

 

Deze vrolijke trendy blender is van het Belgische bedrijf Domo. Dit staat garant voor levering van goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. Het is een kleine blender met een inhoud van 0,6 liter. Dit maakt hem ook uiterst geschikt om mee te nemen op reis of naar kantoor. Zo kun je overal je zelfgemaakte smoothies drinken.

Zowel de behuizing als de mengkom zijn uit kunststof vervaardigd. Hij wordt geleverd met twee drinkbekers met een inhoud van respectievelijk 300 en 600 ml. Deze flessen absorberen geen luchtjes en hebben afsluitbare drinktuiten. Ze zijn heel makkelijk mee te nemen in de bekerhouder in je auto. Beide flessen kunnen in de vaatwasser worden gereinigd.

Kopers die je voorgingen, raden aankoop van deze smoothie maker zeker aan. Hij is heel handig en eenvoudig in gebruik. Ook schoonmaken is geen enkel probleem. Het handzame formaat van blender en bekers wordt zeker als pluspunt gezien. Zijn trendy uitstraling maakt hem tot een aanwinst voor je keuken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Princess Personal Blender 218000

 

De naam van deze Princess smoothie maker doet al vermoeden dat het hier om een kleine blender gaat. Zijn alleszins sympathieke prijs geeft je het gevoel dat je hier met een smoothie maker aanbieding te maken hebt. De inhoud van de handige meeneembeker is 600 ml.

De beker is vervaardigd uit BPA-vrij Tritan. Dit heeft als voordeel dat hij geen luchtjes of smaakjes afgeeft. Daarbij komt dat het hier om heel stevig materiaal gaat dat tegen een stootje kan. Het snoer heeft een lengte van 1 meter. Hoewel hij niet vaatwasmachine bestendig is, laat hij zich wel heel eenvoudig schoonmaken.

In de review van klanten wordt een heel positief advies gegeven. Er lijkt meer in te kunnen dan je zou verwachten. Ook het crushen van ijs is geen probleem. De beker laat zich goed afsluiten en lekt niet. Hij is eenvoudig, handig in gebruik en zeker de aankoop waard.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tristar BL-4430

 

Deze middelgrote smoothie maker heeft een inhoud van 1,5 liter. Het crushen van ijs is voor hem geen probleem. De behuizing is in een fraaie RVS uitvoering en de mengkom is vervaardigd uit hittebestendig stevig glas. Je maakt er de lekkerste smoothies mee en ook voor soepen is hij zeer geschikt.

Hij beschikt over een veiligheidsschakelaar. Naast een pulseknop heeft hij twee snelheidsmogelijkheden. De onderkant is voorzien van zuignapjes zodat hij stevig op het werkblad blijft staan. Het deksel is voorzien van een handige vulopening.

Kopers van deze Tristar smoothie maker spreken van een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is eenvoudig in het gebruik en doet wat hij moet doen. De glazen kan is degelijk en stevig en hij staat stabiel op zijn ondergrond.

 

Koop bij bol.com (€42.99)

 

 

 

 

Bestron ABL300EVV

 

Deze trendy en vrolijk gekleurde blender valt onder de categorie middelgroot. Bestron is een leverancier die bekend staat om het leveren van goede kwaliteit tegen een heel redelijke prijs. De kan is vervaardigd uit glas en heeft een inhoud van 1,5 liter. Hij is voorzien van antislipvoetjes waarmee hij stevig op zijn ondergrond staat.

Deze Bestron smoothie maker heeft een vermogen van 1.000 Watt en de behuizing is vervaardigd uit kunststof. Hij is voorzien van een ijscrusher en met zijn krachtige vermogen is dit ook geen enkel probleem voor hem. Het snoer kan eenvoudig worden opgeborgen op de snoerhaspel.

Klanten die deze smoothie maker kochten spreken van een krachtig apparaat met een goede kwaliteit. Hoewel hij niet in de vaatwasser kan, laat hij zich makkelijk reinigen. De snoerhaspel wordt als praktisch pluspunt gezien.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status