Beste sneeuwkettingen

Laatste update: 29.05.20

 

Sneewkettingen test van 2020

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste sneeuwkettingen zijn. En daarom willen wij jou graag even verder op weg helpen. Zo zou je bijvoorbeeld alvast even een kijkje kunnen nemen in onze koopgids. Maar je kunt ook gewoon onze top 3 raadplegen. Daarin willen wij jou voorstellen aan de 3 best beoordeelde sneeuwkettingen. Zo haal je met de ProPlus 9 mm KN90 sneeuwketting een meer dan degelijk apparaat in huis. Je zult het bovendien tussen de goedkope sneeuwkettingen kunnen spotten vanwege het mooie en gunstige prijskaartje ervan. Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor de Pat auto 12 mm KN80 sneeuwketting. Met dit type sneeuwketting is het bovendien ook mogelijk om gewoon door de modder of het gras te gaan racen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Sneeuwkettingen koopgids

 

Tijdens de winter kan het gaan sneeuwen en vriezen. Dit verhoogt het risico op ongevallen wanneer je met de auto rijdt. Je kunt daarom sneeuwkettingen kopen om aan je banden te bevestigen zodat je een betere grip op de baan hebt. Bij het kopen van een sneeuwkettingen aanbieding moet je letten op de maat van de banden, de binnenspeling bepalen, het gewicht van de auto en de kostprijs. We gaan deze punten bespreken zodat de informatie je kan helpen om de beste sneeuwkettingen te kopen.

 

 

De bandenmaat bepalen

 

Je kunt sneeuwkettingen kopen in verschillende formaten, het is dus belangrijk dat je de grootte van je banden kent zodat je de juiste kettingen kunt kopen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar die elk meerdere maten hebben. Het model van de sneeuwkettingen bepaalt voor welke auto ze geschikt zijn, daarna moet je nog de maat van de banden bepalen.

Gelukkig passen de meeste sneeuwkettingen op verschillende maten van banden, je kunt dit controleren op de sneeuwkettingen zelf. Je kunt de maat van je banden vergelijken met de maat van de sneeuwkettingen om te controleren of ze overeenkomen.

Als je niet zeker bent over de maat van je banden koop dan sneeuwkettingen die je handmatig kunt aanspannen zodat je ze zelf op de maat van de banden kunt instellen. Op die manier passen de kettingen perfect rond je banden en kun je veilig rijden.

 

 

De binnenspeling

 

Sneeuwkettingen worden meestal voor een stuk achter de banden van je auto bevestigd. Om dit tot stand te brengen heb je natuurlijk genoeg ruimte nodig in de wielkast zodat je de kettingen kunt vastmaken en ook nog veilig kunt rijden. Als de ruimte niet groot genoeg is dan kan dit voor schade aan je voertuig zorgen.

Deze ruimte wordt de binnenspeling genoemd en moet toch zeker 16 mm groot zijn. Het probleem is dat bij de moderne auto’s de binnenspeling altijd maar kleiner wordt. Voeg daaraan toe dat mensen meer en meer kiezen voor grotere wielen en velgen en je houdt niets meer over.

Om dit op te lossen zijn er sneeuwkettingen op de markt gebracht die een kleinere binnenspeling nodig hebben zoals 7 mm. Er bestaan zelfs modellen die helemaal geen binnenspeling meer nodig hebben, deze zijn ook gekend als loopvlaksneeuwkettingen.

Je kunt nuttige informatie terugvinden in het instructieboekje van je auto. Daar staat aangegeven aan welke voorwaarden de sneeuwkettingen moeten voldoen en wat de maximale binnenspeling is.

 

 

Het gewicht van je voertuig

 

Het gewicht van je auto is belangrijk want de kettingen moeten bestand zijn tegen het gewicht. Als de schakels van de kettingen niet dik of stevig genoeg zijn dan kan het gebeuren dat ze breken.

Het is dus goed mogelijk dat je voor een zware auto een andere soort sneeuwkettingen moet kopen. Deze zijn dikker dan de kettingen voor een personenauto en beschikken over sterkere schakels. Sommige van deze zwaardere auto’s hebben geen binnenspeling waardoor je dus enkel een loopvlaksneeuwketting kunt gebruiken. Je hoeft dan ook naar een stevig model te zoeken.

Je kunt de kwaliteit van de kettingen ook controleren door te kijken naar het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Zorg ervoor dat de kettingen van je keuze zeker van metaal of staal gemaakt zijn zodat ze stevig genoeg zijn. Daarna kun je nog de dikte van het staal bepalen afhankelijk van de grootte en het gewicht van je auto.

Je kunt er ook op letten of de kettingen over keurmerken beschikken. Dit betekent dat de kettingen zijn getest en goedgekeurd door een bepaalde organisatie of instelling.

Kostprijs van de sneeuwkettingen

 

De prijzen van de verschillende kettingen lopen soms ver uiteen. Je kunt direct op zoek gaan naar goedkope sneeuwkettingen maar je loopt dan het risico dat de kwaliteit van het product niet zo goed. Je kunt eventueel een expert of je garagist om een aanbeveling vragen zodat je meteen de beste kettingen voor jouw voertuig kunt kopen.

Je kunt een budget opstellen om op zoek te gaan naar producten die je je kunt veroorloven. Zo kun je meteen de duurste modellen links laten liggen en je concentreren op de producten van een bepaalde prijsklasse. Vergelijk de kwaliteit van de verschillende producten en lees de reviews van andere kopers. Deze beoordelingen staan vol met nuttige informatie over de kenmerken van de sneeuwkettingen.

Je kunt deze kettingen eenvoudig online bestellen zodat je niet eens uit je stoel hoeft. Enkele dagen later, soms zelfs maar 24 uur later, wordt het product aan huis geleverd zodat je het meteen kunt gebruiken.

 

 

Sneeuwkettingen reviews – top 5

 

 

Sneeuwkettingen voor je auto zijn zeker nodig tijdens de winter. Je banden zullen veel te vlug slippen op de sneeuw als je geen sneeuwkettingen gebruikt. Wij hebben vijf verschillende topproducten vergeleken en in een lijstje samengevat om je te helpen bij je keuze. Beslis zelf welke de beste sneeuwkettingen zijn om zo de beste aankoop te maken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

ProPlus 9mm KN90

 

Niet alleen zijn de sneeuwkettingen van Proplus gemaakt van gegalvaniseerd staal maar ze zijn ook nog eens ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope sneeuwkettingen. Dit product wordt aangeboden tegen een scherpe prijs en heeft verschillende kleuren.

De kettingen wegen ongeveer 5 kg en hebben een lengte van 30 cm. Ze zullen je helpen om meer grip te hebben op de weg met je banden zodat je auto niet gaat slippen. Ze worden geleverd per twee stuks.

Over dit product is momenteel nog maar één review geplaatst maar de koper geeft een goed advies over deze sneeuwkettingen aanbieding. De kettingen zijn makkelijk op de banden te monteren en ze zijn handig in gebruik. De koper is ook heel tevreden over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het artikel.

Het is niet altijd gemakkelijk om degelijke en betrouwbare sneeuwkettingen op de kop te tikken. Toch mag je gerust zijn wanneer je sneeuwkettingen van het merk ProPlus in huis wilt halen. Dat is de reden dat ProPlus voor vele gebruikers ook als het populairste en het beste merk wordt beschouwd.

Voordelen
Budget:

je zult vrijwel meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van deze sneeuwkettingen.

Materiaal:

deze sneeuwkettingen zijn voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en stevig gegalvaniseerd staal. Bovendien zijn de kettingen afgewerkt in meerdere kleuren.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat de set telkens uit 2 sneeuwkettingen bestaat. Elke sneeuwketting is maar liefst 30 cm lang en weegt ongeveer 5 kg.

Nadelen

We merken dat de koper duidelijk bijzonder tevreden blijkt te zijn over deze sneeuwkettingen. Dit maakt het natuurlijk voor ons een pak lastiger om eventuele minpuntjes op te sporen.

Koop bij bol.com (€30.13)

 

 

 

 

Pat auto 12 mm KN80

 

Deze sneeuwkettingen van het merk PAT bieden je meer stabiliteit en veiligheid op gladde wegen maar zijn ook geschikt om mee te racen op gras of in modder. Dankzij deze kettingen zul je niet wegglijden op gladde wegen tijdens slecht weer. De kettingen zijn eenvoudig om te bevestigen en zijn geschikt voor vele verschillende bandenmaten.

Ze worden geleverd per twee stuks en zijn geschikt voor passagierauto’s met een velgmaat van 12” tot 18”. Hoewel dit product iets duurder is dan het vorige item in ons lijstje behoort het toch nog altijd tot de categorie van goedkope sneeuwkettingen.

Over dit product zijn er tot op heden nog geen beoordelingen geschreven door gebruikers. Omdat nog niemand een review geplaatst heeft kunnen wij geen advies verschaffen over deze sneeuwkettingen aanbieding.

Indien je niet alleen op zoek bent naar degelijke sneeuwkettingen maar bovendien ook nog tegen een betaalbaar prijskaartje dan hoef je zeker dit model van het merk PAT even te bekijken. In vergelijking met de andere sneeuwkettingen uit deze lijst, zul je merken dat dit model wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Gebruiksgemak:

deze sneeuwkettingen zullen er in de eerste plaats natuurlijk voor zorgen dat je meer grip en stabiliteit hebt op de baan. Daarnaast zijn ze ook ideaal wanneer je op gras of in de modder wilt gaan racen.

Installatie:

je zult merken dat het helemaal niet zo moeilijk is om de kettingen te bevestigen. Bovendien kun je deze sneeuwkettingen ook gebruiken in combinatie met verschillende types banden.

Bandenmaat:

deze sneeuwkettingen zijn vooral ideaal voor banden met een maat vanaf 12 inch tot en met 18 inch.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is er jammer genoeg ook nog niets bekend omtrent de gebruikerservaring.

Koop bij bol.com (€30.95)

 

 

 

 

Pewag XMR 753 V Brenta-C 4×4 12359

 

Deze sneeuwkettingen van Pewag zijn ontworpen om zware voertuigen zoals campers en 4×4’s te beveiligen. De kettingen zijn geschikt voor op sneeuw en ijs en zorgen voor een krachtige grip, zelfs bij het remmen. Dit product is snel een eenvoudig te bevestigen aan de banden en je kunt ze even snel en gemakkelijk verwijderen.

De kettingen kunnen handmatig aangespand worden en passen over vele verschillende bandenmaten. Ze zijn uitgerust met vierkante stalen schakels van 4,5 mm en hebben een sluiting aan de achterzijde. Ze zijn vervaardigd uit roestvrij staal en zijn ook geschikt voor off-road gebruik op onverharde wegen.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit artikel. Dit maakt het voor ons moeilijk om een advies te geven over deze sneeuwkettingen. Misschien is dit product nog niet veel verkocht door de hoge prijs ervan. Je kunt als eerste een review schrijven om anderen te helpen bij hun keuze.

Wanneer je rijdt met een kampeerwagen of een stevige 4×4 wagen dan is deze sneeuwketting van het bekende merk Pewag zeker iets voor jou. Ze zijn iets robuuster en zwaarder en daardoor ook meteen ideaal om iets zwaardere voertuigen extra bescherming te bieden. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen tegenover elkaar gaan afwegen.

Voordelen
Montage:

je zult merken dat deze sneeuwkettingen bijzonder eenvoudig en snel te bevestigen zijn. Na gebruik kun je deze ook meteen snel weer gaan verwijderen.

Bandenmaat:

je kunt deze sneeuwkettingen gebruiken in combinatie met om het even welke bandenmaat. Bovendien kun je de sneeuwkettingen manueel gaan aanpassen en aanspannen.

Handig in gebruik:

deze roestvrij stalen sneeuwkettingen zijn voorzien van vierkante schakels die gemaakt zijn uit staal. Daardoor is dit type sneeuwketting ook perfect off-road te gebruiken.

Nadelen
Geen reviews:

momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat er nog geen beoordelingen zijn geplaatst. Het is mogelijk dat andere potentiele kopers het product daardoor niet durven aankopen.

Koop bij bol.com (€176.99)

 

 

 

 

Weissenfels Clack & Go Attiwa M43 No 9

 

Deze sneeuwkettingen van het merk Weissenfels kun je gebruiken om je auto te beveiligen tegen gladde wegen en slecht weer. Zo gaan je banden niet slippen en verklein je aanzienlijk de kans op een ongeval.. Dankzij deze kettingen onderga je tot 30% minder trillingen. Deze sneeuwkettingen zijn zelfspannend dus je hoeft ze niet handmatig na te spannen.

Ze zijn vooral geschikt voor personenauto’s en zijn zelfcentrerend. Dankzij het Clack & Go systeem zijn deze kettingen heel eenvoudig om te installeren en ze zijn ideaal voor onervaren gebruikers. Je kunt ze ook eenvoudig loshaken en ze zijn geschikt voor brede banden. Ze hebben een zilveren kleur en beschikken over geharde stalen schakels voor meer stevigheid.

Tot nu toe zijn er nog geen meningen geformuleerd over dit product door online gebruikers. Het kan te maken hebben met de hogere prijs maar we kunnen alleszins geen advies geven als er nog geen review gegeven is over deze sneeuwkettingen aanbieding.

Bij gladde wegen en minder goed weer is het de bedoeling dat je zo veilig mogelijk de baan op kunt gaan. Deze sneeuwkettingen van het bekende merk Weissenfels zullen niet alleen zorgen voor meer grip en stabiliteit maar zullen meteen de kans op een ongeval aanzienlijk doen verminderen.

Voordelen
Zelfspannend:

in tegenstelling tot het voorgaande product hoef je deze sneeuwketting niet manueel aan te spannen. Dit heeft te maken met het feit dat het om zelfspannende sneeuwkettingen gaat.

Clack & Go systeem:

het Clack & Go systeem zorgt ervoor dat deze sneeuwkettingen bijzonder gemakkelijk en vooral heel erg snel te monteren zijn. Ideaal voor mensen die niet bekend zijn met sneeuwkettingen.

Handig in gebruik:

deze sneeuwkettingen zijn zowel ideaal voor personenwagens alsook voor wagens met iets bredere banden. Daarnaast zul je merken dat de kettingen over geharde schakels uit staal beschikken. Daardoor kan er iets meer grip en stevigheid op de baan geboden worden.

Nadelen
Geen online beoordelingen:

we moeten hier jammer genoeg vaststellen dat er nog geen reacties bij dit product zijn geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Carpoint Tas RV-240

 

De sneeuwkettingen van Carpoint worden geleverd per twee stuks en zijn gemakkelijk aan te brengen op de wielen van je auto.

Gebruik deze sneeuwkettingen om over gladde wegen te rijden, bijvoorbeeld wanneer je op wintersportvakantie gaat. De sneeuwkettingen zijn 16 mm dik en zijn daardoor ook geschikt voor zwaardere en grotere auto’s.

In landen waar het veel sneeuwt zijn deze kettingen verplicht. Als je deze niet gebruikt en je hebt een ongeval dan moet je waarschijnlijk zelf opdraaien voor de kosten.

Je hebt de mogelijkheid om als eerste persoon een review te schrijven over dit product want tot nu toe is er nog geen beoordeling gegeven.

Tot slot heb je dan uiteindelijk ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de sneeuwkettingen van Carpoint. Carpoint is een zeer bekend merk en ook sterk gewaardeerd door heel wat kopers. Het loont dan ook de moeite om de sterke en minder sterke punten van dit toestel eventjes onder de loep te nemen.

Voordelen
Dikte:

je zult vrijwel meteen merken dat de sneeuwkettingen over een dikte van 16 mm beschikken. Dit maakt ze meteen ook ideaal om op grote en zware wagens te bevestigen.

Verplicht:

wanneer je in het Noorden woont of wanneer het vaak sneeuwt en glad is op de baan dan is dit type sneeuwkettingen gewoon verplicht.

Nadelen
Geen review:

ook hier moeten we vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het niet duidelijk wat de gebruikerservaringen van dit product zijn.

Koop bij bol.com (€59.99)

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status