5 Beste Snelkookpannen Test van 2021

Laatste update: 20.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Snelkookpannen test van 2021

 

Als je ‘s avonds vaak niet zoveel tijd hebt door de lange werkdagen, of je hebt misschien wel een hekel aan koken dan kun je misschien eens een snelkookpan aankopen. In vergelijking met de traditionele standaard kookpannen, zul je je gerechten in een snelkookpan 2 tot wel 3 keer sneller kunnen klaarmaken. Opdat jij er de beste snelkookpan zou kunnen uithalen, raden wij jou aan onze koopgids even aandachtig door te nemen. Je kunt ook altijd een kijkje nemen naar de categorie van 3 beste snelkookpannen. Zo zul jij te weten komen dat je met de Tefal Secure5 Neo één van de betere toestellen in huis haalt dat bovendien ook helemaal nog niet zo duur is in vergelijking met sommige andere snelkookpannen. De WMF Perfect snelkookpan hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Dit model kun je werkelijk op gelijk welke warmtebron gebruiken waaronder zelfs inductie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Snelkookpannen koopgids

 

Met behulp van een degelijke snelkookpan ben jij in staat om jouw favoriete gerechten in een mum van tijd klaar te maken. Je zult bovendien versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden wanneer je beslist om een snelkookpan aan te kopen. Je zou bijvoorbeeld kunnen rekening houden met het nut en het formaat als je de modellen en aanbiedingen gaat vergelijken. Toch zou het ook een goede aanbeveling zijn om te letten op het materiaal en de extra kenmerken als je naar huis wilt gaan met één van de beste snelkookpannen.

Het nut van een degelijke snelkookpan

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe snelkookpan, of misschien is het wel de eerste, dan is het belangrijk om meteen een degelijk model aan te kopen. Een snelkookpan is eigenlijk een beetje zoals het woord het zegt en staat dus eigenlijk garant voor het “snel koken” en “snel klaarmaken” van bepaalde gerechten. Een snelkookpan werkt maar liefst 2 tot 3 keer sneller dan een gewonde traditionele kookpan. Het is dus werkelijk ideaal voor mensen die omwille van hun drukke levensstijl weinig of geen tijd hebben om te koken.

Je zult meteen versteld staan van het ruime assortiment dat er tegenwoordig op de markt te vinden is. Zo zijn er hele grote snelkookpannen en er zijn ook hele kleine. Verder zou je ook kunnen letten op de extra mogelijkheden. Zo zullen bepaalde pannen over net iets meer voordelen beschikken dan andere exemplaren. Het mag dan natuurlijk ook niet verwonderen dat je deze toestellen niet meteen tussen de goedkope snelkookpannen zult hoeven te zoeken. Toch kun je altijd de aanbiedingen en promoties in de gaten houden en misschien op die manier wel een snelkookpan aanbieding tegenkomen die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Het materiaal en de warmtebron

Zo heb je bepaalde snelkookpannen die gemaakt zijn uit aluminium of metaal. Toch zul je het vaakst van alle modellen tegenkomen die helemaal vervaardigd zijn uit roestvrij staal. Eventueel afgewerkt met een handvat uit kunststof of aluminium. Je hoeft dus helemaal geen schrik te hebben dat de snelkookpannen niet stevig zullen zijn. Bovendien kun je de meeste van deze materialen ook zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen. Dit is dan weer ideaal voor mensen die een hekel hebben aan afwassen.

Naast de materialen raden wij jou ook aan om toch eventjes te letten op het type warmtebron dat je gebruikt. In principe is het zo dat de overgrote meerderheid van de snelkookpannen kunnen worden gebruikt in combinatie met alle soorten warmtebronnen. Toch raden wij jou aan dat indien je kookt op inductie, je toch iets meer aandacht probeert te besteden aan het type snelkookpan. Er bestaan nu eenmaal nog steeds snelkookpannen die helemaal niet geschikt zijn om op inductie te gebruiken.

 

Het formaat

Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende formaten op de markt te vinden. Indien je de juiste grootte van de snelkookpan wilt kunnen bepalen dan is het misschien een goed idee om rekening te houden met de grootte van je gezin. Mensen met een groot gezin van minimum 5 leden of meer die zullen misschien meer baat hebben bij een snelkookpan met een inhoud van 10 liter. Wanneer je op een appartementje woont en alleen bent dan heb je normaal genoeg met een snelkookpan van rond de 2,5 liter.

Verder is het ook belangrijk om te beseffen dat de inhoud van de snelkookpan gemeten wordt vanaf de bodem tot aan de rand. Dit wil ook zeggen dat je een snelkookpan met een inhoud van 10 liter niet helemaal tot aan de rand zult kunnen vullen. Met andere woorden zal de volledige inhoud ook telkens een beetje minder zijn dan 10 liter. Hetzelfde principe geldt uiteraard voor de snelkookpannen met een kleiner volume. Je zult de pannen nooit helemaal tot de rand kunnen vullen en het is dan ook belangrijk om hier toch rekening mee te houden.

De opties en de extra kenmerken

Het lijkt misschien totaal onbelangrijk maar je zult ook vrij snel begrijpen dat bepaalde snelkookpannen over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere modellen. Het is hierbij afhankelijk van wat jouw verwachtingen en eisen zijn en welk budget je kunt spenderen aan de aankoop van een degelijke snelkookpan. Heel wat snelkookpannen zijn bijvoorbeeld voorzien van een handige antiaanbaklaag. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat er restjes zullen aanbakken. Dit draagt dan uiteraard ook bij aan het onderhoud van de pan.

Er zijn ook toestellen die voorzien zijn van een sandwichbodem. Dit is een bodem die bestaat uit 2 roestvrij stalen lagen met daartussen een aluminium laag. Een snelkookpan met een sandwichbodem zal de warmte gelijkmatig doen verdelen. Ook een stoommandje kan altijd een handig en leuk accessoire zijn. Op die manier wordt het mogelijk om groentjes of andere ingrediënten op een handige en snelle manier te stomen. Kortom er zijn heel wat elementen waarop je zou kunnen letten.

 

5 Beste Snelkookpannen (Reviews) van 2021

 

Als jij iemand bent die niet veel tijd hebt om te koken en jij wel bepaalde gerechten het liefst zelf wilt klaarmaken, dan kun je om tijd te winnen een snelkookpan kopen. Met dit product kun je bepaalde gerechten twee keer zo snel koken. Kies uit de opties hieronder voor de beste snelkookpan.

 

1. Tefal Secure5 NEO Snelkookpan

 

Dankzij de Tefal Secure5 NEO Snelkookpan wordt koken nu gemakkelijker, want je kookt tweemaal zo snel in vergelijking met een traditionele pan. Met dit product kun je vlees stoven, soep of stamppot maken, maar ook groente stomen.

Het heeft een handige stoommand en drievoet die speciaal bestemd is voor tere groenten. De sandwichbodem zorgt ervoor dat de pan snel en gelijkmatig opgewarmd is. Het is veilig en ook nog vaatwasmachinebestendig.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel een snelkookpan aanbieding en dat is het ook voor alle kopers.

Dit product heeft een aantal reviews en ze zijn allemaal positief. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft ook nog een fraai design wat dit product alleen maar aantrekkelijker maakt. Voor deze kopers is dit zeker een top product.

Met een snelkookpan kun jij vanaf nu heerlijke gerechten tot tweemaal toe sneller gaan bereiden in vergelijking met een standaard kookpan. Bovendien kun je met dit model van Tefal ook nog even wat geld uitsparen aangezien het niet meteen één van de duurste snelkookpannen is. Dit maakt het zeker de moeite waard om de voor- en nadelen eens van dichterbij te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

indien je op zoek bent naar de snelkookpan met de laagste prijs dan loont het de moeite dit model van Tefal eens te bekijken. Zo hoef jij niet zoveel geld uit te geven aan kwaliteit.

Warmtebron:

deze snelkookpan kun je probleemloos gebruiken op meerdere warmtebronnen zoals halogeen, keramisch, gas en elektrisch. Zelfs inductie hoort bij de mogelijkheden.

Sandwichbodem:

dit model is uitgerust met een typische sandwichbodem van RVS – aluminium – RVS. Dit zorgt ervoor dat de pan sneller opwarmt en verdeelt de warmte bovendien gelijkmatig.

Handig in gebruik:

de snelkookpan is helemaal veilig te gebruiken. Bovendien kun je dit model achteraf ook in de vaatwasmachine stoppen. Ideaal voor mensen die niet graag afwassen.

Nadelen
Gebruiksaanwijzing:

de handleiding die bij het product geleverd wordt, is niet altijd even duidelijk.

Design:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt het design van deze snelkookpan eerder onaantrekkelijk.

Koop bij bol.com (€57.94)

 

 

 

 

2. WMF Perfect Snelkookpan 2,5L

 

Met de WMF Perfect snelkookpan kun je op een snelle en gezonde manier al je gerechten klaar maken. Het is gemaakt van roestvrij staal en ziet er daardoor modern en stijlvol uit.

Dit product heeft een TransTherm© bodem die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en het is geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook inductie. Voor het gemak is er een duidelijke maataanduiding, zodat je met de juiste hoeveelheden kunt werken. Je kunt de handgreep er makkelijk vanaf halen en de pan en het deksel in de vaatwasmachine zetten.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want voor hen heeft het een goede kwaliteit en is het handig in gebruik. Dit product heeft een fraai design en voldoet aan de verwachtingen. Als je dit product op de juiste manier gebruikt dan kun je ook gas of energie besparen. Het enige minpunt is het verkrijgen van de inzetdelen.

Met de WMF snelkookpan is het vanaf nu mogelijk om in een mum van tijd heerlijke maaltijden te bereiden voor grote gezinnen. De pan heeft een inhoud van maar liefst 2,5 liter en aan de vele overwegend positieve reacties te zien, zou het zomaar eens tot de populairste snelkookpannen kunnen behoren.

Voordelen
Warmtebron:

de snelkookpan kan werkelijk op alle warmtebronnen gebruikt worden. Zelfs inductie behoort tot de mogelijkheden.

Onderhoud:

na gebruik kun je de losse onderdelen van de pan gewoon in de vaatwasmachine plaatsen. Dit is een groot pluspunt voor mensen die niet zo graag de afwas doen.

TransTherm bodem:

dankzij de TransTherm universele bodem waarover de snelkookpan beschikt, zal de warmte eerder gelijkmatig verdeeld worden.

Nadelen
Vaatwasmachine:

volgens één enkele gebruiker zijn niet alle onderdelen van de snelkookpan vaatwasserbestendig. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BK Snelkookpan 6 liter 22 cm

 

De BK Snelkookpan is jouw beste hulp in de keuken, want hiermee kook je al je gerechten twee keer zo snel, dan als je in een normale pan zou koken. Hierdoor kook jij niet alleen sneller, maar ook gezonder omdat de korte kooktijd ervoor zorgt dat de voedingsstoffen behouden blijven. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie.

Het heeft een handig stoommandje waarin je groente en andere dingen kunt stomen. Door de dubbele sandwichbodem warmt deze pan snel en gelijkmatig op.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product. Voor hen is het van goede kwaliteit, want het is duurzaam en het is handig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs en het ziet er mooi en fraai uit. Je kunt zoveel gerechten sneller ermee klaarmaken. Op zo een manier bespaar je tijd en energie.

Met de BK snelkookpan zul je zeker en vast een voordelige koop doen. Het is niet meteen de goedkoopste snelkookpan uit onze lijst, maar ook zeker niet het duurste model. De RVS pan is afkomstig van het al dan niet bekende merk BK. De reacties leren ons bovendien dat sommige klanten het ook steevast beschouwen als het beste merk.

Voordelen
Warmtebron:

je hoeft helemaal geen schrik te hebben want je kunt deze snelkookpan werkelijk op alle verschillende warmtebronnen gebruiken.

Ontwerp:

de pan is helemaal vervaardigd uit RVS en zorgt voor een goede warmteverdeling. Met een effectieve inhoud van maar liefst 4 liter is deze snelkookpan bijzonder geschikt voor grote gezinnen.

Onderhoud:

na gebruik mag je de snelkookpan gewoon in de vaatwasmachine stoppen. Op die manier hoef je deze zelf niet af te wassen en bespaar je heel wat tijd uit.

Nadelen
Handvat:

één enkele gebruiker laat weten dat het handvat aan het deksel van de snelkookpan niet helemaal sluitend zou zijn.

Koop bij bol.com (€78.99)

 

 

 

 

4. Pressure King Pro Snelkookpan 5L

 

Met de Pressure King Pro Snelkookpan kun je nu de lekkerste gerechten op een snelle manier klaarmaken. Je hoeft geen rekening meer te houden met de tijd, als je bepaalde dingen wilt koken zoals spare ribs, heerlijk en mals vlees, soep etc. Het heeft een digitaal bedieningspaneel en het heeft ook een handige timer.

Dit product beschikt over een smaak infusion technologie die ervoor zorgt dat de smaken en kruiden samen met de natuurlijke sappen trekt in de ingrediënten. Als resultaat heeft u heerlijke en smaakvolle gerechten.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews te lezen. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. De prijs van dit product valt ook mee. Dit product voldoet aan de verwachtingen en daarom geven deze kopers er positief advies over.

Met de Pressure King Pro snelkookpan mag je er echt helemaal zeker van zijn dat je meteen een heel degelijk product in huis haalt. Dit alleen al wordt bewezen door de overwegend positieve reacties van de verschillende klanten. Het lijkt ons daarom ook een goed idee om even een kijkje te nemen naar de goede en minder goede punten van dit product.

Voordelen
Design:

deze snelkookpan is helemaal uit aluminium vervaardigd en ziet er ook bijzonder trendy en modern uit. Bovendien is dit model beschikbaar in maar liefst 3 verschillende kleuren.

Onderhoud:

indien je niet graag de afwas doet dan heb je met deze snelkookpan geen enkel probleem. De pan is namelijk vaatwasserbestendig.

Gebruiksgemak:

de snelkookpan heeft een krachtig vermogen van maar liefst 900 watt en een inhoud van 5 liter. Daardoor is het ideaal voor mensen met grote gezinnen.

Gebruiksvriendelijk:

dit model is voorzien van een condensopvangbak en een maatbeker. Verder is er ook een stoomvergiet en een opscheplepel voorzien en krijg je er een leuk receptenboekje bij.

Nadelen
Warmtebron:

de snelkookpan is jammer genoeg enkel te gebruiken op een elektrisch vuur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fissler Vitaquick snelkookpan zonder inzet 4.5ltr

 

Met de Fissler Vitaquick snelkookpan kun je nu dagelijks snel en veilig koken. Hiermee kun je de lekkerste gerechten klaarmaken, zelfs de gerechten die normaal gesproken veel tijd in beslag zouden nemen.

Denk maar aan soep of heerlijk en mals gestoofd vlees. Het heeft een verbeterde 4 punt sluiting, waardoor het niet mogelijk is dat je het schuin afsluit en het heeft een ergonomische handgreep. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie. Door het koken met dit product bespaar je niet alleen tijd, maar ook energiekosten.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope snelkookpannen. Toch staat er voor dit product een positieve beoordeling geschreven. De koper is tevreden met de kwaliteit van dit product. Het is handig in gebruik en ziet er ook nog fraai uit. Het is gemakkelijk te onderhouden, want het is zo schoongemaakt.

Indien je een groot gezin hebt dan zit je met de snelkookpan van Fissler echt helemaal goed. De pan heeft een totale inhoud van maar liefst 4,5 liter en is geschikt voor meerdere warmtebronnen. Alvorens je overgaat tot de aankoop, is het een aanbeveling de sterke en minder sterke punten even door te nemen.

Voordelen
Warmtebron:

de snelkookpan is gemaakt uit RVS en is geschikt voor alle mogelijke warmtebronnen waaronder ook inductie.

Materiaal:

dit model is gemaakt uit een combinatie van RVS en kunststof. Het RVS zorgt voor een goede warmteverdeling.

Nadelen
Prijskaartje:

voor deze snelkookpan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien want het is niet meteen de goedkoopste pan.

Koop bij bol.com (€169.05)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status