5 Beste Snelkookpannen Test van 2022

Laatste update: 26.05.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Snelkookpannen test van 2022

 

Als je ‘s avonds na een lange en vermoeiende werkdag niet zoveel tijd hebt om een heerlijke maaltijd voor te bereiden of je hebt een hekel aan koken dan is een degelijke snelkookpan de investering meer dan waard. In vergelijking met de traditionele standaard kookpannen, worden gerechten in een snelkookpan maar liefst 2 tot 3 keer sneller klaargemaakt. Opdat jij met de beste snelkookpan huiswaarts zou keren, raden wij jou aan onze koopgids even aandachtig door te nemen of meteen verder te klikken naar de bijbehorende top 3. Zo kom je te weten dat je met de Tefal Secure5 Neo één van de betere toestellen in huis haalt en dit bovendien tegen een schappelijk prijskaartje. Daartegenover staat de  WMF Perfect Plus snelkookpan die – vanwege de gebruikte materialen – op eender welke warmtebron kan worden geplaatst.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Snelkookpannen koopgids

 

Met behulp van een degelijke snelkookpan ben jij in staat om jouw favoriete gerechten in een mum van tijd klaar te maken. Je zult bovendien versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden wanneer je beslist om een snelkookpan aan te kopen. Je zou bijvoorbeeld kunnen rekening houden met het nut en het formaat als je de modellen en aanbiedingen gaat vergelijken. Toch zou het ook een goede aanbeveling zijn om te letten op het materiaal en de extra kenmerken als je naar huis wilt gaan met één van de beste snelkookpannen.

Het nut van een degelijke snelkookpan

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe snelkookpan, of misschien is het wel de eerste, dan is het belangrijk om meteen een degelijk model aan te kopen. Een snelkookpan is eigenlijk een beetje zoals het woord het zegt en staat dus eigenlijk garant voor het “snel koken” en “snel klaarmaken” van bepaalde gerechten. Een snelkookpan werkt maar liefst 2 tot 3 keer sneller dan een gewonde traditionele kookpan. Het is dus werkelijk ideaal voor mensen die omwille van hun drukke levensstijl weinig of geen tijd hebben om te koken.

Je zult meteen versteld staan van het ruime assortiment dat er tegenwoordig op de markt te vinden is. Zo zijn er hele grote snelkookpannen en er zijn ook hele kleine. Verder zou je ook kunnen letten op de extra mogelijkheden. Zo zullen bepaalde pannen over net iets meer voordelen beschikken dan andere exemplaren. Het mag dan natuurlijk ook niet verwonderen dat je deze toestellen niet meteen tussen de goedkope snelkookpannen zult hoeven te zoeken. Toch kun je altijd de aanbiedingen en promoties in de gaten houden en misschien op die manier wel een snelkookpan aanbieding tegenkomen die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Het materiaal en de warmtebron

Zo heb je bepaalde snelkookpannen die gemaakt zijn uit aluminium of metaal. Toch zul je het vaakst van alle modellen tegenkomen die helemaal vervaardigd zijn uit roestvrij staal. Eventueel afgewerkt met een handvat uit kunststof of aluminium. Je hoeft dus helemaal geen schrik te hebben dat de snelkookpannen niet stevig zullen zijn. Bovendien kun je de meeste van deze materialen ook zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen. Dit is dan weer ideaal voor mensen die een hekel hebben aan afwassen.

Naast de materialen raden wij jou ook aan om toch eventjes te letten op het type warmtebron dat je gebruikt. In principe is het zo dat de overgrote meerderheid van de snelkookpannen kunnen worden gebruikt in combinatie met alle soorten warmtebronnen. Toch raden wij jou aan dat indien je kookt op inductie, je toch iets meer aandacht probeert te besteden aan het type snelkookpan. Er bestaan nu eenmaal nog steeds snelkookpannen die helemaal niet geschikt zijn om op inductie te gebruiken.

 

Het formaat

Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende formaten op de markt te vinden. Indien je de juiste grootte van de snelkookpan wilt kunnen bepalen dan is het misschien een goed idee om rekening te houden met de grootte van je gezin. Mensen met een groot gezin van minimum 5 leden of meer die zullen misschien meer baat hebben bij een snelkookpan met een inhoud van 10 liter. Wanneer je op een appartementje woont en alleen bent dan heb je normaal genoeg met een snelkookpan van rond de 2,5 liter.

Verder is het ook belangrijk om te beseffen dat de inhoud van de snelkookpan gemeten wordt vanaf de bodem tot aan de rand. Dit wil ook zeggen dat je een snelkookpan met een inhoud van 10 liter niet helemaal tot aan de rand zult kunnen vullen. Met andere woorden zal de volledige inhoud ook telkens een beetje minder zijn dan 10 liter. Hetzelfde principe geldt uiteraard voor de snelkookpannen met een kleiner volume. Je zult de pannen nooit helemaal tot de rand kunnen vullen en het is dan ook belangrijk om hier toch rekening mee te houden.

De opties en de extra kenmerken

Het lijkt misschien totaal onbelangrijk maar je zult ook vrij snel begrijpen dat bepaalde snelkookpannen over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere modellen. Het is hierbij afhankelijk van wat jouw verwachtingen en eisen zijn en welk budget je kunt spenderen aan de aankoop van een degelijke snelkookpan. Heel wat snelkookpannen zijn bijvoorbeeld voorzien van een handige antiaanbaklaag. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat er restjes zullen aanbakken. Dit draagt dan uiteraard ook bij aan het onderhoud van de pan.

Er zijn ook toestellen die voorzien zijn van een sandwichbodem. Dit is een bodem die bestaat uit 2 roestvrij stalen lagen met daartussen een aluminium laag. Een snelkookpan met een sandwichbodem zal de warmte gelijkmatig doen verdelen. Ook een stoommandje kan altijd een handig en leuk accessoire zijn. Op die manier wordt het mogelijk om groentjes of andere ingrediënten op een handige en snelle manier te stomen. Kortom er zijn heel wat elementen waarop je zou kunnen letten.

 

5 Beste Snelkookpannen (Reviews) van 2022

 

Als jij iemand bent die niet veel tijd hebt om te koken en jij wel bepaalde gerechten het liefst zelf wilt klaarmaken, dan kun je om tijd te winnen een snelkookpan kopen. Met dit product kun je bepaalde gerechten twee keer zo snel koken. Kies uit de opties hieronder voor de beste snelkookpan.

 

1. Tefal Secure5 NEO Snelkookpan

 

Dankzij de Tefal Secure5 NEO Snelkookpan wordt koken nu gemakkelijker, want je kookt tweemaal zo snel in vergelijking met een traditionele pan. Met dit product kun je vlees stoven, soep of stamppot maken, maar ook groente stomen.

Het heeft een handige stoommand en drievoet die speciaal bestemd is voor tere groenten. De sandwichbodem zorgt ervoor dat de pan snel en gelijkmatig opgewarmd is. Het is veilig en ook nog vaatwasmachinebestendig.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel een snelkookpan aanbieding en dat is het ook voor alle kopers.

Dit product heeft een aantal reviews en ze zijn allemaal positief. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft ook nog een fraai design wat dit product alleen maar aantrekkelijker maakt. Voor deze kopers is dit zeker een top product.

Met een snelkookpan kun jij vanaf nu heerlijke gerechten tot tweemaal toe sneller gaan bereiden in vergelijking met een standaard kookpan. Bovendien kun je met dit model van Tefal ook nog even wat geld uitsparen aangezien het niet meteen één van de duurste snelkookpannen is. Dit maakt het zeker de moeite waard om de voor- en nadelen eens van dichterbij te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

indien je op zoek bent naar de snelkookpan met de laagste prijs dan loont het de moeite dit model van Tefal eens te bekijken. Zo hoef jij niet zoveel geld uit te geven aan kwaliteit.

Warmtebron:

deze snelkookpan kun je probleemloos gebruiken op meerdere warmtebronnen zoals halogeen, keramisch, gas en elektrisch. Zelfs inductie hoort bij de mogelijkheden.

Sandwichbodem:

dit model is uitgerust met een typische sandwichbodem van RVS – aluminium – RVS. Dit zorgt ervoor dat de pan sneller opwarmt en verdeelt de warmte bovendien gelijkmatig.

Handig in gebruik:

de snelkookpan is helemaal veilig te gebruiken. Bovendien kun je dit model achteraf ook in de vaatwasmachine stoppen. Ideaal voor mensen die niet graag afwassen.

Nadelen
Gebruiksaanwijzing:

de handleiding die bij het product geleverd wordt, is niet altijd even duidelijk.

Design:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt het design van deze snelkookpan eerder onaantrekkelijk.

Koop bij bol.com (€76.95)

 

 

 

 

2. WMF Perfect Plus snelkookpan 2,5L – Zonder Inze, Geschikt voor: inductie

 

Tussen de 3 beste snelkookpannen zul je zonder twijfel dit unieke exemplaar van het bekende en immens populaire merk WMF kunnen spotten. De ronde zilveren pan inclusief deksel – die overigens afkomstig blijkt uit de gelijknamige WMF Perfect serie – kent een diameter van 18 cm wat resulteert in een royale inhoud van 2,5 liter. Geschikt dus voor standaard gezinnen.

Verder blijkt de pan volledig vervaardigd uit duurzaam én makkelijk te onderhouden RVS materiaal wat hem geschikt maakt voor gebruik op een inductiekookplaat. Dankzij de maataanduiding aan de binnenzijde wordt het overigens een pak eenvoudiger om bijvoorbeeld de juiste hoeveelheid soep of kokend water te gaan bepalen. Dit alles wordt verder aangevuld met een TransTherm bodem, een afneembaar ergonomisch handvat én een vergrendelbaar deksel.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, lijkt één koper niet helemaal tevreden met de geleverde gebruiksaanwijzing. Deze zou volgens de gebruiker nogal onduidelijk weergegeven zijn en dat is jammer.

Voordelen:
Materiaal:

hoewel het overgrote deel van de pan en het bijbehorende deksel uit makkelijk te onderhouden RVS vervaardigd zijn, blijkt de handgreep voornamelijk uit kunststof te zijn gemaakt.

Warmtebron:

de WMF snelkookpan kan op eender welke warmtebron worden gebruikt; zelfs inductie.

Handig in gebruik:

de snelkookpan is voorzien van een handige maatverdeling in de binnenkant, een warmte-indicator, een vergrendelbaar deksel en een praktische cool touch handgreep.

Nadelen:
Handleiding:

volgens één klant zou de geleverde handleiding toch niet zo duidelijk geformuleerd zijn.

Prijskaartje:

de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. BK Snelkookpan 6 liter 22 cm

 

De BK Snelkookpan is jouw beste hulp in de keuken, want hiermee kook je al je gerechten twee keer zo snel, dan als je in een normale pan zou koken. Hierdoor kook jij niet alleen sneller, maar ook gezonder omdat de korte kooktijd ervoor zorgt dat de voedingsstoffen behouden blijven. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie.

Het heeft een handig stoommandje waarin je groente en andere dingen kunt stomen. Door de dubbele sandwichbodem warmt deze pan snel en gelijkmatig op.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product. Voor hen is het van goede kwaliteit, want het is duurzaam en het is handig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs en het ziet er mooi en fraai uit. Je kunt zoveel gerechten sneller ermee klaarmaken. Op zo een manier bespaar je tijd en energie.

Met de BK snelkookpan zul je zeker en vast een voordelige koop doen. Het is niet meteen de goedkoopste snelkookpan uit onze lijst, maar ook zeker niet het duurste model. De RVS pan is afkomstig van het al dan niet bekende merk BK. De reacties leren ons bovendien dat sommige klanten het ook steevast beschouwen als het beste merk.

Voordelen
Warmtebron:

je hoeft helemaal geen schrik te hebben want je kunt deze snelkookpan werkelijk op alle verschillende warmtebronnen gebruiken.

Ontwerp:

de pan is helemaal vervaardigd uit RVS en zorgt voor een goede warmteverdeling. Met een effectieve inhoud van maar liefst 4 liter is deze snelkookpan bijzonder geschikt voor grote gezinnen.

Onderhoud:

na gebruik mag je de snelkookpan gewoon in de vaatwasmachine stoppen. Op die manier hoef je deze zelf niet af te wassen en bespaar je heel wat tijd uit.

Nadelen
Handvat:

één enkele gebruiker laat weten dat het handvat aan het deksel van de snelkookpan niet helemaal sluitend zou zijn.

Koop bij bol.com (€78)

 

 

 

 

4. Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan – 6 liter – PFAS-vrij 

 

De Tefal Clipso Minut Easy snelkookpan kent een diameter van ongeveer 22 cm wat overeenkomt met een bijzonder royale inhoud van 6 liter. Dit maakt hem dan ook uitermate geschikt voor gebruik door standaard gezinnen. Verder aangevuld met een relatief laag gewicht – maar liefst 30% minder ten opzichte van een traditionele snelkookpan – betekent dit alvast een eenvoudig en aangenaam gebruiksgemak.

Net zoals de meeste andere snelkookpannen uit het rijtje, blijkt ook dit exemplaar van Tefal vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal waardoor hij op eender welke warmtebron – zelfs inductie – kan worden gebruikt. Dit wordt gecombineerd met een unieke sandwichbodem, een cool touch handgreep, een maatindicatie én een vergrendelbaar deksel.

Klanten reageren duidelijk positief op de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design waardoor een mooie unanieme score van 4,7 sterren werd behaald.

Voordelen:
Sandwichbodem:

de snelkookpan van Tefal wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een sandwichbodem (RVS + aluminium + RVS) waardoor een snelle opwarming én optimale gelijkmatige warmteverdeling plaatsvindt.

Onderhoud:

na gebruik kun je deze Tefal snelkookpan zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen.

Warmtebron:

de keuze voor degelijke materialen zoals RVS zorgt ervoor dat deze snelkookpan op eender welke warmtebron kan worden gebruikt.

Veiligheid:

de snelkookpan werd uitgerust met maar liefst 5 verschillende beveiligingsmethoden waardoor hij als één van de meest extreme snelkookpannen uit het lijstje kan worden beschouwd.

Nadelen:
Geen antiaanbaklaag:

volgens de beschrijving zou deze snelkookpan jammer genoeg niet voorzien zijn van een antiaanbaklaag.

Prijskaartje:

de hogere prijs maakt de pan minder toegankelijk voor een breed publiek van de bevolking.

Koop bij bol.com (€98.95)

 

 

 

 

5. Fissler Vitaquick snelkookpan zonder inzet 4.5ltr

 

Met de Fissler Vitaquick snelkookpan kun je nu dagelijks snel en veilig koken. Hiermee kun je de lekkerste gerechten klaarmaken, zelfs de gerechten die normaal gesproken veel tijd in beslag zouden nemen.

Denk maar aan soep of heerlijk en mals gestoofd vlees. Het heeft een verbeterde 4 punt sluiting, waardoor het niet mogelijk is dat je het schuin afsluit en het heeft een ergonomische handgreep. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie. Door het koken met dit product bespaar je niet alleen tijd, maar ook energiekosten.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope snelkookpannen. Toch staat er voor dit product een positieve beoordeling geschreven. De koper is tevreden met de kwaliteit van dit product. Het is handig in gebruik en ziet er ook nog fraai uit. Het is gemakkelijk te onderhouden, want het is zo schoongemaakt.

Indien je een groot gezin hebt dan zit je met de snelkookpan van Fissler echt helemaal goed. De pan heeft een totale inhoud van maar liefst 4,5 liter en is geschikt voor meerdere warmtebronnen. Alvorens je overgaat tot de aankoop, is het een aanbeveling de sterke en minder sterke punten even door te nemen.

Voordelen
Warmtebron:

de snelkookpan is gemaakt uit RVS en is geschikt voor alle mogelijke warmtebronnen waaronder ook inductie.

Materiaal:

dit model is gemaakt uit een combinatie van RVS en kunststof. Het RVS zorgt voor een goede warmteverdeling.

Nadelen
Prijskaartje:

voor deze snelkookpan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien want het is niet meteen de goedkoopste pan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status