fbpx

Beste snelkookpannen

Laatste update: 15.10.19

 

Snelkookpannen test van 2019

 

Met behulp van een degelijke snelkookpan is het mogelijk om heel wat verschillende gerechtjes in een mum van tijd te bereiden. Ideaal als je zelf niet zo dol bent op het klaarmaken van gerechten of wanneer je na een lange stressvolle werkdag thuiskomt. Wij willen jou dan ook graag onze top 3 presenteren waarin we de 3 beste snelkookpannen even kort hebben opgesomd. We hebben hierbij rekening gehouden met enerzijds de online reacties en anderzijds het advies van de klanten. Zo kun je met de Tefal Secure5 NEO zeker zijn van een degelijke en duurzame snelkookpan. Het apparaat heeft een volume van ruim 6 liter en is dus ideaal voor grotere gezinnen. De Lagostina Domina Vitamin is zeker en vast een waardig alternatief. Net zoals het voorgaande apparaat, kun je ook deze snelkookpan in combinatie met alle warmtebronnen gaan gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Snelkookpannen koopgids

 

Een snelkookpan of hogedrukpan is het ideale product om snel voedsel klaar te maken. Ze werken tot wel drie keer zo snel als een gewone pan. Bij de aankoop van zo’n pan moet je rekening houden met enkele belangrijke punten zoals de maat van de pan en de soort, de veiligheid, accessoires en natuurlijk de prijs. We bespreken enkele van deze belangrijke factoren.

Maat en type

 

Afhankelijk van het aantal personen waarvoor je zult koken, heb je een grotere of kleinere snelkookpan nodig. Ben je alleenstaand of met 2, dan is een snelkookpan met een inhoud van 2,5 liter al geschikt. Als je voor vijf of meer mensen wilt voedsel klaarmaken dan koop je beter een snelkookpan van minimum 10 liter.

De inhoud van een snelkookpan wordt altijd gemeten tot aan de rand van de pan. Tijdens het koken kun je de snelkookpan natuurlijk niet volledig vullen dus daar houd je best ook rekening mee. Op de binnenkant van de pan kun je zien tot hoe hoog je de pan kunt vullen met water of voedsel.

Door de keuze tussen verschillende warmtebronnen moet je er zeker op letten dat de snelkookpan die je wilt kopen geschikt is voor jouw fornuis. De meeste snelkookpannen kunnen gebruikt worden op alle warmtebronnen maar voor mensen die werken met inductie is het aanbevolen om extra aandachtig te zijn. Denk er ook aan dat snelkookpannen niet geschikt zijn voor gebruik in de oven of de magnetron.

Snelkookpannen werken goed samen met inductie omdat de inductie zorgt voor een snelle en gelijkmatige verwarming van de pan.

 

 

Veiligheid

 

Veiligheid is belangrijk tijdens het koken. Je wilt geen kokend water op je huid krijgen die ernstige brandwonden veroorzaken. Opteer voor een snelkookpan met een automatisch vergrendelsysteem van het deksel. Zo kan de pan niet open terwijl het onder stoom staat. Dit is belangrijk want oudere modellen beschikken niet over deze functie en in het ergste geval kun je het kokende water over je heen krijgen.

Zorg er ook voor dat je snelkookpan goed beveiligd is tegen overdruk. Het ventiel aan de bovenkant laat extra stoom uit als de druk te hoog is. Op het deksel zou er dan nog een tweede ventiel moeten zitten die nodig is voor als het eerste ventiel verstopt is. Tenslotte is het beter als er een opening in de rand van de pan zit die vrijkomt wanneer de druk te hoog is zodat de stoom kan ontsnappen.

Kies bij voorkeur een pan die verticaal afstoomt en niet horizontaal. Stoom is heter dan water en je kunt je dus makkelijk verbranden als je huid ermee in contact komt. Als de stoom naar boven afstoomt dan zorgt de afzuigkap er wel voor dat het opgezogen wordt. Er bestaat dan minder risico op ongelukken en zorgt voor meer veiligheid.

Het kan ook handig zijn om een pan te kopen die voorzien is van een drukindicator, zo kun je zelf de druk in de gaten houden en lager zetten als het te hoog wordt. Houd kinderen altijd uit de buurt van een snelkookpan zodat ze zich niet verbranden.

Accessoires en prijs

 

Een stoommandje is de handigste accessoire die je kunt kopen bij een snelkookpan. Zo kun je makkelijker groenten of andere kwetsbare etenswaren voorzichtiger stomen. Geef daarom liever enkele extra euro’s uit om een model met stoommandje te kopen, tenzij je zelf al een mandje hebt die je kunt gebruiken voor de snelkookpan.

De bodem van de pan kan van belang zijn. Sommige mensen willen liever een bodem met anti-aanbaklaag zodat het eten niet aanbrandt maar je kunt de pan dan wel niet schoonmaken in de vaatwasmachine. Vele snelkookpannen beschikken over een tri-ply bodem die vervaardigd is uit meerdere lagen metaal. Dit zorgt voor een goede warmteverdeling en voorkomt het aanbranden van voedsel. Dit is zeker belangrijk want je kunt een snelkookpan niet openen tijdens het stomen om even te roeren.

De prijs van een snelkookpan kan variëren en de duurste pannen zijn niet noodzakelijk altijd de beste. Houd ook in gedachten dat een goede garantie belangrijk is bij de aankoop van een snelkookpan. Dit soort pannen beschikken over speciale systemen om de pan te sluiten en gebruiken meestal ook speciale ventielen die je niet overal kunt vinden. Daarom is het belangrijk om een lange garantie te verzekeren voor je product.

Dankzij de technologische vooruitgang is het eenvoudig om verscheidene online aanbiedingen te vergelijken op prijs en vooral ook gebaseerd op de reviews van andere kopers. Deze personen hebben het product al gebruikt en kunnen de voor- en nadelen beter verwoorden.

 

 

Snelkookpan reviews – top 5

 

 

Een goede snelkookpan hoort eigenlijk wel in elke keuken te zijn, want met dit product kun je met gemak je kooktijd inkorten. Maak snel heerlijke gerechten of complete maaltijden klaar voor het hele gezin of voor jouw gasten. Met de beste snelkookpan hoeft het niet meer zo lang te duren om vlees lekker mals of om andere ingrediënten zacht te krijgen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tefal Secure5 NEO

 

Met de Tefal Secure5 NEO snelkookpan in huis heb jij genoeg voordelen waarvan je kunt genieten. Dit product heeft een inhoud van 6 liter en het is ideaal om te gebruiken voor het bereiden van diverse gerechten op een snelle en gemakkelijke manier. Denk daarbij maar aan heerlijke soepen, stamppot, gestoofd vlees of vis etc.

Het koken met deze pan zorgt ervoor dat je gezond kookt, want de vitamines van de ingrediënten worden zoveel als mogelijk behouden. Je krijgt een handig stoommandje en drievoet erbij zodat je nu al je groenten kunt stomen. Nog een manier om gezond te eten. Het heeft een sterke sandwichbodem die ervoor zorgt dat de pan snel opgewarmd is en dat er sprake is van een goede warmteverdeling.

Je kunt aan het aantal reviews merken dat dit product het goed doet onder de gebruikers, want alle beoordelingen zijn tot nu toe positief.

Als je op zoek bent naar goedkope snelkookpannen dan moet je dit model van Tefal zeker eens bekijken. Het is namelijk de snelkookpan met de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten. Verder is het een zeer bekend merk en misschien voor sommige mensen zelfs het beste merk.

Voordelen
Sandwichbodem:

dankzij de sandwichbodem waarover dit product beschikt, kan de pan heel snel opwarmen. Daarnaast wordt de warmte ook optimaal en gelijkmatig verdeeld.

Warmtebron:

deze snelkookpan is geschikt om op gelijk welke warmtebron te gebruiken. Je kunt het zelfs op inductie gebruiken.

Toebehoren:

je krijgt er meteen een aantal accessoires bij. Denk maar aan een driepoot en een stoommandje die het stomen van groenten moeten vereenvoudigen.

Onderhoud:

doordat je het toestel in de vaatwasmachine kunt stoppen is het snel en eenvoudig te reinigen.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

één enkele gebruiker vindt het product niet zo handig te gebruiken en ook de handleiding is niet zo duidelijk.

Koop bij bol.com (€72.95)

 

 

 

 

Lagostina Domina Vitamin

 

De Lagostina snelkookpan is echt een topproduct, want je kunt zoveel heerlijke gerechten ermee klaarmaken. Dit product heeft een speciale bodem die van extra dik aluminium is gemaakt. Hierdoor wordt het snel warm en zorgt het voor een goede warmteverdeling. Je kunt met deze pan op alle warmtebronnen koken, dus ook op inductie.

Het werkt met een easy opening system, waarbij je deze pan gemakkelijk en veilig open kunt krijgen. Het is voorzien van speciale handgrepen die zorgen voor een comfortabele grip. Er wordt geadviseerd om dit product niet met alle vaatmiddelen te wassen en het liefst ook met de hand in plaats van in de vaatwasser. Hierdoor verleng je de levensduur van deze pan.

De gebruikers zijn allemaal tevreden met dit product, want de kwaliteit is goed. De prijs van dit product is redelijk en het is handig om te gebruiken.

Net zoals het vorige product kan ook deze snelkookpan van Lagostina op alle warmtebronnen. Zelfs op inductie. De pan heeft een inhoud van 5 liter en is geschikt om groenten te stomen en om heerlijke stoofpotjes klaar te maken.

Voordelen
Vaatwasmachine:

dit product is gemaakt uit roestvrij staal en een aluminium bodem en kun je gemakkelijk in de vaatwasser stoppen. Op die manier hoef je het niet af te wassen en is het goed te onderhouden.

Warmtegeleider:

dankzij de dikke aluminium bodem warmt de pan heel snel op. Verder wordt de warmte zeer gelijkmatig verdeeld.

Easy opening system:

deze snelkookpan beschikt over een easy opening system waarmee je het product snel en handig kunt openen. De handvaten zorgen dan weer voor meer comfort.

Nadelen
Prijs-kwaliteitverhouding:

niet alle kopers zijn overtuigd van dit product en vinden het toch net iets te prijzig.

Koop bij bol.com (€159)

 

 

 

 

Seb l’ Authentique

 

Met de SEB l’ Authentique snelkookpan heb jij nu een echte keukenhulp in huis. Dit product is gemaakt van RVS en ziet er statig uit. Het is voor het gemak aan weerszijden voorzien van een handvat.

Deze snelkookpan heeft een ruime inhoud van 8 liter en is ideaal om te gebruiken voor het maken van soepen of andere heerlijke gerechten voor het hele gezin zoals stamppot, malse vleesgerechten etc. Dit product is geschikt om te gebruiken voor gas, halogeen, keramisch, elektrisch en zelfs voor inductie.

De gebruikers zijn blij met dit product en geven er goed advies over. De kwaliteit van dit product is goed. Het is eenvoudig om te gebruiken en het is gemakkelijk om te reinigen. Je kunt het met een draaisysteem openen en dat is handig. Het enige minpunt dat een gebruiker aangeeft is dat het inzet ziftje niet zo kwalitatief is.

Deze snelkookpan van SEB behoort zeker niet tot de goedkope modellen maar misschien wel tot de populairste toestellen als we de reviews mogen geloven. Doordat het product zonder problemen in de vaatwasser mag gestopt worden, is het goed te onderhouden. Dit kan een pluspunt zijn voor al wie een hekel heeft aan afwassen.

Voordelen
Warmtebron:

je kunt deze snelkookpan op werkelijk alle warmtebronnen gebruiken. Van elektrisch tot gas en inductie.

Comfort:

de pan beschikt aan beide kanten over extra goede handvaten. Op die manier kun jij het toestel veilig verplaatsen zonder je te verbranden.

Gebruiksgemak:

dit product ziet er niet alleen heel goed uit maar doet ook gewoon wat je ervan verwacht. Het is gemaakt uit RVS en heeft een inhoud van maar liefst 8 liter. Je kunt er gemakkelijk soepjes of stoofpotjes in bereiden.

Nadelen
Inzet ziftje:

volgens één enkele gebruiker is het inzet ziftje bij dit toestel van een niet zo goede kwaliteit.

Koop bij bol.com (€139)

 

 

 

 

Royalty Line 4 Liter

 

De snelkookpan van het merk Royalty Line is een geweldig product. Dit product heeft een modern design en ziet er ook mooi uit. Het is gemaakt van stainless steel, wat ook een bijdrage levert aan het mooie uiterlijk van dit product.

Deze snelkookpan heeft een inhoud van 10 liter en het is voorzien van een sandwich aluminium bodem, wat betekent dat de bodem gelijkmatig verhit raakt. Dit zorgt voor een optimaal kookresultaat en koken met deze pan zorgt er ook voor dat de vitaminen en andere voedingsstoffen zoveel als mogelijk behouden worden. Het deksel heeft een handig ventiel om de opgebouwde warme lucht eruit te laten.

Een goedkope snelkookpan of een snelkookpan aanbieding wil niet gelijk zeggen dat het gaat om een product van slechte kwaliteit. De gebruikers hebben niets te klagen over dit product, want hun beoordelingen zijn allemaal positief.

De snelkookpan van Royalty Line heeft een inhoud van maar liefst 10 liter. Dit is de grootste capaciteit in vergelijking met de andere producten uit onze lijst. De pan is dus extra geschikt om voor een grote groep mensen tegelijk te koken. Of gewoon voor grote huishoudens.

Voordelen
Sandwichbodem:

deze snelkookpan beschikt over een sandwichbodem waardoor de pan snel opwarmt. Daarnaast vindt er een gelijkmatige verdeling van de warmte plaats.

Handig in gebruik:

in het deksel is er een klein ventiel voorzien. Dit ventiel maakt het mogelijk dat de warme lucht uit de snelkookpan kan ontsnappen.

Gebruiksgemak:

het toestel is heel handig om groenten, vlees en nog zoveel meer te koken. Bovendien blijven de vitamines zoveel mogelijk in de ingrediënten aanwezig.

Nadelen
Warmtebron:

deze snelkookpan kun je enkel en alleen gebruiken op een gasvuur of een elektrisch vuur. Je moet dus goed rekening houden met de warmtebron.

Koop bij bol.com (€44)

 

 

 

 

Fissler Vitaquick

 

De Fissler Vitaquick is een snelkookpan die veilig is om te gebruiken. Doordat het een verbeterde sluiting heeft, is het niet meer mogelijk dat het deksel scheef gaat zitten. Dat is niet het enige voordeel dat je hebt, want dit product is ook gemakkelijk om te gebruiken.

Het is voorzien van ergonomische handgrepen die voor een goede grip zorgen. Het heeft een inhoud van 4,5 liter en je kunt het gebruiken voor alle warmtebronnen. Een ander voordeel is ook dat dit product energiezuinig is en dat je sneller klaar bent met koken. Je bespaart dus ook nog tijd.

Een snelkookpan dat niet behoort tot de goedkope snelkookpannen, betekent ook niet automatisch dat het de beste kwaliteit is. Gelukkig vindt de enige persoon die dit product gebruikt heeft, het wel een prima product. Het is eenvoudig om te gebruiken en je kunt het weer gemakkelijk schoon krijgen.

Met deze snelkookpan van Fissler haal je niet één van de goedkope pannen in huis. Het product is gemaakt uit RVS en is extra stevig. De witte kleur zorgt ervoor dat dit in heel wat keukens past. Als je dit product aankoopt, zul je meteen merken dat het heel erg handig in gebruik is.

Voordelen
Warmtebron:

je kunt deze snelkookpan op elke warmtebron gebruiken. Zelfs inductie is mogelijk.

Comfort:

het is onmogelijk om de snelkookpan niet goed af te sluiten. Dit komt doordat men extra aandacht besteed heeft aan de sluiting van het toestel. De handgrepen zijn ergonomisch en zijn daardoor dus extra comfortabel.

Gebruiksgemak:

de pan heeft een inhoud van 4,5 liter en is gemaakt uit RVS. Verder is dit ook nog een energiezuinig apparaat waarmee je in een recordtijd je eten kunt bereiden.

Nadelen
Inhoud:

de pan heeft een volume van 4,5 liter dus zou minder geschikt kunnen zijn om in grote huishoudens te gebruiken.

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status