Beste snijmachines

Laatste update: 03.06.20

 

Snijmachine test van 2020

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste snijmachine. In onze koopgids proberen wij jou dan ook een aantal tips en adviezen mee te geven die je eventueel zouden kunnen helpen. We zijn daarnaast ook op zoek gegaan naar wat nu precies de 3 beste snijmachines zijn op dit moment. En zo hebben we kunnen vaststellen dat de Dahle Personal Series op heel wat positieve online reviews kan rekenen. Het is een handige papiersnijder die je bovendien makkelijk en snel kunt verplaatsen. Met de Maped Precise Cut A4 snijmachine kun je vast en zeker rekenen op een meer dan waardig alternatief. Het is een degelijk apparaat dat je zonder problemen kunt gebruiken voor het bijsnijden van verschillende soorten documenten A4 en A5.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Snijmachines koopgids

 

Je kunt twee soorten snijmachines kopen: het type die je gebruikt om papier mee te snijden en het ander model die je gebruikt om voedingsmiddelen zoals brood en kaas mee te snijden. In deze koopgids zullen we je meer informatie geven over het eerste type namelijk de papiersnijmachine. Bij de aankoop van dit apparaat moet je enkele punten in gedachten houden zoals het doel van de snijder, gebruik je een rolmes of hefboom, een liniaal of een laser, wat is het gewicht en de afmetingen van het product en hoeveel kost het.

 

 

Doel van de papiersnijmachine

 

Dit is een belangrijke punt om over na te denken. Het gebruik van een snijmachine bepaalt welk type machine je zult kopen. Het kan zijn dat je dit apparaat enkel zult gebruiken om af en toe enkele vellen papier te snijden. Je kunt dit natuurlijk ook gebruiken om fotos bij te snijden, zoals een pasfoto die je op een bepaalde grootte moet krijgen wanneer je een nieuwe identiteitskaart nodig hebt.

Als je het apparaat voor grote hoeveelheden papier wilt gebruiken dan heb je een stevig product nodig waar je veel kracht op kunt zetten om vele vellen papier tegelijk te snijden. Zo’n snijmachine zal natuurlijk duurder zijn maar je zult het voor meer toepassingen kunnen gebruiken.

Er zijn ook kopers die zich dit apparaat aanschaffen voor hobby doeleinden. Dit zijn enkele voorbeelden maar je kunt het apparaat natuurlijk nog gebruiken voor vele andere doelen.

 

 

Snijden met rolmes of hefboom

 

Een papiersnijder die beschikt over een rolmes is ideaal wanneer je van plan bent om kleine hoeveelheden papier te snijden. Je kunt niet zoveel kracht zetten op het rolmes dus voor grotere hoeveelheden papier is deze manier niet geschikt. De modellen die werken met een rolmes zijn goedkoper in de aanschaf maar zijn beperkter om mee te werken.

Een andere manier om papier te snijden is met de hefboomtechniek. Deze apparaten beschikken over een hefboom waar een mes aan bevestigd is. Deze hefboom kun je naar beneden duwen om papier te snijden. Omdat je meer kracht kunt zetten op een hefboom is deze techniek beter geschikt om grote hoeveelheden papier tegelijk te snijden.

 

 

Hoe plaats je het papier

 

Je moet natuurlijk de vellen papier correct kunnen plaatsen op de snijmachine zodat je rechte sneden kunt maken. Je kunt dit doen op twee manieren, met een liniaal of met een laser.

De machines die een liniaal gebruiken zijn eenvoudig. Je kunt het papier makkelijk tegen het liniaal plaatsen om rechte sneden te maken. Je drukt de hefboom in een gootje die net naast het lineaal zit om meerdere vellen papier bij te snijden.

Sommige modellen maken gebruik van een laser om het papier te positioneren. Dit komt echter enkel voor bij snijmachines met een hefboom. De laserstraal is dan zichtbaar op de plaats waar je zult snijden in het papier. Bij deze wijze moet je zelf meer aandacht besteden aan het correct plaatsen van de vellen papier.

 

 

Gewicht en afmetingen van de machine

 

Het gewicht van een snijmachine is belangrijk want hoe zwaarder het apparaat, hoe meer papier het kan snijden. Als je een vaste plaats voorzien hebt voor het toestel dan is het een aanbeveling om een zwaar apparaat kopen. Als je de machine echter na elk gebruik terug moet opbergen dan is het lastig om een zwaar apparaat in huis te hebben, in dit geval kun je beter opteren voor een lichte snijmachine.

Hetzelfde geldt voor de afmetingen van het toestel. Als je het apparaat moet opbergen is het beter dat je geen te grote snijmachine koopt. Het hangt natuurlijk af van het gebruik van de machine. Als je enkel foto’s wilt snijden dan kun je al veel doen met een compacte snijmachine. Deze nemen minder plaats in en zijn eenvoudig om op te bergen. Met een groter toestel kun je natuurlijk comfortabeler werken en beschik je over meer mogelijkheden.

 

 

Wat kost een snijmachine

 

Snijmachines zullen geen grote uitgave veroorzaken voor je budget. Je kunt al voor 20 of 30 euro een product kopen van topkwaliteit. Het is altijd beter om eerst verschillende modellen met elkaar te vergelijken zodat je zeker de beste aanbieding kunt vinden.

Je wilt natuurlijk het beste product kopen voor een zo goedkoop mogelijke prijs. Als je niet gehaast bent en de tijd neemt om vele producten te vergelijken dan vind je zeker een goede snijmachine met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Je kunt tegenwoordig ook makkelijk een snijmachine online kopen met het extra voordeel dat je niet naar de winkel moet en dat het product enkele dagen later aan huis geleverd wordt.

 

 

Snijmachine reviews – top 5

 

 

Een snijmachine is ideaal om papier mee te snijden. Als je graag kleine posters of nota’s op maat maakt en je wilt er vele tegelijk maken en bijsnijden gebruik dan een goede papiersnijder. Natuurlijk staan er vele producten online dus is het moeilijk om een goede keuze te maken. Wij helpen je door informatie aan te bieden na het evalueren van verschillende topproducten. Misschien zit de beste snijmachine er wel tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Dahle Personal Series

 

Deze papiersnijder van Dahle wordt aangeboden tegen een scherpe prijs dus het toestel behoort tot de categorie van goedkope snijmachines. Het is een ideale papiersnijder voor mensen met een beperkt budget. Je kunt het gebruiken om snel een makkelijk papier te snijden het het artikel is ook eenvoudig te verplaatsen.

Volgens de beoordelingen is het apparaat van topkwaliteit en ideaal voor het kleinere snijwerk. De machine is tot op de mm nauwkeurig maar je kunt er wel maar vijf bladzijden tegelijk mee snijden. Je kunt er ook gemakkelijk mee door foto’s snijden.

Het toestel slijt niet vlug dus het is een duurzaam artikel. Het is een compacte snijmachine die recht snijdt dankzij de tabel voor maten die op het snijblad staat. Het mes is heel scherp en makkelijk te vervangen door een ander mes. Voor één koper is de prijs te hoog.

Indien je op zoek bent naar een degelijke en efficiënte papiersnijder dan kun je dit toestel van Dahle zeker eens bekijken. Dahle kun je zeker tot de bekende merken rekenen en heel wat mensen zullen het misschien ook veruit als het beste merk beschouwen. Hieronder kun je een overzichtje vinden van de voor- en nadelen.

Voordelen
Vraagprijs:

vanwege de lage prijs zul je deze snijmachine zeker en vast tussen de goedkope exemplaren kunnen spotten. Daardoor zou het zeker één van de populairste snijmachines kunnen zijn.

Nauwkeurigheid:

je zult merken dat de papiersnijder bijzonder nauwkeurig is en dit zelfs tot op de millimeter.

Formaat:

in vergelijking met sommige andere toestellen is deze snijmachine vrij compact. Daardoor is het eenvoudig te verplaatsen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

het is belangrijk om te beseffen dat je met deze papiersnijder slechts 5 vellen tegelijk kunt gaan snijden.

Prijskaartje:

volgens een enkele koper is de prijs van deze snijmachine nog steeds te hoog.

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

Maped Precise Cut A4

 

De Maped Precise Cut van Maped Office is geschikt voor het bijsnijden van A4 en A5 vellen. Het artikel heeft een grijs-blauwe kleur en is aanbevolen voor mensen vanaf 12 jaar. Aan de prijs te zien maakt dit product deel uit van de goedkope snijmachines en het is dus geschikt voor mensen die niet veel geld willen uitgeven.

De meeste reviews zijn positief en geven dus een goed advies weer over deze snijmachine aanbieding. De kwaliteit is goed en het apparaat werkt uitstekend. Je kunt dit artikel ook gebruiken om foto’s mee te snijden en het wordt zelfs geleverd met een reservemesje.

De prijs van het artikel is uitstekend en het is ook een veilige snijmachine. De 5-jarige dochter van een koper kan het zelfs zonder problemen gebruiken. Voor één gebruiker staan er te weinig inches op en voor een andere gebruiker is het toestel maar matig.

Indien je dringend op zoek bent naar een degelijke snijmachine maar daar liever niet zoveel wenst aan te spenderen dan is dit model van Maped Office echt iets voor jou. Als we de prijs van deze snijmachine vergelijken met de andere toestellen uit onze lijst, dan kunnen we vaststellen dat deze papiersnijder over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Budget:

je zult helemaal versteld staan van de voordelige prijs van deze handige papiersnijder.

Design:

deze snijmachine is voorzien van een grijze kleur met hier en daar een blauw accent. Het is bovendien geschikt vanaf de leeftijd van 12 jaar oud.

Kwaliteit:

heel wat kopers zijn tevreden over de aangeboden kwaliteit van deze papiersnijder. Bovendien krijg je er bij de aankoop ook meteen een handig reservemesje bij.

Nadelen
Te weinig inches:

een enkele gebruiker is van mening dat het apparaat over iets te weinig inches beschikt. Er hadden dus wel wat meer inches mogen opstaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dahle Rolling Trimmers 550

 

Deze papiersnijder is uitgerust met een roterend rondmes en een geslepen ondermes die gemaakt is van gehard staal. Het mes is beveiligd door middel van een gesloten kunststof kop en de plaats waar je wilt snijden wordt automatisch aangedrukt met het transparante aandrukliniaal zodat het papier niet verschuift.

De rugaanleg is verstelbaar en de zij-aanleg beschikt over afmetingen weergegeven in cm en inch. Je kunt dit artikel ook ophangen aan de muur.

Aan de twee reviews te zien vinden de kopers dit een topproduct. De messen zijn scherp en maken rechte sneden. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en de maten zijn duidelijk gemarkeerd. De prijs van dit artikel is duur maar het mes is zelfslijpend, je hoeft dus geen nieuw mes te kopen na een tijdje. Een koper vindt het ook veilig voor kinderen.

Net zoals het eerste model is ook deze snijmachine afkomstig van het bekende merk Dahle. Dit toestel is voorzien van een degelijk rondmes dat een roterende beweging maakt. Verder is er ook nog een ondermes voorzien dat extra scherp geslepen is. Het kan dan ook een goed idee zijn om even verder te bekijken welke voor- en nadelen dit apparaat met zich meebrengt.

Voordelen
Rugaanleg en zij-aanleg:

de rugaanleg van deze papiersnijder is volledig te verstellen. Verder zul je merken dat de zij-aanleg zowel aanduidingen in cm alsook in inches bevat.

Aandrukliniaal:

er is een handige en stevige transparante aandrukliniaal voorzien. Op die manier kun je er zeker van zijn dat het papier niet zal wegglijden of verschuiven.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het zelfs mogelijk is om deze snijmachine op te hangen. Op die manier kun je heel wat plaats besparen.

Nadelen

Op dit moment kunnen we alleen maar positieve online reviews waarnemen. Daardoor is het voor ons niet altijd even eenvoudig om op zoek te gaan naar mogelijke minpunten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Silhouette Curio

 

De Curio is een elektrische snijmachine die ook kan graveren, schetsen, etsen en nog veel meer. Het apparaat kan twee dingen tegelijk doen, zoals bijvoorbeeld tekenen en snijden. Het werkt niet alleen voor papier maar je kunt er ook hout, leer, foam en zelfs metaal instoppen om te versieren of te snijden.

Dankzij het speciale platform kan dit apparaat materiaal van wel 2 mm dik snijden. Het beschikt ook nog over verschillende nieuwe tools zoals een stipling tool, een ets tool en een embosstool.

Hoewel er nog maar één review neergepend is voor deze mooie snijmachine aanbieding is die toch overwegend positief. Het is een handig toestel die je zelfs kunt gebruiken om creatieve prints mee te maken voor op een t-shirt. De prijs en de kwaliteit staan mooi in verhouding met elkaar, het is een duurder product maar je krijgt ook waar voor je geld.

In vergelijking met de voorgaande apparaten is deze snijmachine van Curio net een tikkeltje duurder. Dit kan een probleem zijn voor sommige kopers maar misschien niet als je weet dat het om een elektrische papiersnijder gaat. Op die manier kun je op een efficiënte en vooral snelle manier papier snijden.

Voordelen
Handig in gebruik:

met dit toestel haal je een bijzonder degelijk apparaat in huis. Je zult merken dat deze snijmachine in staat is om 2 verschillende dingen op hetzelfde moment uit te voeren namelijk snijden en tekenen.

Gebruiksgemak:

dit model is niet alleen ideaal om papier mee te snijden. Je kunt er namelijk ook leer, foam en zelfs hout of metaal mee snijden.

Extra kenmerken:

het apparaat is voorzien van een handige emboss tool, een ets tool en zelfs een stippling tool. Verder is het toestel uitgerust met een apart platform. Daardoor is het mogelijk om materiaalsoorten met een dikte van 2 mm te snijden.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks het feit dat de review helemaal positief is, vermoeden we wel dat de prijs een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dahle 560

 

Met dit toestel kun je haaks papier snijden op een veilige manier. Je kunt het ook gebruiken voor het snijden van film, foto’s, folie en zelfs fotokarton.

Het artikel beschikt over een transparante aandrukliniaal om beter te zien waar je moet snijden. De graadverdeling is ook mooi weergegeven op de snijtafel zodat je niet scheef snijdt.

De rugaanleg van het apparaat is verstelbaar en het is uitgerust met een handaandruk. De snijmachine beschikt over een onder- en bovenmes en een veiligheidsplaat om te werken zonder gevaar.

De koper is bekend met het merk Dahle en heeft er niets dan goeds over te zeggen. De snijmachine is van goede kwaliteit en is heel handig. Voor deze koper is dit een topproduct.

Opnieuw hebben we een snijmachine die afkomstig is van het bekende merk Dahle. We vermoeden dat Dahle dan toch wel zeker tot de populairste merken behoort. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, kun je even een kijkje nemen naar de verschillende eigenschappen van het toestel.

Voordelen
Efficiënt:

het apparaat is niet alleen ideaal om foto’s te snijden maar bovendien ook om folie, fotokarton en zelfs film te bewerken.

Aandrukliniaal:

de transparante aandrukliniaal dient ervoor te zorgen dat het papier niet wegschuift. Bovendien kun je ook veel beter in de gaten houden wat je doet aangezien de liniaal transparant is.

Nadelen
Budget:

ook hier merken we dat de prijs iets hoger is. Dit zou eventueel wel eens als een minpuntje kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€129.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status