Beste soeplepel

Laatste update: 03.06.20

 

Soeplepels test van 2020

 

Of je nu eten gaat bereiden of van een heerlijk gerecht wilt genieten, het is belangrijk om over degelijk bestek te beschikken. Bij dat bestek hoort natuurlijk ook de soeplepel. Deze bestaan tegenwoordig in diverse vormen, formaten, designs en kleuren. Dat maakt het natuurlijk niet makkelijker om een keuze te maken uit het ruime assortiment. Daarom zijn wij voor jou alvast even op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde soeplepels. Zo blijkt de Brabantia Black Line 365225 soeplepel alvast een topproduct te zijn. Een kwalitatief sterke soeplepel, die goed in de hand ligt en makkelijk te gebruiken is. Met de Boerenbont 170940 soeplepel mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. De soeplepel is met de hand geschilderd en daardoor uniek. Ideaal dus voor mensen die op zoek zijn naar een blikvanger.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Soeplepels koopgids

 

Er zijn zo van die toestellen en spullen die praktisch onmisbaar zijn in de keuken. Eén daarvan is zeker en vast een degelijke en vooral gebruiksvriendelijke soeplepel. Toch is het niet altijd eenvoudig om er het beste model uit te kiezen. De ruime keuze kan je helemaal aan het twijfelen brengen. Probeer daarom om met een aantal zaken rekening te houden wanneer je de beste soeplepels gaat vergelijken. Het is dan ook een goede aanbeveling om te letten op het onderhoud, het materiaal, het design, de prijs en de eventuele kenmerken ervan.

 

 

Het nut van een degelijke soeplepel

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke soeplepel dan is het wel belangrijk dat je perfect weet waarvoor het gebruikt wordt en wat de mogelijkheden zijn. De naam zegt het dan ook eigenlijk grotendeels zelf. Een soeplepel zul je vooral gebruiken op het moment dat je soep gaat eten. Wanneer je het servies op tafel plaatst, dan hoor je de soeplepel steeds aan de rechterzijde van het soepbord te plaatsen.

Het is natuurlijk mogelijk dat er meerdere gangen worden opgediend en dus ook meerdere soeplepels worden voorzien zijn. In dat geval worden alle mogelijke soeplepels van groot naar klein aan de rechterzijde van de soepkom geplaatst. Een degelijke en kwalitatieve soeplepel herken je vooral aan het feit dat je mond er zich volledig naar kan vormen. Het is dus de bedoeling dat je je mond helemaal om de soeplepel heen kunt sluiten zonder dat je hierbij problemen ondervindt.

 

 

Mogelijke prijskaartje en het design

 

Een soeplepel is nu niet meteen één van de meest dure keukenspullen die je zult hoeven aan te schaffen. Desondanks zijn er toch wel wat kleine prijsverschillen waar te nemen. Zo bestaan er heel wat goedkope soeplepels en zijn er ook heel wat dure exemplaren op de markt. De prijs kan eigenlijk door verschillende factoren bepaald worden. Zo kunnen de gebruikte materialen een bepaalde invloed uitoefenen. Zo zal een soeplepel uit kunststof minder prijzig zijn dan een model uit edelstaal.

Het kan misschien ook een goed idee zijn om voor jezelf een budget vast te leggen. Zo weet je ongeveer welk bedrag je ter beschikking hebt en kun je iets gerichter op zoek gaan. Het kan ook een goed idee zijn om rekening te houden met de verschillende online reviews van kopers. Daarin wordt er vaak wat meer uitleg gegeven over de voor- en nadelen van een bepaalde soeplepel. Door rekening te houden met eventuele promoties is het natuurlijk ook altijd mogelijk om een leuke soeplepel aanbieding te spotten.

 

 

Materiaalsoorten en onderhoud

 

Zoals we in het voorgaande stukje reeds min of meer lieten uitschijnen, is er ook heel wat onderscheid op het gebied van de gebruikte materialen. Als we kijken naar vroeger dan werden de eerste soeplepels vooral uit steen, hout of zelfs hoorn gemaakt. Vandaag de dag zijn er uiteraard heel wat meer mogelijkheden. Maar dit wil dan ook weer zeggen dat de keuze er alleen maar moeilijker op wordt.

Zo kunnen we vaststellen dat de meeste recente soeplepels vooral uit bijzonder stevig en duurzaam staal worden gemaakt. En dan spreken we in veel gevallen over het aparte en unieke edelstaal. Daarnaast bestaan er ook heel wat modellen die uit nylon gemaakt zijn. Het voordeel hiervan is dat nylon volledig hittebestendig is. Het is niet onmogelijk dat je eventueel ook soeplepels tegenkomt die uit aardewerk zijn gemaakt of uit melamine. Soeplepels die vervaardigd zijn uit melamine zijn bovendien ook nog eens vrij van schadelijke stoffen.

Afhankelijk van het type soeplepel dat je aankoopt, zul je merken dat het al dan niet eenvoudig te onderhouden is. Indien je een hekel hebt aan afwassen, dan kan het natuurlijk handig zijn om een soeplepel te kiezen die je in de vaatwasmachine kunt stoppen. Uiteraard is het belangrijk om te beseffen dat niet alle exemplaren zomaar in de vaatwasser mogen. Indien je een soeplepel hebt die je beter niet in de vaatwasmachine stopt, kijk dan uit dat het een naadloos product is. Dit is namelijk iets gemakkelijker te reinigen.

 

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

 

Tot slot zul je ook merken dat bepaalde soeplepels iets meer aanbiedingen of mogelijkheden hebben in vergelijking met andere modellen. Zo kan het altijd handig zijn om uit te kijken naar een exemplaar dat hittebestendig is. Zo hoef je geen schrik te hebben voor eventuele brandwonden wanneer je de lepel vastpakt. Verder zijn er ook heel wat modellen die met de hand geschilderd zijn. Het voordeel is dat je dan altijd zeker bent van een uniek stuk. Het nadeel is het prijskaartje alhoewel er ook heel wat aanbiedingen worden gegegeven.

Bepaalde soeplepels zijn ook voorzien van een handig ophangoog waardoor je het exemplaar zonder problemen kunt omhoog halen. Het is daarnaast ook altijd handig om uit te kijken naar een model dat op om het even welke warmtebron kan worden gebruikt. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en kenmerken waar je rekening mee zou kunnen houden. Bepaalde opties vormen echt een meerwaarde terwijl andere kenmerken eerder een gadget zijn.

 

 

Soeplepel Reviews – Top 5

 

 

Je kunt maar liever alle benodigdheden in de keuken hebben zodra je eten klaarmaakt. Bepaalde spullen zoals een soeplepel kunnen nu eenmaal helemaal niet ontbreken. Het is belangrijk dat je natuurlijk de beste soeplepel eruit pikt. Daarom hebben wij een selectie gemaakt waarbij we ons gebaseerd hebben op het advies en de reviews van kopers. Op die manier is de volgende top 5 tot stand gekomen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Brabantia Black Line 365225

 

Met deze soeplepel van Brabantia doe je echt een heel voordelige koop. Door de lagere prijs behoort het zeker tot de goedkope soeplepels.

Deze soeplepel is volledig vervaardigd uit nylon dat hittebestendig is tot maar liefst 220 graden Celsius. Doordat het naadloos is en het uit slechts één stuk bestaat is het heel gemakkelijk te reinigen. Mocht je een hekel hebben aan afwassen dan kun je dit product ook altijd in de vaatwasmachine plaatsen. Dankzij het speciale ontwerp en materiaal hoef je geen schrik te hebben dat het je pannen beschadigd.

Uit de reviews leren we dat er enkel en alleen tevreden kopers zijn. De meeste personen zijn ervan overtuigd dat dit een handige soeplepel is van een goede kwaliteit. Bovendien gaat dit product lang mee en is het dus duurzaam.

Ben je op zoek naar een duurzame en vooral stevige soeplepel? Dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar even te bekijken. De soeplepel wordt je aangeboden door, misschien wel het beste merk Brabantia en wordt gekenmerkt door enkele uitstekende kenmerken. Laten we even kijken.

Voordelen
Budget:

je zult vrijwel meteen versteld staan van het mooie betaalbare prijskaartje. Misschien is de soeplepel wel voorzien van de laagste prijs.

Materiaal:

het is een stevige en duurzame soeplepel die gemaakt is uit hittebestendig en makkelijk te onderhouden nylon.

Onderhoud:

je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van de soeplepel aangezien je dit product zonder problemen in de vaatwasmachine kunt en mag stoppen.

Nadelen
Design:

tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst. Echter is het wel jammer misschien dat er niet zoveel keuze is wat betreft het design van de soeplepel.

Koop bij bol.com (€9.7)

 

 

 

 

Boerenbont 170940

 

Deze soeplepel heeft misschien niet de laagste prijs maar ziet er wel heel erg stijlvol en apart uit. Doordat het handgeschilderd is, kun je er zeker van zijn dat je altijd een uniek stuk in huis haalt.

Dit model is gemaakt uit aardewerk en is dus enorm stevig. De kleur van de soeplepel is gebroken wit. Aan de bovenkant van de lepel, kun je het motief zien waarvoor Boerenbont al jaren bekend staat. De kenmerkende blauw – groen – rode kleuren werden er met de hand opgeschilderd.

De meeste kopers vinden het product enorm handig om te gebruiken in de keuken. Het is bovendien gemakkelijk schoon te maken en het ziet er leuk uit. Uit één enkele review kunnen we opmaken dat de gebruiker deze soeplepel niet zo praktisch vindt voor kinderen.

Je zou natuurlijk ook altijd kunnen opteren voor deze unieke soeplepel van Boerenbont. Om te weten of dit product al dan niet aan je verwachtingen voldoet, is het een aanbeveling om de populairste kenmerken alvast even te bekijken. Hieronder dan ook een korte selectie.

Voordelen
Uniek:

het is een degelijke en duurzame soeplepel die bovendien volledig met de hand werd geschilderd. Daardoor ga je steeds met een uniek product naar huis.

Materiaal:

het is een stevige soeplepel die vooral vervaardigd is uit duurzaam en makkelijk te onderhouden aardewerk.

Onderhoud:

ook hier hoef je helemaal geen tijd en moeite te spenderen aan het afwassen van de soeplepel daar je het product eventueel ook gewoon in de vaatwasmachine kunt stoppen.

Nadelen
Kostenplaatje:

in vergelijking met de vorige soeplepel zul je merken dat je voor dit product toch net een tikkeltje meer budget hoeft te voorzien.

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

Bk H6185.209

 

Deze soeplepel van het merk BK ziet er heel elegant en trendy uit. Op die manier past het ongetwijfeld in gelijk welk type interieur. Deze soeplepel kun je trouwens op bijna alle warmtebronnen gebruiken. Inductie wordt eerder afgeraden.

Dit product is vervaardigd uit hoogwaardig edelstaal. De schep van de soeplepel is dan weer uit siliconen gemaakt. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat je pannen of ander keukengerei beschadigd geraakt. Bovendien is het ook eenvoudig te reinigen want je kunt het in de vaatwasmachine stoppen.

Beide kopers zijn het er unaniem over eens dat dit echt een heel goed product is. Zij geven dan ook zonder aarzelen goed advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan. Verder is de soeplepel gemakkelijk te gebruiken en snel schoon te maken. Kortom dit zou wel eens een soeplepel aanbieding kunnen zijn.

Door te kiezen voor deze prachtige soeplepel, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk BK, kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design. De soeplepel is afgewerkt in een neutrale zilverachtige kleur waardoor het in eender welk interieur zou kunnen passen.

Voordelen
Materiaal:

het is een stevige en duurzame soeplepel die vervaardigd is uit een combinatie van verschillende kwalitatieve materiaalsoorten. Zo is de schep van de lepel vervaardigd uit duurzaam siliconen terwijl het handvat vooral uit edelstaal bestaat.

Gebruiksvriendelijk :

doordat de soeplepel vervaardigd is uit stevige materialen en bovendien ook hittebestendig is, kun je dit product in combinatie met verschillende warmtebronnen gebruiken.

Onderhoud:

na gebruik is het mogelijk om deze soeplepel gewoon in de vaatwasser te plaatsen, die vervolgens al het schoonmaakwerk voor jou zal doen.

Nadelen
Geen inductie:

houd er echter wel rekening mee dat het gebruik van deze soeplepel op een inductie kookplaat ten stelligste wordt afgeraden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Riviera Maison Love Cooking 

 

Wat betreft keukenspullen is ook het merk Riviera Maison een vaste waarde. Deze soeplepel uit hout is afkomstig van dit merk. Je zult trouwens versteld staan van de lage prijs in vergelijking met sommige andere soeplepels.

Deze soeplepel komt eigenlijk uit een hele reeks van keukenaccessoires die behoren tot de „Love Cooking” collectie. Je hoeft dus niet alleen de soeplepel aan te kopen maar je kunt gerust ook andere spulletjes erbij kopen. De schep van de soeplepel is uit siliconen gemaakt. Dit maakt het eenvoudig te reinigen en laat helemaal geen krassen achter.

Op dit moment werd er nog maar één enkele review geplaatst. Toch merken we dat dit voor deze gebruiker echt een topproduct lijkt te zijn. Het is niet alleen handig om te gebruiken maar ziet er ook gewoon nog heel goed uit.

Je zou natuurlijk ook meteen kunnen opteren om te kiezen voor deze prachtige soeplepel. Dit product wordt jou bovendien aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Riviera Maison. Om te weten of dit product jouw verwachtingspatroon beantwoordt, kan het handig zijn om de voor- en nadelen alvast op voorhand even te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

indien je liever niet zoveel geld spendeert aan een degelijke en duurzame soeplepel dan loont het de moeite om dit product even van naderbij te bekijken.

Love Cooking collectie:

de soeplepel wordt gekenmerkt door het “Love Cooking” logo dat verwijst naar de collectie waarvan het deel uitmaakt.

Materiaal:

je zult merken dat de soeplepel heel goed in de hand ligt en de schep vooral heel comfortabel en zacht aanvoelt dankzij de siliconen.

Handig in gebruik:

het is een bijzonder degelijke en duurzame soeplepel die makkelijk te gebruiken is en die bovendien niet voor krassen of andere beschadigingen zal zorgen.

Nadelen
Design:

tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst. Echter is er niet veel keuze in het design van de soeplepel.

Koop bij bol.com (€11.25)

 

 

 

 

Zak!Designs ZK 2002-465

 

Ben je op zoek naar een set soeplepels dan hoef je zeker dit product van Zak!Designs eens te bekijken. Bovendien ziet het er niet alleen heel leuk uit dankzij de vrolijke kleurtjes, maar het is ook helemaal niet duur.

Deze exemplaren zijn vervaardigd uit melamine en zijn helemaal vrij van gelijk welke schadelijke stoffen. Als je een hekel hebt aan afwassen dan zul je met deze soeplepels echt heel blij zijn. Je kunt ze namelijk zonder problemen in de vaatwasmachine stoppen.

Doordat er momenteel nog geen beoordelingen bij dit product geplaatst zijn, is het voor ons moeilijk om verder advies te geven. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want dit doet niets af aan de kwaliteit. Wij vermoeden dat het wel eens om een nieuw product zou kunnen gaan.

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke soeplepel die je aangeboden wordt door Zak!Designs. Het loont echter altijd de moeite om op voorhand even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen van een product. Bekijk daarom de voor- en nadelen hieronder alvast even rustig.

Voordelen
Materiaal:

de soeplepels zijn gemaakt uit bijzonder duurzaam en degelijk melamine. Bij het productieproces kwamen er ook helemaal geen schadelijke stoffen aan te pas.

Onderhoud:

je kunt de soeplepels na gebruik gewoon door de vaatwasmachine laten schoonmaken.

Design:

de soeplepels worden gekenmerkt door een prachtige blauwe kleur. Een echte blikvanger dus.

Nadelen
Ontwerp:

het kleur en het design van de soeplepels zou meteen ook een minpunt kunnen zijn voor sommige klanten.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status