5 Beste Soundbars Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Soundbars – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke en krachtige soundbar is het mogelijk om het signaal en de geluidskwaliteit van bijvoorbeeld je televisietoestel te gaan versterken. Zo hoef je niet meteen een volledig nieuwe home cinema set aan te kopen. We zijn voor jou alvast even op zoek gegaan naar wat nu precies de 3 beste hedendaagse soundbars zijn. Zo zou je kunnen kiezen voor de Sonos Beam soundbar indien je op zoek bent naar een compact maar krachtig apparaat. Echter blijkt ook de Sony HT-RT3 soundbar een schot in de roos en zelfs voorzien van een stel krachtige achterspeakers.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Soundbars koopgids

 

Een soundbar is handig om het geluid van je televisie te versterken. Een flatscreen televisie neemt minder plaats in maar daardoor is er ook geen plaats genoeg in het toestel voor een goede geluidsinstallatie, daarom kan het geluid van een flatscreen veelal tegenvallen. Een soundbar is een makkelijke oplossing. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en verder nog letten op de aansluitingen, de extra mogelijkheden en de prijs.

Soorten soundbars

Je kunt verschillende soorten soundbars kopen, we bespreken ze even. De eerste optie is een gewone soundbar. Dit apparaat bevat alle boxen en aansluiting in één verpakking. Het lijkt ook meestal alsof er meerdere boxen worden gebruikt en tonen ook mooie.

De tweede optie is de soundplate of soundbase. Dit is een stevige, platte luidspreker met of zonder subwoofer waarop je de TV kunt plaatsen. Het nadeel aan dit type is dat het resultaat vaak tegenvalt door het dunne formaat van het apparaat.

De meeste soundbars worden verkocht met een aparte subwoofer. Deze subwoofer kun je vaak draadloos verbinden met je soundbar maar heeft wel een stopcontact nodig voor de stroom. Je kunt ook opteren om geen subwoofer te kopen maar dan zal de kwaliteit van het geluid wel veel minder zijn.

Je kunt ook soundbars kopen met extra luidsprekers die je achter je zet, zo geniet je van full surround. Deze zijn echter redelijk duur en je moet ze ook aansluiten op een versterker. Verder moet je natuurlijk plaats genoeg hebben om de extra luidsprekers te installeren.

 

Aansluitingen van de soundbar

Omdat een reguliere of gewone soundbar over alle nodige aansluitingen beschikt heb je meestal niet te veel mogelijkheden nodig. Je hoeft gewoon over een goede aansluiting te beschikken om te kunnen verbinden met je televisie en eventueel met je computer. Meestal gaat dit via een HDMI verbinding omdat deze de beste kwaliteit leveren.

Bij gebrek aan een HDMI aansluiting kun je gebruik maken van een optische, tulp of coaxiale aansluiting. Dit komt meestal voor bij apparaten die je op verschillende andere toestellen wilt aansluiten. Sommige soundbars beschikken over meerdere luidsprekers dus deze zul je dan op een versterker moeten aansluiten die alle apparaten ondersteunt.

Vele soundbars zijn tegenwoordig ook uitgerust met de mogelijkheid om draadloze verbinding te maken. Deze verbinding is niet zo goed als een verbinding met kabel, je loopt altijd het risico dat de verbinding even verbroken wordt. Maar aan de andere kant biedt het extra voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld met je smartphone verbinding maken om muziek te streamen via de soundbar. Je kunt ook andere toestellen zoals een tablet verbinden en meestal komt deze verbinding tot stand via Bluetooth of DLNA.

 

Extra mogelijkheden van het toestel

Er bestaan soundbars die verkocht worden met een ingebouwde blu-ray speler of radio. Zo kun je het toestel ook apart van je televisie gebruiken om naar muziek te luisteren of kun je naar je filmcollectie kijken.

Let vooral op het uitgangsvermogen van de soundbar. Dit vermogen wordt uitgedrukt in watt en wordt verdeeld over alle luidsprekers die gebruikt worden. Om het met een voorbeeld aan te tonen: een soundbar heeft een uitgangsvermogen van 60 watt en beschikt over drie boxen (de soundbar zelf en twee extra boxen), het vermogen per luidspreker zal dan 20 watt zijn. Als je een soundbar koopt zonder extra boxen dan zul je de het volledige vermogen kunnen gebruiken op je soundbar.

Daarnaast is het nog mogelijk dat je met de soundbar games en films kunt downloaden via het internet om daarna op je PC of laptop te streamen. Sommige modellen beschikken over een USB aansluiting om een USB stick met je eigen muziek te verbinden. Zo kun je het apparaat gebruiken om je eigen muziek af te spelen.

Nodige budget voor een soundbar

Een soundbar kan zorgen voor beter geluid bij een flatscreen televisie. Je kunt verschillende modellen kopen die, afhankelijk van de kostprijs, kunnen zorgen voor een optimale geluidskwaliteit wanneer je naar een film kijkt. Er zijn verschillende websites die vele soorten soundbars verkopen. Maak een budget op en kies of je een gewone soundbar wilt of een model met vele extra luidsprekers.

Het is een goede aanbeveling om vele producten te vergelijken, niet alleen op prijs maar ook op basis van de reviews van andere kopers. Deze beoordelingen staan vol van nuttige informatie, vooral de voor- en nadelen van elk product worden hierin besproken. Je kunt je keuze daarop baseren en niet te vlug een beslissing nemen want er zijn altijd momenten wanneer een product voor een goedkopere prijs verkocht wordt.

 

5 Beste Soundbars (Reviews) van 2022

 

Met de komst van de platte televisies is er minder plaats in deze toestellen voor goede speakers dus de geluidskwaliteit kan daar natuurlijk onder lijden. Wil je het geluid van je televisie versterken zonder daarvoor een ganse home cinema set te kopen? Schaf jezelf dan een soundbar aan. Neem een kijkje tussen de volgende producten van Bose, JBL, Philips, LG en Samsung en kies er zelf de beste soundbar uit.

 

1. Sonos Beam Soundbar De nieuwe compacte

 

Hij is misschien niet meteen voorzien van het laagste prijskaartje maar toch zorgt deze nieuwe compacte soundbar voor een uitstekende kwaliteit. Hij wordt jou overigens aangeboden door één van de betere merken uit het rijtje, Sonos, en blijkt beschikbaar in een zwarte of witte kleur. Aan jou de keuze om te kijken wat het beste in je interieur past.

De soundbar wordt gekenmerkt door een compact formaat van 651 x 68,5 x 100 mm en is bijgevolg eenvoudig om aan de muur te bevestigen. Echter moet je er wel rekening mee houden dat er geen muurbeugel bij aankoop wordt meegeleverd. De verpakking omvat echter wel een HDMI kabel, een optische audioadapter, een platte ethernetkabel, een snelstarthandleiding, de garantievoorwaarden en juridische informatie.

Je kunt dit apparaatje dus eenvoudigweg met een HDMI-ARC kabel aansluiten op je televisietoestel en hem vervolgens bedienen met behulp van Google Assistant. Er mag dan wel geen afstandsbediening in de verpakking zitten, je kunt de soundbar makkelijk vanaf je smartphone, met behulp van een speciale applicatie bedienen. Verder is er ook spraakbesturing, Airplay, SonosNet en Spotify Connect aanwezig.

Voordelen
Luidsprekers:

de soundbar wordt gekenmerkt door maar liefst 4 kanalen die zorgen voor een unieke geluidskwaliteit.

Aansluitingen:

naast een wifi aansluiting is er ook sprake van een HDMI poort en de mogelijkheid om een optische ingang en netwerkaansluiting te gebruiken.

Handig in gebruik:

de compactheid maken het mogelijk om deze soundbar eventueel ook aan de muur te bevestigen en op die manier met een HDMI-ARC kabel aan je televisietoestel te koppelen.

Nadelen
Prijzig:

ben je van plan om deze soundbar aan te kopen dan zul je jammer genoeg rekening moeten houden met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sony HT-RT3 5.1 Home cinema soundbar met subwoofer

 

In tegenstelling tot het vorige product, lijkt deze soundbar van Sony al meteen een pak goedkoper. Het betaalbare prijskaartje maakt dit apparaat dan ook een pak toegankelijker voor mensen die misschien een beperkter budget hebben om te spenderen.

De Sony HT-RT3 wordt beschouwd als één van de betere audiosystemen bestaande uit een soudnbar, een subwoofer en 2 achter luidsprekers. Op die manier kun je dus genieten van een unieke surround sound waarbij je een echt bioscoopgevoel creëert. De soundbar, die overigens een uitgangsvermogen van maar liefst 600 Watt aanbiedt, is behoorlijk compact en bijgevolg geschikt om aan de muur te bevestigen. Verder wordt hij geleverd inclusief een afstandsbediening alhoewel je hem ook makkelijk met je smartphone kunt bedienen.

Qua aansluitingen ben je verzekerd van bluetooth, HDMI, HDMI ARC, een optische ingang en NFC. We zien dan ook dat klanten al deze mogelijkheden duidelijk kunnen waarderen alhoewel een kleine minderheid bepaalde functies als kwetsbaar en minder gebruiksvriendelijk beschouwt.

Voordelen
Aansluitingen:

het apparaat blijkt niet alleen voorzien van een NFC aansluiting maar beschikt verder ook over wifi, HDMI, HDMI ARC en een USB aansluiting.

Gebruiksgemak:

het betreft hier een uniek en kwalitatief audiosysteem inclusief een soundbar, 5 luidsprekers en een bekabelde subwoofer met een totaal vermogen van 600 Watt.

Formaat:

de soundbar is behoorlijk compact en licht van gewicht waardoor hij eventueel ook aan de muur kan worden bevestigd.

Nadelen
Geen muurbeugel:

ben je van plan om de soundbar aan de wand te bevestigen dan moet je er wel nog een meurbeugel bij kopen. Deze wordt namelijk niet meegeleverd op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. JBL Bar 5.1 Soundbar met draadloze subwoofer en afneembare speakers

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke soundbar van het bekende merk JBL, uit de JBL Bar serie. Met deze soundbar kies je niet alleen voor kwaliteit maar tegelijk voor de ultieme geluid upgrade van je televisietoestel. Hij bestaat overigens uit diverse draadloze achterspeakers en een draadloze subwoofer met een totaal vermogen van 510 Watt. Op die manier lijkt het geluid van alle kanten te komen waardoor je het gevoel krijgt in de cinema te zitten.

Je kunt de soundbar overigens makkelijk met het televisietoestel verbinden door middel van een HDMI kabel. Eenmaal verbonden kun je de soundbar gewoon met dezelfde afstandsbediening van je tv bedienen. Aangezien er ook sprake is van bluetooth, kun je een extra draadloze verbinding aangaan en bijvoorbeeld muziek van je smartphone of tablet streamen. Houd er wel rekening mee dat de soundbar niet voorzien is van een wifi functie.

In tegenstelling tot de vorige exemplaren wordt deze soundbar wel degelijk geleverd inclusief een muurbeugel waardoor je hem eenvoudig aan de muur kunt bevestigen. Kortom, een duurzaam apparaat alhoewel enkele kopers het jammer vinden dat er geen wifi streaming mogelijk is.

Voordelen
Bluetooth:

de soundbar beschikt over een 4.2 bluetooth versie met een bereik van maar liefst 10 meter ver.

Aansluitingen:

naast bluetooth zijn er ook diverse HDMI ingangen, een HDMI ARC aansluiting, een optische ingang, een USB en een AUX aansluiting.

Gebruiksgemak:

het is niet alleen mogelijk om Ultra HD af te spelen maar ook 4K behoort tot de mogelijkheden. Hierbij wordt een frequentiebereik van minimaal 35 en maximaal 20000 Hz gerekend.

Nadelen
Geen wifi streaming:

indien je van plan bent om deze soundbar aan te kopen dan zul je er wel rekening mee moeten houden dat er geen wifi streaming voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Samsung HW-N400 Soundbar Samsung Essential T-series soundbars

 

xBen je op zoek naar een goedkope soundbar dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Samsung even grondig onder de loep te maken. Het apparaat wordt gekenmerkt door een platte rechthoekige vorm en zwart design en maakt deel uit van de Samsung Essential T-series soundbar.

Het compacte apparaat inclusief dito gewicht, blijkt voorzien van een ingebouwde subwoofer én bluetooth functie. Dit laatste maakt het mogelijk om muziek vanaf je smartphone en/ of tablet te streamen. Hij wordt overigens geleverd inclusief een afstandsbediening én muurbeugel waardoor je hem veilig aan de muur kunt bevestigen. Verder wordt hij gekenmerkt door meerdere aansluitingen zoals HDMI, AUX, een optische ingang en een USB aansluiting.

Wanneer we de online reacties er even op nakijken dan zien we een mooie score van 4,8 sterren verschijnen. Klanten zijn duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit, het correcte prijskaartje en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Voordelen
Frequentiebereik:

het frequentiebereik van deze soundbar bedraagt minimaal 60 en maximaal 20000 Hz.

Bluetooth:

de soundbar, inclusief ingebouwde subwoofer en 2 luidsprekers, blijkt voorzien van een 2.1 bluetooth functie en een bereik van maximaal 10 meter.

Bediening:

je kunt de soundbar eenvoudigweg bedienen met behulp van de meegeleverde afstandsbediening. Echter blijkt ook de smartphone een mogelijke optie te zijn vanwege de bluetooth ondersteuning.

Nadelen
Geen Smart Sound Mode:

indien je overweegt om deze soundbar aan te kopen dan willen wij jou er wel even op wijzen dat hij niet over een Samsung Smart Sound Mode beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Denon DHT-S316 Soundbar met subwoofer Bluetooth

 

Tot slot kunnen we het lijstje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke soundbar van Denon. De Denon DHT-S316 wordt gekenmerkt door een draadloze subwoofer, 2 speakers en een ruim vermogen van maximaal 100 Watt. Verder wordt hij ondersteund door een 4.2 bluetooth versie met een bereik van 10 meter. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening hoef je zelfs je sofa niet meer uit om de soundbar te bedienen.

Het compacte en platte ontwerp van deze subwoofer maken hem makkelijk te installeren. Zelfs muurbevestiging behoort tot de mogelijkheden alhoewel je dan wel op zoek zult moeten naar een muurbeugel. De soundbar blijkt voorzien van een HDMI en HDMI ARC aansluiting alsook een AUX én optische ingang.

Heel wat klanten blijken dan ook tevreden te zijn over de combinatie van de uitstekende kwaliteit en het correcte prijskaartje. Slechts een minderheid blijkt jammer genoeg minder overtuigd van de aangeboden kwaliteit en vindt bepaalde onderdelen bijzonder kwetsbaar.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het 2.1 audiosysteem wordt gekenmerkt door een krachtige soundbar inclusief een draadloze subwoofer en 2 luidsprekers.

Afstandsbediening:

op het moment van aankoop wordt een afstandsbediening meegeleverd wat de bediening van de soundbar makkelijker maakt.

Bluetooth:

het apparaat ondersteunt een bluetooth 4.2 functie met een maximaal bereik van maar liefst 10 meter ver.

Nadelen
Matige kwaliteit:

we stellen vast dat de kwaliteit van het apparaat niet aan de wensen van 1 koper heeft kunnen voldoen.

Koop bij bol.com (€219)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Sonos Playbar Soundbar

 

Wanneer je al eventjes op zoek bent naar een degelijke soundbar dan zul je merken dat er heel wat verschillende apparaten op de markt zijn. We hebben vastgesteld dat dit toestel van het bekende merk Sonos, ondanks de hoge prijs, toch op bijzonder veel positieve online reviews kan rekenen.

Het is een krachtig apparaat dat voorzien is van een maximaal vermogen van ongeveer 100 Watt. Verder beschikt het toestel niet alleen over een sterke Wifi verbinding maar ook over Bluetooth. Doordat het toestel vrij compact is, kun je het eventueel gewoon onder je gaan installeren. Zo kun je genieten van een uitstekende geluidskwaliteit.

Verder is het ook mogelijk om een multiroom te creëren door meerdere externe speakers te gaan toevoegen. Dankzij de Sonos app kun je deze soundbar ook makkelijk en zonder problemen besturen. We merken dan ook dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk tevreden is over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van het apparaat.

We beseffen en begrijpen ook dat het niet altijd makkelijk is om een goede soundbar te kiezen. Dit apparaat van Sonos krijgt alvast heel wat positieve online beoordelingen kan daardoor misschien wel eens tot de populairste soundbars behoren. Laten we alvast even kijken naar de eigenschappen.

Voordelen
Bediening:

je zult merken dat het apparaat bijzonder eenvoudig te besturen is. Bovendien is er ook een Sonos app aanwezig zodat je het apparaat vanaf deze app kunt sturen.

Multiroom:

deze soundbar biedt je de mogelijkheid om er meerdere luidsprekers aan te verbinden. Zo kun je op een makkelijke en snelle manier een multiroom creëren.

Gebruiksgemak:

het toestel is niet alleen voorzien van een handige Wifi verbinding maar beschikt ook over een krachtige Bluetooth functie.

Nadelen
Premium account:

volgens één enkele gebruiker heb je echter wel een speciale premium account nodig indien je gebruik wilt maken van Spotify en Deezer.

 

 

Bose Solo 5 Soundbar

 

De Bose Solo 5 is een compacte soundbar die je gemakkelijk op je televisie kunt aansluiten, je hebt slechts één kabel nodig. Het toestel beschikt over een dialoogmodus waarmee woorden details zo verstaanbaar mogelijk worden gemaakt.

Je kunt deze soundbar aanbieding ook gebruiken om te luisteren naar je favoriete muziek. Stream de muziek via bluetooth vanaf je smartphone of tablet naar je soundbar en geniet. Een minpunt van het toestel is dat je geen muziek kunt afspelen via de USB ingang. Dit apparaat wordt geleverd met een universele afstandsbediening waarmee je je TV, bas, bluetooth-verbindingen en nog veel meer kunt bedienen.

De meeste kopers geven positieve beoordelingen over dit product. Enkel de hoge prijs is voor sommigen een minpunt. Toch zijn de meesten tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden ze het toestel eenvoudig in gebruik. De geluidskwaliteit is uitstekend.

Indien je onlangs een flatscreen gekocht hebt dan is het mogelijk dat de geluidskwaliteit niet helemaal optimaal is. Dat heeft vooral te maken met de bouw van de flatscreen die zodanig dun is dat er niet altijd een degelijke geluidsinstallatie in past. Met deze handige soundbar van het merk Bose kun je dit probleem verhelpen.

Voordelen
Bluetooth:

het apparaat is voorzien van Bluetooth waarmee je de verbinding op een eenvoudige en snelle manier tot stand kunt brengen. Daardoor zou het zeker één van de populairste apparaten kunnen zijn.

Formaat:

het is een vrij compacte soundbar die helemaal niet zoveel ruimte vereist en daardoor gemakkelijker te plaatsen is.

Gebruiksgemak:

dankzij de dialoogmodus waarover de soundbar beschikt, zul je merken dat de woorden en andere details zo duidelijk mogelijk zullen worden weergegeven.

Nadelen
Muurbeugel:

indien je de soundbar aan de muur wilt bevestigen naast de flatscreen dan zul je nog apart een muurbeugel hoeven aan te kopen.

Prijskaartje:

een beperkt aantal kopers vindt dat de prijs van deze soundbar toch wel iets te hoog is.

 

 

Samsung HW-MS650 Soundbar

 

In vergelijking met sommige andere apparaten zul je merken dat deze soundbar niet tot de duurste toestellen behoort. En dat kan voor heel wat gebruikers dan ook best een pluspunt zijn. Het is een vrij compacte soundbar die beschikbaar is in 2 kleuren en die je makkelijk onder je TV kunt plaatsen.

Ondanks de compactheid van het apparaat is deze soundbar toch best wel krachtig. Zo beschikt het toestel over een maximaal vermogen van maar liefst 180 Watt. Verder is er ook een Bluetooth functie aanwezig net zoals er ook Wifi mogelijk is. De ingebouwde subwoofer zorgt ervoor dat zelfs de laagste en de diepste bastonen een pak intenser en krachtiger worden.

We merken op dat de meerderheid van de gebruikers niet alleen tevreden is over de correcte prijs-kwaliteitverhouding maar ook over gebruiksvriendelijkheid van het toestel. Slechts één enkele koper is echter niet helemaal tevreden over het formaat. En vindt de soundbar, ondanks het compacte formaat, toch veel te groot.

Met deze soundbar van het bekende merk Samsung haal je volgens de meeste kopers echt een topproduct in huis. Indien je zelf toch nog wat twijfels hebt dan kan het misschien een goed idee zijn om onze lijst met voordelen en nadelen even grondig te bekijken.

Voordelen
Subwoofer:

je zult merken dat het toestel voorzien is van een ingebouwde subwoofer. Dit zorgt ervoor dat de bijzonder lage bastonen meteen veel intenser maar ook veel krachtiger zullen worden.

Vermogen:

het is een krachtig apparaat dat over een totaal vermogen van wel 180 Watt beschikt.

Gebruiksgemak:

het toestel beschikt niet alleen over een ingebouwde subwoofer maar is ook voorzien van Bluetooth en Wifi.

Nadelen
Formaat:

slechts één enkele klant is echter van mening dat het toestel nog net iets te groot is om zonder problemen onder een televisietoestel te passen.

 

 

Philips Fidelio B5 Soundbar met Draadloze Subwoofer

 

De Philips Fidelio B5 is een soundbar met draadloze subwoofer en twee losse Bluetooth luidsprekers. Deze soundbar aanbieding beschikt over Surround Sound en je kunt de afneembare luidsprekers ook apart gebruiken. Dit toestel is geschikt voor televisies van 40 inch tot en met 65 inch.

Het apparaat beschikt over vele aansluitmogelijkheden en de coating is vuilwerend. Je kunt er smartphones, laptops en tablets aansluiten via de 3,5 mm audio-ingang en via de HDMI ingang kun je het apparaat verbinden met de TV. Er zit geen kabel bij om te verbinden met de TV dus je zult dit nog apart moeten aankopen.

De kopers van dit product hebben enkel maar positieve reviews geschreven. Het toestel is van topkwaliteit en de geluidskwaliteit is uitstekend. Het heeft een aantrekkelijk design en het apparaat is gebruiksvriendelijk. De afneembare luidsprekers zijn perfect los te gebruiken en als de batterij leeg is dan sluit je ze gewoon weer aan op de soundbar om ze op te laden.

Ook Philips behoort voor heel veel mensen tot de beste merken en dit kun je duidelijk zien aan de vele positieve reacties bij deze soundbar. Dit model is uitgerust met een draadloze subwoofer en is werkelijk ideaal voor televisietoestellen tussen 40 en 65 inch. Laten we even kijken naar de eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Vermogen:

in vergelijking met de voorgaande toestellen, is deze soundbar bijzonder krachtig. Het beschikt over een vermogen van maar liefst 210 Watt.

Handig in gebruik:

de soundbar is voorzien van Bluetooth zodat je heel snel en op een handige manier verbinding kunt maken. Verder zijn er draadloze achterspeakers en een draadloze subwoofer beschikbaar.

Televisietoestellen:

de soundbar is vooral geschikt voor televisies met een schermgrootte tussen 40 en 65 inch.

Nadelen
Kostenplaatje:

de meeste klanten zijn werkelijk laaiend enthousiast over dit artikel. Slechts één koper vindt de aankoopprijs van de soundbar veel te hoog.

 

 

JBL Cinema SB250 Soundbar met Draadloze Subwoofer

 

De JBL Cinema SB250 heeft een aantrekkelijk design en is geschikt voor elke flatscreen. Dankzij de twee 55 mm luidsprekers geniet je van uitstekende Surround Sound en samen met de draadloze subwoofer heeft deze soundbar een vermogen van 200 Watt.

Via de Bluetooth functie kun je muziek streamen vanaf je smartphone of tablet en via de meegeleverde HDMI kabel sluit je dit toestel eenvoudig aan op je televisie. Dankzij Harman Volume Control geniet je van een constant geluidsvolume zonder verschillen in het volumeniveau.

Over dit product zijn nog maar drie reviews geschreven maar deze geven een volledig positief advies. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en de geluidskwaliteit is geweldig. De kopers vinden de prijs/kwaliteitsverhouding van dit toestel top.

Als je op zoek bent naar een manier om het geluid van je flatscreen tv te versterken dan loont het de moeite om deze soundbar van het merk JBL eens te bekijken. De soundbar is voorzien van een draadloze subwoofer waardoor de geluidskwaliteit werkelijk uitstekend zal zijn. Zo kun jij van een heerlijke filmavond genieten.

Voordelen
Vermogen:

in combinatie met de subwoofer beschikt het apparaat over een krachtig vermogen van maar liefst 200 Watt.

Gebruiksgemak:

je kunt deze soundbar gebruiken in combinatie met om het even welk soort flatscreen. Verder is er ook Bluetooth voorzien en worden ook de omgevingsgeluiden uitstekend weergeven dankzij de luidsprekers en de Surround Sound.

Nadelen
Kwetsbaar:

een enkele koper is van mening dat deze soundbar van JBL toch wel behoorlijk kwetsbaar is en vrij snel stuk gaat.

 

 

Samsung HW-J355

 

De Samsung HW-J355 behoort tot de categorie van goedkope soundbars en is eenvoudig draadloos te verbinden via bluetooth. Het heeft een vermogen van 120 Watt en is 2.1-kanaals. Je kunt je smart tv en soundbar bedienen met enkel één afstandsbediening.

Je kunt de soundbar gemakkelijk bedienen met de Samsung Audio Remote-app, gebruik deze app om het toestel aan of uit te zetten of het volume en verschillende mediafuncties te beheren. Het apparaat beschikt over verschillende geluidseffecten zoals Music mode, Cinema mode en Sports mode.

De kopers geven een overwegend positief advies over dit product. Ze zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Werkt goed samen met een Samsung TV en het is makkelijk aan te sluiten. Voor sommigen is het gebrek van een HDMI aansluiting een minpunt.

Met deze handige soundbar van het bekende merk Samsung is het mogelijk om de geluidskwaliteit van je flatscreen te verbeteren. Het is misschien niet meteen het apparaat met de laagste prijs maar toch is de prijs volgens verschillende kopers helemaal aanvaardbaar. Laten we daarom eens kijken naar de voor- en nadelen van deze soundbar.

Voordelen
Kracht:

het is een behoorlijk krachtige soundbar die over een vermogen beschikt van maar liefst 120 Watt. Je zult meteen kunnen genieten van een betere geluidskwaliteit.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van zowel een USB poort alsook een Aux ingang. Verder is het uitgerust met een subwoofer en krijg je er een gratis app bij. Op die manier kun je de soundbar op een eenvoudige en snelle manier bedienen.

Prijskaartje:

je zult meteen versteld staan van de bijzonder voordelige prijs van deze soundbar. Je zult dit apparaat zeker en vast tussen de goedkope toestellen kunnen vinden.

Nadelen
Geen HDMI:

het is belangrijk om te beseffen dat het toestel niet over een HDMI ingang beschikt. Verder is er ook geen One Remote control voorzien.

 

 

LG SH6

 

De LG SH6 soundbar is geschikt voor grote televisies van minimum 49 inch. Het geluid is zo krachtig dat je niet eens een subwoofer nodig hebt. Je kunt dit product aan de muur monteren en het apparaat beschikt over Adaptive Sound Control om de dialogen beter te horen.

Je kunt dit toestel draadloos koppelen met twee extra LG luidsprekers voor een nog betere geluidservaring, en dit allemaal met één druk op de knop. Dankzij Google Cast kun je miljoenen mediabestanden vanaf je telefoon naar de soundbar casten. Het apparaat is compatibel met Wifi en Bluetooth.

Hoewel enkele kopers de prijs te hoog vinden is het merendeel toch tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en zowel de Wifi als de Bluetooth functie werken perfect. De handleiding mocht wel wat duidelijker.

Op het gebied van elektronica is het merk LG absoluut een vaste waarde. Sommige personen zullen het zelfs als het beste merk beschouwen. En dit kunnen we ook duidelijk aan de overwegend positieve online reviews merken. We bekijken daarom eerst even de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van de soundbar.

Voordelen
Comfort:

het is mogelijk om deze soundbar ook aan de muur te bevestigen indien je dit wenst. Verder is het apparaat voorzien van Bluetooth en Wifi.

Vermogen:

deze soundbar van LG heeft een krachtig en sterk vermogen van ongeveer 150 Watt. Dit resulteert in een optimale geluidskwaliteit.

Handig in gebruik:

deze soundbar is vooral ideaal in combinatie met grotere televisietoestellen van minstens 49 inch. Verder is het geluid al bijzonder sterk en krachtig en zul je geen subwoofer nodig hebben.

Nadelen
Formaat:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het apparaat toch wel vrij groot is en bijzonder log.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status